preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

vijesti

Prijedlog liste za dodjelu prostora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 17. 7. 2017. 09:31

Povjerenstvo za dodjelu prostora na korištenje objavilo je Prijedlog liste za dodjelu prostora na korištenje na određeno vremensko razdoblje koja se nalazi u privitku.

 [više]

UPIS U SREDNJU - Potpisivanje prijavnica

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 7. 2017. 21:32

Roditelji osmaša dužni su potpisati prijavnice za upis svoje djece u srednju školu. Roditelji svojim potpisom na prijavnici potvrđuju da se slažu s popisom srednjih škola koje je dijete izabralo u sustavu e-upisa i s poretkom tih škola na prijavnici. Tek nakon potpisanih prijavnica e-izbor se može zaključati i stvaraju se konačne liste za upis u srednju školu.

Potpisivanje prijavnica obavit će se u školi, u UTORAK, 11. srpnja 2017. godine od 18.00 do 19.00 h. Obvezna je nazočnost učenika i jednog roditelja.

 [više]

Obavijest o odabranim udžbenicima za Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 5. 7. 2017. 13:56

Obavještavamo učenike i roditelje da je u priloženoj excel tablici objavljen popis udžbenika za Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad.

Popis udžbenika objavljen je i na mrežnim stranicama Grada Splita i OŠ Mertojak, te na oglasnim pločama OŠ Trstenik i OŠ Mertojak.

 [više]

Nagrade županije

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 6. 2017. 22:13

U srijedu 28. lipnja 2017. održana je svečana dodjela nagrada za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u znanju. Nagrade i priznanja su učenicima i njihovim mentorima uručili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, dožupan Luka Brčić i pročelnik odjela za društvene djelatnosti Tomislav Đonlić. Ponosni smo na našeg Antonia Vetmu i mentoricu Zdenku Strizrep uz čije je mentorstvo Antonio osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. 

          

 [više]

Svečana podjela svjedodžbi osmašima

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 6. 2017. 21:46

U ponedjeljak, 26.lipnja 2017. godine učenicima osmih razreda svečano su podijeljene svjedodžbe.

Ravnateljica im je u ime svih učitelja čestitala na postignućima i ostvarenim rezultatima tijekom školovanja. Uz znanje, kroz školovanje su stjecali i kreativnost, a brigom, strpljenjem i ljubavi kojom su ih bodrili učitelji uputili su ih i pripremili za život kako bi se mogli nositi sa izazovima odrastanja i uključivanja u svijet odraslih.

Sigurni smo da će naši osmaši sa sobom u život ponijeti niz lijepih uspomena iz školskog života baš kako ćemo se i mi učitelji rado sjećati generacije osmaša 2017.

Dragi osmaši, želimo vam sreću u daljnjem školovanju i u životu!!

 

 [više]

Obavijest o održavanju dopusnkog rada

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 6. 2017. 18:28

Dopunski rad iz predmeta ENGLESKI JEZIK:

- traje od 20.- 28 lipnja 2017.

- svakodnevno od 8.00 - 10.25 h

 

 

 [više]

O debati

Autor: Igor Mateljan, 16. 6. 2017. 16:40

U školskoj godini 2015./16. naša škola uključila se u projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita „Mala splitska debata“.

Debata u školi provodi se kao oblik slobodne aktivnosti kroz koju se učenici pripremaju za sudjelovanje u aktivnom demokratskom životu. Pri tome razvijaju vještine govorenja, kritičkog razmišljanja te argumentiranja.

Ove školske godine (šk. god. 2016./2017.) po prvi put organizirano je međužupanijsko natjecanje za Dalmaciju u kategoriji osnovnih škola. Natjecanje je provedeno u organizaciji Hrvatskog debatnog društva i AZOO. Sudjelovalo je 19 ekipa iz 15 splitksih osnovnih škola te dvije ekipe iz Makarske i jedna iz Knina.

Natjecanje se odvijalo dva dana u šest kola.

Sudjelovali smo s dvije tročlane ekipe. Članovi trećeplasirane ekipe su Lara Cvitković, Bepo Luka Kaliterna te Emanuela Erceg, dok su Petra Martinović, Valentina Vrandečić i David De Stefani zauzeli šesto mjesto. Naše učenice i učenici, redom sedmaši, vješto su se nosili s ostalim protivnicima koji su većinom učenici osmih razreda.

Prve četiri ekipe osnovnih škola „Manuš“, „Visoka“, „Trstenik“ i „Ravne njive“  ostvarile su plasman na državno prvenstvo koje se održalo u Rijeci.

Na put u Rijeku došli su nas ispratiti  Damira Čotić i Tomislav Grgurev studenti koji su nam tijekom godine pomagali u svladavanju tajni debatiranja.

Na državno natjecanje, kao i ostale splitske osnovnoškolske ekipe išli smo, u prvom redu učiti u srazu s daleko iskusnijim ekipama iz Sjeverozapadne Hrvatske, Kvarnera i Istre koji se debatom bave petnaestak godina. Pored stjecanja vrijednog iskustva, uspjeli smo ostvariti i jednu časnu pobjedu.

Učesnici državnog prvenstva od Škole su nagrađeni prigodnim nagradama, a neke od naših debatanata, njihovi roditelji nagradili su omogućavanjem sudjelovanja u Ljetnoj debatnoj školi koja se ove godine održava na otoku Šolti od 27. kolovoza do 2. rujna.

                                                    Voditelj debatnog kluba

                                                          Igor Mateljan

 [više]

Naša prva videokonferencija s OŠ Gračani

Autor: Ela Veža, Manuela BUZOV, Antonio Vetma, 8. 6. 2017. 15:17

30. svibnja 2017. godine i učenici zagrebačke OŠ „Gračani“ obilježavaju kao Dan škole. Taj zanimljiv podatak iskoristili smo za zajedničku online proslavu i pobliže upoznavanje na našoj prvoj videokonferenciji.  Sve uz pomoć tehnologije: kamere, mikrofona, zvučnika i naravno brzog pristupa internetu..

Naši učenici su na satovima informatike zajednički izradili prezentaciju o Splitu i OŠ Trstenik, a Manuela Buzov i Antonio Vetma su, pod vodstvom nastavnice Ele Veža, prezentirali pripremljeni sadržaj.

I Zagrepčani su predstavili Zagreb, svoju školu te su učenici šestog razreda izveli zanimljive pokuse. Učenici iz Gračana bili su jako ljubazni i pristojni. Dok su u publici s naše strane sjedili osmaši u drugoj školi publika je bila sastavljena od učenika prvog, ali i osmog razreda.

Ovo iskustvo bilo je novo i zanimljivo, svi smo se lijepo proveli i nešto novo naučili! Zadovoljni smo provedenim projektom, a posebno nas raduje što smo kući otišli sa novim znanjima o upotrebi tehnologije u nastavi te novim prijateljima u drugoj školi i gradu.

Nadamo se sličnim izazovima i u budućem školovanju. Više u Foto-gaaleriji.

  

 [više]

Kulturno-umjetničke igre mladih

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 8. 6. 2017. 14:38

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović, ove godine održale su se 45. Kulturno-umjetničke igre mladih u Lori od 31. svibnja do 2. lipnja 2017.

U bogatom kulturno- umjetničkom programu sudjelovali su brojni vrtići i škole, a našu školu predstavljali su učenici 1.d pod vodstvom učiteljice Jagode Čopac.

 

Mali folkloraši izveli su splet dječjih međimurskih plesova. Odjeveni u prigodne nošnje i dobro uvježbanom koreografijom izazvali su oduševljenje publike. Nakon završene folklorne točke, roditelji su svoju djecu dočekali gromoglasnim pljeskom i čestitkama, što je učenicima i učiteljici još veći poticaj da i u buduće marljivo rade. Hvala vam, dragi naši folkloraši, što čuvate naše kulturno blago!

 [više]

Priredba povodom Dana škole

Autor: Ela Veža, Viktoria Caktaš, 6. 6. 2017. 09:24

Priredbom povodom obilježavanja Dana škole Trstenik prikazali smo pravi kreativni kolaž dramsko-scenskih te plesno-glazbenih nastupa. Učenici razredne i predmetne nastave bili su vrijedni tijekom ove školske godine te zaista pokazali  prilično visoku razinu izvedaba. Našle su se tu recitacije o Splitu, šaljivi recitali o Pipi i moru, ples Čokolada, veseli zbor drugaša, lirska kazivanja,  gitaristički duo, igrokaz Dramske grupe, ples naših prvašića, a sve zaokruženo pjesmama školskog zbora. Na kraju priredbe ravnateljica Antonela Petrić uručila je prigodne nagrade svim sudionicima državnih natjecanja.
Poklone su dobili članovi Debatnog kluba, članovi Dramske družine te Antonio Vetma  kao drugoplasirani na Državnom natjecanju u hrvatskom jeziku koji je ujedno proglašen najboljim učenikom školske godine 2017./2018.  Čestitke nagrađenima! Do sljedećeg dana škole, kada slavimo okruglu obljetnicu-70 rođendan, srdačan pozdrav!

Kako je sve izgledalo najbolje ćete vidjeti u našoj Foto-galeriji gdje možete pronaći i ostale fotografije nastale prilikom obilježavanja naših Dana škole.

 [više]

Književna večer

Autor: Ela Veža, Zdenka STRIZREP, Antonio Vetma, 6. 6. 2017. 09:19

Dana 29. svibnja u 19 sati održala se u Školi Književna večer koja je već postala tradicija. Naši osmaši Lara Žižić i Aljoša Marijanović ležerno su nas vodili, a mi smo uživali. Nastupili su učenici od prvog do osmog razreda. Neki su govorili vlastite stihove, a drugi su recitirali stihove naših poznatih pjesnika.
Motivi su bili različiti: od sreće, vode, majke, Dalmacije do Hrvatske. Prevladavala je čakavica, što je naročito dobro primljeno kod publike. Stihovi Vladimira Nazora bili su znakoviti:
„Ako se ikad opet vratim
  Bit će to sred zore rubinima posute rumene
  Ko onda kad rosu po travi  smo zelenoj brali.“
Čestitamo svima i vidimo se dogodine!    

 [više]

10 učenika OŠ Trstenik među 10% najboljih na Klokanu

Autor: Ela Veža, 6. 6. 2017. 08:58

Iako su rezultati međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“ objavljeni početkom svibnja na www.matematika.hr , nagrade su tek nedavno pristigle u našu školu. Ove godine čak 10 naših učenika se plasiralo među 10% najboljih iako se natjecalo samo sedamdesetak naših učenika. Nagrađeni učenici naše škole su u nižim razredima:

Pia Karabatić, Lorena Šalov, Ivan Zorn, Marko Vranješ, Zara Božanić, Ante Radić;

a u višim:

Rino Grgurinović, Anton Trumbić, Mia Brkljačić i Lea Petrović.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima koji su se i ovom prilikom pokazali kao vrsni matematičari! Ujedno najavljujemo Klokana bez granica 2018.koji će se održati 15. ožujka 2018., učetvrtak, naravno.

 [više]

Dan škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 5. 6. 2017. 22:12

Tradicionalnom prepoznatljivošću kroz niz tematskih prezentacijskih večeri obilježili smo još jedan  Dan škole. Učenici i učitelji pripremili su tako zanimljiv program Književne večeri u kojoj su se učenici predstavili vlastitim uratcima ili interpretacijama poznatih književnika.  Slijedile su Večer humanističkih znanosti i Prirodoslovna večer s brojnim zanimljivostima iz svijeta geografije, kemije, biologije, povijesti.

Na svečanoj priredbi predstavili su se učenici velikog i malog zbora, mladi gitaristi, učenici dramske, recitatorske, plesne i folklorne skupine, učenici Malog razreda te naši LiDraNo-vci.

Brojnim najuspješnijim učenicima i mentorima, onima koji su školu predstavljali na državnoj razini natjecanja, uručene su prigodne nagrade, a posebnu nagradu i mjesto na centralnoj priredbi zasigurno je zauzeo učenik godine, naš svestrani osmaš Antonio Vetma, koji je ove godine osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika.

 [više]

Mreža mladih savjetnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 6. 2017. 11:28

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić poziva djecu i mlade koji žele biti članovi Mreže mladih savjetnika, a imaju između 12 i 16 godina, da se prijave na natječaj. 

Želite li pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih ili želite zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, ispunite obrazac prijave za MMS i pošaljite ga pravobraniteljici. 

Dopis pravobraniteljice i prijavnica nalaze se u prilogu.

 [više]

Upute za ostvarivanje prava iz domene socijalnih mjera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2017. 14:22

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi dopis Grada Splita vezan uz prikupljanje potrebne dokumentacije za socijalne mjere:   

 

- Pomoć za kupnju školskih udžbenika (novčani bon)
- Besplatne marende učenika u osnovnim školama
- Sufinanciranje prehrane učenika u cjelodnevnom boravku u 2017./18. školskoj godini. 

 [više]

Suradnja knjižnice i jezičara

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2017. 14:11

Učenice osmog razreda koje pohađaju dodatnu nastavu talijanskoga jezika izradile su plakat posvećen talijanskom jeziku i kulturi. Pod vodstvom svoje mentorice Darije Čikeš, profesorice talijanskoga jezika, i školske knjižničarke Ane Longin, učenice su tijekom drugog polugodišta prikupljale građu za ovaj rad. Tome je svakako pridonijelo i korištenje školske knjižnice. Naime, učenice su se naučile pravilno služiti rječnikom talijanskoga jezika, ostalom potrebnom literaturom i internetom. Svojim su radom i trudom obogatile svoj vokabular, naučile podosta o geografskom položaju Italije, o slavnim talijanskim izumima i o talijanskim izrekama (takozvanim proverbi) u kojima se krije sva ljepota jezika.

Povodom skorog obilježavanja Dana škole i u sklopu aktualnih događanja, plakat će biti izložen u školskom atriju gdje ga mogu vidjeti svi koji su zainteresirani. 

 [više]

Obilježavanje Dana škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 5. 2017. 10:03

Kao i dosadašnjih godina, Dan škole obilježit ćemo nizom aktivnosti koje mu prethode. Uz vodstvo vaših učitelja, kroz 3 prezentacijske večeri, imat ćemo priliku pogledati samostalne uratke učenika kojima će dokazati da su sudionici suvremene škole u poziciji ravnopravnog učiteljevog partnera i da su samostalnost, kreativnost i inicijativnost zajedničke karakteristike učenika i učitelja.

Stoga pozivamo sve vas zainteresirane učenike i vaše roditelje da budete podrška našim prezentatorima u večerima kako slijedi:

29. svibnja, ponedjeljak - književna  večer (u atriju)

30. svibnja, utorak  –  večer humanističkih znanosti

31. svibnja, srijeda – prirodoslovna večer

Sve navedene večeri održat će se s početkom u 19.00  h.

 

Završnica obilježavanja Dana škole bit će u ČETVRTAK,

01. lipnja u 12.00 h na glavnoj školskoj priredbi.

Toga dana nastava će se odvijati prema izmijenjenom rasporedu:

Jutarnja smjena započet će u 8.00 h.

  -sat će trajati 30 min, mali odmor 5 min, a veliki odmor 15 min.

Popodnevna smjena za započet će u 14.00 h.

  -sat će trajati 30 min, mali odmor 5 min, a veliki odmor 15 min.

Učenicima putnicima prijevoz će biti organiziran sukladno izmijenjenom raporedu.

Pored bogatog programa kojega smo pripremili,  uručit će se vrijedne nagrade učenicima koji su školu predstavljali na državnoj razini natjecanja. Na priredbi ćemo doznati i tko je od  učenika tijekom proteklih godina postizavao najbolje rezultate odnosno tko je,  na prijedlog razrednih zajednica, a odlukom Učiteljskog vijeća proglašen najboljim učenikom/com školske godine 2016./17.

 [više]

Smotra dječjeg dramskog stvaralaštva

Autor: Dina MILIČEVIĆ, 26. 5. 2017. 13:11

U srijedu 24. svibnja učenici 1.c razreda sa svojom učiteljicom Dinom Miličević sudjelovali su na Smotri dječjeg dramskog stvaralaštva u OŠ Oca Petra Perice u Makarskoj. Dvorana je bila dupkom puna, a naši " prvaši "su izmamili veliki pljesak. Bili su najmlađi sudionici i jedini predstavnici splitskih osnovnih škola. Ovim kulturnim događajem, zahvaljujući svojim mentorima, pokazali su kako i mali mogu biti pravi glumci.

 [više]

Objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 5. 2017. 15:59

 [više]

Webinar - provedba ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2017. 13:21

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr.

 [više]

Posjet Gradskoj knjižnici Marka Marulića - Knjižnica Trstenik

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 23. 5. 2017. 13:16

U dogovoru s knjižničarkama Tihanom Zulin i Ivanom Jurić, učiteljice Jagoda Čopac i Vlatka Krstulović zajedno sa svojim učenicima 1.d i Malog razreda, posjetili su Gradsku knjižnicu Marko Marulić - Knjižnicu Trstenik, dana 18. svibnja 2017. Knjižničarke su ih provele kroz sve dijelove knjižnice te ih tako upoznale gdje će potražiti literaturu koja im je potrebna. Učenici su s osobitim užitkom listali i čitali knjige koje su im bile zanimljive.
U znak zahvale, učenici 1.d su izveli nekoliko recitacija na čakavici u kombinaciji s dječjim igrama staroga Splita. Učenici Maloga razreda također su izveli recitacije na čakavici od književnice Zvjezdane Čagalj. Knjižničarke su djecu počastile bombonima i iskazale divljenje ovakvom suradnjom te su nas pozvale da što prije opet dođemo. Naravno, takvo što nikada ne bismo odbili jer se najbolji prijatelj (knjiga), koji nas nikada neće iznevjeriti, nalazi upravo tu, u prekrasnoj knjižnici Trstenik. Zato, veliko hvala dragim knjižničarkama koje su nas ugostile i toplo primile! 

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2017. 15:00

Zbog sigurnosti učenika, mole se roditelji i drugi posjetitelji škole na poštivanje prometnog znaka PJEŠAČKA STAZA koji se odnosi na sjeverni prilaz školi od Vukovarske ulice do školskog dvorišta te se navedeni prilaz ne smije koristit kao kolni prilaz školi.

 [više]

Dica i ČAkavica

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 19. 5. 2017. 13:34

Ovogodišnji 7. susret Dica i ČAkavica održan je 17.svibnja 2017. u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu, u organizaciji Dječjeg vrtića Radost. Voditeljica i organizatorica bila je odgojiteljica savjetnica i književnica Zvjezdana Čagalj. Inače ovaj hvalevrijedan projekt osmislila je prije sedam godina prof. Jadranka Šošić, ravnateljica OŠ Bijaći. Među brojnim vrtićima, osnovnim školama i jednom srednjom školom, naša škola se predstavila s dvije točke. Prva je Spli'ska dica koju su izvodili učenici 1.d sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac, a druga točka je Komin koju su izvodili učenici 3.a razreda sa svojom učiteljicom Nives Petričević. Dvorana je bila dupkom puna. Brojni roditelji, braća, sestre, djedovi i bake kao i predstavnici Grada Splita i Grada Kaštela mogli su uživati u čakavskoj riči naše djece. Ovim kulturnim događajem, zahvaljujući mentorima, pokazali su kako se čakavica i dalje njeguje i čuva te prenosi na buduće generacije. Zato čuvajmo naše ča da se ne zaudobi!

 [više]

Festival matematike 2017

Autor: Ela Veža, 16. 5. 2017. 16:19

U petak,12 svibnja 2017. OŠ Trstenik je peti put sudjelovala na ekipnom natjecanju iz matematike. Predstavljali su nas učenici koji su se posebno istakli u znanju matematike, te osvojivši visoka 14. i 16. mjesta između 65. i 54. ekipe pokazali da znaju i mogu. (Nećemo o tome da su se spletom okolnosti neki naši natjecatelji prvi put vidjeli na samom natjecanju)..

Ekipe OŠ Trstenik sačinjavali su učenici: Rino Grgurinović, Duje Hajduk, Antonio Trumbić, Franka Stojić, Roko Čačija, Noa Vuko, Mia Brkljačić, Josip Ružić, Lea Petrović, Petra Martinović, Luka Kožul i Vedran Jakelić.

 Uz tri ekipe takmičara posebno smo ponosni i na četvrtu ekipu naše škole među kojima sigurno ima i budućih natjecatelja. To su učenici iz 1. d koji su sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac sudjelovali u svečanom otvaranju samog Festivala. Kako je sve to izgledalo najbolje pogledajte u našoj  Foto-galeriji.

 [više]

Nastup Lovre Tomića u HNK Split

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 15. 5. 2017. 17:14

Klapa Rebatajica je svoju 10.obljetnicu obilježila svečanim koncertom pod nazivom "Di je nestalo ča" u HNK-u Split, koji je održan 11.svibnja 2017. Osim klape Rebatajica, nastupali su i pjevačko društvo Marjan, ženska klapa Filip Dević te učenik naše škole Lovre Tomić. Publika je uživala u klapskom pjevanju starih pučkih napjeva navedenih klapa. Najveće oduševljenje je izazvao naš Lovre koji je odglumio 3 skeča na splitskoj čakavici autorice Jadranke Mardešić Komac, a pripremila ga je učiteljica Jagoda Čopac. Njegove glumačke sposobnosti došle su do izražaja odmah nakon završenog prvog skeča, što je publika popratila gromoglasnim pljeskom. Klapi Rebatajica želimo još puno lipih godišnjica, a našem Lovri da nas još puno puta predstavlja u njemu jako dragom glumačkom svjetlu!

      
     

 [više]

Zvjezdar na putu prema zvijezdama!

Autor: Zdenka STRIZREP, Ela Veža, Antonio Vetma, 9. 5. 2017. 11:07

Ove godine, naša škola posebno je ponosna na svog predstavnika na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika. Naš Antoinio Vetma pod stručnim vodstvom mentorice Zdenke Strizrep osvojio je visoko drugo mjesto. Uzevši u obzir da se na ovo natjecanje poziva veoma malen broj učenika plasman je i više nego izvrstan. Svoju ljubav prema riječi i izričaju Antonio i njegova mentorica Zdenka pokazali su i tako što su s nama podijelili svoje dojmove i radost zbog izuzetnog postignuća.

Bravo Antonio! Nebo ti je granica! :)

 


Zvjezdar na putu prema zvijezdama

Ovogodišnja državna razina Natjecanja iz poznavanja Hrvatskoga jezika održala se u Šibeniku. Hotel „Niko“ u hotelskom naselju „Solaris“ primio je najbolje jezičare sedmih, osmih i svih razreda srednje škole. Predstavnik naše škole, učenik osmog c razreda Antonio Vetma, pod budnim okom mentorice Zdenke Strizrep osvojio je drugo mjesto, odnosno 98 bodova od mogućih sto. Osvojio je i Povjerenstvo svojom lucidnošću, znanjem i minucioznošću.

„Nakon objave neslužbenih rezultata Natjecanja vidio sam da imam 97 bodova. Mentorica i ja bili smo neizmjerno sretni. Žalio sam se jer je u jednom zadatku traženi odgovor bio zvjezdoznanac, a moj odgovor zvjezdar nije priznan iako se nalazi u Institutovu Pravopisu i znači isto što i zvjezdoznanac. Borio sam se za spomenuti bod i na kraju sam ga dobio. Riječ zvjezdar sigurno će mi još dugo ostati u sjećanju. Nadam se da ću ovaj uspjeh ponoviti“, rekao je Antonio.

Čestitamo! Želimo Antoniju da ostvari velik uspjeh i sljedećih godina u srednjoj

             

 [više]

Obavijest za osmaše: Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 2. 5. 2017. 15:38

Manifestacija "Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2017. godine" će se održati u subotu, 13. svibnja 2017. godine od 10.00 do 15.00 sati na prostoru Kazališnog trga Trga Gaje Bulata, odnosno na platou ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Svečano otvaranje predviđeno je s početkom u 11.00 sati.

Potpunu obavijest o održavanju navenenog Dana možete pročitati u priloženom dokumentu.

 [više]

Odlazak u mirovinu

Autor: Antonela PETRIĆ, 2. 5. 2017. 15:24

Dirljivim druženjem obilježili smo odlazak u mirovinu naše drage vjeroučiteljice Zdravke Buljević. Nakon dugog niza godina rada u školi svaki učitelj ostavi svoj trag. Naša Zdravka je svoj vjeronaučni, humani i ljudski trag utkala u generacije učenika, a među nas učitelje unosila  vedrinu i dobro raspoloženje. Kao i ostali naši umirovljenici i Zdravka će uvijek biti dobrodošla u našu sredinu kada god za to osjeti potrebu. 

Draga Zdravka, vesela nam i sretna bila i neka su Ti sretni umirovljenički dani!

 [više]

Poklon iz Grčke Vijest ima dokument u privitku

Autor: Anđela Erkić, 26. 4. 2017. 09:12

Naši prijatelji i kolege iz Grčke s kojima smo često u kontaktu u sklopu zajedničkog projekta na portalu eTwinning, podsjetili su nas na jednog od najvećih predstavnika njihove kulture, Homera, od kojeg su naučili da su pokloni najljepša potvrda suradnje.

Tako je i u našu školu stiglo lijepo iznenađenje iz Atene i to u vidu pravog malog tkalačkog stana, istog onakvog kakav je koristila pametna Penelopa čekajući svog Odiseja. Pošto je Odisej dugo izbivao, Penelopi su dolazili brojni prosci tražeći njenu ruku. Kako bi što je više moguće odgodila taj čin, odlučila je preudati se kada dovrši tkanje na svom tkalačkom stanu. U nadi kako će se njen voljeni Odisej ipak vratiti i nakon 10 godina izbivanja, svaku noć je uništavala svoje tkanje i ujutro ponovno započinjala s radom. 

U galeriji slika pogledajte kako izgleda naš divan poklon, kao i izvrstan rad učenice Maure Violić, u suradnji s nastavnicom likovnog odgoja Hajdi Vlak, koji šaljemo našim prijateljima u Grčku. 

 

 [više]

Festival znanosti 2017

Autor: Ela Veža, 13. 4. 2017. 13:38

I prije nego započne proljetni odmor učenika obavještavamo vas za događanje po povratku u klupe. Ove godine Fesival znanosti odvija se kao i do sada od ponedjeljka, 24. travnja do subote, 29. travnja a tema je Vrijeme.

Raspored za grad Split možete pogledati na http://www.festivalznanosti.hr/2017/grad/split/2017-04-24.

Za neka događanja namjenjena učenicima osnovnih i srednjih škola potrebno se unaprijed najaviti pa donosimo raspored u prilogu. 

 [više]

JAVNI NATJEČAJ za davanje na korištenje prostora škole

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 10:40

J A V N I    N A T J E Č A J za davanje na korištenje prostora škole:
    školska sportska dvorana površine oko  600 m2 na 5 sati tjedno.

OSNOVNA ŠKOLA TRSTENIK
Klasa: 602-02/17-01/35
Urbroj: 2181-61-01-17-1
Split,  13. 4. 2017.

Na  temelju članka 9.  Pravilnika o davanju na korištenje postora u objektima osnovnih škola čiji je osnivač  Grad Split (Službeni glasnik Grada Splita broj 50/2016. od 7. 10. 2016. godine) i odluke Školskog odbora  Klasa:602-02/17-01/23 Urbroj:2181-61-01-17-1 od 15.3.2017. godine, Osnovna škola Trstenik Split objavljuje

J A V N I    N A T J E Č A J
za davanje na korištenje prostora škole

I. PODACI O PROSTORU

Osnovna škola Trstenik, Dinka Šimunovića 22, 21 000 Split, daje na korištenje Školsku sportsku dvoranu površine oko  600  m2,  5 sati tjedno. Visina naknade za korištenje prostora ne može biti niža od 200 kuna po satu.

Dvorana se daje na korištenje za sportske aktivnosti: odbojku, košarku, gimnastiku, borilačke sportove i rukomet.

Dvorana se daje na korištenje radnim danima ( ponedjeljak, utorak, srijeda četvrtak i petak) od 19,30 do 20,30 sata.

Prijavitelj  je obvezan navesti željeni termin te broj sati korištenja.

II.VRIJEME NA KOJE SE PROSTOR DAJE NA KORIŠTENJE

Prostor se daje na  korištenje u periodu od  1. rujna 2017.godine  do 31. kolovoza  2019. godine, osim u vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora za učenike.

III.UVJETI ZA PRIJAVU

Gore navedeni prostor daje se na korištenje udrugama, ustanovama i pravnim osobama za obavljanje  odgojno-obrazovnih, kulturnih, socijalnih, humanitarnih, znanstvenih, zdravstvenih, sportskih i tehničkih aktivnosti te drugih poslova i djelatnosti   uz uvjet:

1. da su upisani u Registar udruga Republike Hrvatske, odnosno drugi odgovarajući registar,
2. da imaju sjedište na području Grada Splita
3. da su upisani u Registar neprofitnih organizacija  pri Ministarstvu financija Republike Hrvatske te da vode transparentno financijko poslovanje sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija,
4. nemaju  dugovanja s osnove plaćanja dopinosa i poreza te drugih davanja prema državnom proračunu i Proračunu Grada Splita,
5. imaju organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu aktivnosti,
6. da se potiv udruge, onosno osobe ovlaštene za zastupanje udruge (pravne osobe) ne vodi kazneni postupak i nije pravomoćno osuđena za kaznena djela i prekršaje definirane člankom 48. Uredbe o kriterijima, mjerilina i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( Narodne novine broj 26./2015.)
7. prijava na natječaj mora sadržavati sve tražene podatke, dokumentaciju i popunjene obrasce određene natječajnom dokumentacijom
8. uredno su popunili sve obveze temeljem ranije sklopljenih ugovora o korištenju prostora sa školom.

IV. SADRŽAJ PRIJAVE

Prijava na natječaj mora sadržavati:                                
1. izvadak iz matičnog registra u koji je udruga upisana, odnosno izvadak iz drugog odgovarajućeg registra,
2. izvadak iz Registra neprofitnih organizacija ,
3. presliku važećeg  statuta udruge sa svim  izmjenama i dopunama,
4. ispunjeni obrazac izjave osobe ovlaštene za zastupanje o nepostojanju duga s osnove potraživanja Grada Splita,
5. potvrda Porezne uprave o stanju duga po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava , a koja nije starija od 30 dana od dana objave natječaja,
6. popis zaposlenih osoba  ( na određeno i neodređeno vrijeme)
7. uvjerenje nadležnog suda da se protiv odgovorne osobe udruge (pravne osobe) ne vodi kazneni postupak, koje nije starije od 60 dana od dana objave natječaja.

V. NAČIN, ROK I MJESTO PODNOŠENJA PRIJAVE
Prijava se podnosi u zatvorenoj omotnici s naznakom „Za natječaj-korištenje školske sportske dvorane (za sportske aktivnosti) – Ne otvarati“ u roku od 30 dana od dana objave natječaja na mrežnim stranicama Škole.

Prijave se dostavljaju na adresu Škole: Osnovna škola „Trstenik“, Dinka Šimunovića 22, 21000 Split.

VI.UPUTE ZA PRIJAVITELJE, KRITERIJI I MJERILA ZA BODOVANJE
Kriteriji i mjerila za bodovanje prijava pristiglih na natječaju su:  

1.  Godine aktivnog djelovanja podnositelja prijave
- za svaku godinu aktivnog djelovanja ......................................1 bod
2.  Broj zaposlenika  ( na neodređeno vrijeme)
-  do 2 ...................................................................................1 bod
-  od 3 do 5.............................................................................3 boda
-  od 6 do 10.......................................................................... 5 bodova
-  više od 10.......................................................................... 7 bodova

3. Broj članova udruge i /ili volontera
-  do 5 .................................................................................. 1 bod
-  od 6 do 10 ........................................................................  3 boda
-  od 11 do 20........................................................................ 5 bodova
-  od 21 do 30 ...................................................................... 7 bodova
-  više od 30 ........................................................................ 9 bodova

4.  Neposredan rad s korisnicima usluga
-  rad s korisničkim skupinama do 5 korisnika................................. 1 bod
-  rad s korisničkim skupinama od 6 do 10 korisnika .................... 3 boda
-  rad s korisničkim skupinama od 11 do 20 korisnika ..................5 bodova
-  rad s korisničkim skupinama od 21  do 40 korisnika.................7 bodova
-  rad s korisničkim skupinama iznad 40 korisnika.....................10 bodova

5. Ostvarena priznanja, uspjesi, nagrade i sl.
-  državna ........................................................................8 bodova
-  Grada Splita................................................................ ...4 boda
-  strukovna ...................................................................... 2 boda

6.  Prethodno korištenje postora
-  Prethodno uredno korištenje istog prostora u osnovnoj školi (uredno izvršavanje ugovornih obveza temeljem ranijih ugovora)............................................. ....................... 3 boda

7. Neposredna uključenost učenika škole u planirane aktivnosti
- učenici škole u velikoj mjeri će biti uključeni u planirane  aktivnosti... 2 boda
- korisničku skupinu čine isključivo učenici škole....................... .8 bodova

Ukoliko je prijavu za korištenje prostora podnijela pravna osoba kriterij za odabir je najpovoljnija ponuda. Bodovi ostvareni prema gore navedenim kriterijima i mjerilima se zbrajaju. Na temelju zbroja bodova za svakog podnositelja zahtjeva Povjerenstvo za dodjelu prostora na korištenje utvrđuje prijedlog liste za dodjelu prostora na korištenje na određeno vremensko razdoblje. Ako dva ili više  podnositelja zahtjeva imaju jednak broj bodova prednost na listi ima podnositelj zahtjeva koji je ostvario više bodova po kriteriju:

1. Neposredan rad s korisnicima usluga,
2. Neposredna uključenost učenika škole u planirane  aktivnosti.
Isti prostor može se dati na korištenje većem broju korisnika u različitim terminima.

VII.  UPUTE O PRAVU PRIGOVORA 
Podnositelj prijave kojem nije odobreno korištenje postora na određeno vremensko razdoblje ima pravo prigovora u roku 8 dana od dana primitka pisane obavijesti Povjerenstva za dodjelu prostora na korištenje o statusu pojedine  prijave. Prigovor se može podnijeti isključivo na bodovanje nekog kriterija, ukoliko prijavitelj smatra da je u prijavi dostavio dovoljno argumenata za drugačije bodovanje.

Prigovor se podnosi u pisanom obliku Povjerenstvu za prigovore. Prigovor ne odgađa daljnju provedbu natječajnog postupka. Odluka Povjerenstva za prigovore o prigovoru je konačna.

VIII.  OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA
Na temelju konačne liste prema kriterijima i mjerilima iz točke VI. Natječaja ravnatelj škole sklapa ugovor o korištenju prostora s korisnicima prostora kojim se reguliraju međusobna prava i obveze. Ugovor se sklapa u pisanom obliku najkasnije 30 dana od dana donošenja konačne liste za dodjelu na korištenje prostora škole na određeno vremensko razdoblje.

IX. Rok za podnošenje prijava na natječaj je 30 dana od dana objave na mrežnim stranicama Osnovne škole Trstenik odnosno objave obavijesti o natječaju u dnevnom listu "24 sata".


Osnovna škola Trstenik  Split

 [više]

Uskrsne ideje

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 12. 4. 2017. 12:30

Evo ideje kako možete sami izraditi uskrsne ukrase: iskoristite odjeću koju više ne koristite i napravite zečiće, stare kutije za jaja ukrasite salvetama, a ispuhana jaja ukrasite po želji. Mi smo ih ove godine ukrasili leptirima. Naše radove pogledajte pod -više.
                                                                     Vaš Mali razred
 [više]

Državna razina Smotre LiDraNo 2017.

Autor: Antonela PETRIĆ, Viktoria Caktaš, 29. 3. 2017. 08:06

              

Članovi Dramsko-recitatorske grupe Oš Trstenik zablistali na ovogodišnjem LiDraNu

Ovogodišnja državna razina Smotre LIDraNo održala se u Primoštenu. Hotel Zora ugostio je najbolje literate, novinare i glumce iz cijele Lijepe Naše. Među najboljima našla se i naša skupina s igrokazom Mamino zlato ili kako sam skoro odustao autorice i voditeljice grupe Viktorie Caktaš, prof. Žiri u sastavu: Jasen Boko, dramaturg, Jadranka Korda Krušlin, dramska pedagoginja i Mario Kovač, redatelj i predsjednik povjerenstva za našu su izvedbu našli zaista lijepe riječi. Pohvaljene su uloge mame (Manuela Buzov) i profesora (Fabijan Čulin) koji su, prema riječima žirija, finom ironijom dotakli društvo bez odlaska u karikaturu.  Pohvaljena je gluma,  uigranost i dinamičnost cijelog ansambla. Naši glumci i glumice: Petra Čulin, Branimira Petričević, Mario Samaržija, Klara Sikirica, Leonarda Šparmajer, Alen Zvonić, Fabijan Čulin, Manuela Buzov i Luka Tino Šajin prenijeli su publici optimizam i snažnu poruku koja odzvanja ovom dramsko-scenskom igrom, a ona glasi-nikada ne treba odustati. Na LiDraNu 2017 dogodila su se i neka prijateljstva, ove godine dogodila se snažna spona između Trstenika i Visa. Družili smo se s osnovcima iz cijele Hrvatske te sa sobom ponijeli nezaboravne doživljaje, poneke simpatije i zasigurno doživotna prijateljstva.  Čestitamo svima! Pozdrav do nekog sljedećeg LiDraNa!

Fotografije pogledajte pod -više.

 [više]

Badminton djevojčice

Autor: Ela Veža, Denis Puljiz, 27. 3. 2017. 08:57

17. ožujka odigrana je završnica turnira za djevojčice petih razreda naše škole. Sudjelovalo je ukupno 25 natjecateljica ,a s obzirom da su se neke prvi put susrele s ovom igrom prikazale su solidno umijeće. Najbolje su bile :


1. Petra Marendić
2. Inge Bošnjak
3. Anamarija Šarac
4. Ena Grubšić
5. Ivana Moro
6. Laura Topcic


Čestitke svim sudionicama, a posebno osvajačicama medalja.

Denis Puljiz

 [više]

Hrvanje dječaci

Autor: Ela Veža, Denis Puljiz, 27. 3. 2017. 08:48

24. ožujka je održano natjecanje u hrvanju za petaše. Sudjelovala su 42 učenika u dvije težinske kategorije. Bilo je borbeno i možemo biti zadovoljni sa prikazanim natjecanjem. Ždrijebanjem su određeni parovi . Kako se finale približavalo tako je i atmosfera u dvorani bila napetija ,a navijanje je bilo gromoglasnije. 

Osvajači medalja su u teškoj kategoriji:
1.Tomislav Stricevic 5d
2. Mihael Jeličić 5b
3. Anteo Balić 5c

 
Osvajaci medalja u lakoj kategoriji su:
1. Gabriel Goić 5a
2.Tomislav Milić 5a
3. Ante Bezić 5b
 
Denis Puljiz
 [više]

"O lijepi i drevni jeziče Hrvata..."

Autor: Zdenka STRIZREP, Ela Veža, 24. 3. 2017. 15:18

Ovih smo dana obilježili i obilježavali Dane Hrvatskog jezika. Šestaši su izrađivali plakate. Osmaši su krasnoslovili po razredima prekrasnu pjesmu Drage Ivaniševića „Hrvatska".Oni koje je mučilo poneko pitanje iz pravopisa i gramatike obratili su se Antoniu Vetmi , učeniku 8.c razreda, koji ide na Državno natjecanje iz poznavanja hrvatskoga jezika. Ovih dana svima nama jeprolazio kroz glavu stih : O, lijepi i drevni jeziče Hrvata…

Zdenka Strizrep

 [više]

Felicità

Autor: Katija KUNAC, Ela Veža, 20. 3. 2017. 15:01

Giornata Mondiale della Felicità

Oggi, il 20 marzo, si celebra in tutto il mondo la giornata Mondiale della Felicità, istituita dall'Onu. In tal occasione gli allievi del gruppo 7D hanno ascoltato la canzone Felicità di Al Bano e Romina Power. Dopo hanno ascoltato anche una composizione di Vivaldi, dedicata alla primavera. La classe è stata divisa in 3 gruppi il cui compito era di fare una ricetta o scrivere una poesia sul tema della felicità o della primavera in italiano o in croato. Il risultato è stato ottimo, abbiamo creato diverse ricette, messaggi, poesie (Torta della felicità, 7 chiavi della felicità)…

 

Felicita u Foto-galeriji.

 [više]

Poj riči materinske 2017.

Autor: Jagoda Čopac, 20. 3. 2017. 10:54

Pohvaljeni likovni rad učenika 1.d Ivana Vidovića na 11. literarno-likovnom natječaju „Poj riči materinske“ u Osnovnoj školi Primošten u Primoštenu

 

Kako i najmlađi učenici mogu biti uspješni pokazuje primjer učenika 1.d razreda Ivana Vidovića čiji je likovi rad pohvaljen na 11. literarno-likovnom natječaju „Poj riči materinske“ u Osnovnoj školi Primošten u Primoštenu.

U konkurenciji učenika od 1. do 8. razreda brojnih osnovnih škola iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije (Vojvodine), Ivanov rad je prepoznat i stručni žiri mu je dodijelio pohvalu.

U ranim jutarnjim satima 17. ožujka 2017. Ivan je zajedno sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac autobusom krenuo put Primoštena. Dan je bio okupan suncem pa je šetnja, od centra Primoštena do Osnovne škole Primošten, bila pravi užitak. Ozarena lica i pun uzbuđenja Ivan je veselo skakutao po šetnici uz more. Usput je zastao u dječjem parku te isprobao sprave za igru s prekrasnim pogledom na Primošten. Šetajući se dalje naišli smo na „ružu vjetrova“ pa je saznao s koje strane svijeta koji vjetar puše. Nedaleko je ugledao kip ribara i sjeo mu u krilo. Kaže da ga je podsjetio na njegovog djeda koji često ribari i donese mu bogat ulov ribe.  Srce mu je jače kucalo kad smo došli u Osnovnu školu Primošten i kad je na panou ugledao svoj likovni rad. Bio je ponosan i rado se fotografirao pokazujući prstom na isti. Ubrzo je uslijedio prigodni program gdje su sve sudionike natječaja pozdravili brojni predstavnici grada Primoštena, Županije šibensko-kninske, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske,  predstavnici Crkve te ravnatelj Osnovne škole Primošten Nedjeljko Marinov. Na kraju programa uručeni su prigodni pokloni za sve nagrađene i pohvaljene učenike i njihove mentore. Nakon proglašenja najboljih literarnih i likovnih radova uslijedio je zabavni program uz tamburaše. I tu se naš Ivan pokazao kako ima i pjevačke sposobnosti, jer je znao riječi svih pjesama koje su se pjevale. Odlično raspoloženi Ivan plijenio je pozornost svih sudionika koji su uživali slušajući ga kako pjeva. Zasigurno će ovo biti dan koji će naš Ivan pamtiti cijeli život. Čim smo sjeli u autobus za Split, Ivan je usnuo. A kako i ne bi? Što od uzbuđenja, što od svih lijepih događaja koje je proživio taj dan. Želimo mu još puno uspjeha kroz školovanje i odrastanje!

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2017. 09:17

Učenici i djelatnici škole su u četvrtak, 16. ožujka 2017. praktično provjerili Plan evakuacije i spašavanja što podrazumijeva osposobljenost i upoznatost djelatnika škole vezano uz moguću situaciju kao i provjeru brzine interventnih službi u Gradu te brzine njihovog dolaska i intervencije do mjesta u kojem se dogodio neželjeni događaj.

U vježbi je sudjelovalo 310 učenika i 19 djelatnika škole. Vježba je započela u 10.00 sati oglašavanjem signala za uzbunu u trajanju od jedne minute  putem školskog zvona i simuliranjem požara u jednoj od učionica škole. Ravnateljica je pozivom na 193 obavijestila JVP Split o nastanku požara te vodila tijek evakuacije. Učenici su bez panike i u pratnji učitelja napustili školsku zgradu u vremenu od 2 minute koristeći putove evakuacije predviđene Planom evakuacije i spašavanja te se okupili na zbornom mjestu u školskom dvorištu.

Djelatnici JVP Split stigli su na mjesto "požarista" u predviđenom roku. Izveli su kratku pokaznu vježbu gašenja požara, a učenike upoznali sa vatrogasnim tehnikama gašenja požara.

Na kraju ovoga zanimljivog događaja možemo zaključiti da je vježba dobro isplanirana, kvalitetno organizirana i uspješno provedena.                                        

 [više]

St. Patrick's Day

Autor: Suzana VIŠIĆ, 16. 3. 2017. 11:22

St. Patrick's Day is a global celebration of Irish culture on or around March 17. It particularly remembers St Patrick, one of Ireland's patron saints, who ministered Christianity in Ireland during the fifth century.              
St. Patrick's Day is celebrated in many parts of the world, especially by Irish communities and organizations. Many people wear an item of green clothing on the day. Parties featuring Irish food and drinks that are dyed in green food color are part of this celebration. It is a time when children can indulge in sweets and adults can enjoy a "pint" of beer at a local pub. 

The most common St. Patrick's Day is the shamrock. The shamrock is the leaf of the clover plant and a symbol of the Holy Trinity. Many people choose to wear the color green and the flag of the Republic of Ireland is often seen in St. Patrick's Day parades around the world. Irish brands of drinks are popular at St. Patrick's Day events.

Our 6th graders also celebrate St. Patrick's Day.  They make posters about Ireland and their patron saint Patrick and even wear green clothes. We have a lot of fun! 

6th graders

      

 

 

 [više]

Večer slikopričalica, igrokazmajstora i prvaša mudrijaša

Autor: Nataša HRŽIĆ, 16. 3. 2017. 08:39

Večer slikopričalica, igrokazmajstora i prvaša mudrijaša održana je 9.ožujka 2017.u GKMM – Odjel Trstenik, Split

Učenici 1.c sa svojom učiteljicom Dinom Miličević  mudro su predstavili  pametno rješenje – što kad se repa ne da iščupati?!

Učenici 2.c, krasnogovoritelji, pod budnim okom svoje učiteljice Jasne Poljaković,  pokazali su  kako to zvuči kad oni izražajno prozbore.

Učenici 4.c,stari knjigoznalci,  predstavili su  svoje originalne slikopriče, autori su teksta i ilustracija, a svemu je kumovala učiteljica Nataša Hržić.Nisu zapostavili ni ljubavnu poeziju u obliku činkvine ili peterostiha.

Ujedno smo željeli  jedni drugima dati podršku u svemu što radimo i predstaviti se svima koji su nas voljni poslušati i pogledati.

Svi ljubitelji pisane riječi odazvali su se našem pozivu  u Gradsku knjižnicu na Trsteniku, mjesto u kojem knjige strpljivo čekaju, a mi se rado odazivamo!

 Veliko mnoštvo naših mama, tata, sestara, braće, pokoja baka i djed, a naravno i razredni prijatelji…došli su  i dali nam svoj osmijeh i pljesak!

Trema je brzo nestala i bila je to jedna večer za pamćenje!

A kako smo mi to doživjeli pročitajte u nastavku…                           

 [više]

Dan broja π

Autor: Ela Veža, 14. 3. 2017. 08:47

Uz tjedan mozga matematičari danas obilježavaju PI dan i Einsteinov rođendan.

A mi vam donosimo prvih nekoliko znamenaka broja ..:)

3.1415926535897932384626433832795028841971693993751058209749445923078164062862089

 [više]

Podjela pohvalnica polaznicima Centra izvrsnosti iz matematike

Autor: Ela Veža, 13. 3. 2017. 08:34

U subotu,11.ožujka 2017. u III. Gimnaziji (MIOC) u Splitu svečano je završen prvi korak iz projekta Centri izvrsnosti – za nadarene učenike iz matematike. Nakon 16 tjedana, 218 učenika i 59 mentora su dobili priznanje za ustrajni rad. Među njima je i četvero učenika OŠ Trstenik. Sedmašica Lea Petrović te tri petaša Duje Hajduk, Anton Trumbić i Rino Grgurinović od jeseni su svoja slobodna subotnja jutra posvetili vježbanju i učenju matematike. Ovu subotu su zasluženo za svoj rad dobili i pohvalnice koje im je svečano uručio župan Zlatko Ževrnja.

Više o svemu na stanicama www.dalmacija.hr iu našoj Foto-galeriji.

 [više]

Ne zaboravite bocu s vodom!

Autor: Ela Veža, 8. 3. 2017. 00:37

Dana 6. ožujka 2017. godine na internetskoj stranici trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split upućena je obavijest o zamućenju vode za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava te je  Nastavni zavoda za javno zdravstvo SDŽ službeno potvrdio da je došlo do povećanja vrijednosti iznad 5 NTU (metoda za mjerenje mutnoće vode).
Rezultati analize mutnoće vode od 7. ožujka 2017. godine pokazuju vrijednost iznad MDK (maksimalno dopuštena koncentracija) granica je preporučeno da se prokuha voda prije uporabe ili da se za piće koristi flaširana voda.
Ovim putem napominjemo da za sutra roditelji osiguraju djeci  boce s vodom za vrijeme boravka u školi. Preporuka ostaje na snazi do daljnjega!

VIŠE NIJE NA SNAZI!! (al voda uvijek dobro dođe)

 [više]

Natjecanje mladih tehničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tonkica Anđelković Maras, Ela Veža, 7. 3. 2017. 15:04

3. ožujka 2017. održano je Županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Učenik naše škole Rino Grgurinović osvojio je izvrsno 2. mjesto.
Bravo za Rina i njegovu mentoricu Tonkicu Maras!
 

 [više]

Badminton

Autor: Ela Veža, Robert Jelaska, 7. 3. 2017. 14:49

Nasi učenici Vitaliy Favorov, Marino Jakić, Luka Bracanović, Roko Kokan osvojili su 2. mjesto na županijskom natjecanju iz badmintona. Cestitamo učenicimai mentoru Robiju Jelaski!
 

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 6. 3. 2017. 17:26

OŠ Trstenik je i ove godine ugostila natjecatelje na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika. Donosimo privremene rezultate.

A evo i dugo očekivanih konačnih rezultata   i odmah koristimo priliku da čestitamo našem izvrsnom Antoniu Vetmi i njegovoj mentorici Zdenki Strizrep na osvojenom prvom mjestu.

 [više]

Pancake day

Autor: Suzana VIŠIĆ, 6. 3. 2017. 13:12

Pancake day, or Shrove Tuesday, is a traditional feast day before the start of Lent on Ash Wednesday.

Shrove Tuesday always falls 40 days before Easter Sunday. It was the last opportunity to use up eggs and fats in the kitchen. 

In some towns in Great Britain there are Pancake races. People throw pancakes in the air and race at the same time. Of course they eat lots of pancakes,too. 

 

6th graders

 [više]

Pokladni utorak u 3.a i b

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, 3. 3. 2017. 15:01

Veselje pokladnog utorka obilježili su učenici 3.a i 3. b razreda zajedno sa svojim učiteljicama.  Vještice, vojnici, princeze, kauboji i mnogi drugi likovi vladali su i plesali školskim hodnicima i ulicama kvarta, Trstenik. Šarenilo se, strašilo se, mijaukalo se…

Vesela i raspjevana povorkica maškarica prošetala je ulicama kvarta, Trstenik. U školskom atriju su vesele maškarice održale prigodni igrokaz „Vesela i tužna maska“ te je od strane stručnog ocjenjivačkog suda izabrana najoriginalnija maska.  Stručnom ocjenjivačkom sudu nije bilo lako jer su pozornost plijenile mnoge maske, poput: „Znanstvenika“, „Slatkiša“, „Starog dide“, „Pauna“...

Pobjednikom je proglašena „Baba Marina“, te mu je uručena i prigodna nagrada.

Krnjo „E – TUGA“, optužen je za sve muke i teškoće koje vladaju među učenicima te je jednoglasno osuđen. Vesele maškarice nastavile su zabavu u učionicama.

I ove godine su učenici 3. a i 3. b razreda zajedno sa svojim učiteljicama pokazali maštovitost i kreativnost i da su se spremni zabaviti i opustitit u vrijeme poklada.

U veselom išćekivanju sljedećeg maskenbala!

                                     učiteljice: Nives Petričević i Maja Dobrić

 [više]

Obavijest za 6.3.

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 3. 2017. 08:45

U ponedjeljak,  6. ožujka 2017. naša škola domaćin je održavanja Županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika. Nastava će se toga dana održati prema sljedećem rasporedu:

Jutarnja smjena započeti će u 12.00 h. Nastavni sat trajat će 30 min, mali odmor 5 minuta, a velikog odmora neće biti.

Popodnevna smjena započeti će u 15.30 h. Nastavni sat trajat će 30 min, mali odmor 5 minuta, a velikog odmora neće biti.

Prijevoz učenika sa Žnjana i Pazdigrada bit će organiziran na način da je polazak sa Pazdigrada kao i inače, 25 minuta prije početka nastave, a povratak 10 minuta nakon završetka četvrtog, petog i šestog školskog sata.

Našem učeniku Antoniu Vetmi želimo puno uspjeha i što bolji plasman na predstojećem natjecanju.

 [više]

Pokladni utorak u našoj školi

Autor: Jasna Poljaković, 1. 3. 2017. 10:15

Jučer su našom školom vladale vesele maškarice 2. i 4. razreda.
Šarena i bučna povorka prošetala je ulicama našeg kvarta, Trstenika, a zatim se u školskom atriju birala najljepša maska ( mjerljiva jačinom pljeska, te uz malu pomoć stručnog ocjenjivačkog suda ). Simpatije su nedvojbeno osvojile razne maštovite maske poput " Babe ", " Konobara ", " Japanke", "Meksikanca",“ Rock zvijezda“, gusara, junaka, princeza, kokica i mnoge druge, a pobjednikom je proglašen "Bodljikavi kaktus".
Školski Krnjo je optužen za sve male zločestoće i teškoće u životu naših učenika, te je jednoglasno osuđen.
Presudu su udruženim snagama izvršili svi finalisti - Najljepše maske školskog maskenbala-  te je naš Krnjo Balonko završio svoj pokladni život. Maškarasto veselje se nastavilo u učionicama.
 Vidimo se i sljedeće godine !

                                                                   Učiteljica Jasna Poljaković

Fotografije svih maškara pogledjete ovdje.

 [više]

Lea, Petra i Luka na županijskom iz kemije! :)

Autor: Ela Veža, 23. 2. 2017. 11:13

Učenik Luka Kožul i dvije učenice sedmih razreda Lea Petrović i Petra Martinović  pod mentorskim vodstvom profesorice Ivane Benusssi  Šavorić plasirali su se na županijsko natjecanje iz kemije. Uz najbolji rezultat na školskom Lei je ovo drugi ovogodišnji poziv na županijsko natjecanje. 

Želimo im uspješno naredno natjecanje!

 [više]

Plivačice druge!

Autor: Ela Veža, 23. 2. 2017. 09:57

Lucija Serdarević, Klara Tokić, Valentina Vrandečić, Nina Jokić, Bruna Zeljko, Lorena Lukman, Anastazija Marendić osvojile su  2.mjesto na gradskom natjecanju u plivanju. Bravo cure!

 [više]

Šahistice druge na županijskom! :)

Autor: Ela Veža, 16. 2. 2017. 15:48

Nakon prvog mjesta na gradskom natjecanju naše cure ne posustaju. Valentina Vrandečić, Lucija Serdarević, Petra Marić i Dora Jurić s mentorom Robijem Jelaskom osvojile su izvrsno drugo mjesto na županijskom natjecanju! Koristimo priliku da im još jednom čestitamo na izvrsnom plasmanu!

 

 [više]

Četvero naših učenika na županijskom iz povijesti

Autor: Ela Veža, 16. 2. 2017. 12:50

Dvoje učenika sedmih razreda Pamela Vitaljić i Marko Perišić te dvije učenice osmih razreda Daniela Lukić i Lara Žižić plasirale su se na županijsko natjecanje iz povijesti. Mentor svim učenicima je učitelj povijesti Nikola Grgić.

Sretno na narednim natjecanjima!

 [više]

Bravo za Marka i Antonia

Autor: Ela Veža, 16. 2. 2017. 12:44

Učenik osmog razreda Antonio Vetma je još jednom pokazao svoju izvrsnost. Osvojivši maksimalan broj bodova pod vodstvom mentorice Zdenke Strizrep pozvan je na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika.

Odličan uspjeh postigao je i Marko Martinović pod vodstvom mentorice Ivane Benussi Šarović koji se izborio za plasman na županijsko natjecanje iz bilologije.

Sretno!

 [više]

OSMAŠI U VUKOVARU

Autor: Antonela PETRIĆ, 16. 2. 2017. 12:29

Ministarstvo branitelja i Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provode projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Tako je i naša škola po prvi put sudjelovala u ovom zanimljivom i počnom projektu. Cilj ovog projekta je učenike osmih razreda učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Posjet uključuje održavanje predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede, obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira. Projekt je ujedno i način socijalizacije u novom okruženju, prilika za upoznavanje običaja, navika i kulture zavičaja u cjelini.

Cilj projekta je bilo svakako praktično iskustvo i učenje, a naučili smo mnogo. Najvažnija lekcija je bila da rat uništava i ne donosi ništa dobra nikome. Naučili smo i od Vukovaraca da ne treba zaboraviti, ali da treba i oprostiti i hrabro živjeti i graditi dalje. A to Vukovarci i rade. Grade, obnavljaju, vole i žive svoj grad i zavičaj. Iako se posljedice rata još vide Vukovar je prelijep grad. Domaćini, od vozača, osoblja hotela, vodiča, vojske i lokalnih ljudi su bili iznimno ljubazni, susretljivi i zabavni. Kao pravi Slavonci i Baranjci. Što smo to vidjeli, naučili i doživjeli?

Krenuli smo u nedjelju 29. 1. 2017. u 8.45 i dugo se vozili, ali atmosfera i društvo u busu, te lijep krajolik su skratili vrijeme vožnje. Došli smo predvečer u 18:30 u hostel Dubrovnik gdje smo bili smješteni cijelo vrijeme. Na recepciji nas je dočekala, barem učiteljima zabavna poruka „trenutno nemamo wi – fi, družite se!“. Svakako je bilo dobro, jer druženja našim učenicima nije nedostajalo.

 

Prvoga dana učenici su poslušali su predavanja uz prezentacije na temu Domovinskog rata i Bitke za Vukovar te čuli o značenju pojedinih akcija i operacija u obrani Vukovara. Nakon toga smo  posjetili Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar – dvorac Eltz i te obišli križ na ušću Vuke u Dunav. Nakon toga su učenici imali malo slobodnog vremena pa su s učiteljima i vodičem malo razgledavali grad Vukovar i odmah uočili i rodnu kuću našeg poznatog nobelovca Lavoslava Ružičke.

Drugoga dana, posjetili smo memorijalne lokalitete na širem području Vukovara: Memorijalno groblje žrtava Domovinskoga rata, Spomen - dom “Ovčara”, Spomen - obilježje mjesto masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata “Ovčara”, Vodotoranj, Spomen - dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti,  “Kukuruzni put” – „Put spasa“, Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu '91. te MCDR Vukovar – bivšu vojarnu 204. VU brigade gdje smo imali još jedno zanimljivo i poučno predavanje.  Škola mira bila je zadnja postaja  terenske nastave učenika  s ciljem da oni iz Vukovara odu s razumijevanjem vrijednosti mira i tolerancije. Na kraju svega naša škola je sudjelovala i u kvizu znanja o Domovinskom ratu, Vukovaru i Bitci za Vukovar. Školu su hrabro predstavljali učenici Tomo Marelić (8.B) i Dino Gačina (8.B) koji su u jakoj konkurenciji izborili 5. mjesto. Momci čestitamo! Nakon toga krenuli smo za Split. Put je brzo prošao zbog niza aktivnosti i animiranja učenika, te učiteljica Anđele Erkić i Ivane Peričić koje su organizirale natjecanje u pjevanju – BusFest 2017. Naš put je bio svakako zabavan i poučan, stoga se veselimo i sljedećoj godini.

                                                                             Nikola Grgić

 [više]

LiDraNo 2017.

Autor: Antonela PETRIĆ, Viktoria Caktaš, 15. 2. 2017. 15:33

Dramska družina OŠ Trstenik i ove je godine predložena za državnu razinu Smotre LiDraNo 2017.

Na županijskoj razini Smotre LiDraNo 2017., koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu na Valentinovo (14.2.2017.), Dramska družina naše škole osvojila je jednoglasno sve simpatije žirija i publike te smo i ove godine predloženi na državnu razinu Smotre.

Među 15 najboljih iz Splitsko-dalmatinske županije kao najbolja našla se dramsko-scenska igra OŠ Trstenik  Mamino zlato ili kako sam skoro odustao autorice Viktorie Caktaš, ujedno i voditeljice grupe. Naši glumci i glumice: Petra Čulin, Branimira Petričević, Mario Samaržija, Klara Sikirica, Leonarda Šparmajer, Alen Zvonić, Fabijan Čulin, Manuela Buzov i Luka Tino Šajin zablistali su na daskama koje život znače. U žiriju su se našli:  glumica HNK-a Split Andrea Mladinić, glumac HNK-a Split Vicko Bilandžić i glumac HNK-a Split i član Državnog  povjerenstva  za dramski izraz Marjan Nejašmić Banić.  Žiri  je pohvalio  režijske i glumačke kreacije, ritam predstave,  uigranosti našeg  školskog  ansambla te je istaknuta  i snažna poruka kojom je prožet igrokaz.  Slijedite svoje snove - to je sažetak ove naše avanture.  S nestrpljenjem iščekujemo državnu razinu Smotre. Sretno i čestitke svima!                                                                       

                                                                              Viktoria Caktaš                                                

 [više]

Natječaj "EKO-FOTKA 2017."

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 2. 2017. 08:16

Objavljen je natječaj "EKO-FOTKA 2017". Svi zainteresirani učenici mogu se o natječaju detaljnije informirati u rubrici Knjižnica.

 [više]

Ljubav mora vladati svijetom

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 14. 2. 2017. 21:29

Kreativnost u Malom razredu još je jednom zavladala njihovim prostorom, a da topline ne nedostaje jer se od ljubavi crveni cijela učionica uvjerite se sami ovdje.  Uoči Valentinova izrađivali su se osmišljeni radovi koji su proizišli iz razgovora s učenicima i njihovog viđenja i osjećaja ljubavi. I današnji dan, Valentinovo, bio je ispunjenjen radošću i lijepim osjećajima od kojih su neke, oni posebne, učenici zadržali samo za sebe, tj. u sebi. Ljubav mora vladati svijetom jer ljubav je moć, snaga i energija koja hrani svačije srce i tjera ga da svijet čini ljepšim.

 [više]

Sretno Valentinovo na svim jezicima

Autor: Suzana VIŠIĆ, Ela Veža, Anđela Erkić, 14. 2. 2017. 09:27

Valentine's Day / San Valentino

Vrijedna grupica učenika 6. a,b i c razreda potrudila se oko čestitiki za Valentinovo na talijanskom jeziku, a pridružili su im se i učenici 5-b razreda sa svojim kreativnim radovima na engleskom jeziku.
Njihove ideje pogledajte u fotogaleriji.


Anđela Erkić

 [više]

REZULTATI 59. NATJECANJA MLADIH TEHNIČARA 2016./2017. – školska razina

Autor: Tonkica Anđelković Maras, Ela Veža, 13. 2. 2017. 09:58

Školska razina  59. natjecanje mladih 2016./2017. sastojala se od pismenog dijela gdje su učenici pokazali svoje znanje  te praktičnog dijela u kojem su  primijenili i  znanje i sposobnosti u izradi vrlo zahtjevne tehničke tvorevine.

Na županijsko natjecanje s izvrsnim rezultatima plasirali su se:
Rino Grgurinović  - 5.razred i Josip Ružić – 6.razred
Čestitamo izvrsnim učenicima i njihovoj mentorici Tonkici Maras.

 [više]

Predavanje četvrtašima

Autor: Linda KAVELJ, Ela Veža, 13. 2. 2017. 09:38


Naši četvrtaši su poslušali zanimljivo predavanje o pubertetu i ovisnostima koje utječu na zdravlje.Predavanje je održala dr.Vesna Ćubrić .Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Bilo je i smijeha... 
 

 [više]

OŠ Trstenik s najboljim šahisticama!

Autor: Ela Veža, 9. 2. 2017. 12:52

Već smo navikli da  OŠ Trstenik redovito osvaja medalje na većini sportskih natjecanja. Danas se možemo pohvaliti i s osvojenim prvim mjestom na šahovskom natjecanju. Koliko je šah zanimljiv sport najbolje nam mogu pojasniti naše prvakinje Valentina Vrandečić, Lucija Serdarević, Petra Marić i Dora Jurić s mentorom Robijem Jelaskom. Čestitamo na izvrsnom plasmanu!

 [više]

Anton, Maura i Vedran idu na županijsko iz fizike

Autor: Ela Veža, 8. 2. 2017. 16:17

I ove školske godine naši fizičari su iskazali svoje izvrsne sposobnosti na školskom natjecanju. Troje učenika osmih razreda pod budnim okom iskusne mentorice Mirjane Bubić plasiralo se na  županijsko natjecanje iz fizike. To su: Anton Samaržija, Maura Violić i Vedran Jakelić.

Poželimo im mnogo sreće i uspjeha na narednim natjecanjima.

 

 [više]

Gostovanje Višeg kustosa muzeja

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Benussi Šavorić, 8. 2. 2017. 12:39

U suradnji s Prirodoslovnim muzejom 3.02.2017. održana je radionica „Kukci: Građa, razvoj i raznolikost“ u okviru redovne nastave biologije za sve sedme razrede pojedinačno.

Viši kustos navedenog muzeja mr.sc. Bože Kokan donio je u naš razred raznovrsne modele, slike i crteže kukaca, zbirke prepariranih kukaca, stereomikroskope za promatranje građe tijela kukaca. Najveću pažnju kod učenika su pobudili živi kukci, njihove ličinke i kukuljice koje su učenici imali priliku držati u rukama.

Osvrt učenika na održanu radionicu pročitajte pod –više, a fotografije ovdje.

 [više]

Dramsko-scenska družina naše škole odlazi na županijsku razinu Smotre LiDraNo 2017.

Autor: Viktoria Caktaš, 6. 2. 2017. 11:18

Igrokazom Mamino zlato ili kako sam jednom skoro odustao i ove smo  godine uspjeli izboriti odlazak na sljedeću razinu. Članovi Dramsko-recitatorske družine Klara Sikirica V.c, Mario Samaržija V.c, Petra Čulin V.c, Branimira Petričević V.c, Alen Zvonić VI.c, Leonarda Šparmajer VI.a, Fabijan Čulina VII.b, Manuela Buzov VIII. c i Luka Tino Šajin VIII. c pod mentorskim vodstvom Viktorie Caktaš svojom su dramsko-scenskom igrom razveselili publiku i zadovoljli kriterije žirija te se popeli stepenicu više. Igrokaz je  nastao kao autorski projekt, a napisala ga je voditeljica Viktoria Caktaš, prof.
Našoj ekipi želimo uspješan nastup na županijskoj razini Smotre koja će se održati u HNK-u Split 14. veljače. Sretno!
 

 [više]

UPISI 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 3. 2. 2017. 11:35

Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2017./2018.

Prijava školskih obveznika vršit će se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis (link na stranici Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji) u vremenu od 6. do 17. veljače 2017.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenim na web stranici Ureda državne uprave SDŽ i web stranicama osnovnih škola u SDŽ. Za područje Gradskog kotara Žnjan, Split, prijava djece vrši se u OŠ Mertojak ili OŠ Trstenik. U rubriku „želi drugu školu“ navesti kao razlog: škola Žnjan-Pazdigrad. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece vršit će se u OŠ Mertojak i OŠ Trstenik.

Školski obveznici su:

 • djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011.,
 • djeca rođena od 1. travnja 2011. do 31. prosinca 2011. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
 • djeca kojima je za šk.god. 2016./2017. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole
 •  djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

Učenik se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu odnosno upisnom području škole (matična škola), gdje se obavlja provjera spremnosti djeteta za upis (testiranje i liječnički pregled) sukladno dogovoru sa roditeljem.

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (cjelodnevni boravak ili neki drugi razlog) u postupku prijave, prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave djeteta Uredu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi u vremenu od 1. do 8. ožujka 2017. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta. Potrebna dokumentacija: OIB djeteta.

RASPORED ZA PREUZIMANJE TERMINA TESTIRANJA

     1.3.

   srijeda

      2.3.

   četvrtak

     3.3.

   petak  

      6.3.

ponedjeljak

     7.3.

   utorak

     8.3.

   srijeda

  17 - 19 h    17 - 19 h     11 -13 h     11 - 13 h    11 - 13 h    17 - 19 h

 

Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj osim prijave online podnosi i zahtjev Uredu državne uprave na Obrascu 6. Mišljenje stručnog tima predškolske ustanove dostavlja osnovnoj školi prilikom dogovora o testiranju.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Uredu državne uprave na Obrascu 6. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

 [više]

Obavijest za učenika i roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 2. 2017. 08:09

                             

Za ovu školsku godinu u CISOK-u su dogovorene radionice za učenike OŠ „Trstenik“ prema sljedećem rasporedu:

8.a – utorak 7. veljače

8.b – srijeda 8. veljače

8.c – petak 10. veljače

Početak je u 8:15, trajanje oko dva školska sata. U slučaju nemogućnosti dolaska sa svojim odjeljenjem, učenik može doći u termin drugog odjeljenja.  

 

 [više]

7. veljače 2017. Dan sigurnijeg interneta

Autor: Ela Veža, 2. 2. 2017. 17:41

Drugi dan (znači utorak) u drugom tjednu, drugog mjeseca (veljače) rezerviran je i u našoj školi za Dan sigurnijeg interneta. Kao i dosadašnjih godina naša škola aktivno sudjeluje zajedno s tisućama ljudi diljem svijeta u aktivnostima i događanjima kojima želimo podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Sve učenike pozvamo da u utorak, 7. veljače 2017. od 9:00 do 19:00 sati  pristupe rješavanju kviza te možda pokazujući odlično znanje osvoje vrijednu nagradu. Za ovogodišnji kviz možete se pripremiti rješavajući kvizove prijašnjih godina na 2014.2015. i 2016. 

O svemu više  o Danu Sigurnijeg interneta saznajte na www.saferinternetday.org  ili www.csi.hr .

 [više]

Četvero naših osmaša na županijskom iz engleskog jezika

Autor: Ela Veža, 2. 2. 2017. 14:45

Četvero učenika osmih razreda plasiralo se na  županijsko natjecanje iz engleskog jezika. To su Manuela Buzov, Dino Gaćina, Dora Jurić i Bruno Kačer. Čestitamo na postignutom uspjehu njima i mentorici Anđeli Erkić.  

 [više]

Ponosni smo na broj učenika pozvanih na županijsko iz geografije i matematike

Autor: Ela Veža, 1. 2. 2017. 14:14

Koliko kvalitetno se radi u OŠ Trstenik svake godine najbolje pokazuje broj učenika plasiranih na županijska natjecanja.

Ove godine se na županijsko natjecanje iz geografije  plasiralo čak 8 učenika i to:

 • Anton Trumbić - 5. razred
 • Leonarda Šparmajer i Mia Brkljačić - 6. razred
 • Luka Kožul, Nina Jokić i Matej Matijaš - 7. razred
 • Antonio Vetma i Dora Jurić - 8. razred

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama Meri Bulat i Nadi Ugrina, a posebno ističemo Antona Trumbića koji odličan uspjeh postigao i na natjecanju iz matematike.

I  matematičari se imaju čim pohvalit. Šest učenika ide dalje. To su:

 • Matea Sumić - 4. razred
 • Duje Hajduk, Rino Grgurinović i Anton Trumbić - 5. razred
 • Lea Petrović i Lara Cvitković  - 8. razreda

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima: Lindi Kavelj, Luki Meić Sidiću i Marinu Ševi na dosadašnjem uspjehu te želimo mnogo sreće i postignuća u radu na svim predstojećim natjecanjima. 

 [više]

Predavanje "Moje dijete pred izborom srednje škole"

Autor: Ela Veža, 1. 2. 2017. 14:08

I ove školske godine, tijekom drugog polugodišta CISOK Split,  nastavlja s pozitivnom praksom održavanja predavanja za roditelje učenika osmih razreda „Moje dijete pred izborom srednje škole“.

Ponuđeni termini predavanja su:

 • Srijeda, 22. veljače u 16:30
 • Utorak, 28. ožujka u 16:30
 • Srijeda, 26. travnja u 16:30
 • Srijeda, 17. svibnja u 16:30
 • Srijeda, 31. svibnja u 16:30
 • Ponedjeljak, 5. lipnja u 16:30

Za dolazak nije potrebna prethodna prijava.

 

 [više]

Klokan bez granica 2017

Autor: Ela Veža, 31. 1. 2017. 11:16

Nećemo puno pisati jer smo prošle godine probivši brojku sa 100 sudionika postali veterani ovog natjecanja, a dobro znamo da je ovogodišnje natjecanje u četvrtak, 23. ožujka 2017.

Ono što trebaju znati svi zainteresirani učenici od drugog do osmog razreda su samo dva podatka:

Rok za prijavu- četvrtak, 3. veljače 2017.
Cijena-15 kn po učeniku.

Razredni blagajnik u nižim razredima popis učenika i novac predaje svojoj učiteljici, a u višim učiteljima matematike do petka, 4. veljače u 12:00 sati.
 

 [više]

Što rade istraživači?

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, 30. 1. 2017. 16:03

Što rade istraživači? Na koji način istražuju promjene koje nas okružuju? S čime se služe u radu? Što su pokusi i čemu služe? Sve su to pitanja na koja su čenici 3.a tražili odgovore.

Da bi dobili točne odgovore i vidjeli kako to rade pravi istraživači u razred su pozvali gosta - prof. KTFa Njegomira Radića koji se rado odazvao našem pozivu.

Uz pomoć prof. Radića, njegovog unuka Ante (koji je učenik našeg razreda) i naše pripravnice Ivane Škare  proveli smo nezaboravne sate istražujući svojstva vode. Zahvalili smo se prof. Radiću i zamolili ga da nas opet posjeti.

Kako je bilo pogledajte ovdje.

 [više]

Natjecanja, natjecanja

Autor: Ela Veža, 30. 1. 2017. 13:27

Evo nas u trećem tjednu nastave u drugom polugodištu, a to je ove godine i treći tjedan školskih natjecanja. Neki se još nisu ni ugrijali nakon povratka u školske klupe, a najbolji se već pripremaju za više kategorije natjecanja.

Za sada znamo da nam se nekoliko osmaša plasiralo na županijsko natjecanje iz "Osnova informatike", a Mia Brkljačić iz 6. razreda i Moreno Adamović iz 8. razreda su odličan uspjeh pokazali u programiranju. Istaknimo i da je Moreno uz navedene dvije kategorije natjecanja stekao pravo natjecanja i u "Razvoju softvera" tj. u sve tri kategorije. Bravo!

Dok iščekujemo rezultate s provedenih školskih natjecanja u Fotogaleriji  možete pogledati kako je izgledalo najbrojnije školsko natjecanje, natjecanje iz matematike koje obuhvaća učenike od četvrtog do osmog razreda.

Čestitamo svim učenicima koji su se plasirali na daljnja natjecanja te im želimo mnogo uspjeha. Isto tako mnogo sreće i svim učenicima na mnogobrojnim školskim natjecanjima koja tek predstoje narednih dana. Naravno, o uspjesima (što brojnijim nadamo se) redovito ćemo vas obavještavati.

 [više]

Noć muzeja 2017.

Autor: Antonela PETRIĆ, 27. 1. 2017. 08:07

Hrvatsko muzejsko društvo organizira dvanaestu Noć muzeja s ciljem promicanja muzeja kao dinamičnih institucija koje promiču kreativnost i istraživanje. Za sve posjetitelje pripremljen je bogat program : izložbe, predavanja, glazbeni program,  dokumentarni filmovi, koncerti klapa itd. Ulaz u muzeje, galerije i ostale kulturne ustanove je besplatan.  Ovogodišnja Noć muzeja organizira sedanas, u petak 27. siječnja 2017. od 18.00 do 1.00 sat iza ponoći. 

Stoga vas dragi učenici i roditelji, pozivamo da i ove godine posjetite muzeje i galerije u noći koja nudi bezbroj zanimljivih događanja. Program Noći muzeja možete pogledati ovdje .

 [više]

Odlazak u mirovinu

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 1. 2017. 08:21

Krajem godine koja je za nama, za nama ostaje i vrijeme koje smo zajedno provodili, radili i prijateljevali sa našom dugogodišnjom kolegicom Stankicom Ćebo koja je otišla u mirovinu. Brojnim generacijama učenika je osim znanja engleskoga jezika i privrženosti razrednice utemeljila staze dobrote, staloženosti i razboritosti. Njen odlazak u mirovinu ostavio je u nama samo fizičku prazninu njene osobe, ali duhovnu puninu njenih vrlina kojima nas je godinama nenametljivo obasjavala. 

Našoj dragoj Stanki želimo mirne i bezbrižne umirovljeničke dane.

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 20. 1. 2017. 09:44

 

Izmjene Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera – opravdavanje izostanaka. 

Izmjene Pravilnika koje se odnose na opravdavanje učeničkih izostanaka možete pronaći ovjde.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 12. 2016. 16:49

Hrvatski božićni običaji dio su hrvatske tradicije. Uz slavlje Božića razvili su se brojni običaji poput kićenja božićnog drvca na Badnjak, odlaska na misu polnoćku, pjevanja božićnih pjesama i darivanja. Današnjom priredbom obilježili smo dolazak tog velikog kršćanskog blagdana. Slavljenjem rođenja Isusa Krista oslobađa se posebno ozračje u našim srcima, a širi toplina, nada i veselje. Naglasak današnje priredbe bio je na riječima obitelj, tradicija i zajedništvo, a želje za blagostanjem, napretkom i dobrim zdravljem jasno su se iščitavale u svim nastupima učenika. Nadamo se da su u bogatom programu uživali svi nazočni i da su sa sobom ponijeli lijepa sjećanja, naročito učenici koji su božićne poruke danas usvajali, da bi ih sutra tradicionalno mogli prenositi na sljedeće naraštaje.

Fotografije sa priredbe pronađite u albumu foto-galerije.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 23. 12. 2016. 10:13


 Anđeli, zvončići, novogodišnji ukrasi, okićena jelka, snjegovići, pahulje, radost djece i odraslih... sve se to  isprepleće u jednu veliku kuglu veselja i radosti i stvara snježnu bajku, najljepšu priču posvećenu velikom kršćanskom blagdanu - Božiću. Neka toplina Božića koja vlada u našoj učionici dopre do vaših srca i domova i neka traje što duže.

                                             vaši učenici Malog razreda

 [više]

U posjetu Domu za starije i nemoćne

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 22. 12. 2016. 14:37

U ponedjeljak, 19. 12. 2016 učenici 1.d i 3.a sa svojim učiteljicama Jagodom Čopac i Nives Petričević te pripravnicama Ivanom Škare i Antonelom Mladenovski nastupali su u Domu za starije i nemoćne "Vukovarska" na poziv Umjetničke likovno-književne udruge "Vlaho Bukovac". Prvaši su se predstavili skupnim recitacijama i prigodnim folklornim plesovima, a trećaši božićnim igrokazom. Atmosfera je bila jako ugodna, topla i produhovljena kao što i priliči ovom predblagdanskom ozračju. Sa svojim pjesmama predstavili su se i pjesnikinja Marija Karolija i književnik Ivo Anić. Na kraju smo se počastili fritulama, kolačima i osvježili sokom.

Osim slika s nastupa u ponedjeljak donosimo vam i fotografije s razredne priredbe za božićne blagdane održane u utorak 20.12. na kojoj su roditelji, braca, sestre, djedovi, bake, rodice, rođaci i tete mogli vidjeti kako se uz savladavanje nastavnog programa, postaje i odlican recitator, glumac, pjevač, folkloraš.... Gromoglasnim pljeskom publika je popratila svaku tocku. Roditelji nisu krili svoje zadovoljstvo te su cestitali uciteljici na ulozenom trudu. Potekla je i koja suza radosnica mamama jer su  neke tocke probudile u njima najdublje emocije. Na kraju su prvasi svojim roditeljima podijelili cestitke koje su sami izradili na satu likovne kulture.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 12. 2016. 11:24

U petak, 23.12.2016. nastava će biti organizirana prema sljedećem rasporedu:

Jutarnja smjena:

- započinje u 8.00 sati
- sat će trajati 30 min
- sa malim odmorima, a bez velikog odmora

Poslijepodnevna smjena:

- započinje u 12.00 sati
- sat će trajati 30 min
- sa malim odmorima, a bez velikog odmora

Božićna priredba počinje u 11.00 sati.

Za učenike putnike koji u školu dolaze autobusom iz gradskih kotareva Žnjan i Pazdigrad bit će organiziran prijevoz koji će biti usklađen sa skraćenim satima.

 

Nakon zimskog odmora za učenike nastava počinje

u ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Za učenike u A smjeni (parni razredi)- u 8.00 sati

Za učenike u B smjeni (neparni razredi) – u 14.00 sati

Svima želim sretne i vesele blagdane i ugodan zimski odmor!

                                                                             Ravnateljica

                                                                                          

 [više]

Posjetili smo Dječji odjel KBC Firule

Autor: Ela Veža, Nives PETRIČEVIĆ, Jagoda Čopac, 19. 12. 2016. 10:34

Učenici 3.a i 1.d razreda, članovi dramske i folkorne skupine naše škole sa svojim učiteljicama Nives Petričević i Jagodom Čopac posjetili su i ove godine Dječji odjel KBC Firule te za sv. Lucu obradovali svoje vršnjake.

U ovoj hvalevrijednoj svečanosti u organizaciji Udruge oboljelih od limfoma i leukemije te Udruge Društvo naša djeca uz sad već tradicionalno sudjelovanje učenika OŠ Trstenik sudjelovalo je i nekoliko dječjih vrtića.

Naši prvašići pripremili su recitacije „Što nam je donio sv. Nikola“ i „Isusu za rođendan“ te dječje folklorne plesove iz sjeverne Hrvatske, a trećaši su odigrali igrokaz „U božićnoj noći Isus će doći“.

Predstojnik djecjeg odjela dr. Saraga zahvalio se udrugama koje svake godine doniraju bolesnoj djeci i odjelu prigodne poklone, a posebnu zahvalu su dobili i naši mali sudionici programa koji su razveselili bolesnu djecu. 

Kako je bilo pogledajte u Foto-galeriji.

 

 [više]

Juuuhuu praznici su tu- idemo u muzeje ili na robotiku? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 16. 12. 2016. 16:26

Juuuhuuu praznici su tu - idemo u muzeje ili na robotiku?

Iako je do praznika ostao tjedan dana i za neke učenike "prevelik" broj kontrolnih radova već danas donosimo obavijest o tome što možete raditi za praznike. Više o svemu pogledajte u privitku.

A aktivnosti vezane za vanškolske i izvannastavne aktivnosti djece iz područja robotike organizira udruga za tehničku kulturu „INOVATIC“. Zimsku školu LEGO ROBOTIKE na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu na adresi Ruđera Boškovića 33 (kampus) namjenjena je učenicima osnovnik škola u cilju druženja te razvijanja vještina i znanja, a u periodu od 02.siječnja do 05.siječnja 2017.

Više o svemu  i  Zimskoj školi LEGO robotike pogledajte na  web stranici: www.udruga-inovatic.hr 

 

 [više]

Ponovo u HNK

Autor: Darko Matičević, 15. 12. 2016. 10:31

Kao što smo i najavili prošli mjesec, u srijedu 14. prosinca prisustvovali smo izvedbi baleta ORAŠAR velikoga ruskog skladatelja iz XIX. stoljeća Petra Iljiča Čajkovskog.

Uz poznate balete Čajkovskoga LABUĐE JEZERO (1876.) i TRNORUŽICA (1889.), ŠČELKUNČIK (ORAŠAR), koji je nastao 1892. godine, do danas je ostao najizvođeniji balet na svijetu.

Ta plesna glazba, puna ljupkosti i draži, savršene orkestracije i vrlo dinamičnog ritma, i nakon toliko godina, čovjeka ispuni nekom unutarnjom ljepotom i srećom. Slušajući glazbu i prateći sadržaj baleta, bilo je iznimno lijepo vratiti se u bajkoviti svijet djetinjstva, pa barem nakratko. To se moglo osjetiti i na sinoćnjoj izvedbi. Teatar je bio popunjen do posljednjeg mjesta, a oduševljena publika nije prestala pljeskati zaista izvrsnim baletnim solistima, baletnom ansamblu u cijelosti, kao i orkestru HNK Split, pod ravnanjem maestra Harija Zlodre. Koreograf i redatelj je Dinko Bogdanić, a izvrsni kostimi djelo su Barbare Bourek.

Važno je spomenuti i sudjelovanje u baletu naših dragih učenica Linde Zeljko, Mije Brkljačić, Anastasie Svirko i Meloni Pinjušić. Od srca im čestitamo !

 [više]

Predbožićna akcija: Za 1000 radosti

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 12. 2016. 18:10

14. po redu tradicionalnu nacionalnu božićnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti", namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj provodi Hrvatski Caitas pod nazivom "Intervencija". I naša karitativna grupa uključila je učenike i djelatnike škole da putem kupnje prigodnih promotivnih narukvica s porukama otkriju ljepotu dobrote.  Sredstvima prikupljenim ovom akcijom i ove ćemo se godine aktivno uključiti u pomoć onima koji se teško sami nose s oskudicom, bolesti, osamljenosti i nezaposlenosti.

Jer svaka intervencija ljubavi i dobrote uvijek dosegne najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske. Želja nam je da budimo zajedno nadu među obiteljima koje žive u najtežim prilikama.

 [više]

Ususret Božiću u 1.a, 1.b i 1.c

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 12. 2016. 13:39

                         

Volim Božić zato jer:

dobijem puno poklona. Franko (1.a)

smo svi zajedno. Vlade (1.b)

mi Djed Božičnjak donosi darove. Eleonora (1.c)

kitimo bor. Nika (1.a)

pada snijeg. Ema (1.b)

ga proslavljamo zajedno sa svojom obitelji. Marko (1.c)

su školski praznici. Bartul (1.a)

slavimo Isusov rođendan. Hana (1.b)

ponekad pada snijeg i volim raditi snjegovića. Roko (1.c)

je najljepše doba godine. Jakov (1.a)

dobivam poklone od Djeda Božičnjaka. Stipe (1.b)

kitimo bor svi zajedno. Marijeta (1.c)

pada snijeg i kiti se bor. Ivano (1.a)

nam donosi slatkiše. Karlo V. (1.b)

dobijem puno poklona i kitimo jelku. Dora (1.c)

 

 [više]

Splitska večer matematike

Autor: Ela Veža, 5. 12. 2016. 09:24

Peta Zlatna večer matematike je za nama. I ove godine (kao i prethodnih :)) OŠ Trstenik je veoma aktivno sudjelovala u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije koja promiče ljubav prema matematici i matematičkim znanjima.
Matematičke igre koje su za niže razrede priredile učiteljice razredne nastave Jagoda  i Nives  te IBM-integrame koje je za starije uzraste pripremila učiteljica matematike Ela privukli su za stol OŠ Trstenik mnogobrojne posjetitelje.

Od velike pomoći su se istekle i naše osmašice: Barbara, Petra, Antea, Gabrijela, Anastazija i Dora, a uz učiteljice Nives Petričević i Jagodu Čopac pripravnice Ivana Škare i Antonela Mladenovski imale su privilegiju naučiti mnogo toga.

Zanimljivu ideju s nagradnom igrom za stolom OŠ Trstenik prihvatio je organizacijski odbor te je večer završila radosno za mnoge koji su imali srećei znanja riješiti nagradne zadatke. Veselju je pridonio i DJ te vrhunski meštar od razglasa Ivica Bilić da je cijela Pjaca saznala sto matematičari mogu i znaju.

Za bogatu nagradnu igru i zanimljive zadatke posebno su se potrudile naše učiteljice Nives Petričević i Jagoda Čopac te Siniša Hrga kao predstavnik MENSe. Sigurni smo da su im zahvalni svi sretni dobitnici, pogotovo iz OŠ Sućidar koji su osvojili besplatnu kotizaciju na Festivalu matematike 2017.

Unaprijed se veselimo narednoj večeri matematike za koju se moramo strpiti do iduće školske godine.

Više fotografija pronaći ćete u Foto-galeriji.

 [više]

Čekamo te sv. Nikola!

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, 5. 12. 2016. 08:14

Dragi sv.Nikola mi smo spremni i s nestrpljenjem te očekujemo. Izradili smo čizmice koje krase prozor naše učionice. Dočekat ćemo te pjesmama i recitacijama koje o tebi znamo. 

                                                                     Mali razred

                                                                                         

 [više]

Natjecanje "Glagoljica memory"

Autor: Ana Longin, 1. 12. 2016. 09:03

           

U posljednjih mjesec dana u školskoj knjižnici održane su tri radionice glagoljice za učenike četvrtih razreda. Uz učenje i vježbanje straoslavenskog pisma glagoljice, učenici 4.a i 4.c razreda sudjelovali su i u natjecanju u društvenoj igri "Glagoljica memory", koje se održavalo u tri dijela. Cilj ove igre je potaknuti učenike da kroz zabavu nauče osnove glagoljičnog pisma, povezivanjem glagoljičnih slova sa latiničnima, a u isto vrijeme i vježbaju sposobnost pamćenja. U trećem finalnom dijelu natjecanja po tri učenika iz svakog razreda su se pokazali kao najbolji u navedenim vještinama. U 4.a razredu treće mjesto zauzela je učenica Tamara Avramović, drugo mjesto Marica Kujundžić, a kao najbolja na prvom mjestu pokazala se Tara Gabrilo. U 4.c razredu treće mjesto zauzela je Lucija Janketić, drugo mjesto Anja Marinović, a prvo mjesto pripalo je najboljem Luki Jurišiću. Čestitamo svim navedenim učenicima!

 [više]

Večer matematike i ovog četvrtka, ali u gradu :) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 28. 11. 2016. 19:20

Trstenička večer matematike je za nama. Više od 300 posjetitelja (što učenika, što roditelja ) uživalo je u četvrtak rješavati zadatke, zagonetke, asocijacije, mozgalice , integrame,..
Družili smo se s mamama, tatama, bakama, djedovima, braćom i sestrama. Dogodine očekujemo tete, barbe, stričeve, ujne, .. I bit će sigurno još veselije. Koliko znamo najmnogobrojnija ekipa je obitelj Janketić gdje su mama, tata i dva brata ( jadan budući, a drugi bivši učenik naše škole) došli pružiti podršku svojoj sestri našoj četvrtašici.
Zadatke su pripremile učiteljice razredne nastave i predmetni nastavnici matematike.
Na kraju večeri razveselili smo nekoliko sretnika zanimljivim nagradama.

Uz glavnu nagradu plaćenom kotizacijom na ekipnom natjecanju iz matematike u svibnju, dodijelili smo i 3 besplatna sudjelovanja na Klokanu bez granica 2017. Podijelili smo i 4 priručnika o sigurnijem internetu, ali i nekoliko sitnica više ili manje duhovitih. Svaki dobitnik ponio je kuci i jednu disketu. Možda je starijima to čudno, ali na našim školskim računalima uz također zastarjele CD-ove možete još uvijek  koristiti te disketice. No, nije nam namjera tražiti sponzore za nova računala, već najmlađima pokazati kako u stvarnoj veličini izgleda ona mala ikonica na koju moraju kliknuti uvijek kad žele nešto spremiti na računalo. 


Ako ste zadovoljni našom večeri novi zadaci vas očekuju već ovog četvrtka, 1. prosinca 2016. na Zlatnoj večeri matematike u našem gradu. Posjetite nas na Pjaci već od 17:00 sati.
Zadatke za vas su pripremili učitelji i učenici grada Splita, a iz škole Trstenik će se posebno obradovati vašem dolasku učiteljice Nives, Jagoda i Ela.

Više o svim događanjima možete pronaći na stranici Zlatne večeri.


A za radoznale koji nisu uspješno riješili sve naše zadatke Trsenčkoj večeri matematike...
Rješenje Einsteinive zagonetke na zdrav trstenički način su banane. Za Facecool zadatak dajemo samo  malu pomoć: najlakše vam je krenuti od Ivana.
Kako do rješenja preostalih zadataka? Ako ne stignete do grada ovog četvrtaka, strpite se do radionice iduće godine. Do tada pozivamo sve učenike, roditelje, babe, dide, suside da osmisle svoje zadatke, igre, plakate  i pokažu nam nešto novo i zanimljivo na Trsteničkoj večeri matematike 2017. koja će sigurni smo biti još bolja i interesantnija.

 [više]

Trstenička večer matematike, četvrtak u 17:30-čekamo vas:)

Autor: Ela Veža, 23. 11. 2016. 07:52

Mame, tate, djedovi, bake, sestre, braćo i svi dragi prijatelji OŠ Trstenik, pozivamo vas da nam se pridružite na velikoj matematičkoj fešti. U četvrtak, 24. studenoga 2016. od 17:30 sati u učionicama nižih razreda i atriju škole organiziramo Trsteničku večer matmatike.

Učiteljice razredne nastave, učenici viših razreda i učitelji matematike pripremili su za vas cijeli niz matematičkih začkoljica. Zaboravite klasične matematičke zadatke i pripremite se za Geometrijski bingo, Veći pobjeđuje-igre kartama, Brojevne sustave,  Splitske integrame i  mnoge druge zagonetke, pitalice, rebuse u Zemlji bombona i naranči.  A na kraju i ćemo i nekoliko najvještijih tj. najsretnijih nagraditi veselim dobitcima.

VREMENIK

17:30 početak Večeri matematike u nižim razredima 
18:00 početak Večeri matematike u atriju
18:45 Izvlačenje sretnih dobitnika našim matematičkim nagradnim igarama!

Dođite i pridružite se bez obzira na godine. Sigurno ćete pronaći nešto zanimljivo.

 [više]

Pridružite se akciji Marijini oborici

Autor: Ela Veža, 19. 11. 2016. 12:02

Pozivamo učenike naše škole da se uključe u akciju "Marijini obroci". Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije koja osigurava prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim državama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a organizacija Marijini obroci pomaže im, kako bi se mogli prehraniti i školovati.
Marijini obroci su globalni pokret kojeg podržava mnogo ljudi različitih načina života i podrijetla. Naša misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko tog sudjelovanja pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zajednicama. Marijini obroci djeluju u 12 država na 5 kontinenata. (Ekvador, Haiti, Liberija, Benin, Južni Sudan, Uganda, Kenija, Zambija, Malavi, Indija, Mjanmar i Tajland). Svako dijete zaslužuje obrazovanje i dovoljno za jesti.

Ideja Marijinih obroka je da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari. Radeći složno i zajedno, vjerujemo da nema dobrog razloga zašto se to ne bi moglo ostvariti... Kroz donacije učenika i roditelja na tjednoj razini pomažemo siromašnoj i gladnoj djeci u zemljama Trećeg svijeta.
U našoj školi ovaj projekt je započeo već školske godine 2014./15. kada smo prikupili 1822 kn (5.b) Ideja je da tjedno svaki učenik razrednom blagajniku donira iznos od 5 lipa do 2 kn, može se i više, koliko tko može i želi. Donirani novac sakupljamo u školsku kasicu, a ukupni iznos na kraju nastavne godine ćemo uplatiti organizaciji Marijini obroci. Već sa prikupljenih 120 kn hranimo jedno dijete tokom čitave školske godine i potičemo ga na obrazovanje. Upravo obrazovanje mijenja i poboljšava život.
 Iz Marijinih obroka 1 887, 104 djece prima hranu. Stoga budimo solidarni i pomognimo onima kojima je luksuz ono što je nama svakodnevnica: topli obrok i obrazovanje.
Dajući malo možemo napraviti mnogo.

Za Školski volonterski klub

Nikola Grgić

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Antonela PETRIĆ, 18. 11. 2016. 12:54

Danas obilježavamo 25. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, grada koji je simbol stradanja, patnje i herojske obrane ugrađene u temelje naše domovine. Današnji tematski dan posvetili smo upravo njemu, Vukovaru, gradu heroju. 

18 studenoga, dan u kojem mnogima suza krene i srce zaboli jer se sjećamo herojskog pada grada Vukovara u Domovinskom ratu i odajemo počast poginulim braniteljima, stradalim civilama, a sjećamo se i svih onih koji su učestvovali u obrani grada heroja.

Nizom aktivnosti, edukativnom prezentacijom u atriju škole, minutom šutnje, paljenjem svijeća, izradom likovnih i literarnih radova učenika, izradom prigodnih plakata, power point prezentacija, uređenjem panoa  i naša škola sudjelovala je u obilježavanju ovog tužnog dana.

Fotografije pod -više.

 

 [više]

Susret s književnikom Božidarom Prosenjakom

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2016. 20:54

Mjesec listopad i studeni prepuni su aktivnosti vezanih uz Međunardni mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige. Sve priloge možete pronaći u rubrici -Knjižnica.

U utorak, 15. studenog našu školu je posjetio književnik, novinar i urednik Božidar Prosenjak. Učenici 3. i 7.razreda sudjelovali su na satu s književnikom. Više o tom gostovanju također pročitajte u rubrici -Knjižnica.

 [više]

Humanitarna akcija pomoći socijalnoj samoposluzi u Vukovaru

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2016. 20:22

Poštovani učenici, učitelji i roditelji,

potaknuti vijestima i slikama praznih polica socijalne samoposluge u Vukovaru Aktiv ravnatelja osnovnih škola Grada Splita pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći socijalnoj samoposluzi u Vukovaru.

Pozivamo sve učenike, učitelje, roditelje, koji žele i mogu, da svojim novčanim prilozima pomognu popunjavanju polica socijalne samoposluge u  Vukovaru i da se tako olakša život onima najsiromašnijima na hrvatskom istoku, među kojima ima i učenika vukovarskih škola. Novčane priloge prikupit će razrednici, a škola će ih uplatiti na žiro račun udruge "Duga" u Vukovaru koja vodi socijalnu samoposlugu.

Kako ova pomoć ne bi bila jednokratna, Aktiv ravnatelja osnovnih škola Grada Splita poziva i sve učenike osmih razreda osnovne škole da prilikom posjete Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru u prtljažniku autobusa koji ih vozi do Vukovara odvoje jedan dio za hranu i higijenske potrepštine koje će Škola prikupiti te da ih osobno uruče socijalnoj samoposluzi.

Sve podrobnije obavijesti o socijalnoj samoposluzi u Vukovaru mogu se pronaći na mrežnim stranicama Humanitarne udruge „Duga“  http://duga-vukovar.hr/

Ravnatelji osnovnih škola Grada Splita

 [više]

DABAR-rezultati natjecanja

Autor: Ela Veža, 17. 11. 2016. 13:10

Imamo i dugoočekivane rezultate s natjecanja Dabar. Prema raspoloživim podatcima 7 učenika naše škole se plasiralo među 10% najboljih. Bravo! To su:

MikroDabar - 2. razred 
Ivo Tomić i  Marta Vrdoljak

KiloDabar - 6. razred
Roko Čačija, Mia Brkljačić i  Josip Ružić

MegaDabar -  8. razred
Dora Jurić, Rui Škegro i Luka Tino Šain

Kako za sada nema posebnih nagrada sigurni smo da će ih nagraditi njihovi nastavnici iz informatike. :)

 

 [više]

Posjet HNK

Autor: Darko Matičević, 8. 11. 2016. 21:46

U ponedjeljak, 7. studenog 2016. učenici iz naših osmih razreda zajedno s profesorom Darkom Matičevićem bili su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu na izvedbi najpopularnije hrvatske opere Jakova Gotovca ERO S ONOGA SVIJETA.

Opera je skladana 1935. godine na tekst književnika i pjesnika Milana Begovića i jedina je hrvatska opera izvođena na stranim pozornicama, najviše u Njemačkoj. Komičnog je sadržaja i sadrži tri čina.

Opera je puna prekrasnih narodnih napjeva, koje je skladatelj Gotovac vještinom najvećeg majstora uklopio u svoje djelo. Posebno je dojmljivo bilo, kao i uvijek legendarno Završno kolo. Izvedbom je ravnao maestro Hari Zlodre, a režiju potpisuje Krešimir Dolenčić.

Svi smo zaista uživali, teatar je bio dupkom ispunjen i već smo najavili idući odlazak u mjesecu prosincu na izvedbu operete Mala Floramye, skladatelja našeg Splićanina Ive Tijardovića.

 [više]

Kreativni radovi iz Malog razreda

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, 7. 11. 2016. 09:44

U rubrici Mali razred pronađite novosti iz Malog razreda.

 [više]

Anton, Antonio, Duje, Lea, Luka, Rino -najmatematičari bravo!!

Autor: Ela Veža, 6. 11. 2016. 10:49

Prošlu subotu  subotu, 29. listopada dok je većina uživala u velikom vikendu, nadareni matematičari naše škole proveli su radno. Da se svaki rad isplati uvjerili smo se ovaj tjedan dolaskom rezultata i pozivom  na svečano otvaranje prvog Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Centra izvrsnosti iz matematike. 

Ideja je da tridesetak najučenika svoje generacije ove školske godine desetak subota provede u splitskom MIOC-u ( III. gimnazija) radeći u manjim skupinama po posebnom programu za nadarene. S učenicima će raditi najprofesori matematike koji su se javili na javni poziv.

Od 21 prijavljenih učenika iz OŠ Trstenik, testiranju je pristupilo 10 učenika,  a čast da ih se pozove u Centar zaslužilo je čak 6 učenika OŠ Trstenik. 
To su osmaš: Antonio Vetma
dvoje sedmaša: Lea Petrović i Luka Kožul 
i tri petaša: Duje Hajduk, Anton Trumbić i Rino Grgurinović.

Čestitamo našim najmatematičarima i nadamo se da će narednih 15 subota uživati učeći i rješavajući matematičke probleme   sa svojim mentorima-profesorima matematike Splitsko-dalmatinske županije.
Svečano otvaranje Centra izvrsnosti iz matematike održat će se narednu subotu, 12. studenog 2016. s početkom u 10:00 sati u prostorijama amfiteatra Medicinskog fakulteta u Splitu. 

Nakon svečanosti polaznici i mentori odmah će započeti s radom u samom prostoru amfiteatra zajedničkim popularnim predavanjima iz matematike uvaženih.

Radi pripreme učenici i mentori bi već  trebali doći u 9:00 sati.

Kako je na otvaranju izgledala naša ekipa u plavim majicama pogledajte u Foto-galeriji. Hvala Lei na foto uslugama.

 [više]

Zbornik učeničkih radova "Djeca oca milosrđa"

Autor: Administrator , 2. 11. 2016. 14:57

"Djeca oca milosrđa" naziv je likovno - literarnog natječaja kojeg je Katehetski ured Splitsko - makarske nadbiskupije organizirao povodom svete Godine božjeg milosrđa. Na natječaj su se tijekom veljače, ožujka, travnja i svibnja 2016. godine mogli prijaviti učenici od 1. - 8. razreda sa svojim likovnim i literarnim radovima. U zborniku učeničkih radova nalazi se i rad našeg Antonia Vetme iz 8. razreda kojeg su, među mnogobrojnim pristiglim radovima, prepoznala dva prosudbena povjerenstva. Čestitamo Antoniu i njegovoj mentorici Josipi Stipici kojima će se na svečanoj promociji zbornika, 15. studenog u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, zasigurno pridružiti i Antonijevi roditelji i ravnateljica.

 [više]

Uz Međunarodni dan bijelog štapa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša HRŽIĆ, Ljubica KUNDID, 28. 10. 2016. 10:22

U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa posjetio nas je Damir Smajo i njegov pas vodič Oskar. Damir je slijepa osoba  i svojim dolaskom želio nam je prenijeti svoja životna iskustva i educirati učenike o životu i radu slijepih te povećati njihov humaniji odnos prema invalidnim osobama. Djeca su susret doživjela jako emotivno i svojim pitanjima iznenadila i Damira i učiteljice. O tome svjedoče i riječi  Roka Uvodića, učenika 4.a:

„ Damir i Oskar, slijepac i pas, njih dva jedna duša, dva najbolja prijatelja!“

Atrij škole bio je ispunjen do zadnjeg mjesta.

Prikupljena su i simbolična novčana sredstva kao pomoć u nabavci tiflopomagala i knjiga na Brajevom pismu i u zvučnoj tehnici koja su uplaćena na račun Županijske udruge slijepih Split.

Pod -više pročitajte doživljaje sa susreta i još fotografija.

.

 [više]

"Odysseus' Nostos/ Il Viaggio di Ulisse" -Etwinning projekt

Autor: Ela Veža, 27. 10. 2016. 13:13

S početkom nove školske godine, naša škola se upustila u nove pobjede.
Svjesni potencijala naših učenika, pogotovo kad su u pitanju strani jezici, odlučili smo se aktivirati i na europskom planu te smo uspješno pokrenuli projekt pri europskoj platformi za škole eTwinning. Naime, u suradnji sa školama iz Italije, Grčke i Španjolske, naši učenici talijanskog jezika, pod vodstvom profesorice Anđele Erkić, sudjelovat će u međunarodnom projektu "Odysseus' Nostos/ Il Viaggio di Ulisse". Osmišljen da bi osvijestio neke aspekte kulture učenicima, ovaj će projekt proučavati i pratiti jedan od najstarijih i najfascinantnijih mitova - Odiseja i njegova putovanja. Radujemo se suradnji s kolegama i učenicima iz navedenih zemalja, a rado ćemo podijeliti svoje radove i saznanja i sa svim zainteresiranima.

Anđela Erkić

 [više]

Obavijest

Autor: Administrator , 27. 10. 2016. 09:17

Prema Godišnjem planu i programu rada Osnovne škole Trstenik, ponedjeljak, 31.listopada 2016. je nenastavni dan. S nastavom nastavljamo u srijedu, 2.studenog 2016. godine.

 [više]

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Autor: Josipa Stipica, 21. 10. 2016. 09:25

Pozivamo učenike naše škole da se uključe u akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Čepove skupljamo kako bisamo pomogli Udrugu oboljelih od limfoma i leukemije koja reciklažom plastičnih čepova dobiva potreban novac za nabavu lijekova koje ne financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Prikupljene čepove možete odložiti u kantu ispod prigodnog plakata u atriju škole.

Na ovaj način pomozimo onima kojima je pomoć stvarno potrebna.

                                                                   Školski volonterski klub

 [više]

Dječje gradsko vijeće

Autor: Lada PAVELIĆ, 21. 10. 2016. 09:15

5. listopada 2016. godine u Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita u mandatu 2016. – 2018. godine.
Riječ je o drugom sazivu Dječjeg gradskog vijeća (DGV) u koje je izabran po jedan učenik/učenica iz 27 splitskih osnovnih škola. Među novoizabranim članovima DGV je i naš učenik Duje Hajduk iz 5.b razreda.

Sjednici su na početku prisustvovali gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković, koji su pozdravili dječje vijećnike.

Nakon pozdravnih govora dječji vijećnici su položili prisegu u kojoj se ističe da će kao vijećnici „u svojoj lokalnoj zajednici prepoznavati potrebe djece, javno iznositi svoje mišljenje i prijedloge te sudjelovati u donošenju odluka i provođenju aktivnosti za poboljšanje kvalitete života djece Splita“.

Potom ih je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Anđelka Visković, viša savjetnica Gradonačelnika za obrazovanje i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Grad Split – prijatelj djece“, koja je i koordinirala aktivnosti vezane za konstituiranje vijeća, upoznala sa Statutom DGV-a.

Na sjednici je prezentirano i 17 globalnih ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030 UN – Program održivog razvoja do 2030. godine od kojih su vijećnici izdvojili NAJ PET ciljeva, koji će ući u program rada DGV-a. Vijećnici su na prvo mjesto stavili kvalitetno obrazovanje, zatim iskorjenjivanje gladi, iskorjenjivanje siromaštva, zdravlje i dobrobit te rodnu ravnopravnost.

Na sljedećoj sjednici vijećnici će izabrati predsjednika i dvoje potpredsjednika te radna tijela vijeća. Kandidati za predsjednika će morati predstaviti svoje programe.  

 [više]

Nove obavijesti

Autor: Administrator , 20. 10. 2016. 10:58

U rubrici "Knjižnica" pod objavama:

- Darovane foto knjige

- Drugaši u knjižnici

- Najbolji "selfie" u knjižnici

                                - Foto susret

možete pronaći nove obavijesti i pregled događanja vezanih uz rad Foto-knjižničarske grupe i uz Mjesec hrvatske knjige.

 

 [više]

Tjedan programiranja

Autor: Ela Veža, 20. 10. 2016. 09:27

I u OŠ Trstenik obilježavamo Tjedan programiranja, tj. EU code WEEK.

Sigurno ste primijetili novost od svibnja, a to je da smo se priključili Oracle Academy te svi učenici naše škole imaju pravo pristupa zanimljivim sadržajima iz programiranja koje možete pronaći klikom na link s desne strane i prijavom kao učenik OŠ Trstenik.

Stranica https://code.org/ također nudi za svakog ponešto, a o događanjima u našoj školi vezanim za EU CODE week pratite na http://events.codeweek.eu/view/17349/eu-code-week/ gdje smo prijavili i naše događaje.

 [više]

Poziv za nadarene matematičare-HITNO!!! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 14. 10. 2016. 13:57

Splitsko-dalmatinska županija pokreće projekt „CENTRI IZVRSNOSTI SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE“ s namjerom stvaranja sustavnih okvira za prepoznavanje, uključivanje i rad s nadarenom djecom, ali i otvaranje mogućnosti napredovanja i rada nadarenih mentora.
Prvi od takvih centara je Centar izvrsnosti iz matematike koji će biti lociran u prostorijama III. gimnazije Split, Matice hrvatske 11. Rad s nadarenim učenicima iz matematike organizirati će se  subotom u rasporedu rada od 4 školska sata. Nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni..

Testiranje učenika koji žele steći status polaznika Centra izvrsnosti iz matematike obavit će se 29. listopada 2016. u prostorima III. Gimnazije, Split, Matice hrvatske 11. O točnom vremenu održavanja bit će pravodobno obaviješteni svi prijavljeni kandidati (učenici i mentori).

Pozivamo sve zainteresirane učenike viših razreda da se u ponedjeljak, 17. listopada 2016. jave svojim nastavnicima matematike ili razrednicima  kako bi ih mogli prijaviti za pripremno testiranje.

Nadareni učenici naše škole koji se  prijave na Javni poziv za testiranje dužni su osigurati ispunjavanje i potpisivanje prethodnih suglasnosti jednog od roditelja/skrbnika u prilogu.

Obrasci suglasnosti mogu se dobiti u školi ili na web stranici Splitsko-dalmatinske županije http://www.dalmacija.hr 

 

 [više]

Edukacija – „Biti volonter“

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 10. 2016. 20:01

„Volontiranje omogućuje djeci da od malih nogu razviju stavove i svijest o potrebama drugih kao i o tome da i oni imaju moć da učine nešto za boljitak svijeta u kojem žive...“ (Tanja Tešija)

Vođeni upravo  ovom mišlju,  na sastanku volonterskog kuba naše škole u petak (30.rujna 2016.), ugostili smo  Antoniju Matković iz Volonterskog centra Split koja je održala radionicu-edukaciju na temu „Biti volonter“ kako bi naše članice upoznala s radostima volonterskog rada.  Nakon što smo posvjestili da volontirati znači uložiti vrijeme, trud, znanje i vještine, a da pritom ne dobiješ materijalnu naknadu, upoznali smo se s pravima i obvezama volontera i organiziranja volontiranja.

   Učenice su vrijedno sudjelovale, iznosile svoja dosadašnja volonterska iskustva i razloge zbog kojih su se odlučile pridružiti volonterskom klubu. Na kraju radionice dobile su  volonterske knjižnice, u koje će se upisivati njihove buduće volonterske aktivnosti i edukacije na kojima su sudjelovali.  Veseleći se novom sastanku i novim volonterskim izazovima, poručujemo: „Rijetko nam se dogodi da nam se ukaže prilika za velika djela. Ali svijet je pun prilika za učinit mala...“ (Sally Koch)

                                                                         Josipa Stipica

 [više]

DABAR-rezultati prednatjecanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 4. 10. 2016. 17:03

Prošli tjedan proveli smo u znaku probnog natjecanja iz računalnog razmišljanja Dabar. Svi učenici završivši test mogli su odmah vidjeti svoje rezultate, no sada donosimo i kupan plasman za sve one koji su riješili najmanje 50%testa. Možemo se pohvaliti odličnim rezultatima učenika OŠ Trstenik i poželjeti im ako ne bolji,barem jednak uspjeh i na pravom natjecanju koje tek predstoji.

Kako je sve izgledalo u našoj školi pogledajte ovdje.

U kategoriji KILODABAR (učenici od 1. do 4. razreda) natjecalo se 739 učenika, naš prvašić Ivan Vidović postigao je zapažen rezultat.

U kategoriji MEGADABAR (učenici od 5. do 8. razreda) natjecalo se 2840 učenika, a 22naša učenika postigla su zapažen rezultat. To su redom:

Roko Čačija
Mia Brkljačić
Luka Tino Šajin
Frane Šitum
Valentina Vrandečić
Manuela Buzov
Luka Hajdić
Bepo Luka Kaliterna
Aljoša Luciano Marijanović
Dora Jurić
Petar Mandić
Leonarda Šparmajer
Lara Maroš
Petra Srhoj
Luka Bradarić
Noa Vuko
Vlado Leventić
Josip Ružić
Filip Botica
Daniela Lukić
Lorena Lukman
Roko Smuđa

Čestitamo! :)

Kako biste mogli nastaviti s razvijanjem računalnog razmišljanja na CARNetovom Loomenu možete pronaći novi kolegij u kojem su sva pitanja iz probnog natjecanja, ali i svih 150 pitanja koje imamo na hrvatskom jeziku. Pristup kolegiju Dabar, moguć je s AAI@edu korisničkim podacima i za njegovo korištenje nije potrebna posebna prijava. Možete mu pristupiti kad god želite i svaki test rješavati koliko god puta želite.

Donosimo zaporke za pojedine tečajeve,sudionici su razvrstani po grupama, ali mogu rješavati koju god razinu žele:

1. razred OŠ pass: Prv1šić
2. razred OŠ pass: Dru6aš
3. razred OŠ pass: Tr1čak
4. razred OŠ pass: Č3tvrt1
5. razred OŠ pass: Petaš1ć
6. razred OŠ pass: 6est1
7. razred OŠ pass: S3dm1
8. razred OŠ pass: O8mi1

 [više]

Učeničke marende Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 9. 2016. 17:41

Na sjednici Vijeća roditelja odabrana je ponuda učeničkih marendi za 2016./17. šk.god.

Odabrana je ponuda pekare KAMBO d.o.o. Cijena marende iznosi 5.50 kn po danu.

Učenici i roditelji koji to žele mogu se za primanje marende prijaviti kod svoga razrednika i to: do 5. listopada za mjesec listopad, a za svaki naredni mjesec prijavu je potrebno izvršiti najkasnije 2 dana prije završetka tekućeg mjeseca. 

Mjesčni iznos marende učenik uplaćuje razredniku najkasnije zadnjeg dana tekućeg mjeseca u kojem je primao marendu.

Ponuda u privitku. 

 

 [više]

Osiguranje učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 9. 2016. 17:31

Na sastanku Vijeća roditelja održanom 28. rujna 2016.godine roditelji su odlučili o ponudi osiguranja učenika od posljedica nesretnog slučaja za ovu školsku godinu (od 1.9.2016. do 31.8.2017.). Izabrano je AGRAM LIFE osiguranje i godišnja premija od 30 kuna.

Osiguranjem učenika od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) pokriveni su svi iznenadni događaji koji djeluju uglavnom izvana i naglo te uzrokuju smrt, potpunu ili djelomičnu trajnu invalidnost učenika/djeteta ili narušavaju njegovo zdravlje, što zahtijeva liječničku pomoć ili liječenje u bolnici. Osiguranje učenika od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) zaključuje se za cijelu školsku godinu sa osigurateljnim pokrićem kako za vrijeme boravka u školi tako i u slobodno vrijeme (bez obzira na kojem se desio osigurani slučaj), 24 sata na dan.

Učenici i roditelji koji to žele mogu navedeni iznos predati razrednici najdalje do petka, 21. listopada 2016. god.

Premiju osiguranja možete preuzeti u dokumentu pod -više.

 [više]

Što sve mogu s elektroničkim identitetom?

Autor: Ela Veža, 16. 9. 2016. 08:38

Poštovani roditelji i učenici za nama su prva dva tjedna korištenja E-dnevnika. 
Ovih dana na roditeljskim sastancima svi učenici su dobili podatke o njihovom elektroničkom identitetu  kojim mogu pristupati E dnevniku. Informaciju više možete pročitajti ovdje .

Elektronički identite AAI@skole.hr učenici će koristiti tijekom cijelog školovanja. Osim pristupa E-dnevniku AAI@skole.hr omogućuje nam  korištenje Webmaila, pristup portalu Nikola Tesla, online enciklopediji Proleksis , besplatnim E-lektirama  te mnoooogo drugih lijepih stvari koje ćete pronaći na  portalu Edu.hr . Također s istim identitetom upisuje se i prelazi u srednju školu, prijavljuje na neka natjecanja i sl.

Više o svemu, te još mnogo drugih zanimljivih stvari možete pronaći među   
Carnetovim edukativnim sadržajima.

Roditelji E dnevniku  pristupaju na sličan način kroz aplikaciju E-građani. Više o prijavi za roditelje donosimo u privitku.

Osim pristupa E-dnevniku ovaj elektronički identitet omogućuje učenicima i korištenje i usluga na  OFFICE 365 . Upute za prijavu možete pronaći ovdje.

 

Puno podataka i mogućnosti!
Na nama je "samo" da ih krenemo koristiti na najadekvatniji način. :)

 [više]

Misa za početak školske godine 2016./2017.

Autor: Administrator , 15. 9. 2016. 13:04

U nedjelju, 18. rujna 2016. s početkom u 11.30 h, u Crkvi sv. Ivana Krstitelja, služit će se sveta misa za početak školske i vjeronaučne godine (uz blagoslov učitelja, učenika i roditelja). Svetu misu će predvoditi župnik don Ivan Simunić. Pozivaju se učenici, njihovi roditelji i učitelji da sudjeluju u misnom slavlju.

 [više]

Prijavite se za probno natjecanje Dabar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 8. 9. 2016. 10:29

Kao što smo već najavili i našu školu prijavili smo na međunarodno natjecanje Dabar (bebars.org) koje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Znamo da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim.

Svi zainteresirani učenici za natjecanje mogu se javiti svojim učiteljicama i nastavnicima informatike do 14. rujna 2016.

U privitku vam donosimo još nekoliko zadataka da se zabavite prije probnog natjecanja koje ćemo u školi organizirati od  26.  do 30. rujna 2016.Probno natjecanje će biti na CARNetovom Loomenu pa je za sve učitelje, nastavnike i učenike obavezna uporaba AAI identiteta na domeni @skole.hr.
Više o svemu možete pronaći na http://www.ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar.aspx 

Tri su kategorije natjecanja, a nama u osnovnoj školi su zanimljivi KiloDabar za učenike nižih razreda i MegaDabar za učenike viših razreda. Srednjoškolci se naravno natječu u kategoriji GigaDabar.

PRAVILA NATJECANJA:

·        Zadaci se rješavaju online na CARNetovom Loomenu uz uporabu korisničkih podataka @skole.hr
·         Zadaci se rješavaju u školskom okruženju uz obavezno prisustvo učitelja koji pazi na regularnost sudjelovanja
·         Učitelji mogu organizirati rješavanje zadataka po grupama ovisno o kapacitetima njihove računalne učionice i dostupnoj opremi
·         Učenici na računalu smiju uporabljati samo kolegij Dabra na sustavu Loomen, a uz računalo mogu imati papir i olovku
·         Svaki učenik pristupa sustavu sa svojim podacima, a podatak o grupi i kolegiju u koji se prijavljuje dobiva od učitelja u školi
·         Rješavanje zadataka je vremenski ograničeno na 45 minuta od otvaranja prvog zadataka
·         Nije moguće ponovno rješavanje zadataka, zato pažljivo pročitajte pa tek onda odgovorite na zadatak i krenite dalje
·         Na kraju rješavanja svaki učenik će vidjeti koliko je bodova ostvario
·         Točni odgovori i povratne informacije bit će objavljeni nakon završetka probnog natjecanja

 [više]

Vidimo se u ponedjeljak 5. rujna 2016!! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, Lada PAVELIĆ, 1. 9. 2016. 11:02

Dragi učenici i roditelji,
unatoč nekim poluinformacijama u medijima prvi dan nastave u šk. god. 2016./2017. je u ponedjeljak, 05. rujna i to prema sljedećem rasporedu:

neparni razredi u 8:00
parni razredi    u 14:00 sati

Prvi dan nastave učenici imaju tri školska sata po 30 min, prvi sat je sat razrednika.

Za učenike prvih razreda u ponedjeljak, 05. rujna, umjesto nastave u 8:00 sati organizirana je priredba za prijem prvaša u atriju škole koja počinje u 11:00 sati. Ostatak tjedna nastava se odvija po planiranom rasporedu za neparne razrede.

Želimo vam sretnu i uspješnu školsku godinu!!

PS. Za lagano zagrijavanje evo i jednog zadačića u privitku kao najava novog natjecanja Dabar!

 [više]

OŠ Trstenik u novoj školskoj godini s E-dnevnikom!!!

Autor: Ela Veža, 31. 8. 2016. 10:42

Nakon dugog i bezbrižnog ljeta prebrzo je stiglo vrijeme za povratak u školske klupe. U novoj školskoj godini osim vidljivih promjena na fasadi školske zgrade te "nevidljivog" pristupa internetu u cijeloj školi najveći izazov je prelazak na novi način vođenja školske dokumentacije kroz aplikaciju  E-dnevnik.  E- dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku u koju će se ubuduće unositi svi nastavni sati, izostanci, ocjene, aktivnosti,.. Dodatna vrijednost ovog sustava što  omogućuje analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja te  brz, jednostavan i pouzdan način pristupa svim učenicima, roditeljima i učiteljima.

Učenici i roditelji učenika aplikaciji pristupaju na  na stranici https://ocjene.skole.hr/pocetna/prijava .  Učenici za prijavu koriste svoj AAI@skole.hr  identitet koji će dobiti od razrednika , a roditelji pomoću sustava e-Građani.

Iz pedagoških razloga (više za starije učenike), ocjene se roditeljima u sustavu e-građani  prikazuju s vremenskim odmakom od 48 sati. 

Uobičajeno, učitelji OŠ Trstenik su i ovom projektu pristupili  studiozno te dane pred početak šk. godine marljivo uče i istražuju mogućnosti novog načina vođenja dnevnika. Edukaciju  se odvija pod budnim okom profesorice Maje Marijanović koja je administratorica E-dnevnika u našoj školi.  

Uz molbu za obostrano razumijevanje nadamo se da će bit što manje „intervencija“ u aplikaciji te svim učiteljima, roditeljima i učenicima želimo sretan ulazak u novu epohu sa sto više odličnih ocjena.  :)

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju