preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

TAJNA JE U LJUBAVI

Kada se u našoj školi spomene ime gđe. Mirjane Bubić prva asocijacija je gotovo uvijek fizika. Kod vanjskog vrednovanja učeničkog znanja, znanje učenika iz fizike vrednovano je maksimalnom ocjenom, a budući da naši učenici redovito sudjeluju i pobjeđuju na državnim natjecanjima iz fizike odlučili smo je intervjuirati.

 

  1. Gotovo svake godine Vaši učenici osvajaju jedno od prvih nagrada iz fizike i to na Državnom natjecanju. U čemu je tajna Vašeg uspjeha?

Tajna je u ljubavi. Zapravo, nema tajne. Potrudim se na početku sedmog razreda učenicima približiti sadržaje i metode fizike, što ih zainteresira pa krenu... Nakon toga krenemo zajedno sve dublje i stignemo...

 

  1. Koje nagrade ste osvojili?

Osvojili smo sve nagrade. Prvu, drugu, treću... za znanje i za eksperimentalne radove, mnogo puta.

 

  1. Čega se najradije sjećate sa svih tih mnogobrojnih natjecanja?

Najradije se sjećam boravka u Vukovaru od 3. do 6. svibnja 2009. godine. Prvi put smo bili u Vukovaru 2003. godine kada je Državno natjecanje bilo u Osijeku. Dugo sam bila pod dojmom tadašnjeg Vukovara. Sve je još jako podsjećalo na Domovinski rat, na stradanja, na strašne rane koje je podnio grad i njegovi ljudi. U svibnju 2009. godine kad se događalo Državno natjecanje u Vukovaru, gotovo da nisam prepoznala grad. Skoro sve se promijenilo. Naravno, na bolje. Još svjedoči vodotoranj i Spomen groblje i Ovčara.

Međutim, još puno treba napraviti za grad i njegove stanovnike. Treba ih zapošljavati, poticati nadu i vjeru u bolju budućnost.

 

  1. Jeste li ikad imali većih problema s učenicima?

S učenicima nisam imala većih problema . Vjerujem ni oni sa mnom. Trudim se biti im prijatelj u smislu razumijevanja problema na koji nailaze u različitim sadržajima. U radu nastojim ostvariti pozitivno ozračje. Učenicima nije lako jer okružje pred njih postavlja velike zahtjeve, a ni nama jer se očekuje da obilježavamo put ka društvu znanja, dok znanje, nažalost, trenutačno nije baš visoko pozicionirano na ljestvici prihvaćenih vrijednosti. No, vjerujem da će budućnost donijeti boljitak po tom pitanju.

 

  1. Je li za uspjeh važniji rad ili talent?

Za uspjeh su važna oba čimbenika. Ipak, ustrajnost u radu je odlučujuća.

 

  1. Pamtite li neke učenike posebno i zašto?

Pamtim mnogo učenika, posebno najuspješnije. Mnogi od njih su već bili na stranicama našeg školskog lista, jer su ostvarili u fizici velike uspjehe i dobili nagrade. Lani iz objektivnih razloga, školski list nije izašao, a mi smo opet postigli doista velik uspjeh. Iz Splita  su na Državnom natjecanju sudjelovali Petar Perković i Joško Nakić, oba iz škole „Trstenik“ i oba iz lanjskog VIII b razreda. Oba su nagrađena:  Petar Perković, II nagrada, a Joško Nakić III nagrada.

                                                                                                     

Uz njih dvojicu, na Državnom natjecanju sudjelovale su i Tina Lela i Ela Drutter, učenice lanjskog VIII d razreda, sa samostalnim eksperimentalnim radom. Tako je na državnom natjecanju bilo četvero naših učenika, što se stvarno ne događa među učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj.

 

  1. Da niste učitelj fizike, što biste bili?

Da nisam... bila bih novinar. Naravno, bilo bi to ozbiljno novinarstvo.

 

  1. Imate li neki neispunjeni san?

Neispunjenih snova je mnogo. Možda se u vremenu koje dolazi poneki i ispuni. Važna je nada i dobra volja...

 

  1. Koju glazbu slušate?

Slušam samo dobru glazbu. Ipak ističem „PINK FLOYD“ i NICK-a CAVE-a, a od naših „AZRU“, „Parni valjak“... Pomalo sam zatečena glazbenim ukusom dijelova današnje mlade generacije. Mislim da veliku odgovornost u odabiru ponuđene glazbe imaju mediji, a nudi se zaista svašta.

 

  1. Kako provodite slobodno vrijeme?

Slobodnog vremena baš i nemam. Kad ga imam idem u kazalište, čitam i kad god mogu šetam u prirodi – naročito uz more.

Dodala bih da i ove godine imamo ekipu za natjecanja. Ja u njih vjerujem ...i držim fige.

 

       

Priredili mladi novinari 


RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju