preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

 > Projekti
vijesti

„Blago našeg Marjana“ 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:58

Ovaj se projekt organizira i provodi u suradnji sa Gradom Splitom. Uključeni su učenici četvrtih razreda.  Tijekom provedbe projekta, učenici se obrazuju o zaštićenoj kulturnoj i prirodnoj baštini – Park-šumi Marjan i aktivnostima za aktivno sudjelovanje u školama u suradnji s upraviteljima dobara i širom lokalnom zajednicom radi stjecanja znanja, stavova, vještina o Park-šumi Marjan.

 [više]

Zajedno više možemo- MAH 1/ MAH 2/ PIA 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:51

Projekt se već dugi niz godina provodi u osnovnim školama u surdnji sa MUP SDŽ-a, i NZZJZ. Ima primjenu u svakodnevno životu, njime se osvjesćuje i prevenira nasilničko ponašanje te upoznaje o posljedicama ovisnosti. U suradnji sa navedenim tijelima, djeluje se na veću osjetljivost djece na navedenu problematiku i uključivanje u izvanškolske i izvannastavne aktivnosti kao alternativu ostajanju na ulici.

 [više]

Sigurno u prometu 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:35

Za učenike od četvrtog do šestog razreda organizira se nastava na Školskom prometnom poligonu. Učenici imaju mogućnost uključivanja u prometno-edukativnu aktivnost u okviru koje sudjeluju u programu poučavanja za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu kao vozači bicikla. Projektom se kod učenika potiče povećana sigurnost u prometu, poboljšava prometna kultura, jača socijalno iskustvo, stječu praktične navike, razvijaju spoznajne sposobnosti i osvješćuje o opasnostima u prometu.

 

 [više]

Čitamo prirodu 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:29

Ovim projektom obuhvaćeni su učenici predmetne nastave. Povezivanje znanja i praktičnih vještina stečenih iz nastavnog predmeta prirode sa knjižnicom kao izvorom informacija učenici razvijaju knjižnično-informacijsku pismenosti, samostalnost u snalaženju u knjižnici, poboljšavaju komunikaciju, uzajamno razumijevanjae i suradnju,  pobuđuju ljubav prema čitanju i prirodi i osposobljavaju se za daljnji samostalan rad uz razvoj kreativnosti i praktičnih vještina.

 

 [više]

Zdrav za pet 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:21

Projektom "Zdrav za pet" su obuhvaćeni učenici osmih razreda. Ovim projektom djelujemo u korist prosocijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socioemocionalnih vještina. Projekt ima za cilj aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika (ovisnost i zaštita okoliša), usvajanje zdravih stilova života te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, podizanje razine javne svijesti o važnosti i potrebi zaštite okoliša, jačanje međusektorske suradnje u području zaštite okoliša i prirode kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih. Provodi se u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode.

 [više]

Dioklecijanova škrinjica 2017./2018.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 14:11

Ovaj projekt kojeg provodimo od samog njegovog početka, organizira se i provodi u suradnji sa Gradom Splitom. Ima za cilj poticati svijest o vrijednosti kulturne baštine i važnosti njenog očuvanja, upoznati učenike s izgradnjom Dioklecijanove palače i njezinim izmjenama kroz povijesna  razdoblja, istaknuti njezinu važnost u hrvatskoj i  svjetskoj kulturnoj baštini. Obilaskom Palače u pratnji turističkih vodiča učenici trećih razreda imaju priliku bolje upoznati dijelove Palače, a uz edukativnu šetnju i razgledavanje razvijaju interes za kulturno povijesne spomenike, sadržaje iz prošlosti i ljubav prema gradu u kojemu žive.

 

 [više]

Sigurnije na internetu-pet za net 2017./2018.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 13:37

Cilj ovog projekta je osposobiti učenike da razumiju koje im opasnosti vrebaju u virtualnom svijetu, da steknu znanja potrebna za sigurnije korištenje novih tehnologija kako bi ih s više povjerenja mogli koristiti.

Učenicima je na našim stranicama dostupna i brošura "Sigurnije na internetu" koja je vodič za računalne laike, a putem koje mogu doznati kako prepoznati opasnosti i kako se aktivno zaštititi na Facebooku, u dijeljenju datoteka, a posebno se fokusira na izbjegavanje prijevara te zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.

Brošura je dostupna ovdje.

 [više]

Shema školskog voća 2017./18.

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 11. 2017. 11:56

Ove školske godine nastavljamo s  provodbom Sheme školskog voća. To je mjera koja ima za cilj oblikovanje prehrambenih navika djece školske dobi i povećanje potrošnje voća i povrća te smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli te podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane u svakodnevnoj prehrani. Učenici dobivaju voće jednom tjedno, a nude se: mandarine, jabuke, kruške, šljive, nektarine, breskve...

 [više]

Projekt: Zajedno možemo više Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 10. 2013. 17:14

U našoj školi, već treću godinu za redom,  uspješno nastavljamo s  realizacijom projekta         " Zajedno više možemo".  Projekt provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska zajedno s Gradom Splitom za učenike 4., 5. i 6. razreda i njihove roditelje, a sastoji se od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Etape provođenja projekta pronađite u priloženom dokumentu.

 [više]

Obnova fonda školske knjižnice

Autor: Ela Veža, 24. 10. 2013. 10:06

U školskoj godini 2013./2014. naša škola u suradnji s Vijećem roditelja pokrenula je projekt „Obnova fonda školske knjižnice“ čiji cilj je povećati broj lektirnih naslova u školskoj knjižnici i zamjeniti već postojeća stara izdanja novima. U idućim godinama se, osim lektirnih, nadamo obnoviti i povećati broj nelektirnih naslova i neknjižne građe.

Povećanjem broja zanimljivih naslova i zamjenom starih, pohabanih izdanja novima, kod učenika se potiče navika odlaska u knjižnicu, ljubav prema čitanju i osjećaj za važnost pisane riječi.

Stoga se pozivaju učenici i roditelji da donacijama od 10 kn u svakom polugodištu ili više, u skladu s mogućnostima, ili darovanjem aktualnih naslova primjerenih osnovnoškolskoj knjižnici pomognu u obnovi knjižničnog fonda.

Pomozite da omogućimo našim učenicima da imaju pristup novim i aktualnim knjigama koje će ih potaknuti na čitanje!

 [više]

 [više]

 Projekti

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o našim školskim projektima

RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju