preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

vijesti

Sigurnost u prometu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 19. 2. 2018. 16:39

U privitku je Brošura koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi.

Brošuri možete priostupiti iputem mrežnih stranica na poveznici http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

 

 [više]

Raspored pisanih provjera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 12. 10. 2017. 11:54

Ako se ne snalazite u E dnevniku donosimo vremenik pisanih provjera u privitku za cijelu skolu do kraja prvog polugodišta.

 [više]

Mali podsjetnik Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 12. 9. 2017. 13:05

U privitku donosimo pravilnik o kriterijima izricanja pedagoških mjera, no sigurni smo da nam neće trebati. :)

 [više]

Svjetski dječji parlament Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 12. 2015. 14:27

 

 [više]

Plakat

Autor: Antonela PETRIĆ, 12. 11. 2015. 22:12

Učenici Škole likovnih umjetnosti izrađivali su plakate za projekt Mala splitska debata. Između 6 ponuđenih radova, nekolicina naših učenika odabrala je rad A.M.Miše, učenice spomenute škole.

                           

 [više]

Mala splitska debata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 21. 10. 2015. 21:10

U sklopu provođenja projekta “Mala splitska debata” jučer je u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održano predavanje i ujedno prva edukacija kako bi se dječji vijećnici iz svih splitskih osnovnih škola i koordinatori projekta upoznali s osnovnim pojmovima i formatom provođenja ove zanimljive retoričke discipline.

Prezentaciju projekta vodila je viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje gđa Anđelka Visković, a stručni dio o debati izlagala je gđa Danka Hrženjak-Munivrana.

Kako u praksi izgleda debatiranje demonstrirali su učenici III. gimnazije koji su članovi debatnog kluba u svojoj školi te su zaželjeli osnovcima da im sudjelovanje u ovom projektu bude “odskočna daska” za daljnje bavljenje debatom i povod ili motivacija za formiranje vlastitih debatnih klubova.

Zašto debata? i još fotografija pronađite pod -više.

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Ela Veža, Lada PAVELIĆ, 14. 10. 2015. 18:46

Nakon prve održane sjednice Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, predstavnica Vijeća učenika naše škole i ujedno Dječja gradonačelnica, Deni Marinović dobila je za zadatak predstaviti učenicima najnoviji projekt Vijeća u sklopu projekta
GRAD SPLIT- PRIJATELJ DJECE- GSPD2 – Splitska Dica Grade Portal – Grad Split Prijatelj Djece (web)

Prezentirala je aktivnost učenicima 7.c razreda i od njih zatražila mišljenje o izgledu i sadržaju portala koji će biti namijenjen baš njima:

Kome je portal namijenjen?
Koje rubrike treba sadržavati?
Koje teme?
Koje podatke?

Učenici su na kraju dobili priliku poslati poruke odraslima i gradonačelniku, a koje će biti objavljene na portalu ili biti misao vodilja prilikom njegovog kreiranja.

 [više]

Pokaži znanje o prometu i osvoji vrijedne nagrade

Autor: Ela Veža, 7. 10. 2015. 16:07

                           

U organizaciji MUP-a, MZOS-a, CARNet-a te tvrtke Moj Telekom svi učenici osnovnih škola od 1.  listopada do 30. Studenog 2015. ( do 12:00 sati) mogu pristupiti natjecanju u poznavanju prometnih propisa.
Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke. Nakon prijave, u svojem profilu, učenici trebaju provjeriti ispravnost svojih podataka (pripadnost razredu i odjeljenju) te zaključati svoje podatke. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali učitelji iz njihovih škola.
Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice. Boduje se pregled poučnih sadržaja te uspješnost u rješavanju vježbi kao i postignuće na 6 od 10 ispita koja zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH. 
Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost u Prometnoj Učilici, i to broj pregledanih poučnih sadržaja, rezultate zadataka za vježbanje i rezultate na 6 od 10 ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

Nagrade osvajaju osvojeno prvo i drugo mjesto po razredu osnovne škole, najuspješniji razred u RH i njegov voditelj  te tri najuspješnije škole.

Više o svemu na http://ucilica.skole.hr/ 

 [više]

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 15. 9. 2015. 11:18

Od početka ove školske godine na snazi je još jedan pravilnik. Riječ je o Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. Sigurni smo da neće biti previše korišten u našoj školi, ali za svaki slučaj donosimo ga u privitku. 

 

 [više]

3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 4. 2015. 22:30

Predstavnici 27 gradskih škola okupili su se 23. travnja u OŠ Bol na trećoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća. U sklopu sjednice učenici su prošli kroz radionicu „Od ideje do projekta", dobili uvid u rezultate ankete o kvaliteti života splitskih osnovnoškolaca, te za kraj izglasali temu projekta kojem će se u suradnji s Gradom posvetiti u sljedećoj školskoj godini.

Za glavnu temu projekta odabrana je na tema „Mala splitska debata“ predložena od strane predsjednice Vijeća, naše Deni Marinović.
"Krenula sam od ideje da organiziram školski debatni klub, ali kako se ukazala mogućnost da se priča proširi na razinu grada, iskoristila sam je. Mislim da debatiranje potiče djecu na kreativno razmišljanje i korištenje dobrih argumenata, te na razvijanje samopouzdanja i samosvijesti. Već smo razmišljali o predmetima rasprave i najvjerojatnije ćemo se pozabaviti pitanjem dječjih prava i stanja u školama" - rekla je Deni novinarima.

Ostaje nam da podržimo naše osnovnoškolsce u provedbi projekta koji bi trebao krenuti na jesen, u novoj školskoj godini.

 [više]

Vijeće učenika Splitsko-dalmatinske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 11. 2014. 23:31

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije za mandat 2014.-2016. godine odabrani su predsjednik, dopredsjednici i tajniik i donesene važne odluke o kojima pročitajte u priloženom zapisniku. 

 [više]

Dječje Gradsko vijeće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 10. 2014. 22:54

Dječje Gradsko vijeće Grada Splita na današnjoj sjednici za svoju predsjednicu izabralo je našu učenicu Deni Marinović. Prva potpredsjednica je Lucija Grabovac, učenica OŠ Stobreč, a potpredsjednik je Ivan Pecotić, učenik OŠ Blatine-Škrape.

U privitku: Statut DGV-a

               Odbori DGV-a - djelokrug rada

 [više]

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 10. 2014. 17:10

Gradovi i općine - prijatelji djece               

Grad Split se uključio u projekt gore navedenog naziva te je u procesu dobivanja statusa  Grad- prijatelj djece.  U sklopu projekta oformljeno je i Dječje gradsko vijeće čiji su članovi predstavnici  Vijeća učenika 27 splitskih škola.

Prvi sastanak dječjeg gradskog vijeća održan je 24.09.2014. u Gradskoj vijećnici gdje su nas primili gradonačelnik grada Splita gospodin Ivo Baldasar, viša savjetnica gradonačelnika za obrazovanje gospođa Anđelka Visković, predstojnica Unicef-ovog ureda za Hrvatsku gospođa Valentina Otmačić te mnogi drugi. U gradskom vijeću dočekala su nas naša mjesta, označena karticama na kojima je pisalo naše ime i koju školu predstavljamo, fascikla sa uputama, sažetkom Konvencije o dječjim pravima i prisegom, udobne fotelje i sok. 

Sastanak jezapočeo u 9 sati, govorom zamjenice gradonačelnika gospođe Aide Batarelo i bljeskanje foto-aparata. Uz čestitke, čuli smo i mnogo poučnih rečenica o borbi za svijest o zaštiti dječjih prava koja tu dolazi iz srca i sa mnogo ljubavi. Prostorija je bila ispunjena ponosom, a sam sastanak je prolazio jako brzo pa smo jedva uspijevali sve “pohvatati”. Nakon uvodnog govora smo pogledali i prokomentirali prezentaciju o Konvenciji o pravima djeteta, a nakon toga smo prošetali do rive gdje smo sudjelovali na svečanosti povodom otvaranja Unicef-ovog ureda u Splitu. Nakon nekoliko minuta čekanja, i mi smo se popeli na binu (svi mali gradski vijećnici), ponovili prisegu koju smo dali i predstavili se.  Nakon toga smo otišli u novo-otvoreni unicef-ov ured na splitskoj rivi gdje nas je dočekao pjevač Gibonni. Odradili smo slikavanje za novine i intervjue pa smo dobili i par minuta “slobode” koj smo iskoristili za probavanje raznih ukusnih canapea, kolača, pita...

Radujem se što ću na sljedećem sastanku ostalim predstavnicima razreda u Vijeću učenika moći prenjeti stečena iskustva i zadatke koje smo dobili za daljnji rad Vijeća. 

Prvi dan u gradskom vijeću je prošao jako dobro.

Deni Marinović                   

 [više]

Bontončić

Autor: Ela Veža, 30. 10. 2013. 11:37

Pogledajte Bontončić koji se nalazi na dijelu web stranica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida.

Kliknite na ovo. Zanimljivo je! :)

 [više]

Mjesec kibernetičke sigurnosti

Autor: Ela Veža, 5. 10. 2013. 11:31

Prenosimo sa stranica MUP-a..

Kako je mjesec listopad mjesec kibernetičke sigurnosti, prigodan je za podsjećanje na brojne prijetnje raznih ilegalnih kibernetičkih aktivnosti.
Ovdje ćemo se ipak dotaknuti samo nekih od njih, i to onih koji se tiču najranjivije društvene skupine – djece:      

 

 [više]

 RASPORED ZVONA

                  

RASPORED ZVONJENJA ŠKOLSKOG ZVONA

 

 

 

PRIJEPODNE                                                          POSLIJEPODNE  

PRVO ZVONO  7.50                                              PRVO ZVONO 13.50  

1. šk.sat.  8-00 - 8.45                                           1. šk.sat    14.00 - 14.45
2. šk.sat   8.50 - 9.35                                           2. šk.sat.   14.50 - 15.35
3. šk.sat   9.40 - 10.25                                         3. šk.sat    15.40 - 16.25  

VELIKI ODMOR  10.25 - 10.40                             VELIKI ODMOR  16.25 - 16.40

4.šk.sat     10.45 - 11.30                                       4. šk.sat    16.45 - 17.30
5. šk.sat    11.35 - 12.20                                       5. šk.sat    17.35 - 18.20
6. šk.sat    12.25 - 13.10                                       6. šk.sat    18.25 - 19.10           

                                                                         

 


 

               ŠTO JE LOGOTIP?

Logotip (skraćeno Logo) je grafički znak, simbol ili ikona, koji označuje proizvod ili poduzeće (u našem slučaju školu).  Može se sastojati od slova, grafike i drugih kombinacija. Uloga loga škole je trenutno prepoznavanje škole.

 KREIRAJMO NAŠ ŠKOLSKI LOGOTIP

 Vijeće učenika OŠ „Trstenik“, na svojoj konstituirajućoj sjednici 28. listopada 2011., u sklopu izrade plana aktivnosti je donijelo odluku o kreiranju školskog loga koji bi predstavljao školu i bio dio službene prezentacije u javnosti, a i koji bi bio prepoznatljiv i jedinstven simbol naše škole.

 Predstavnici učenika u Vijeću za zadatak su dobili prenijeti ideju u svoja razredna odjeljenja i motivirati druge učenike za izradu bilo individualnih, bilo grupnih (razrednih) prijedloga. Članovi Vijeća će na  sljedećoj sjednici odabrati najbolje radove te ih potom izložili u školskom atriju na prijedlog za javno glasovanje svim učenicima škole. Također, ideja je bila da se u izradu loga uključe i likovne sekcije u školi.

 Početni motivi i ideje za izradu loga svakako bi trebali biti na tragu nečega što je karakteristično i prepoznatljivo za našu školu, kvart u kojem se nalazimo ili vezano za obilježja istih (naprimjer potok po kojem je kvart dobio ime, vinogradi, školski list i sl.)

 Sljedeći sastanak Vijeća učenika održat će se u prosincu kada će biti izabrani, po mišljenju vijeća, najbolji radovi učenika ili razrednih odjeljenja te dati na javno glasovanje.

 Smatramo da je velika čast generaciji učenika biti ti koji će osmisliti nešto što će vizualno predstavljati školu i dugo nakon što oni napuste školske klupe.


RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju