2013-11-24 16:03:57 Kulinarstvo - akitvnost za studeni Nakon naše 1.mobilnosti, svi Comenius partneri dobili su kulinarski zadatak. Trebali smo jedni drugima posalti izbor nekog tradicionalnog jelovnika koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert. Nakon što je svaka zemlja dobila jelovnike svih ostalih zemalja, zadatak je bio odabrati jedno od jela neke zemlje te isto skuhati. Odabrali smo glavno jelo Bugarske koje se zove bob chorba. Za izradu ovoga jela trebali smo pripremiti: grah, rajčicu, papriku, mrkvu, petrusimen, kapulu, crveni papar, luk, suncokretovo ulje, sol. U subotu, 23.11. u školi se okupila kulinarska družina u sastavu nekolicine naših petaša i šestaša te učiteljica. Kupljene namirnice zajedno smo čistili, rezali, sjeckali ..., a zatim krenuli u postupak kuhanja. Ubrzo se našom mini kuhinjicom proširio lijepi miris koji je do kraja kuhanja zavladao cijelim atrijem. Slasnim jelom počastili smo se svi. Koliko je ukusno bilo govori činjenica da u loncu nije ostalo ama baš nista ! Antonela Petrić |
Osnovna škola "Trstenik" Split |