preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

Vijesti

Važna obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 12. 11. 2019. 18:04

Sa istočne strane škole, uz školsko igralište nalazi se pješačka zona na početku koje je postavljen prometni znak obavijesti koji ukazuje na istu. Uz taj znak nalazi se i prometni znak kojim je vidljivo da je pješačkom zonom dozvoljeno kretanje motornim vozilima samo vozilima hitnih službi i vozilima za prijevoz učenika s posebnim potrebama.

Molimo vozače da zbog sigurnosti učenika, ali i svih ostalih sudionika u prometu ne koriste pješačku zonu kao kolni pristup školskoj zgradi.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 21. 4. 2021. 12:09

Sutra, 22. travnja, obilježavamo Dan planeta Zemlje.
Prvi put je obilježen 22.travnja 1970. godine demonstracijama za okoliš, u kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi, a u Hrvatskoj se organizirano obilježava od 1990. godine.
Obilježavanjem ovog dana želimo upozori na opasnost koja zbog utjecaja čovjeka prijeti životu na Zemlji i podsjetiti ljude na važnost ponovnog uspostavljanja kontakta s prirodom. Više o tome  pročitajte ovdje.

 [više]

Život u vodi

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 4. 2021. 12:23

Život u vodi bio je tema praktičnih radova učenika petih razreda. Učenici su briljirali u svojim prikazima u kojima su predočili kako biljni i životinjski svijet u vodi izgleda. Koristeći razne materijale, predočili su ribe, bilo riječne ili morske, razne glavonošce, rakove, školjkaše, bodljikaše, žarnjake, biljke i alge. Njihove maštovite radove možete vidjeti u galeriji slika koju prilažemo ispod ovog teksta.

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Antonela PETRIĆ, 8. 4. 2021. 21:54

Od ponedjeljka 12. travnja 2021. godine nastava će se za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole izvoditi na daljinu, po modelu C.

Odluka je to Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije zbog trenutne epidemiološke situacije u županiji i odnosi se na razdoblje od 12. 4. 2021. do 17. 4. 2021. godine.

Za učenike od 5. do 8. razreda nastava na daljinu će se održavati u realnom vremenu, prema važećem rasporedu sati. 

                     5. razredi u 7.30 h                        7. razredi u 8.15 h
                     6. razredi u 13.45 h                        8. razredi u 14.30 h

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava započinje u školi prema modelu A i prema važećem rasporedu sati.

                      3. razredi u 7.30 h                     1. razredi u 8.15 h
                      2. razredi u 13.45 h                     4. razredi u 14.30 h

 

 [više]

Kviz za poticanje čitanja – Godina čitanja i Dan dječje knjige

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 1. 4. 2021. 13:57

Vrijedne učenice 5.a razreda sudjelovale su u međuškolskom Kvizu za poticanje čitanja. Kviz je održan online u srijedu, 31. ožujka i time smo još jednom obilježili Godinu čitanja i Dan dječje knjige, koji slavimo 2. travnja. Ovjde možete pročitati detaljnije o provedbi kviza.

 [više]

Godina čitanja – „Mačka koja je mnogo jela“

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 1. 4. 2021. 09:48

Vlada Republike Hrvatske je u prosincu prošle godine 2021. godinu proglasila Godinom čitanja. Čitanje pomaže djeci u poboljšanju koncentracije, razumijevanju drugih kultura i jača osjećaj empatije. Korisno je za čovjekov organizam koliko i bavljenje sportom i pored toga što povećava čovjekove intelektualne sposobnosti, pozitivno utječe i na psihofizičko zdravlje. Samo šest minuta čitanja na dan može smanjiti nivo stresa za dvije trećine.

Više o provedbi projekta pronađite u rubrici Knjižnica ili klikom ovdje.

 [više]

Natječaj „Mladi čuvari prirode“ – projekt „Čitajmo prirodu“

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 1. 4. 2021. 09:40

Crteže i slogane, koje su učenice 6.d razreda izradile na radionicama u sklopu našeg projekta „Čitajmo prirodu“, prijavili smo na natječaj javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

Više o provedbi projekta pronađite u rubrici Knjižnica ili klikom ovdje.

 [više]

Sretan Uskrs!

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 31. 3. 2021. 09:45

Od Pepelnice do Cvjetnice obraćali smo naša srca i razmišljali o Isusovom putu kroz Veliki tjedan. Nakon Velikog petka, osvanula je i nedjelja Uskrsa.

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima žele učenici naše škole!

 [više]

Svjetski dan voda - 22.3.2021.

Autor: Robert Jelaska, Željka Kovačić, 23. 3. 2021. 11:33

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka već dvadeset i osmu godinu zaredom s ciljem podizanja svijesti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja vodenih resursa. Slogan za ovu godinu glasi "Cijenite vodu!" U nastavku pročitajte eko poruke učenika te pregledajte prezentaciju na temu Uloga vode u organizmu koju je napravila učenica Petra Obad u suradnji s nastavnikom tjelesne i zdravstvene kulture Robertom. 

 [više]

Posjet Ekonomskom fakultetu

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 19. 3. 2021. 12:34

Ususret Svjetskom i Europskom tjednu novca koji se ove godine obilježava od 22. do 26. ožujka, a u Hrvatskoj po sedmi put zaredom, s naglaskom na uključivanje djece i mladih u projekte i programe vezane za unaprjeđenje financijske pismenosti, jučer, 18. ožujka 2021. realizirali smo prvi planirani posjet Ekonomskom fakultetu u Splitu u sklopu projekta „Mali ekonomisti“ koji za cilj ima te, istovjetne ishode. 

Naime, projekt koji se u školi kroz radionice i izvannastavnu aktivnost u školi provodi već četvrtu godinu za redom, ove je godine dobio potporu i resornog Ministarstva, uključuje 53 učenika iz 3 različite paralele, obuhvaća 2 ciklusa iz međupredmetne teme poduzetništva i suradnju s gore spomenutim Ekonomskim fakultetom u Splitu.

Osnovna misao vodilja projekta jest razvijanje financijske pismenosti i to kroz teme vezane za novac, a povezane s očekivanjima iz sve tri dimenzije međupredmetne teme poduzetništva.  Učenici su do sada učili o pojmovima vezanim za rad, štednju, reklame, razlikovanje potreba od želja te odgovornog  upravljanja novcem, a slijede nam teme iz područja poduzetništva i osiguranja.

Sukladno temama koje obrađujemo planirana su i predavanja na Ekonomskom fakultetu. Naime, prvo predavanje iz područja financijske pismenosti održala je prof. Ana Rimac Smiljanić i to na temu „Zamke besplatnih stvari“. Učenici su imali priliku pokazati dosad usvojeno znanje, ali su s velikim zanimanjem i oduševljenjem upijali i nove spoznaje koje im je profesorica svojim izuzetno zanimljivim načinom predavanja uspjela približiti kroz ovu interaktivnu radionicu.

Na početku skupa učenike su pozdravile dekanica Ekonomskog fakulteta prof. Maja Fredotović i ravnateljica škole „Trstenik“ Antonela Petrić te moderatorica skupa Marina Tudor.  Nakon održane radionice učenici 3.a razreda izveli su kratak igrokaz „Nikina nova igračka“ koji se izvanredno uklopio u temu susreta - kako djeca lako podlegnu iskušenju da utroše novac na elektroničke novitete i koliko društvo i mediji diktiraju tu potrebu te važnost diferenciranja potrebe od želje, kojega je za njih napisala pedagoginja Lada Pavelić, ujedno i voditeljica projekta, a za koji ih je pripremila učiteljica Nives Petričević.

U pripremi sljedećeg planiranog susreta u svibnju, kada se bavimo temom poduzetništva, ostavljamo na kraju malu galeriju slika u nadi da će uspjeti dočarati barem dio atmosfere i emocija za vrijeme posjeta Ekonomskom fakultetu u Splitu.

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje mladih tehničara

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 3. 2021. 10:03

Sudjelujući na školskom natjecanju mladih tehničara svojim se odličnim rezultatom u kategoriji maketarstvo i modelarstvo na županijsku razinu plasirala naša učenica Ema Gojsalić (mentorica Tonkica Maras Anđelković).

Čestitamo učenici i mentorici i želimo puno uspjeha na daljnjim razinama natjecanja!

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 3. 2021. 09:35

Povjerenstvo za provedbu županijskog Natjecanja iz geografije donijelo je odluku o popisu učenika pozvanih na županijsko natjecanje. Među pozvanim učenicima je šestero naših učenika: Paulo Ciotti, Mia Marić, Nikola Slavinjak, Toni Vučičić i Matea Sumić (mentorica Nada Ugrina) te Ivan Zorn (mentor Jakov Stanojević).

Čestitamo učenicima i mentorima i želimo puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja!

 

 [više]

Pozvani na Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Nada Milić, Željka Kovačić, 8. 3. 2021. 18:14

Nakon provedenog školskog natjecanja iz matematike, na županijsko natjecanje, pozvano je šest učenika naše škole.

Razrednu nastavu će predstavljati mali matematičari Leonarda Čikotić i Josip Brkljačić (mentorica Linda Kavelj). Predstavnici viših razreda su Ivan Vidović i Maja Srhoj (mentorica Nada Milić) te Mislav Barčot i Paulo Ciotti (mentori Ela Veža i Marin Laptoš).

Svima čestitamo od srca i želimo vam puno uspjeha na županijskom natjecanju!

 

 

 [više]

Upis u 1. razred osnovne škole - termini za dogovor o testiranju

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 26. 2. 2021. 12:26

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu (online obrazac), roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi, u ured pedagoginje, u vremenu od 2. do 9. ožujka 2021. god. radi dogovora o terminu  testiranja vlastitog djeteta i to prema slijedećem rasporedu:

dan

utorak 

2.3.2021.

srijeda

3.3.2021.

četvrtak

4.3.2021.

petak

5.3.2021.

ponedjeljak

8.3.2021.

utorak 

9.3.2021.

             
sat 11 -13 h  17-19 hh 17-19 h 11-13 h 11-13 h 11-13 h

Molimo vas da se pri dolasku u školu pridržavate svih propisanih epidemioloških mjera.

 [više]

 [više]

Dan sigurnijeg interneta - za roditelje

Autor: Ela Veža, 26. 2. 2021. 10:22

Kao što je već pisano na ovim stranicama u našoj školi svake godine drugi  dan u drugom tjednu drugog mjeseca obilježavamo Dan sigurnijeg interneta.
Učenici 6. b iznenadili su svoje roditelje kvizom kojim su htjeli provjeriti koliko njihovi roditelji znaju o sigurnosti na internetu. Rezultatima testa za sada su zadovoljni. Testirajte se i sami našim Testom za roditelje. Jedna učenica je pripremila kviz o sigurnosti na internetu te je čitav razred uživao u igri.

Učenici osmog razreda  tijekom online nastave predložili su u forumu na Loomenu na koji bi način i uz koje aktivnosti ove godine mogli obilježiti Dan sigurnijeg interneta. Jedna od ideja je rezultirala ovom prezentacijom Ergonomija koja je nastala u korelaciji s nastavom Tjelesne kulture i učiteljem Robertom Jelaskom. Koliko ste naučili možete provjeriti kvizom na kraju.

 [više]

Dan ružičastih majica u 4.c

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 26. 2. 2021. 08:08

Kao i protekle godine i ove smo posljednje srijede u mjesecu veljači obilježili Dan ružičastih majica kako bismo skrenuli pozornost na vršnjačko nasilje i svojim glasom uzviknuli STOP na  bilo kakav oblik nasilja među djecom.

Kroz razrednu radionicu s našom učiteljicom osvijestili smo pojmove NASILNIK, ŽRTVA I PROMATRAČ.

 [više]

Akcija"Zasadi stablo ne budi panj"

Autor: Dina MILIČEVIĆ, Antonela PETRIĆ, 25. 2. 2021. 10:07

U sklopu akcije "Zasadi stablo ne budi panj", koju za Splitsko dalmatinsku županiju vodi gosp. Lara Javorčić(naš dragi bivši roditelj), učenici 1.a i 1.c razreda s učiteljicama Jasnom i Dinom te kolegom Nikolom zasadili su donirane sadnice. Počašćeni smo što smo dobili priliku doprinijeti takvoj akciji i to kao prva škola u našem gradu. Uz obilje smijeha i veselja zabavili smo se i mnogo toga naučili. 

 [više]

OŠ Trstenik u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Autor: Antonela PETRIĆ, Tea SIMUNIĆ, 24. 2. 2021. 20:37

I naš 7.a razred je obilježio Dan ružičastih majica. Taj dan, kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama, obilježava se posljednje srijede u veljači. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

Jedan od najboljih načina za to, uz razgovor i druženje, svakako je i čitanje. 

Mi smo izabrali Cesarića  baš zbog njegovih pjesama socijalne tematike. Čitanjem širimo vidike, obogaćujemo se, rastemo, mijenjamo se, a samim time mijenjamo svijet. 

Čuvajmo jedni druge i volimo svoje različitosti!

NAJVEĆI REZULTAT OBRAZOVANJA JE TOLERANCIJA.  

Hellen Keller

 

 

 [više]

Pozvani na županijsko Natjecanje iz biologije

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2021. 08:57

Nakon uvida županijskog Povjerenstva u rezultate školskog natjecanja iz biologije za osnovne škole utvrđena je konačna ljestvica poretka. Naša učenica osmog razreda Matea Sumić pozvana je na županijsku razinu natjecanja. Čestitke Matei i mentorici Majdi Žnidar Čačija!

Sretno!

 

 [više]

Pozvani na županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2021. 08:19

Nakon što je 9. veljače 2021. godine održano školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika kojemu su pristupili učenici sedmih i osmih razreda i nakon što je županijsko Povjerenstvo provelo dodatnu provjeru ispravnosti testova možemo čestitati našim učenicima koji su se našli na popisu pozvanih. To su: sedmaši Klara Aljinović, Ilijana Nevistić i Ivan Zorn te osmašica Lea Elez. Učenicma i njihovim mentoricama: Tei Simunić, Stanislavi Renić i Zdenki Strizrep sretno na daljnjim nivoima natjecanja! 

 

 [više]

Korizma

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 23. 2. 2021. 13:55

Korizma je vrijeme molitve, posta i dobrih djela. To je naš hod kroz "pustinju" našeg života zagledanih u Ljubav.

Učenici naše škole svojim likovnim i literarnim radovima obilježili su ovo sveto vrijeme vodeći se onom isusovom: "Zaista, kažem vam, što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!"

 [više]

100. DAN ŠKOLE

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, Zorana Granić, 22. 2. 2021. 14:50

U sklopu aktivnosti planiranih našim Kurikulumom sudjelovali smo u eTwinning projektu 100. DAN ŠKOLE.

19.2.2021. učenici 4.c i 4.d razreda proveli su završne aktivnosti projekta u ovoj školskoj godini.

S uživanjem su sudjelovali u svakom trenutku i proveli jedan poseban i zabavan školski dan. Detaljnije vidi pod -više.

 [više]

Pozvani na županijsko Natjecanje iz povijesti

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 2. 2021. 11:37

Na popisu pozvanih učenika na županijsko Natjecanje iz povijesti našli su se i naši učenici Ivan Zorn i Stipe Mužić. Županijsko Natjecanje održat će se 12.3.2021.god.

Učenike će za županijsko natjecanje pripremati njihov mentor, učitelj povijesti Nikola Grgić. Učenicima i mentoru čestitamo te želimo puno uspjeha na narednom natjecanju.

 

 [više]

Pozvani na nadbiskupsko (županijsko) natjecanje

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 2. 2021. 10:29

Učenici naše škole su sudjelovali na školskom natjecanju iz vjeronauka – VJERONAUČNA OLIMPIJADA, održanom 16.veljače 2021.godine. Tema natjecanja bila je Biblija – pisana Božja Riječ. Na školskom natjecanju sudjelovali su 43 osnovne škole. Učenici naše škole zauzeli su izvrsno drugo mjesto i tako se plasirali na nadbiskupijsku razinu natjecanja. Uložili su puno truda i vremena kako  bi došli do ove razine natjecanja. Učenicima i njihovim mentoricama želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Vjeroučiteljica Jelena Grabovac

 [više]

Bravo za Maju, Martu, Nikolu, Emanuela, Ivana, Mihaela, Duju, Mateja!

Autor: Željka Kovačić, 15. 2. 2021. 11:58

Serija školskih natjecanja započela je u srijedu 3. veljače 2021. kao i inače Školskim natjecanjem iz informatike. I dok se za neka školska natjecanja tek prijavljujemo, naši informatičari već se mogu pohvaliti izvrsnim rezultatima. 

 [više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta - 9. veljače 2021.

Autor: Željka Kovačić, 15. 2. 2021. 10:26

Dan sigurnijeg interneta (9.2.2021.) obilježavao se nizom različitih aktivnosti po razredima od 8.-12. veljače, a s aktivnostima nastavljamo i dalje. 

 [više]

Pozvani na županijsko Natjecanje iz kemije

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 2. 2021. 10:05

Nakon objave rezultata školskih natjecanja iz kemije, na popisu pozvanih učenika na Županijsko natjecanje iz kemije pozvana je učenica 7. razreda Zrinka Jurić

Čestitamo Zrinki i njenoj mentorici Renati Duran! Sretno na daljnjem natjecanju! 

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 9. 2. 2021. 19:51

U sklopu svjetskog obilježavanja Dana sigurnijeg interneta danas su u drugim razredima održana predavanja na istu temu. Učenike je posjetio njihov stari znanac lutak Zvonko koji je s njima podijelio svoja saznanja o internetu. Obzirom da su zajedno zaključili da je Internet mreža i da je tako velika da u nju svašta stane, razumno je da ona može biti i sigurna mreža koja pomaže, ali i zamka koja ima zamke na koje moramo paziti. Učenici su raspravljali, diskutirali, dijelili između sebe primjere i donosili zaključke o tome kako se zaštititi od opasnosti na internetu te koja su pravila za njegovo sigurnije korištenje.

Također, učenicima petih razreda podijeljene su brošure „Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona?“ u kojima mogu, zajedno sa svojim roditeljima, pronaći brojne zanimljive i korisne informacije vezane za ovu temu.

Obzirom da je tema ovogodišnjeg dana sigurnijeg interneta „Zajedno za sigurniji Internet“ pozivamo se da se i vi informirate i učinite Internet sigurnijim mjestom.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE DORASLE ZA UPIS U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 4. 2. 2021. 12:49

Sukladno odredbama članka 16. i 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19 i 64/20 ) te članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN broj 67/14 i 63/20), upis djece u prvi razred osnovne škole, provodi se prema Planu upisa ovog Upravnog odjela koji će biti objavljen na mrežnoj stranici Upravnog odjela (www.dalmacija.hr) u vremenu od 08. do 17. veljače 2021. elektronskim putem na obrascu prijave upisa.

Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škole su:

 • djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015.
 • djeca kojima je za šk. god. 2020./2021. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole
 • djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

Za upis se mogu prijaviti i djeca:

 • djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. za koju roditelji/staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Upravnog odjela kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

Obavijest županije možete pročitati ovdje.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu (online obrazac), roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi, u ured pedagoginje, u vremenu od 2. do 9. ožujka 2021. god. radi dogovora o terminu  testiranja vlastitog djeteta i to prema slijedećem rasporedu:

dan

utorak

2.3.2021.

srijeda

3.3.2021.

četvrtak

4.3.2021.

petak

5.3.2021.

ponedjeljak

8.3.2021.

utorak 

9.3.2021.

             
sat 11 -13 h  17-19 hh 17-19 h 11-13 h 11-13 h 11-13 h

Molimo vas da se pri dolasku u školu pridržavate svih propisanih epidemioloških mjera.

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 1. 2021. 21:57

Dragi učenici,

od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine nastava će se za sve učenike od 1. do 8. razreda održavati po modelu A - u školi,  prema ustaljenom rasporedu i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Svim učenicima želimo miran i siguran povratak u školske klupe!

 [više]

Brini o sebi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Mateljan, 28. 1. 2021. 17:10

Budi dobro

BRINI O SEBI

Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina, ponekad nezadovoljavajuća, ali poznata, u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se...

Puno je stvari koje možeš učiniti za brigu o sebi.

Što, kako?

Pogledaj plakat koji se nalazi u prilogu.

 [više]

Noć muzeja

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 28. 1. 2021. 11:26

U petak, 29. siječnja, održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja.

Manifestacija je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, a tijekom proteklih godina prerasla je u najznačajniji događaj hrvatskog muzejskog svijeta.

Organizator manifestacije je Hrvatsko muzejsko društvo, a ovogodišnja Noć muzeja održati će se gotovo u potpunosti digitalno, osim na lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom prostoru, u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Organizatori i hrvatska muzejska zajednica nastojat će vam omogućiti da virtualno uživate u pripremljenim događanjima, a ovogodišnju posebnu noć posvećenu muzejima možete pratiti na poveznici:

https://nocmuzeja.hr/

Želimo vam ugodnu i uzbudljivu virtualnu šetnju kroz blaga muzejske i arhivske građe!

 
 
 [više]

Obavijest o početku drugog polugodišta

Autor: Antonela PETRIĆ, 14. 1. 2021. 12:34

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O POČETKU 2. POLUGODIŠTA U PONEDJELJAK, 18. SIJEČNJA 2021. GODINE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je da će se nastava za učenike od 1. - 4. razreda održavati u školi, a za učenike predmetne nastave od 5. - 8. razreda na daljinu (online).

Raspored učionica i ulaza/izlaza za učenike od 1. - 4. razreda je nepromijenjen, koristit će se učionice i ulazi/izlazi kao i u 1. polugodištu. Sve preventivne mjere navedene u Protokolima donesenim na početku školske godine i dalje su na snazi.

Za učenike predmetne nastave od 5. - 8. razreda nastava će se odvijati online, u realnom vremenu, prema važećem rasporedu.

Detaljne upute učenici će dobiti od svojih razrednika i predmetnih učitelja.

 [više]

Čestitke našem Mateju!

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 8. 1. 2021. 08:58

Zadovoljstvo mi je obavijestiti sve zainteresirane strane da je predsjednik Vijeća učenika osnovne škole Trstenik, Matej Maroš, izabran za zamjenika predsjednika Vijeća učenika Grada Splita, a potom i za predsjednika Vijeća učenika osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, a kao predstavnik u nacionalnom Vijeću  učenika Republike Hrvatske. 

Sigurna sam da ćete mi se pridružiti u čestitkama Mateju na izvanrednoj prezentaciji njegovih kompetencija koja mu je donijela ovu važnu i odgovornu ulogu.

Obzirom da je Matej vrijedan i predan radu i u školskom Vijeću te se na njegov angažman mogu uvijek pouzdati sigurna sam da ćemo i u budućnosti biti ponosni na sve njegove pothvate i na višim razinama Vijeća te da će Vas dostojno predstavljati i opravdati Vaše i naše povjerenje.

 [više]

HVALA VAM!

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 30. 12. 2020. 13:14

Draga naša djeco, roditelji i djelatnici, od srca vam zahvaljujemo što ste se odazvali u velikom broju akciji prikupljanja mlijeka za Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela pogođena jučerašnjim stravičnim potresom. Vašom i našom velikodušnom pomoći prikupljeno je 1348 litara mlijeka koje ćemo proslijediti Crvenom križu.

Pratit ćemo situaciju u Moslavini narednih dana te vidjeti što će našim sunarodnjacima biti od prijeke potrebe u ovom teškom razdoblju. Nakon toga, organizirat ćemo još jednu akciju o čemu ćemo vas obavijestiti na našim mrežnim stranicama. Još jednom, od srca hvala!

 [više]

Mlijeko za Petrinju i Sisak

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 12. 2020. 17:07

Dragi učenici, roditelji, djelatnici,

s namjerom da pomognemo potresom pogođenoj Petrinji i cijeloj Sisačko-moslovačkoj županiji sutra, u srijedu,  30. 12. 2020. godine u vremenu od 9.30 - 11.30 h organiziramo humanitarnu akciju pod nazivom "MLIJEKO ZA PETRINJU I SISAK". Dakle, prikupljat će se samo trajno mlijeko u tetrapaku ili boci. Mlijeko je potrebno donijeti u školski atrij.

Pozivamo vas da se uključite u akciju i da zajedničkim snagama pokažemo koliko smo solidarni!

Molimo vas da se pridržavate epidemioloških mjera!

 [više]

SRETNI BLAGDANI

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 12. 2020. 15:52

Dragi učenici, roditelji, kolege, posjetitelji naše web stranice,

želimo vam čestit i blagoslovljen Božić te mnogo sreće, zdravlja i zadovoljstva u novoj 2021. godini. 

Zimski školski praznici traju do 15. siječnja 2021. godine, s tim da nastava u 2. polugodištu započinje 18. siječnja 2021. godine prema uobičajenom rasporedu: za neparne razrede u jutarnjem, a za parne razrede u poslijepodnevnom turnusu.

Odmorite se, veselite se i ostanite zdravi!

 

 [više]

SUDOKU viceprvaci

Autor: Ela Veža, 23. 12. 2020. 18:24

I ove godine MENSA, AZOO i Enigmatski klub Božidar Vranicki organizirali su SUDOKU -Reginalno natjecanje za učenike OŠ i SŠ. Zanimljivost za OŠ Trstenik je što su natjecanju pristupile dvije ekipe osmaša, a mnogi od njih predstavljaju našu školu na tom natjecanju još od 5. razreda.
Da se svaki trud isplati govore i ostvareni rezultati. Ekipa koju čine Karla, Lucija, Marin i Matej osvojila je drugo mjesto, a nit je dijelila Tonija, Vicu, Luku i Duju da umjesto na četvrtom osvanu na trećem mjestu. U pojedinačnom plasmanu odlični su bili i Marin i Karla. Nadamo se da će i dogodine u srednjoj školi nastaviti tradiciju ovog natjecanja te biti podrška mlađim ljubiteljima Sudokua u OŠ Trstenik.

Proglašenje pobjenika odžano je videokonferencijski 1. prosinca 2020. u skolpu cjelodnevne megakonferencije kojom je i naša škola obilježila Zlatnu večer matematike. Naše ekipe predstavili smo kratnim nizom sličica.

Zadatke s prethodnih natjecanja možete pronaći ovdje , te se tijekom zimskog odmora razonoditi i možda već početi pripremati za dogodine.

 

 [više]

Živimo zdravo

Autor: Robert Jelaska, Ela Veža, 23. 12. 2020. 17:27

Modul zdravstvenog odgoja- Živjeti zdravo (prehrana) sa temom Skrivene kalorije proveden je za učenike 5a, 5b, 5c, 5d razreda kroz javna predavanja na satovima razrednika predavača prof. tzk Roberta Jelaske.

Učenici su upoznati sa osnovnim sastojcima hrane potrebnim za rad i održavanje organizma,piramidi zdrave prehrane, svakodnevnom unosu energetske vrijednosti za zdravi rast i razvoj učenika te uzrasne dobi,redovitoj konzumaciji zdravih namirnica te izbjegavanja manje zdravijih koje kriju skrivene kalorije.

Osim predavanja provedene su i radionice za učenike navedenih razreda kroz rješavanje testa o prehrani, razgovoru, kako bi učenici ocijenili svoju prehranu te dobili povratne informacije o pravilnom odabiru namirnica zdrave prehrane.

 [više]

Državno natjecanje iz geografije 2020.

Autor: Nada UGRINA, Ela Veža, 23. 12. 2020. 17:02

Prije nego krenu školska natjecanja u 2021. godini dužni smo objaviti jednu prekrasnu vijest iz 2020. godine. Na Državno natjecanje iz geografije u prošloj godini pozvana su dva učenika naše škole. To su sadašnji šestaš, a prošlogodišnji petaš Paulo Ciotti i prošlogodišnji osmaš, a ovogodišnji srednjoškolac Tin Matijaš .

Zbog epidemiološke situacije većina natjecanja održana je online umjesto uobičajenog višednevnog druženja, učenja i natjecanja u nekoj od uobičajenih natjecateljskih destinacija, pa je na tako ovogodišnje 27.  Državno natjecanje iz geografije između ostalog održano u OŠ Trstenik. Mentorica Nada Ugrina pobrinula se oko svečanog ugođaja već spremnih natjecatelja, a da sve bude regularno brinuli su članovi dvaju povjerenstava: Lada Pavletić, Robert Jelaska, Jakov Stanojević i Ela Veža.

Nakon objave konačnih rezultata možemo biti ponosni što su našu školu proslavili mladi geografi. Na 2. mjesto plasirao se Tin Matijaš , na 6. mjesto Paulo Ciotti . Veliko hvala za uspjeh, rad, upornost.

Našim učenicima i mentorici želimo puno sreće na predstojećim natjecanjima.

 [više]

Betlehemsko svjetlo mira i ove godine stiglo u našu školu

Autor: Željka Kovačić, MARIJA Dujmović Bakota, 21. 12. 2020. 18:02

U suradnji sa splitskim izviđačima, aktiv vjeroučitelja zajedno s učenicima je organizirao da i ove godine betlehemsko svjetlo pronađe put do naše škole.

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 21. 12. 2020. 08:18

U našoj školi je provedena humanitarna akcija Crvenog križa Blagdanska solidarnost.

Prikupili smo dosta higijenskih proizvoda za pomoć potrebitima grada Splita.
Zahvaljujemo našim učenicima i njihovim roditeljima na suradnji.
Radosni smo da smo u vremenu došašća učinili dobro djelo.
 [više]

Sudoku natjecanje 2020. - Bistrići

Autor: Jagoda Čopac, Željka Kovačić, 4. 12. 2020. 11:07

Sudoku natjecanje 2020. za učenike od 1. do 4. razreda, Bistriće, održalo se 21. studenog 2020. na FESB-u, Ruđera Boškovića 32.

 [više]

Blagdanska solidarnost

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 1. 12. 2020. 13:25

Na poziv Crvenog križa škola se uključila u provedbu blagdanske solidarnosti za sugrađane koji trebaju pomoć i podršku kako bi zadovoljili temeljne životne potrebe. U tijeku je prikupljanje posuđa i higijenskih proizvoda: deterdžent za rublje, šampon, kupka, sapun, kalodont ...

Ova humanitarna akcija provodit će se od utorka, 1.12.2020. do četvrtka 10.12.2020. godine. Prikupljene proizvode odlagat ćemo u košaru Crvenog križa koj se nalazi u atriju škole.

 [više]

Došašće u našoj školi – vrijeme pripreme i iščekivanja Božića

Autor: Antonela PETRIĆ, Jelena Grabovac, MARIJA Dujmović Bakota, 30. 11. 2020. 20:18

Došašće ili advent (lat.: "adventus" = dolazak) je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine (osim kod istočnih vjernika, kojima počinje 1. rujna).

Advent je sveto i pobožno vrijeme! Zeleni adventski vijenac, svijeće, adventske pjesme i posebni liturgijski tekstovi pomažu nam u pripremi za Božić.

"Advent" znači "dolazak" i mi očekujemo dolazak Djeteta Isusa, čije rođenje slavimo na Božić. Svi mi znamo, da se nečemu osobitom radujemo!

 [više]

Posjet Školskom prometnom poligonu

Autor: Jagoda Čopac, Željka Kovačić, 25. 11. 2020. 19:54

Učenici trećeg razreda su u pratnji svojih učiteljica prošli tjedan posjetili Školski prometni poligon. 

 [više]

Rezultati natjecanja Dabar 2020.

Autor: Željka Kovačić, 24. 11. 2020. 21:29

Sredinom studenog naši učenici su sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja, Dabar. 

 [više]

Petra Obad: Kineziterapijski program pilatesa

Autor: Robert Jelaska, Ela Veža, 24. 11. 2020. 14:57

U petak, 13.studenoga, učenica 8.b razreda Petra Obad je u suradnji s profesorom Tjelesne i zdravstvene kulture Robertom Jelaskom, na temu „Kineziterapijski program pilatesa“ javnim predavanjem pred djelatnicima u našoj školi održala veoma korisno predavanje. Objasnila je utjecaj tjelovježbe kroz kineziterapiju-liječenje pokretom (kao neospornom najvrijednijom metodom fizikalne terapije). Vježbanje s pilates loptom od velike je pomoći za sve koji imaju zdravstvenih problema lokomotornog sustava. Dobro odabrane i dozirane vježbe pomažu u rehabilitaciji mišično- koštanog sustava. Svojim primjerom pokazala je kako savladava svakodnevne zdravstvene poteškoće, te upoznala sudionike koliko je jako bitna tjelesna aktivnost te koliko mnogo ovakav zdravstveni pristup olakšava na svim poljima u  životu.  Nadamo se i daljnjoj suradnji naše Petre koja bi svojim hrabrim pristupom i primjerom potakla sve naše učenike sa i bez  zdravstvenih smetnji da nesmetano, otvoreno, bez zadrške, hrabro uz suradnju i suglasnost roditelja iznesu svoja promišljanja i viđenja ne nužno samo  zdravstvene tematike. Hvala Petri što nas je educirala i  upoznala  na koji način se mogu riješiti veliki problemi i ukazala na koji način možemo jedni drugima pomoći .  

“Svi dijelovi tijela koji su u funkciji, ukoliko se primjereno koriste i vježbaju radom, dobro se razvijaju, ostaju zdravi, stare sporo, ali ukoliko nisu u uporabi postaju skloni bolesti, zaostaju u rastu i brzo stare.”

                                                                                                             Hipokrat

 

 
 [više]

Rezultati matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“ 2020

Autor: Jagoda Čopac, Željka Kovačić, 23. 11. 2020. 21:12

Stigli su rezultati međunarodnog matematičkog natjecanja “Klokan bez granica” čiji je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. 

 [više]

Nagrađeni literarni rad učenika 3. c Marka Jurišića

Autor: Jagoda Čopac, Željka Kovačić, 23. 11. 2020. 20:05

Učenik Mark Jurišić iz 3.c razreda osvojio je 3. nagradu za literarni rad na drugom literarno-likovnom natječaju Srce za Hrvatsku, koji organizira Osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, a na spomen Velimira Đereka Sokola (Imotski, 1965. – Vukovar, 1991.), Imoćanina, zapovjednika 1. bojne 204. vukovarske brigade, junaka Domovinskog rata. Pjesma se zove Vaši životi za naša djetinjstva. Čestitamo Marku i mentorici Jagodi Čopac na velikom uspjehu!

 [više]

Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

Autor: Igor Mateljan, 20. 11. 2020. 11:23

Objavljen je poziv Hrvatskoga sabora učenicima osnovnih škola za sudjelovanje u dva edukativna projekta o Saboru koje organizira Služba za građane Hrvatskoga sabora u školskoj godini 2020./21.:

 •           poziv za sudjelovanje učenika 8. razreda osnovnih škola u online kviz natjecanju „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ za školsku godinu 2020./21.

https://www.sabor.hr/hr/o-saboru/ustrojstvo-sabora/sluzba-za-gradane/edukativni-centar/online-kviz-natjecanje

 

 •           poziv učenicima 8. razreda osnovnih škola za sudjelovanje u natječaju za najbolji esej, raspravljački tekst ili zastupnički govor o temi „30 godina hrvatske državnosti“

https://www.sabor.hr/hr/o-saboru/ustrojstvo-sabora/sluzba-za-gradane/edukativni-centar/ucenicki-eseji

 

Online kviz natjecanje „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“, kao i natječaj u pisanju eseja/raspravljačkog teksta/zastupničkog govora na zadanu temu slijedi odgojno-obrazovne ishode kurikuluma za nastavni predmet Povijest, a mentori učenika koji će se prijaviti za sudjelovanje su nastavnici povijesti u osnovnim školama.

 

Detaljne informacije možete pronaći i na web stranicama Službe za građane putem sljedeće poveznice: https://www.sabor.hr/hr/o-saboru/ustrojstvo-sabora/sluzba-za-gradane/edukativni-centar 

 [više]

Prometna učilica

Autor: Tonkica Maras Anđelković, 19. 11. 2020. 15:03

Pozivamo sve učenike naše  škole na sudjelovanje na dvanaestom Državnom natjecanju učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa koje će se održati na web stranicama Prometne Učilice https://ucilica.skole.hr

Sve informacije o projektu možete dobiti na poveznici:  http://ucilica.skole.hr/media/default/newsletter/news_2020_O2.html

 [više]

Upali lumin za Vukovar i Škabrnju

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 17. 11. 2020. 21:41

Jedan grad na Dunavu. Jedno selo u Ravnim kotarima. I tisuće njihovih duša. Za njih danas palimo lumine. Za duše hrabrih, za duše nevinih, za duše nestalih i nikad oplakanih. Lumine će im zapaliti i oni koji su im bili svjedoci i koji su živu glavu izvukli, ali su svoju dušu ostavili u ruševinama Vukovara i Škabrnje da počiva zajedno s mrtvim sinovima, braćom, sestrama i prijateljima. Zato ovih dana razmišljam o jednoj pjesmi Jure Kaštelana:

"Lumin“

Od davnina u davnine

iz daljina u daljine

tinja

gori

treperi

za konja u planini, za lađu na pučini

za sjene mrtvih, za zjene živih

sveto

ulje

maslinovo

 [više]

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 17. 11. 2020. 11:21

U Hrvatskoj se 18. studenog obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara  kako bi se dostojanstveno i  primjereno odala počast svima koji su herojski obranili Vukovar, grad- simbol hrvatske slobode.

Ne zaboravmo, 1999. godine, u Splitu je pokrenuta akcija “I u mom gradu Vukovar svijetli” u kojoj se na taj dan paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice odaje počast onima koji su stradali braneći grad Vukovar i našu domovinu. Ove godine je važno da uz odavanje počasti svim poginulima vodimo računa da se obilježavanje ovog dana provede uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

U srijedu, 18. studenog 2020. godine nastava se neće održati, a s redovitim rasporedom nastavljamo već idućeg dana, u četvrtak, 19. studenog 2020.   

 [više]

Novosti iz Centra izvrsnosti naše Županije

Autor: Igor Mateljan, 12. 11. 2020. 12:33

Iz CI SDŽ sa zadovoljstvom obavještavaju kao su uspostavili projekt „More znanja“ kojim se želi učenicima, u okviru redovnog obrazovanja, pružiti mogućnost online provjere znanja, a prije same školske provjere.

Za sada, pripremljeni su originalni ispiti znanja za matematiku (od 5. razreda OŠ do 4. razreda SŠ) kao i fiziku (7. OŠ do 4. razreda SŠ) koji će pratiti GIK. Ispite su pripremali mentori CI SDŽ.

Više o projektu pročitajte na: https://ci-sdz.hr/more-znanja/ Na navedenom linku prikazan je i način pristupa online testovima. 

Također, u okviru "Online testnog centra CI SDŽ" za učenike željne produbljivanja znanja engleskog jezika, podignuti su i KGL testovi, a maturantima su dostupni prethodni ispiti državne mature (poveznica: https://ci-sdz.hr/edux/)

Kao zanimljivost ističemo kako je rezultat dostupan odmah po predaji svakog testa, zajedno sa rješenjima zadataka. 

 

Za ostale zanimljivosti, pratite stranice https://ci-sdz.hr/ i https://web.facebook.com/cisdz.hr

 [više]

Bravo za Stipu, Duju, Duju, Stelu, Paula, Mislava i Tomislava!

Autor: Ela Veža, 11. 11. 2020. 11:10

U subotu, 24. listopada 2020. započela je nastava u programima CI Splitsko-dalmatinske županije. Učenici OŠ Trstenik i ove godine sudjeluju u više odabranih programa. Šestaši nastavljaju prošlogodišnji uspješan rad u CI matematike, a ove godine im se pridružio još jedan petaš. Na osnovu testiranja za CI iz prirodoslovlja učenica sedmog razreda je priključena skupini juniora, a osmaši su se iskazali na testiranju za CI informatike.

Iako u malo drugačijem obliku nego prethodnih godina, svečanom online otvaranju putem platforme EDUX prisustvovali su svi učenici, a pozdravili su ih i predstavnici Splitko-dalmatinske županije uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Ritam provođenja nastave je svaki drugi tjedan, te su za to planirane subote: 24. listopada 2020., 7. i 21. studenoga.2020., 5. i 19.prosinca 2020.,16. i 30. siječnja 2021., 13. i 27. veljače 2021., 13. i 27. ožujka 2021. te 17. travnja.2021.
Ovogodišnji programi završit će 8. svibnja 2021. smotrom i projektnim danom.

Osim već dvije uspješno odrađene subote pod maskama, ali “licem u lice” pripremljena je i Moodle platforma EDUX gdje će se dio nastave provoditi u online okruženju. Na platformi će učenici pronaći materijale s predavanja, zadatke za domaći i dodatni rad I sl.

Mnogo zadovoljstva u savladavanju novih znanja i vještina želimo svim polaznicima, a posebno učenicima OŠ Trstenik: Stipi, Duji, Duji, Steli, Paulu,  Mislavu i Tomislavu. Sigurni smo da će svoje subote u CI iskoristiti na najbolji način.

 [više]

Maslina nije neobrana!

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, Nikola Grgić, 9. 11. 2020. 10:16

Upravo suprotno. Za razliku od poznate pjesme, u našoj školi imamo ih dovoljno da je beru. I učenici i učitelji rado su dali svoj doprinos i malo po malo, bobicu po bobicu, skupili su 160 kilograma neprocjenjivoga ploda.

 

 [više]

Pilot projekt Biosigurnost i biozaštita

Autor: Antonela PETRIĆ, Renata Duran, 9. 11. 2020. 09:39

Pilot projekt Biosigurnost i biozaštita provodi se i u našoj školi kao izvannastavnaaktivnost.

Pojavom pandemije virusa SARS-CoV-2 ukazala se potreba za dodatnim obrazovanjem učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti ljudskog zdravlja i prevencija zaraznih bolesti bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih za biosigurnost i biozaštitu. Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek.

U projekt je uključeno 120 škola i preko 4000 učenika.

 [više]

Pozvani na Državno natjecanje iz geografije

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 11. 2020. 11:59

Na Županijskom natjecanju iz geografije koje se zbog epidemiološke situacije umjesto u prošloj provelo u ovoj školskoj godini sudjelovala su 3 naša učenika i to Paulo Ciotti za 5. razred, Ivan Zorn za 6. razred i Tin Matijaš za 8. razred.

Nakon objave konačnih rezultata možemo s ponosom čestitati našim učenicima i njihovim mentorima na izvrsnom plasmanu. Učenici Paulo Ciotti i Tin Matijaš kojima je mentorica učiteljica Nada Ugrina zauzeli su 2. mjesto, a učenik Ivan Zorn kojemu je mentor učitelj Jakov Stanojević zauzeo je 14. mjesto.

Paulo Ciotti i Tin Matijaš nakon objavljene konačne liste rezultata iz cijele Hrvatske, pozvani su predstavljati našu školu na 27. Državnom natjecanju iz geografije koje će se održati 23. studenog 2020. godine.

Našim učenicima i mentorici želimo puno sreće na predstojećem natjecanju.

 [više]

3.a i 3.c sudjelovali na literarno-likovnom natječaju Srce za Hrvatsku

Autor: Jagoda Čopac, Željka Kovačić, 3. 11. 2020. 17:17

Učenici 3.a i 3.c razreda sudjelovali su na drugom literarno-likovnom natječaju Srce za Hrvatsku, koji organizira Osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, a na spomen Velimira Đereka Sokola (Imotski, 1965. – Vukovar, 1991.), Imoćanina, zapovjednika 1. bojne 204. vukovarske brigade, junaka Domovinskog rata.

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 10. 2020. 11:50

Dragi učenici, roditelji i kolege,

obavještavamo Vas da nam predstoji jesenski odmor učenika koji započinje 02. studenog 2020. i završava 03. studenog 2020. Nastava se nastavlja u srijedu po ustaljenom rasporedu utvrđenom na početku školske godine.

Želimo Vam dobar i kvalitetan odmor!

 [više]

Prometna učilica

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 10. 2020. 11:00

Projekt „Prometna Učilica“ već dugi niz godina dio je operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa radi edukacije učenika osnovnih škola prometnim pravilima i propisima i u konačnici sigurnijem svakodnevnom sudjelovanju u prometu.

Priprema, pozor...krenuli su probni ispiti.

 [više]

Razlistajmo se!

Autor: Antonela PETRIĆ, Zdenka STRIZREP, 19. 10. 2020. 11:53

Listopad je Mjesec hrvatske knjige. U ovim specifičnim epidemiološkim 
uvjetima mjera i ograničenja okupljanja veliki je izazov obilježiti 
ga. Ove godine posvećen je planetu Zemlji pod motom "Razlistaj se, a 
u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.
Naš doprinos jest da na satovima Hrvatskoga jezika radimo kvizove za 
poticanje čitanja, potičemo učenike da istražuju mrežne poveznice i, 
ako žele, da sudjeluju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji 
se do 23.listopada održava pod nazivom "Istraživači planeta Z".
Učitelji Hrvatskoga jezika su potaknuli i naše učenike na ovu 
manifestaciju. Razlistajmo se!

 [više]

Dani kruha -dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 19. 10. 2020. 08:49

Dani kruha i plodova zemlje obilježavaju se tijekom listopada.Zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Naši učenici su vrijedno pisali sastave, pjesme i molitve u kojima su zahvaljivali za kruh i plodove zemlje. Rado su svoju zahvalnost iskazivali i kroz crteže.To su radili na satovima izvannastavnih aktivnosti sa svojim vjeroučiteljicama.

U petak 16. listopada u atriju naše škole izložili smo naše radove i izradili pano i stol na kojem je kruh koji nas svakodnevno okuplja na blagovanje i potiče na zajedništvo.

 [više]

Savjetovanje i informiranje učenika u odabiru zanimanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Mateljan, 22. 9. 2020. 15:46

Dragi osmaši, dragi roditelji,

Odsjek profesionalnog usmjeravanja i obrazovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

i ove školske godine obavljat će individualno savjetovanje i informiranje učenika u odabiru zanimanja.

Čitavu obavijest možete pročitati u privitku

 [više]

Započele prijave za EDIT CodeSchool 2020/2021 - Besplatna škola primijenjenog programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

Autor: Tonkica Maras Anđelković, 14. 9. 2020. 09:44

Kreće EDIT CodeSchool 2020/21- besplatna škola primijenjenog programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija već četvrtu godinu za redom za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool za koju se planira upis oko 600 djece u 25 osnovnih škola i srednjih škola na području 7 gradova - Splita, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, i Supetra na Braču. Prijave za ovogodišnji EDIT CodeSchool kreću od 7. rujna do 27. rujna, a svi polaznici dobiti će priliku za osvajanje prigodnih nagrada na kraju same edukacije. Partneri projekta su III.Gimnazija, PMF i FESB Split , te istaknute IT tvtke  Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus,SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

 [više]

Protokoli za nastavnu godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 9. 2020. 16:14

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 9. 2020. 13:22

Nova nastavna godina započinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. god.

Škola radi u dvije smjene koje se svaki tjedan naizmjenično rotiraju.

Prvi tjedan nastave:

PARNI RAZREDI - UJUTRO

2. i 6. razredi u 7.30 h

4. i 8. razredi u 8.15 h

NEPARNI RAZREDI - POSLIJEPODNE

3. i 5. razredi u 13.45

1. i 7. razredi u 14.30 h

Prvi dan nastave učenici će imati tri školska sata.

RASPORED RAZREDNIH ODJELA PO UČIONICAMA

razredna nastava

1.a zadnja učionica na katu RN

1.b srednja učionica na katu RN

1.c prva učionica na katu RN

2.a zadnja učionica u prizemlju RN

2.b srednja učionica na katu RN

2.c prva učionica u prizemlju RN

3.a zadnja učionica u prizemlju RN

3.b srednja učionica u prizemlju RN

3.c prva učionica u prizemlju RN

4.a prva učionica na katu RN

4.b srednja učionica u prizemlju RN

4.c zadnja učionica na katu RN

4.d učionica EJ 1

PRO u učionici PRO

predmetna nastava

5.a - EJ1

6.a - POV

7.a - TEH

8.a - EJ 2

5.b - POV

6.b - M2

7.b - KEM

8.b - KEM

5.c - M 2

6.c - M1

7.c - EJ 2

8.c - TEH

5.d - M1

6.d - HJ 2

   

Zbog epidemioloških mjera učenici će u školu ulaziti na tri ulaza.

RASPORED ULAZAKA U ŠKOLU:

ULAZ 1

ULAZ 2

ULAZ 3

5.a, 5.b  /  6.b, 2.c

5.c, 5.d  /  6.a, 6.c, 6.d

3.a, 3.b, 3.c  /  2.a, 2.b

1.a, 7.a   /  4.c, 4.d

7.b, 7.c  /  8.a, 8.b, 8.c

1.b, 1.c  /  4.a, 4.b

SVE DETALJNE INFORMACIJE NALAZE SE U PROTOKOLIMA U PRIVITKU OVE OBAVIJESTI.

Želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

 

 [više]

Obavijest za učenike 1. razreda i njihove roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 9. 2020. 13:20

Prvi nastavni dan, 7. rujna 2020. godine učenici prvih razreda dolaze s jednim roditeljem/starateljem na glavni ulaz u školsku zgradu prema rasporedu:

1.a u 11.00 h

1.b u 11.30 h

1.c u 12.00 h

Roditelji učenika prvih razreda su putem e-maila obaviješteni o tome koji je učenik upisan u koji od navedena 3 razreda. Učiteljice će toga dana dati roditeljima potrebne upute za naredne dane.

Učenici i roditelji trebaju na ulazu u dezobarijeri dezinficirati obuću, dezinficirati ruke te ispred škole i u školi držati propisani razmak od 1,5 m između drugih učenika i roditelja. Potrebno je ponijeti torbu ili vrećicu za preuzimanje udžbenika.

Naknadno će biti objavljene ostale detaljne informacije o organizaciji i postupanju u školskoj ustanovi u kojima možete pronaći više detalja vezanih za prvi nastavni dan, ali i za sve naredne dane u školskoj godini.

Radujemo se našim prvašićima i želimo im sretan početak!

 [više]

Početak nastavne godine 2020./2021.

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 9. 2020. 10:41

Nastavna godina 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine.

Parni razredi ujutro.

Neparni razredi poslijepodne.

Za učenike 1. razreda prvi dan nastave bit će organiziran s početkom u 11.00 h, 11.30 h i 12.00 h, posebno za svaki razredni odjel o čemu će roditelji, uz sve dodatne potrebne informacije biti obaviješteni putem e-maila.

Škola će raditi po modelu A - svi učenici na nastavi uz poštivanje epidemioloških mjera sukladno uptama HZJZ i MZO.

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine učenici će imati 3 nastavna sata, sva 3 sata bit će sat razrednika.

Točno vrijeme ulaska u školsku zgradu, ulaz koji je određen za svaki razredni odjel, učionica u kojoj će se odvijati nastava kao i sve ostale važne informacije vezane za početak nastave bit će naknadno objavljene na mrežnim stranicama Škole.

Udžbenike i druge obrazovne materijale za školsku godinu 2020./21. učenici će preuzeti prvog dana nastave. Potrebno je ponijeti školsku torbu ili čvrstu vrećicu.

 

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 9. 2020. 10:32

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 9. 2020. 10:27

 [više]

Besplatne marende i sufinanciranje prehrane CB

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 8. 2020. 09:20

Poveznica Grada Splita za ostvarivanje prava na besplatnu marendu u visini od 150 kuna mjesečno u osnovnoj školi:

https://www.split.hr/gradska-uprava/upravna-tijela/upravni-odjel-za-socijalnu-skrb-zdravstvenu-zastitu-i-demografiju/djeca-i-mladi/pravo-na-sufinanciranje-marende-u-visini-od-15000-kuna-mjesecno

Postojećim korisnicima će se pravo automatski nastaviti ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete, a za nove korisnike koji ispunjavaju uvjete kao i potrebni zahtjevi za ostvarivanje prava nalaze se na gonjem linku. 

 [više]

Obavijest o pravu na besplatni prijevoz za učenike iz obitelji s troje ili više djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 8. 2020. 10:04

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Detaljne upute i Zahtjev za ostvarivanje navedenog prava možete pronaći na poveznici https://www.split.hr/clanak/obavijest-o-izradi-i-preuzimanju-godisnjih-pokaznih-karata-za-tisucu-ucenika-iz-obitelji-s-troje-i-vise-djece te u priloženim dokumentima.

 [više]

Obavijest - potpisivanje prijavnica

Autor: Lada PAVELIĆ, 20. 7. 2020. 13:07

Dragi roditelji i učenici osmih razreda,

dogovoreno potpisivanje prijavnica za upis u srednju školu u srijedu, 22. srpnja 2020. od 18.00 do 19.00 sati održat će se u dvorištu škole na četiri punkta za četiri razredna odjeljenja. Svaka će razrednica imati već isprintane prijavnice u dva primjerka te je potrebno da sa učenikom dođe (i prijavnicu potpiše) i jedan roditelj. Iako će se potpisivanje održati na otvorenom, molimo Vas da se pridržavate propisanih mjera od strane HZJZ o držanju minimalnog razmaka od 1,5 metra te da strpljivo pričekate svoj red za potpisivanje za što nam ne bi trebalo biti potrebno puno vremena, ako se budete držali dogovorenog termina.

Nadamo se da će svi naši učenici ostvariti upis u željenu školu i na najbolji mogući način započeti svoju profesionalnu karijeru.

 [više]

eTwinning projekt: Razglednice moga zavičaja

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Jagoda Čopac, Helena Ivas, 17. 7. 2020. 16:00

Na početku školske godine 2019./2020. učenici 2.a i 4.d razreda priključili su se eTwinning projektu Razglednice moga zavičaja.

 

 

 

 [više]

Drugi obrazovni materijali Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 7. 2020. 09:30

Popis drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u OŠ Trstenik školske godine 2020./2021. nalazi se u prilogu ove obavijesti.  Druge obrazovne materijale financira Grad Split.

 [više]

Upisi u srednju školu

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 7. 2020. 09:17

Prijava obrazovnih programa za srednje škole započela je 8.7.2020. i traje do 22.7.2020. godine. Ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22.00 h na dan završetka prijava. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom, bit će generirane 25. srpnja 2020. godine.

Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim ostali, željenim rasporedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Sve navedeno nalazi se na stranici https://www.upisi.hr/upisi/ putem koje se provodi upisni postupak.

 [više]

Podjela svjedodžaba

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 6. 2020. 12:16

8. RAZREDI: 6. srpnja 2020., ponedjeljak u 10.00 sati

8.a - učionica Engleski jezik 1

8.b - učionica Tehnička kultura

8.c - učionica Kemija

8.d - učionica Matematika 2

 

PARNI RAZREDI: 7. srpnja 2020., utorak 

u 9.00 sati - 2.abc, 4.abcd - u učionicama koje su koristili u zadnjem periodu nastave do završetka nastavne godine

u 9.30 sati - 6.abc: 6.a - učionica Tehnička kultura

                               6.b - učionica Engleski jezik 1

                               6.c - učionica Kemija

NEPARNI RAZREDI: 7. srpnja 2020., utorak

u 10.00 sati - 1.abc, 3.abcd - u učionicama koje su koristili u zadnjem periodu nastave do završetka nastavne godine

u 10.30 sati - 5.abcd: 5.a - učionica Engleski 1

                                    5.b - učionica Kemija

                                    5.c - Atrij

                                    5.d - učionica Tehnička kultura

u 11.00 sati - 7.abc: 7.a - učionica Kemija

                                  7.b - učionica Tehnička kultura

                                  7.c - Atrij   

 [više]

Drugi obrazovni materijali - obavijest za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 6. 2020. 08:39

U privitku je priložena obavijest o financiranju drugih obrazovnih materijala.

 [više]

5. međunarodni literarni, recitatorski i likovni natječaj "ČA u versin, riči i pinelu"

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 25. 6. 2020. 22:30

Učenici 2.a i 4.d ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natječaju "ČA u versin, riči i pinelu".

 [više]

Izborna nastava

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 6. 2020. 15:18

Obavijest o upisu/ispisu izbornog predmeta

1. Predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavau potrebna je pisana suglasnost roditelja.

2. Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti Učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu.

 [više]

Upute za povrat UDŽBENIKA I TABLETA na kraju nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 6. 2020. 14:03

Po završetku nastavne godine 2019./2020. korišteni udžbenički kompleti MORAJU se vratiti u školu kako bi na vrijeme bili na raspolaganju za sljedeću nastavnu godinu.

 •  Vraćeni udžbenici trebaju biti uredni i cjeloviti  
 •  Plastični omoti moraju biti skinuti s udžbenika
 •  Radne bilježnice i radne udžbenike nije potrebno vraćati.

Udžbenički kompleti moraju biti uredno spakirani u vrećice s jasno naznačenim imenom i prezimenom učenika te razrednim odjelom.
Ukoliko učenik ne vraća sve udžbenike, u vrećicu obvezno priložiti uredno ispunjenu i potpisanu IZJAVU O POVRATU UDŽBENIKA koju možete preuzeti u priloženom dokumentu.
Ukoliko niste u mogućnosti preuzeti obrazac s WEB stranice, isti možete preuzeti u školi (portirnica).
Vrećice s udžbeničkim kompletima ostavljat ćete u vrijeme i u učionicama naznačenim u tablici u nastavku obavijesti.

Učenici razredne nastave udžbenike vraćaju na dan koji odredi učiteljica, a najkasnije zadnjeg dana nastave za taj razred.

Učenici predmetne nastave udžbenike vraćaju u školu 25. i 26. lipnja 2020. godine, odnosno po završetku dopunskog rada ili nakon popravnog ispita.

POVRATAK UDŽBENIKA organiziran je prema sljedećem rasporedu:

 

25. lipnja (četvrtak)

5.a

8.00 – 9.00 h

Učionica LK

5.b

9.00 – 10.00 h

Učionica EJ 1

5.c

10.00 – 11.00 h

Učionica MAT 2

5.d

11.00 – 12.00 h

Učionica TK

7.a

12.00 – 13.00

Učionica KEM

7.b

13.00 – 14.00

Učionica GEO

7.c

14.00 – 15.00

Učionica HJ 1

 

26. lipnja (petak)

8.a

8.00 – 9.00 h

Učionica MAT 1

8.b

9.00 – 10.00 h

Učionica EJ 2

8.c

10.00 – 11.00 h

Učionica BIO

8.d

11.00 – 12.00 h

Učionica MAT 2

 

POVRATAK TABLETA  organiziran je na sljedeći način:

Učenici koji su zadužili tablete moraju ih vratiti u školu u isto vrijeme kada je predviđen povrat udžbenika za njihov razredni odjel. Tablete je potrebno donijeti u učionicu POVIJESTI.

IZJAVA O POVRATU TABLETA nalazi s u priloženim dokumentima. Ukoliko niste u mogućnosti preuzeti obrazac Izjave sa WEB stranice, istu možete uzeti u školi (portirnica).

U školu ne dolazi učenik ako ima simptome akutne respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa) te ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili ako je učenik obolio od COVID 19.

IZJAVA O POVRATU UDŽBENIKA - u priloženom dokumentu.

IZJAVA O POVRATU TABLETA - u priloženom dokumentu.

 

 [više]

"Kamo poslije osnovne škole?" - brošura HZZ

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 6. 2020. 13:15

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je brošuru „Kamo poslije osnovne škole?“ namijenjenu učenicima osmih razreda kako bi se što bolje informirali o mogućnosti nastavka obrazovanja u srednjim školama na području Dalmacije te izboru zanimanja.

Brošura je dostupna ovdje

 [više]

VRAĆANJE KNJIGA IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 10. 6. 2020. 09:43

Dragi učenici,

knjige koje ste posudili u školskoj knjižnici dužni ste vratiti u školu počevši od danas, 10. lipnja, a najkasnije do petka, 19. lipnja, svaki radni dan u razdoblju od 8 do 10 sati ili od 14 do 16 sati.

UPUTE:

1. PRIPREMA: Iskaznicu školske knjižnice uložiti u knjigu. Ako je netko slučajno izgubio iskaznicu, na papirić napisati svoje ime, prezime i razred i uložiti u knjigu (iskaznicu naknadno potražiti i donijeti ju sljedeće školske godine).

2. U navedeno vrijeme ODLOŽITI posuđene knjige u označene kutije koje se nalaze s unutrašnje strane lijevih ulaznih vrata na glavnom ulazu škole.

U četvrtak, 11. lipnja 2020. godine je blagdan Tijelovo i neradni dan te toga dana škola neće biti otvorena.

 [više]

Hrvatska matematička olimpijada za kadete 2020.

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 5. 6. 2020. 10:31

Naš Tomislav Žuro, učenik 4.d razreda, stekao je pravo za sudjelovanjem na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete 2020. zbog ostvarenog odličnog 3. mjesta na Župnijskom natjecanju iz matematike. Olimpijada se sastoji od 2 kola. Jučer se održalo probno online natjecanje na kojem je naš Tomislav ostvario 100% točnih odgovora.

Sutra se održava 1. kolo online natjecanja pa našem Tomislavu želimo puno uspjeha.

 [više]

Prijava i upis kandidata s teškoćama u razvoju u I. razred srednje škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 5. 6. 2020. 09:31

Obavijest o prijavi i upisu kandidata s teškoćama u razvoju u I. razred srednje škole u  školskoj godini 2020/2021. nalazi se u priloženom dokumentu.

 [više]

Sretan rođendan, školo!

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 30. 5. 2020. 17:41

SRETAN ROĐENDAN, ŠKOLO!

Naša trstenička ljepotica danas slavi svoj 74. rođendan i, umjesto da bude u zasluženoj mirovini, ona svake godine sve veselija i šarenija dočekuje svoje đake. Ne da se godinama naša „Ines“ pa je u prošlih nekoliko doživjela i pravi „facelifting“. No sve na prirodnoj bazi i uz veliku pomoć svojih đaka. Posađeno je cvijeće, zašarenio se glavni ulaz, vrt nam je prepun voćaka, maslina, ruža i ptica, i jedino što staroj dami, a i nama koji radimo u njoj nedostaje su naša djeca.

Najmlađi su se vratili i unijeli u hodnike buku i veselje, no oni stariji, zajedno s nama, još uvijek naprežu oči i možđane pred različitim elektroničkim uređajima. No nije sve tako sivo, reklo bi Hladno pivo, pa smo i iz ove situacije pokušali izvući najbolje što smo mogli. Pogotovo tijekom satova Hrvatskoga jezika.

30. svibnja nije samo naš dan. Slavimo i Dan državnosti, ali i rođendan našeg slavnog sugrađanina i pisca Vladimira Nazora. Stoga smo u 5.d odlučili objediniti sve ove razloge za slavlje u jednu lijepu priču… Audiopriču. Točnije, radioigru. Lektira nam je bila bajkovita Halugica Vladimira Nazora, a zadatak promijeniti njen tužni kraj. Kako biste znali o čemu se radi podijelit ćemo vam nekoliko poveznica.

Prva vas vodi na stranicu HRT-a na kojoj možete poslušati Halugicu, ali i ostala ostvarenja prilagođena djeci i mladima i preporučujemo vam sve ove naslove za vaše malene. Ako ne vjerujete meni, vjerujte učenicima 5.d koji su uživali u njima.

 Prva vas vodi na stranicu HRT-a na kojoj možete poslušati Halugicu, ali i ostala ostvarenja prilagođena djeci i mladima i preporučujemo vam sve ove naslove za vaše malene. Ako ne vjerujete meni, vjerujte učenicima 5.d koji su uživali u njima.

https://radio.hrt.hr/podcast/radioigra-za-djecu-i-mlade/674/

Zatim vam dijelimo njihove genijalne uratke. Glumili su, snimali radioigru, tražili zvučne inserte kojima su dali atmosferu svojoj maštovitoj radnji i, ako budem posve iskrena, zadivili me svojom kreativnošću i sposobnostima.

Prvi uradak koji možete poslušati djelo je Mije Marić, Nevena Ivanovića, Nore Buljan i Tare Šoše. Kliknite i uživajte. https://youtu.be/1cjV_91zpjg

Drugi uradak osmislili su Toma Čulin, Lana Gluić, Naomi Mešin, Mia Begić i Leo Dvornik: https://youtu.be/mpc25mDwxJ0

ljedeća dva uratka nalaze se u aplikaciji Microsoft Sway. Kad kliknete na poveznicu bit će potrebno registrirati se na stranicu svojim skole.hr identitetom kako biste ih mogli poslušati.

Prvi od njih djelo je Ive Tomića, Remi Varge, Lee Petričević, Marte Vrdoljak i Silvije Alajbeg:

https://web.microsoftstream.com/video/2120ad5e-7474-4956-89fb-88359a6e01a1

Zadnji uradak osmislili su Domina Czwick, Laura Perković i Lana Brkić:

https://web.microsoftstream.com/video/c97707d9-7958-45e5-aae2-b80b93e30f4c

Na kraju valja nam još jednom zaželjeti sretan rođendan našoj školi uz nadu da ćemo ga sljedeće godine proslaviti onako kako stara dama i zaslužuje, uz puno pjesme, plesa, igre i dječje radosti!

 [više]

Objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2020. 12:31

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.  

Prijave u sustav započinju 1. lipnja 2020. godine.

Odluku o upisu pogledajte na linku: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Uputu iz MZO pročitajte pod -više.

 [više]

Sretan Dan državnosti!

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2020. 12:16

                             

 [više]

DAN ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 5. 2020. 12:26

                              

Planirana velika svečanost i brojna prigodna događanja povodom obilježavanja Dana škole nisu mogla biti provedena zbog fizičke razdvojenosti i izolacije u kojoj smo se našli zbog korona virusa no veliko srce učenika i učitelja nije odoljelo. 

Ove godine Dan naše škole, 30. svibnja 2020. godine, obilježavamo na originalan način. Zamišljeni kolaž učeničkih radova ostvaren je putem digitalnih alata koje koristimo u nastavi, a čine ga mnogobrojni likovni, glazbeni, poetski i video uradci nastali  kao iskaz poštovanja, ljubavi i pripadnosti svojoj školi. U izradi kolaža radova sudjelovali su učenici, učitelji i roditelji a možete ga pogledati na sljedećoj poveznici Sretan ti rođendan, školo! (preporučujem da se poveznica zbog preglednosti pogleda preko računala/laptopa).     

U nemogućnosti da svoje zadnje dane osnovnoškolskog obrazovanja provedu u neposrednom okruženju svojih vršnjaka i učitelja, učenici osmih razreda su svojim emotivnim riječima iskazali svoju pripadnost školi i osvrnuli se na osam lijepih godina života iz kojih sa sobom, u život, nose trajne uspomene. Njihova pisma pročitajte u priloženim dokumentima.             

Nismo zaboravili ni na izbor najboljeg učenika generacije. Prijedloge razrednih zajednica potvrdilo je Razredno i Učiteljsko vijeće, a glasovanje smo proveli putem on-line ankete. Čestitamo našem TINU MATIJAŠU koji je ove godine dobio titulu najboljeg učenika generacije. Neka svoj veliki uspjeh za sada proslavi u krugu svoje obitelji, a mi se nadamo da ćemo prilikom dodjele svjedodžbi imati priliku osobno čestitati našem Tinu na svim dobrim djelima i uspjesima koje je postizavao proteklih osam godina i predstavljao svoju školu i sebe u najboljem svjetlu.   

Svim učenicima, djelatnicima i roditeljima naše škole želimo sretan Dan škole!   

                                            

 [više]

Školski bilten

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 5. 2020. 11:00

Uoči Dana škole naše vrijedne učenice petih razreda su u suradnji sa pedagoginjom izradile novi broj školskog biltena. Na ovoj poveznici otvorit će vam se cijelokupni tekst s uputama.

 [više]

Sretan ti rođendan, draga školo!

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 29. 5. 2020. 10:00

Dragoj našoj Osnovnoj školi "Trstenik" s ljubavlju 4.d i učiteljica Jagoda Čopac.

 

Učenici čestitaju rođendan svojoj dragoj školi akrostihovima i kaligrafijom u digitalnoj slikovnici koju možete pogledati ovdje.

 [više]

Rad Vijeća učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 28. 5. 2020. 10:06

Drage učenice i učenice, dragi roditelji i kolege, dragi svi!

U protekloj školskoj godini zajedno sa Vijećem učenika pokrenula sam projekt „Kultura škole“.

U četiri kategorije koje su uključivale: izgled i ugođaj škole, međuljudske odnose, izvannastavne aktivnosti i pravila ponašanja svi su predstavnici Vijeća na satovima razrednika na pripremljenim radnim listićima promišljali što ove kategorije predstavljaju za njih, kako u okvirima ovih kategorija mogu sada opisati školu i za kraj što bi predložili da u školi možemo promijeniti i poboljšati kada je riječ o ovim područjima.

Na sljedećem sastanku Vijeća učenika sve smo plakate koji su nastali nakon njihovog razrednog rada, pregledali i saželi sva razmišljanja nakon čega smo se zajedno usuglasili da od ponuđenih učeničkih prijedloga sastavimo anketni listić koji ćemo proslijediti svim učenicima da iz tri kategorije odaberu po jedan prijedlog koji će služiti kao podloga za ideje za školske projekte u sljedećoj školskoj godini pod paskom Vijeća učenika čime se lijepo zatvorio krug učeničkog samovrednovanja.

U prilogu možete pogledati učeničke radove u vidu plakata na temu Kultura škole.

Anketni listić koji su sastavili predstavnici Vijeća, a koji je poslan svim učenicima škole.

Rezultate ankete i konačni prijedlog ideja za projekte za slijedeću školsku godinu.

Obrada anketnih listića- Petra Obad i Matej Maroš.

Predsjednik Vijeća učenika Matej Maroš odigrao je veliku ulogu u provedbi i uspjehu ovog projekta te mu zahvaljujem na uloženom trudu i entuzijazmu.

Svim učenicima članovima Vijeća učenika hvala na aktivnom angažmanu i redovitim dolascima.

Učeničke prijedloge i radove nastale na radionicama možete pogledati ovdje.

Vaša, jako ponosna, pedagoginja

 [više]

Testiranje za upis u 1. razred osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 27. 5. 2020. 18:43

Dragi roditelji predškolaca!

Od sljedećeg tjedna počinjemo s testiranjima za upis u prvi razred. Raspored je pomijenjen na način da su raniji termini izmjenjeni kako slijedi:

 

- umjesto 21. 04. 2020.  treba doći 01. 06. 2020. u 12.00 sati

- umjesto 28. 04. 2020.  treba doći  02. 06. 2020. u 09.00 sati

- umjesto 24. 04. 2020.  treba  doći  02. 06. 2020. u 12.00 sati

- umjesto 27. 04. 2020.  treba doći  03. 06. 2020. u 09.00 sati

 - umjesto 22. 04. 2020.  treba doći 03. 06. 2020. u 12.00 sati

 - umjesto 29. 04. 2020. treba doći 04. 06. 2020. u 09.00 sati

 - umjesto 23. 04. 2020.  treba doći 04. 06. 2020. u 12.00 sati

  - umjesto 20. 04. 2020. treba doći 05. 06. 2020. u 09.00 sati

O terminima testiranja biti ćete obaviješteni i putem elektronske pošte te Vas lijepo molimo da potvrdite primitak obavijesti.

Veselimo se susretu i zajedničkim prvim koracima u školskom životu.

Vaša stručna služba

 

 [više]

Lepršavi leptir

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 25. 5. 2020. 22:24

U suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, naš 4.d uključio se u projekt prve online radionice izrade leptira.

Ovdje možete pogledati video zapis napravljen od učeničkih uradaka.

 [više]

HMOK 2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2020. 19:25

Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK) je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. Natjecanje nije zamjena za Državno natjecanje, već je novi oblik natjecanja iz matematike.
Pravila natjecanja opisuju kako će se i kada natjecanje provesti, te koji učenici imaju pravo sudjelovanja. Natjecanje se provodi u dva kola: prvo kolo će se održati na daljinu 6. lipnja 
2020., a drugo kolo će učenici pisati u svojim županijama 23. lipnja 2020. godine.  
Za sve detaljne informacije o prijavama potrebno je pratiti stranicu https://natjecanja.math.hr/hmok2020/
 [više]

Povratak u školske klupe Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2020. 09:11

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine učenici od 1. do 4. razreda se vraćaju u škole.

Svaki razredni odjel u zgradu ulazi na glavni ulaz (koristi će se lijevo i desno krilo ulaznih vrata).

Svaki razredni odjel boravi u svojoj učionici u koju ne ulaze drugi učenici i učitelji koji ne predaju u tom razrednom odjelu.

Ulaskom u školsku zgradu učiteljica/spremačica će poprskati učeniku dlanove dezinficijensom. Prije ulaska u učionicu učenik će u nužniku oprati ruke sapunom i vodom.

Molimo roditelje da učenicima pripreme marendu/užinu.

Radujemo se povratku učenika u školske klupe!

Provedbeni plan uključivanja svih učenika razredne nastave u školu je u privitku obavijesti.

 [više]

Organizacija rada u razrednoj nastavi i PRO od 25. svibnja 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 20:08

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak, 25.5.2020. godine počinje nastava u školi za sve učenike od 1. do 4. razreda Roditelji koji iz nekog razloga neće poslati dijete u školu dužni su o tome izvijestiti razrednicu i opravdati izostanak.

Nastava započinje:

- za učenike 2. i 4. razreda u 8.00 h

- za učenike 1. i 3. razreda u 14.00 h

Važne napomene pod -više.

 [više]

Odgovori Ministarstva na često postavljana pitanja za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 19:19

Poštovani roditelji,

u privitku možete pročitati odgovore Ministarstva znanosti i obrazovanja na često postavljena pitanja.

 [više]

Nove preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 12:55

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je nove Preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije u vrtićima i osnovnim školama.

1. Nove Preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine - poveznica

2. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1- do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi - poveznica

 [više]

Obavijest za roditelje učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 11:33

Poštovani roditelji,

u privitku dostavljamo informacije vezane za nabavu drugih obrazovnih materijala koji su besplatni za učenike osnovnih škola s prebivalištem u Gradu Zagrebu, za školsku godinu 2020./2021. Napominjemo da roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu skeniranu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale (navedenu u dopisu) trebaju slati isključivo na

e-mail: nabava.osnovne-skole@zagreb.hr 

Dokumenti u privitku.

 [više]

Obavijest za roditelje - PROVOĐENJE ANKETA ZA ODABIR IZBORNOG PREDMETA

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 10:23

U narednoj školskog godini učenici će imati mogućnost pohađanja izbornog/izbornih predmeta.  Kao i do sada, mogućnost izbora izbornog predmeta je u 3. razredu za 4. razred (talijanski jezik, njemački jezik)  te u 6. razredu za 7. razred (informatika). Novost je da se od naredne  školske godine  informatika obvezno nudi kao izborni predmet za učenike od 1. do 4. razreda. 

Za uključivanje učenika u bilo koju izbornu nastavu potrebna je suglasnost roditelja. Anketu trebaju popuniti samo roditelji učenika koji se žele uključiti u program izborne nastave.

 1. Anketu za učenje informatike kao izbornog predmeta u 1. razredu provest će članovi Stručno razvojne službe u vrijeme kada  se bude održavalo testiranje – utvrđivanje psihofizičke spremnosti učenika za upis u 1. razred.
 2. Razredne učiteljice sadašnjih 1., 2. i 3. razreda će svim roditeljima poslati ankete za mogući odabir učenja informatike u  narednoj šk. godini. Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnost ukoliko žele da dijete naredne šk. god. pohađa nastavu informatike. Popunjenu i potpisanu anketu roditelji će vratiti učiteljici do 22. svibnja 2020. godine.
 3. Razredne učiteljice 3. razreda će  roditeljima poslati  ankete u kojima se djeci  daje mogućnost učenja stranog jezika u 4. razredu. Jezici su njemački i talijanski. Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnost ukoliko žele da dijete naredne školske godine pohađa nastavu stranog jezika. Popunjenu i potpisnu anketu roditelji će vratiti učiteljici do 22. svibnja 2020. godine.
 4. Razrednice 6. razreda će roditeljima poslati ankete o mogućnosti učenja informatike kao izbornog predmeta u 7. razredu.   Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnosti ukoliko žele da dijete naredne šk. godine pohađa nastavu informatike. Popunjenu i potpisanu anketu roditelji će vratiti razrednici do 22. svibnja 2020. godine.

Ne postoji prepreka da u 4. razredu učenici sveukupno imaju 3 izborna predmeta jer se ograničenje dnevnog broja sati odnosi na broj sati obveznih predmeta.

 [više]

Školski kalendar za 2020./2021. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 10:04

Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola školsku godinu za 2020./2021. regulirano je sljedeće:

- Nastavna godina počinje 7. rujna, a završava 18. lipnja 2020. odnosno 25. svibnja 2020. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

- Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.

- Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 8. siječnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021. godine

- Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. veljače 2021. godine i završava 26. veljače 2021 godine, s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021. godine

- Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.

Cijeli dokument možete otvoriti u priloženom dokumentu.

 [više]

Tajni proljetni gost u našem razredu

Autor: Antonela PETRIĆ, Linda KAVELJ, 15. 5. 2020. 10:22

Bezbroj padobrančića u njemu se krije,

O prekrasnoj livadi svaki od njih snije.

Učenici 3.b će Vam otkriti u svojim likovnim radovima o kome se radi.

Odrasli ih baš i ne vole.

U dječjim očima i srcima krije se velika ljubav  prema prirodi.

Učeničke radove pogledajte ovdje.

 [više]

Snjeguljica i sedam patuljaka 1.a

Autor: Petra Tomić, Helena Ivas, 12. 5. 2020. 17:17

Učenici 1.a razreda sudjelovali su u izradi digitalne slikovnice Snjeguljica i sedam patuljaka. 

Slikovnicu možete pogledati ovdje.

 [više]

Upis u 1. razrede osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 11. 5. 2020. 12:12

Dragi roditelji predškolaca,

prosljeđujemo Vam informacije NZJZ vezane za preglede od strane školskih liječnika.

Detaljnije pod -više.

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 5. 2020. 20:19

Od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine u školskoj zgradi će se, sukladno očitovanjima roditelja, odvijati nastava za jedno dijete. Za ulaz u školu koristi se glavni ulaz. Roditelji imaju obvezu pridržavati su Uputa NZJZ i Preporuka MZO.

 [više]

Sretan Majčin dan!

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 10. 5. 2020. 18:40

Učenici 4.d sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac napravili su video uradak povodom Majčinog dana koji se sastoji od literarnih radova na temu Mama (petostih ili činkvina) i likovnih radova na temu Aktivnosti s mamom (plošno istanjena masa).

Video uradak naših učenika 4.d možete pogledati ovdje.

 [više]

Najlipjem gradu na svitu

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Helena Ivas, 9. 5. 2020. 17:18

Ove godine nije bilo fjere, šušura, drvenarija, klepetuša , tombole....

To nas nije  omelo da   svojim literarnim i likovnim uratcima, koje smo spojili  u jedan video zapis, čestitamo  rođendan voljenom gradu.

 

Videozapis možete pogledati ovdje.

 [više]

Naš planet Zemlja

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Helena Ivas, 8. 5. 2020. 19:13

Iako nismo zajedno u razredu ujedinila nas je briga i ljubav za našu planetu Zemlju.

Bili smo vrijedni u nastavi na daljinu i napravili svoje prve plakate.

Naše poruke i radove možete pogledati u e - slikovnici učenika 2.a razreda.

Čuvajmo Zemlju!

Slikovnicu možete pogledati ovdje.

 [više]

Uz blagdan zaštitnika grada Splita, SVETOG DUJU

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 8. 5. 2020. 16:53

Posvećujemo ovu slikovnicu na poklon našen lipon gradu Splitu za njegov blagdan - fjeru Svetoga Duje.

E, kad već nismo mogli guštat i feštat po tvojin kalama, evo smo ti napisali verse i oslikali lipotu.

Živija nam grade o´kamena!

Tvoja dica i meštrovica iz skule Trstenik, iz 3.c.

Slikovnica je dostupna ovdje.

 [više]

Splitu za rođendan 4.d

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 7. 5. 2020. 09:34

Digitalna slikovnica Splitu za rođendan nastala je od literarnih radova (haiku pjesama, na poticaj zbirke haiku pjesama Nima Splita brez Splita, Dunje Kalilić i likovnih radova (rekompozicija, od radova nastalih tijekom nastave na daljinu, boja i crta). Ponosna na svoje drage učenike! 🥰

 [više]

Zaštitinik grada Splita - Sveti Duje

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 5. 2020. 09:07

U Splitu se stoljećima svečano slavi spomendan svetoga Duje, 7. svibnja, Dan grada Splita kada se održavaju liturgijske svečanosti, kulturne, gospodarske, sportske i zabavne manifestacije. Proslava Dana grada ove je godine drugačija zbog nemogućnosti organiziranja uobičajene proslave radi mjera predostrožnosti uzrokovanih COVID 19 epidemijom.

Naši su učenici tijekom nastave na daljinu obilježili Dan našega grada. Njihove uratke pogledajte u nastavku. 

Na dobro vam došla Sudamja!
 

 [više]

Upute HZJZ i preporuke MZO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 5. 2020. 09:42

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-a 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu:

Poveznica na Upute HZJZ https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf

Poveznica na preporuke MZO https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

Izjava se nalazi u priloženom dokumentu.

 [više]

Razredna pjesma: Mi smo djeca Splita grada

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 1. 5. 2020. 22:10

Učenici 4. d razreda pokazali su kako i na daljinu  mogu stvarati i imati osjećaj zajedništva i to na najbolji mogući način pjesmom i plesom. Pjesmu Mi smo djeca Splita grada napisala je njihova učiteljica  Jagoda Čopac. Ubrzo se uglazbila uz potporu roditelja, a učenici su je s velikom radošću prihvatili. Tako je nastao razredni video uradak koji ne može nikoga ostaviti ravnodušnog. Bravo za naš 4. d!

Na poveznici se nalazi video uradak učenika.

 [više]

Upisi u 1. razred osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 4. 2020. 11:09

Poštovani roditelji djece koja se upisuju u 1. razred osnovne škole,

kada primimo nove upute vezane za upis učenika u 1. razred objavit ćemo ih na našim (ovim) mrežnim stranicama.

 [više]

Dan hrvatske knjige

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 21:04

Knjižničarka je u rubrici Knjižnica pripremila prilog o obilježavanju Dana hrvatske knjige.

Istražite.

 
 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 20:55

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje koji se već 50 godina obilježava u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj od 1990. godine. Više o tome možete pročitati rubruci Knjižnica u prilogu i na poveznicama koje je pripremila naša knjižničarka.

 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 20:43

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike.

 [više]

UZ DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Nataša HRŽIĆ, Helena Ivas, 22. 4. 2020. 09:52

Slikovnica likovnih radova nastala je tijekom tjedna u kojem smo obilježili Dan planeta Zemlje,
tijekom nastave na daljinu.
Učenici 3.c poručuju nam:

Samo jedan SVIJET nam treba,
Živjeti da bude LAKO,
Zdrav i vesel,
Sunčan, NAŠ,
A mi ćemo znati KAKO!

 [više]

Obavijest učenicima

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 4. 2020. 16:17

Dragi učenici,

danas će vas učitelji još jednom u kanalima vaših razrednih odjeljenja obavijestiti o tome da morate svakodnevno potvrđivati prisustvo u virtualnoj učionici.

Kako je već prije dogovoreno i naglašeno, svaki dan provjeravate predmetne kanale i morate lajkati objave svih predmetnih učitelja koje imate po rasporedu toga dana, najkasnije do 19.10 h.  Jedino tako potvrđujete prisustvo na nastavi.

Ukoliko to ne napravite upisuje vam se izostanak u eDnevnik, a roditelji će trebati opravdati vaš virtualni izostanak. 

 [više]

Čestitka

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 4. 2020. 13:35

Miran i blagoslovljen Uskrs želim učenicima i djelatnicima škole kao i njihovim obiteljima.

S nastavom na daljinu nastavljamo od utorka, 14.4. za sve razrede osim za 4.b i 2.b (4.b započinje u petak 17.4., a 2.b u ponedjeljak 20.4.)

 [više]

Oživjela priroda

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 4. 2020. 12:13

Proteklih godina naši su se zadrugari uz vodstvo voditelja zadruge i brojnih učitelja i drugih djelatnika škole posebno trudili  kako bi oplemenili i uredili školski vrt. Pored maslinika, zasadili su brojne voćke, začinsko bilje i cvjetnice. Ima li što ljepše od sređenog ambijenta u kojemu svakoga dana boraviš!?  To je dodatni poticaj i ljepota koja daje snagu. Vrt već sada izgleda kao zelena oaza o čemu svjedoče fotografije u nastavku ove obavijesti. 

Dragi učenici, želim da vam oživjela priroda bude poveznica sa vašom školom kojoj silno nedostajete! 

 [više]

Besplatno savjetovanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 4. 2020. 09:45

Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letcima i obavijestima u prilogu. 

 [više]

"Kako podržati vještine i mentalno zdravlje djece" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 2. 4. 2020. 19:00

"Kako podržati vještine i mentalno zdravlje djece" materijal je koji je namijenjen prvenstveno djeci i roditeljima, a kojega je pripremio Stručni tim Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rahabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Materijal sadržava, kako kažu autori, niz aktivnosti za koje vjeruju da će pomoći djeci u izražavanju svojih misli i osjećaja, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost. Također vjeruju kako može pomoći i odraslima da ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjetiti svojih snaga, resursa i sustava podrške. Materijal u privitku.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 3. 2020. 20:20

Dragi učenici,

sutra završava drugi tjedan nastave na daljinu koji je pred sve nas stavio određene nepoznanice pri izvođenju takvog oblika nastave koje nastojimo zajedno riješiti na obostranu korist.

Vaša komunikacija u razrednim kanalima je uglavnom dobra i vidim da je velika većina jako aktivna. Bravo! Čestitam i vama, ali i vašim učiteljima! 

Sagledavajući cjelokupnu situaciju i uvažavajući povratne informacije vaših roditelja i vas, odlučili smo sljedeće:

Neovisno o tome kada biste nekoga dana bili na nastavi u školi, učitelji će vam sve materijale u kanale virtualnih učionica stavljati na 2 načina:

1. Dan ranije za sutrašnji dan - materijali koje će vam učitelji slati na ovaj način

   (najčešće u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima) odnosit će se na

   sutrašnji raspored sati. To znači da eventualne domaće uratke koje učitelj zadaje

   u objavama na ovaj način ne trebate izvršiti do sutradan, nego do narednog

   šk.sata toga predmeta ili do nekog drugog roka kojega vam učitelj navede) 

    ili

2. Isti dan kada bite bili na nastavi, ali najkasnije do 10.00 h

 

Budite strpljivi i solidarni i ostanite doma!

 [više]

Tehnička podrška - tableti

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, Helena Ivas, 23. 3. 2020. 20:21

Dragi učenici,

od sutra 24.3.2020. ukoliko imate poteškoća sa svojim tabletima i potrebna vam je pomoć tehničke podrške naše škole, potrebno je svoj problem opisati i poslati e-poštom (e-mailom). Ukoliko poteškoću nije moguće riješiti komunikacijom preko e-pošte, dogovorit ćete s tehničkom podrškom termin dolaska u školu.

 [više]

ZA UČENIKE

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 3. 2020. 17:53

Obavijest za učenike kojima je potrebna pomoć pri pretraživanju interneta nalazi se ovdje.

 [više]

ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Igor Mateljan, 23. 3. 2020. 17:52

Danas su aktivirani timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć.

Brojevi telefona na poveznici:

https://www.facebook.com/pg/ministricaBlazenkaDivjak/posts/?ref=page_internal

 [više]

ZA RODITELJE

Autor: Igor Mateljan, 23. 3. 2020. 17:14

Pomognite djeci

Poštovani roditelji,

nekoliko savjeta Svjetske zdravstvene organizacije...

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 20. 3. 2020. 12:34

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 23. ožujka 2020. godine u vremenskom razdoblju od 9.00 - 11.00 h u školi će biti osoba zadužena za pružanje podrške za eventualne probleme pri korištenju preuzetih tableta. 

Sukladno naputcima Stožera Civilne zaštite, molimo da se prilikom dolaska u školu istih pridržavate.

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 19. 3. 2020. 19:28

Dragi roditelji,

u ovim zahtijevnim vremenima kada se mnoge stvari udaljavaju od naše uobičajene svakodnevnice trudimo se održati barem i mali dio onoga što nam život čini lakšim (i nadamo se, boljim) te Vam želimo poručiti da se u slučaju da se pojave situacije u kojima trebate pedagoški ili psihološki savjet te eventualnu pomoć u učenju s punim povjerenjem obratite članovima naše stručne službe na njihove službene mail adrese 
ana.longin@skole.hr
ili ih kontaktirate preko svojih razrednika.
U nadi da će se dječji smijeh u što kraćem roku ponovo oriti našim hodnicima srdačno Vas pozdravljamo. 
Pazite na sebe i druge!
 [više]

PRISTUP VIRTUALNIM UČIONICAMA

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 16:04

 

5.a 6.a 7.a 8.a
5.b 6.b 7.b 8.b
5.c 6.c 7.c 8.c
5.d     8.d

 

 [više]

Slanje dokumenata na MS Office 365 platformu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, 17. 3. 2020. 14:05

Dragi učenici,

korake kao pomoć u snalaženju pri slanju dokumenata na MS Office 365 platformu izradio vam je učitelj Jakov Stanojević. 

Pronađite ih u priloženom dokumentu.

 [više]

Nastava u virtualnim učionicama od 18.3.2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 13:20

Dragi učenici,

iako se još uvijek javljaju određene tehničke poteškoće i nejasnoće, nadam se da će od sutra ipak nesmetano funkcionirati zamišljena komunikacija i nastava na daljinu putem virtualnih učionica. Stoga sve koji sudjeluju u radu molim za stpljenje i razumijevanje.

Da podsjetimo, učenici od 1. do 4. razreda i učenici iz Malog razreda, idućih će dana pratiti školski program na HRT3 u programu "Škola na Trećem". Njihove učiteljice će vam putem uspostavljenih komunikacijskih kanala s roditeljima pružati sve dodatne upute, smjernice i zadatke. 

Od sutra, 18.3.2020. učenici od 5. do 8. razreda pratiti će nastavu na daljinu putem virtualnih učionica prema našem školskom rasporedu.

Predmetni učitelji će vam u virtualnim učionicama dostavljati poveznice (linkove) na kojima će se nalaziti zadatci za rad. Vaš zadatak za svaki pojedini dan je pronaći predmet iz školskog rasporeda i u predmetu pronaći poruku vašeg učitelja te slijediti uputu učitelja. Zadatke u virtualnim učionicama možete izvršavati bilo kada tijekom dana.

Učenicima je i dalje dostupan program na Sportskoj televiziji.

Ukoliko učenik ima poteškoće pri izvršavanju zadataka može se obratiti predmetnom učitelju preko privatnog razgovora u virtualnoj učionici.

Novonastala situacija nas je svih zatekla, no usprkos tome jako sam ponosna što ste i vi učenici kao i vaši učitelji odmah reagirali i pratili dosadašnje upute kako bismo što prije uspostavili našu virtualnu školu koju su nam danonoćnim radom proteklih dana omogućili vaši učitelji.

                                                                         Vaša ravnateljica

 [više]

Pristup internetu

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 12:27

U slučaju da neki učenici kod kuće nemaju računalo ni pristup Internetu, moguće je podnijeti Zahtjev za posudbu uređaja.

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je dostupan na stranicama Škole za život na poveznici https://bit.ly/2Wg08jS .

U zahtjevu roditelj mora pod materiajlnom i krivičnom odgovornošću potvrditi:

- da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu

- da u kućanstvu nemaju pristup internetu

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje  da su navedeni podaci istiniti.

 

 [više]

POVEZNICE NA VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 17. 3. 2020. 09:29

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci MZO od ponedjeljka je počela nastava na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom organizira nastavu svakog dana na trećem programu HRT-a za učenike razredne nastave  pod nazivom Škola na Trećem. Za učenike predmetne nastave nastavni sadržaji se prikazuju na Sportskoj televiziji.

Raspored smo već objavili.

Komunikacija s predmetnim učiteljima odvijat će se u virtualnim razredima kojima učenici pristupaju putem poveznica za pojedine razrede koji se nalaze u tablici. Za prijavu je potrebno unijeti svoje AAI korisničke podatke (korisničko ime i lozinka za e-dnevnik).

Učenici se mogu prijaviti u Virtualni razred jedino ako su prije toga napravili prvu prijavu u sustav Office 365 za škole i prihvatili uvjete korištenja.

 

Također, važno je pridržavati se pravila komunikacije u virtualnim učionicama koja su jednaka pravilima u školskim učionicama.

 

 [više]

Online nastava - utorak 17.3.2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 17. 3. 2020. 09:12

Objavljujemo poveznicu za pristup nastavnim sadržajima za razrednu (1. - 4. razred) i  predmetnu nastavu (5. - 8. razred).

https://skolazazivot.hr/raspored/

 

 

 [više]

Obavijest roditeljima vezano za upis djece u 1. razred

Autor: Antonela PETRIĆ, 16. 3. 2020. 13:12

Temeljem naputka nadležnog ministarstva, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Roditelji će biti naknadno obaviješteni o novim rokovima nakon što škola dobije upute nadležnih tijela.

U skladu s navedenim rokovima usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.

 

 [više]

MZO - Nastava na daljinu - raspored

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:39

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim mrežnim stranicama rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. Iste možete pronaći na poveznici:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597?fbclid=IwAR2idbOma-RwS01h0O6FC-s_-7o6ndC08bx_sCD5R_t6DrBhYavScyQ1YP8

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:25

Otkazuje se odlazak učenika na školski poligon koji se trebao provesti od 16.3.2020.-19.3.2010.

Otkazuju se svi treninzi u školskoj sportskoj dvorani.

Ove godine zbog corona virusa u CISOK-u neće biti akcije "Izaberi pametno-izaberi deficitarno!"

 [više]

Pomoćnici u nastavi - izvođenje nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:24

Dopis u privitku.

 [više]

OBAVIJEST ZA IZVOĐENJE ONLINE NASTAVE

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 14. 3. 2020. 22:21

Sve škole u ponedjeljak će uspostaviti komunikacijske kanale na kojima će se u ponedjeljak i utorak vršiti testiranje virtualnih razreda, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole.

U ponedjeljak će svi učenici imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji:

- učenici 1. - 4. razreda na HRT3 Škola na Trećem

- učenici 5. - 8. na Sportskoj televiziji

prema sljedećem rasporedu:

razred

termin

1. razred

8.00 - 10.00

2. razred

10.00 - 12.30

3. razred

13.00 - 16.00

4. razred

16.00 - 19.00

razred

termin

predmeti

5. razred

8.00 - 9.30

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6. razred

9.30 - 10.45

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7. razred

10.45 - 11.50

MAT, HRV, BIO, GEO

8. razred

11.50 - 12.45

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

Detaljnije upute pod - više.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 14. 3. 2020. 13:43

Poštovani učenici i roditelji,

u fazi smo otvaranja virtualnih učionica. U tu svrhu koristimo sustav Office365 za škole, Microsoft Teams. Zbog velikog broja korisnika na razini države, pristup sustavu je onemogućen. Stoga pratite mrežne stranice škole na kojima ćemo, kada se sustav osposobi, objaviti nove inforamcije vezane za navedeno.

 

 [više]

POZIV RODITELJIMA UČENIKA 5. I 7. RAZREDA ZA PREUZIMANJE TABLETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, 13. 3. 2020. 15:32

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da je sutra, u subotu u vremenu od 9.00 do 12.00 sati predviđeno preuzimanje tableta za učenike petih (5.) i sedmih (7.) razreda.

Tablete preuzimaju isključivo roditelji koji prilikom preuzimanja potpisuju "Revers tablet" (primjerak u privitku).

Ukoliko pojedini roditelj nije u mogućnosti doći u predviđeno vrijeme, potrebno je da se javi razredniku radi dogovora o novom terminu o isporuci.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE NA DALJINU

Autor: Antonela PETRIĆ, 13. 3. 2020. 15:24

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine obustavlja se nastava u školi na razdoblje od 2 tjedna.

Nastava će se od toga dana organizirati na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Upute će biti objavljene na mrežnim stranicama škole.

Učenici razredne nastave nastavu će pratiti na programu HRT 3 u programu pod nazivom Škola na Trećem i to u terminima:

 1. razred: od 8.00 - 10.00 sati
 2. razred: od 10.00 - 12.30 sati
 3. razred: od 13.00 - 16.00 sati
 4. razred: od 16.00 – 19.00 sati

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 bit će u ponedjeljak, 16.3.2020. godine.

Za učenike razredne nastave kojima roditelji nisu u mogućnosti ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće bit će organiziran prihvat.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan.

Raspored nastave po smjenama će odrediti MZO i objaviti na svojim mrežnim stranicama https://mzo.gov.hr/.

Dodatno, sportska televizija će emitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE OD 5. do 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Tonkica Maras Anđelković, 13. 3. 2020. 13:44

Poštovani učenici i roditelji,

sukladno odluci MZO sve osnovne i srednje škole moraju odraditi potrebne pripremne radnje kako bi se mogle kreirati virtualne učionice kako bi se mogla održavati nastava na daljinu.

Potrebno je da se učenici od 5. do 8. razreda tijekom današnjega dana logiraju sa svojim elektroničkim identitetom na  Office 365 za škole  (https://office365.skole.hr/) te izabrati OneDrive i nakon toga se odjave.

 [više]

Oprez u svakodnevnom životu- prekomjerno korištenje elektroničkih naprava

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 12. 3. 2020. 12:41

Tijekom ovoga tjedna su u prvim razredima održane radionice sa ciljem upoznavanja učenika  s negativnim utjecajem prekomjerno provedenoga vremena uz elektronske medije te poticanja i osvješćivanja važnosti preuzimanja odgovornosti za korištenje slobodnog vremena.

 [više]

Pravilno pranje ruku

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 3. 2020. 11:53

 [više]

Mali ekonomisti

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 3. 2020. 10:21

Dok grupa malih ekonomista čeka da neke od njihovih ideja ugledaju svjetlo dana, ovdje možete pogledati njihove nove aktivnosti.

 [više]

Rezultati učenika na županijskoj razini natjecanja iz tehničke kulture i informatike

Autor: Tonkica Maras Anđelković, 9. 3. 2020. 15:04

Nakon provedenog školskog natjecanja iz tehničke kulture i informatike te na temelju ostvarenih rezultata, na županijsko natjecanje, pod mentorstvom nastavnice Tonkice Maras, pozvani su učenici: Bartol Babić, Lovre Tomić, Ivan Obraz i Klara Aljinović.

Na županijskom natjecanju postigli su ove rezultate:

 [više]

Posjet Muzeju grada Splita i Galeriji Emanuela Vidovića

Autor: Dina MILIČEVIĆ, Antonela PETRIĆ, 9. 3. 2020. 09:32

Dana 5.ožujka učenici 4.a,4.b i 4.c razreda posjetili su Muzej grada Splita i kroz igru učili o svom gradu. U Galeriji Emanuela Vidovića nakon razgledavanja slikali su po uzoru na poznatog slikara. 
 [više]

Za roditelje učenika 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 3. 2020. 12:11

U prilogu se nalazi plakat s informacijama o dostupnim terminima predavanja.

 [više]

Filatelija

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 3. 2020. 11:10

Mjesec ožujak knjižničarska grupa je posvetila filateliji. Detaljnije o tome možete pročitati ovdje.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 3. 2020. 21:16

Petero naših šestaša, Ante, Duje, Klara, Leona i Zrinka u pratnji naše Ravnateljice i vjeroučiteljice Jelene Grabovac  predstavljalo je 2. ožujka našu školu na Nadbiskupijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada koje se održalo u OŠ Ivana Lovrića u Sinju.

 [više]

Dan hrvatske glagoljice

Autor: Antonela PETRIĆ, Zorana Granić, 4. 3. 2020. 15:40

Hrvatski sabor je na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje 22. veljače proglasio Dan hrvatske glagoljice.

 

 [više]

Projekt "Zajedno više možemo"

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 4. 3. 2020. 14:30

Dana 3. ožujka 2020. održano je predavanje u sklopu projekta "Zajedno više možemo", koje provodi Policijska uprava splitsko - dalmatinska i Grad Split, za sve četvrtaše od strane kvartovskog policajca Z. Rose.

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 2. 2020. 21:37

Danas se u 11.00 h školsko zvono oglasilo dugim jednoličnim tonom u trajanju od 1 minute. Bio je to znak da je u školi "došlo do požara" i da je sve osobe koje se u njoj nalaze moraju napustiti. 

 

 [više]

Pod dojmom Poštarske bajke

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Antonela PETRIĆ, 28. 2. 2020. 15:41

Postoje li poštarski patuljci koji noću razvrstavaju pisma?Može li se odrediti sadržaj pisma ako se stavi na čelo?

Kako pisma dolaze na naše adrese?

 [više]

Koronavirus - mjere prevencije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 2. 2020. 22:24

Ministarsvo zdravstva objavilo je na svojim mrežnim stranicama osnovne informacije o koronavirusu i mjerama prevencije koje su istaknute u letku.

 [više]

Maškare

Autor: Antonela PETRIĆ, Martina Šegvić, 26. 2. 2020. 20:11

U našoj školi se jučer održao tradicionalni ples pod maskama za učenike od prvog do četvrtog razreda. 

 

 [više]

Dan ružičastih majica u 3.c

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 26. 2. 2020. 20:01

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

 [više]

Poziv na županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2020. 19:52

Na županijsko natjecanje iz geografije koje će se održati 18.ožujka 2020. godine pozvani su Paulo Ciotti, 5. r., Amelie Kačić, 5. r i Tin Matijaš, 8.r (mentor učenicima je Ivan Vuković) te Ivan Zorn, 6. r. (mentor Jakov Stanojević).

Čestitamo učenicma i mentorima i želimo puno uspjeha na daljnjem natjecanju!

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2020. 18:13

Na popisu pozvanih učenika na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika našla su se četiri učenika naše škole. 

 [više]

2. mjesto na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika

Autor: Katija KUNAC, Antonela PETRIĆ, 23. 2. 2020. 19:56

Neprekidan trud je ključ da otključamo naše mogućnosti. A da se trud, radoznalost, upornost i želja za otkrivanjem novog isplate, pokazao je učenik 8.b razreda - Tin Matijaš.

 [više]

eTwinning

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 20. 2. 2020. 11:19

U sklopu izvan nastavne aktivnosti „Mali ekonomisti“ učenici petog razreda uključeni su u eTwinning projekt s nazivom „In saving is the gain“ (U štednji je dobitak), a u kojem su nam partneri učenici i učiteljica iz škole Agrupamento de Escolas de Pardilhó iz Portugala.

 

 [više]

Utrka dm dječje milje - subota 22.2.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 2. 2020. 10:05

Utrka dm dječje milje održava se u subotu, 22.2.2020. u 14:00 sati na splitskoj Rivi. Pravila utrke i Privola za sudjelovanje nalaze se u priloženim dokumentima.

 

 [više]

Humanitarna akcija "Blagdansko srce"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 17. 2. 2020. 10:54

U duhu blagdanskog ozračja Crveni križ i OŠ Trstenik pozivaju vas da svojim prilogom podržite humanitarnu akciju Blagdansko srce namijenjenu najpotrebitijim stanovnicima našeg grada.

 [više]

Sretno vam Valentinovo!

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 14. 2. 2020. 08:53

Ove godine u atriju škole postavljen je sandučić za sve zaljubljene, a vrijedni Kupidovi pomoćnici u petak, 14. veljače 2020., na Valentinovo, podijelit će pristigle poruke, čestitke i pisamca onima koji su osvojili nečije simpatije.

Želimo Vam sretan dan zaljubljenih!!!

 [više]

Pozvani na nadbiskupsko natjecanje

Autor: Antonela PETRIĆ, Josipa Stipica, 11. 2. 2020. 09:27

Međuškolsko natjecanje iz Vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji održano je 29. siječnja 2020 godine, u osam škola po regionalnom ključu.

 [više]

Dioklecijanova škrinjica

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 10. 2. 2020. 19:02

Ni bura nas nije spriječila da se ovu srijedu, 5.veljače 2020. uputimo u obilazak Dioklecijanove palače pod stručnim vodstvom tete vodičke.

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Antonela PETRIĆ, Nada Milić, 10. 2. 2020. 18:48

Nakon provedenog školskog natjecanja iz matematike na županijsko natjecanje pozvano je čak šestero učenika naše škole.

 [više]

Pripreme za provedbu upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 7. 2. 2020. 10:04

O proceduri upisa učenika u 1. razred osnovne škole informirajte se pod -više.

 [više]

Zahvalnica

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 2. 2020. 10:52

Caritas Nadbiskupije Split zahvaljuje školi za uspješno provedenu akciju "I ti si dio mene" provedenu u vrijeme Božića 2019. godine. 

 [više]

Školska razina natjecanja

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 2. 2020. 20:47

Sukladno Vremeniku natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020. do sada su provedena školska natjecanja pod - više.

 [više]

Novosti iz naše knjižnice

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 2. 2020. 20:14

Ovdje pročitajte o najnovijim događanjima u našoj knjižnici.

 [više]

Školsko natjecanje iz informatike

Autor: Helena Ivas, 23. 1. 2020. 15:00

Školsko natjecanje iz informatike održat će u petak 24. siječnja 2020. u informatičkoj učionici.

 [više]

Božić 2019.

Autor: Helena Ivas, 24. 12. 2019. 19:05

 [više]

Božićni sajam

Autor: Helena Ivas, 24. 12. 2019. 18:24

U petak, 23. prosinca 2019. godine s početkom u 17:30 sati u našoj školi održao se već tradicionalni božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama.

 

 [više]

Nadoknada dana provedenih u štrajku i završetak nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 21. 12. 2019. 15:50

Naveden je raspored nadoknada za dane provedene u štrjku, te trajanje zimskih i proljetnih praznika.

 [više]

Obavijest o nastavi u ponedjeljak 23.12.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 19. 12. 2019. 15:26

U ponedjeljak 23. prosinca 2019. završava prvo polugodište. Toga dana održat će se nastava, božićna priredba i božićni sajam.

 [više]

Preventivna akcija Mir i dobro Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 19. 12. 2019. 13:34

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

 [više]

Adventska humanitarna akcija

Autor: MIRJANA MEŠIN, Helena Ivas, 19. 12. 2019. 12:57

U adventskom razdoblju od 1. 12. do 13. 12. 2019. u našoj školi provedena je humanitarna akcija I Tl SI DI0 MENE, Slatkiš tjedno za dijete jedno. 

 

 

 [više]

Radionice Mali ekonomisti

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 17. 12. 2019. 11:08

U školskoj godini 2019./2020. nastavljamo s provedbom seta radionica Mali ekonomisti i to u 3.c razredu. Učenici se možda po prvi puta susreću sa pojedinim terminima iz područja financijske pismenosti, a ona već postojeća formiraju u zasebnu kategoriju izvan ustaljenih predmetnih mapa u jednu novu koja će, nadam se, postati stalna kategorija u cjeloživotnom obrazovanju.  Više o radionicama pročitajte u rubrici Stručno-razvojna služba.

 

 [više]

Juuu- huuu, praznici su! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 13. 12. 2019. 15:04

Kao i nekoliko prethodnih godina, ustanove u kulturi i ove godine pripremaju brojne i zanimljive radionice za djecu tijekom zimskih školskih praznika u sklopu akcije Juuu-huuu, praznici su! Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

 [više]

Večer matematike 2019

Autor: Helena Ivas, 11. 12. 2019. 14:53

Desetog dana mjeseca prosinca u našoj je školi održana „Večer matematike“ s početkom u 18:30 h. 

 [više]

Junaci Pavlove ulice na djelu

Autor: Antonela PETRIĆ, Zdenka STRIZREP, 11. 12. 2019. 11:18

Učenici 5.a obradili su lektiru na zanimljiv način. 

 [više]

Promocija Zbornika "Na koljenima djeda i bake"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 11. 12. 2019. 11:07

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je svečanu promociju Zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova "Na koljenima djeda i bake" 5. prosinca (četvrtak) 2019. godine u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

 [više]

Radionica "Humane vrednote"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 11. 12. 2019. 10:57

U srijedu 4.prosinca u 4.a i 4.d razredu održana je radionica Crvenog križa na temu - Humane vrednote - Odgoj za humanost.

 

 [više]

„Dio sam svake knjige koju sam pročitao.“

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 10. 12. 2019. 11:11

„Dio sam svake knjige koju sam pročitao.“

Rekao je to američki pisac, novinar i poznata televizijska ličnost John Kieran. Ovom rečenicom sažeo je san svakog učitelja hrvatskog jezika. U vremenu kad nam se govori da djeca ne vole i ne žele čitati iznimno je bitno djeci rasplamsati ljubav prema pisanoj riječi, probuditi maštu i oživjeti usnule kozmose kreativnosti u njihovim umovima.

 [više]

Školski medni dan

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 12. 2019. 09:55

U osnovnim školama diljem Hrvatske obilježen je "Školski medni dan" koji se obilježava na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicma prvih razreda osnovnih škola podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u staklenci volumena 370 ml te ekukativna slikovnica "Pčelica Jelica i medo Edo".

 [više]

Večer matematike 2019

Autor: Helena Ivas, 6. 12. 2019. 13:27

Dragi učenici i roditelji pozivamo Vas u utorak, 10.12.2019. na Večer matematike koja će se održati u našoj školi.

 [više]

Zlatna večer matematike

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Jagoda Čopac, Helena Ivas, 3. 12. 2019. 22:19

 

Dana 3.12.2019. u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci održana je Zlatna večer matematike.

 [više]

Rezultati Sudoku natjecanja

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 3. 12. 2019. 21:54

U subotu, 30. studenog 2019. na FESBu je održano Sudoku natjecanje za učenike nižih razreda osnovnih škola.

 [više]

"Slatkiš tjedno za dijete jedno"

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 12. 2019. 20:55

 

Poziv na humanitarnu akciju za potrebe Caritasa Nadbiskupije Split.

 [više]

Obavijest o nastavi

Autor: Helena Ivas, 2. 12. 2019. 20:47

Štrajk se prekida. Sutra se nastavlja nastava po redovnom rasporedu.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 12. 2019. 11:58

Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama se nastavlja i u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine.

 [više]

Zlatna večer matematike 2019

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Jagoda Čopac, Helena Ivas, 29. 11. 2019. 12:55

Dragi učenici, roditelji i svi zainteresirani pozivamo Vas 3.12.2019. na Zlatnu večer matematike koja će se održati u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 28. 11. 2019. 16:24

Poštovani učenici i roditelji,
obavještavamo vas da djelatnici škole i u petak, 29.11.2019.godine nastavljaju štrajk.
 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 27. 11. 2019. 12:09

Poštovani učenici i roditelji,

zbog najavljenog štrajka zaposlenika u četvrtak, 28.11.2019. godine nastava će prema važećem rasporedu biti organizirana jedino u 2.b i 4.b razredu.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 11. 2019. 12:39

Poštovani učenici i roditelji,
obavještavamo vas da je i za srijedu, 27.11.2019. godine najavljen štrajk zaposlenika.
O organizaciji nastave pogledajte pod - više.
 
 [više]

Obavijest o najavi štrajka za utorak, 26.11.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, 25. 11. 2019. 17:48

Poštovani učenici i roditelji,

štrajk djelatnika nastavlja se i sutra, 26. studenoga 2019. godine. Detaljnije o mogućnosti održavanja nastave pročitajte pod -više.

 [više]

Obavijest o najavi štrajka za ponedjeljak, 25.11.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 11. 2019. 13:09

Sindikati su i za ponedjeljak, 25.11.2019.godine najavili štrajk.

Više o mogućnosti održavanja nastave pogledajte pod -više.

 [više]

Škola u prirodi (Južna Dalmacija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 14. 11. 2019. 19:43

Škola u prirodi (Južna Dalmacija)

 [više]

Ekskurzija 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 8. 11. 2019. 16:22

Ekskurzija 2019./2020.

U privitku se nalazi obrazac za organizaciju višednevne izvanučionične nastave.

 [više]

Hrvatska matematička olimpijada za kadete 2020. - prvo kolo

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 11. 6. 2020. 18:50

Čestitamo našem Tomislavu Žuri, učeniku 4.d razreda, koji je u 1. kolu natjecanja na daljinu Hrvatske matematičke olimpijade za kadate, ostvario izvrsne rezultate i time stekao pravo sudjelovanja i u 2. kolu natjecanja. Naime, od ukupno 47 četvrtaša, njih 28 će sudjelovati u 2. kolu koje će se održati 23. lipnja 2020. u OŠ Meje.

Našem dragom Tomislavu želimo puno uspjeha!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ODABRANI UDŽBENICI
RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
22.04.2021. 13:56
Nabava usluge izrade scenarija poučavanja
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi postupak javne nabave usluge izrade scenarija poučavanja. Nabava se provodi u sklopu projekta e-Škole koji je pak dio sveobuhvatnog programa modernizacije hrvatskog ... The post Nabava usluge izrade scenarija poučavanja appeared first on CARNET .

22.04.2021. 12:53
Virtualna radionica: ,,Planiranje nastavnih aktivnosti u kombiniranoj i online nastavi"
CARNET nastavlja niz virtualnih radionica za odgojno-obrazovne djelatnike u školama s temama vezanim uz pripremu i provedbu videokonferencijske, virtualne i kombinirane nastave, upoznavanje sa sadržajima i uslugama koje izrađuje CARNET, ... The post Virtualna radionica: ,,Planiranje nastavnih aktivnosti u kombiniranoj i online nastavi" appeared first on CARNET .

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju