preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

2019/2020

Sretan rođendan, školo!

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 30. 5. 2020. 17:41

SRETAN ROĐENDAN, ŠKOLO!

Naša trstenička ljepotica danas slavi svoj 74. rođendan i, umjesto da bude u zasluženoj mirovini, ona svake godine sve veselija i šarenija dočekuje svoje đake. Ne da se godinama naša „Ines“ pa je u prošlih nekoliko doživjela i pravi „facelifting“. No sve na prirodnoj bazi i uz veliku pomoć svojih đaka. Posađeno je cvijeće, zašarenio se glavni ulaz, vrt nam je prepun voćaka, maslina, ruža i ptica, i jedino što staroj dami, a i nama koji radimo u njoj nedostaje su naša djeca.

Najmlađi su se vratili i unijeli u hodnike buku i veselje, no oni stariji, zajedno s nama, još uvijek naprežu oči i možđane pred različitim elektroničkim uređajima. No nije sve tako sivo, reklo bi Hladno pivo, pa smo i iz ove situacije pokušali izvući najbolje što smo mogli. Pogotovo tijekom satova Hrvatskoga jezika.

30. svibnja nije samo naš dan. Slavimo i Dan državnosti, ali i rođendan našeg slavnog sugrađanina i pisca Vladimira Nazora. Stoga smo u 5.d odlučili objediniti sve ove razloge za slavlje u jednu lijepu priču… Audiopriču. Točnije, radioigru. Lektira nam je bila bajkovita Halugica Vladimira Nazora, a zadatak promijeniti njen tužni kraj. Kako biste znali o čemu se radi podijelit ćemo vam nekoliko poveznica.

Prva vas vodi na stranicu HRT-a na kojoj možete poslušati Halugicu, ali i ostala ostvarenja prilagođena djeci i mladima i preporučujemo vam sve ove naslove za vaše malene. Ako ne vjerujete meni, vjerujte učenicima 5.d koji su uživali u njima.

 Prva vas vodi na stranicu HRT-a na kojoj možete poslušati Halugicu, ali i ostala ostvarenja prilagođena djeci i mladima i preporučujemo vam sve ove naslove za vaše malene. Ako ne vjerujete meni, vjerujte učenicima 5.d koji su uživali u njima.

https://radio.hrt.hr/podcast/radioigra-za-djecu-i-mlade/674/

Zatim vam dijelimo njihove genijalne uratke. Glumili su, snimali radioigru, tražili zvučne inserte kojima su dali atmosferu svojoj maštovitoj radnji i, ako budem posve iskrena, zadivili me svojom kreativnošću i sposobnostima.

Prvi uradak koji možete poslušati djelo je Mije Marić, Nevena Ivanovića, Nore Buljan i Tare Šoše. Kliknite i uživajte. https://youtu.be/1cjV_91zpjg

Drugi uradak osmislili su Toma Čulin, Lana Gluić, Naomi Mešin, Mia Begić i Leo Dvornik: https://youtu.be/mpc25mDwxJ0

ljedeća dva uratka nalaze se u aplikaciji Microsoft Sway. Kad kliknete na poveznicu bit će potrebno registrirati se na stranicu svojim skole.hr identitetom kako biste ih mogli poslušati.

Prvi od njih djelo je Ive Tomića, Remi Varge, Lee Petričević, Marte Vrdoljak i Silvije Alajbeg:

https://web.microsoftstream.com/video/2120ad5e-7474-4956-89fb-88359a6e01a1

Zadnji uradak osmislili su Domina Czwick, Laura Perković i Lana Brkić:

https://web.microsoftstream.com/video/c97707d9-7958-45e5-aae2-b80b93e30f4c

Na kraju valja nam još jednom zaželjeti sretan rođendan našoj školi uz nadu da ćemo ga sljedeće godine proslaviti onako kako stara dama i zaslužuje, uz puno pjesme, plesa, igre i dječje radosti!

 [više]

Objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2020. 12:31

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.  

Prijave u sustav započinju 1. lipnja 2020. godine.

Odluku o upisu pogledajte na linku: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Uputu iz MZO pročitajte pod -više.

 [više]

Sretan Dan državnosti!

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 5. 2020. 12:16

                             

 [više]

DAN ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 5. 2020. 12:26

                              

Planirana velika svečanost i brojna prigodna događanja povodom obilježavanja Dana škole nisu mogla biti provedena zbog fizičke razdvojenosti i izolacije u kojoj smo se našli zbog korona virusa no veliko srce učenika i učitelja nije odoljelo. 

Ove godine Dan naše škole, 30. svibnja 2020. godine, obilježavamo na originalan način. Zamišljeni kolaž učeničkih radova ostvaren je putem digitalnih alata koje koristimo u nastavi, a čine ga mnogobrojni likovni, glazbeni, poetski i video uradci nastali  kao iskaz poštovanja, ljubavi i pripadnosti svojoj školi. U izradi kolaža radova sudjelovali su učenici, učitelji i roditelji a možete ga pogledati na sljedećoj poveznici Sretan ti rođendan, školo! (preporučujem da se poveznica zbog preglednosti pogleda preko računala/laptopa).     

U nemogućnosti da svoje zadnje dane osnovnoškolskog obrazovanja provedu u neposrednom okruženju svojih vršnjaka i učitelja, učenici osmih razreda su svojim emotivnim riječima iskazali svoju pripadnost školi i osvrnuli se na osam lijepih godina života iz kojih sa sobom, u život, nose trajne uspomene. Njihova pisma pročitajte u priloženim dokumentima.             

Nismo zaboravili ni na izbor najboljeg učenika generacije. Prijedloge razrednih zajednica potvrdilo je Razredno i Učiteljsko vijeće, a glasovanje smo proveli putem on-line ankete. Čestitamo našem TINU MATIJAŠU koji je ove godine dobio titulu najboljeg učenika generacije. Neka svoj veliki uspjeh za sada proslavi u krugu svoje obitelji, a mi se nadamo da ćemo prilikom dodjele svjedodžbi imati priliku osobno čestitati našem Tinu na svim dobrim djelima i uspjesima koje je postizavao proteklih osam godina i predstavljao svoju školu i sebe u najboljem svjetlu.   

Svim učenicima, djelatnicima i roditeljima naše škole želimo sretan Dan škole!   

                                            

 [više]

Školski bilten

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 5. 2020. 11:00

Uoči Dana škole naše vrijedne učenice petih razreda su u suradnji sa pedagoginjom izradile novi broj školskog biltena. Na ovoj poveznici otvorit će vam se cijelokupni tekst s uputama.

 [više]

Sretan ti rođendan, draga školo!

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 29. 5. 2020. 10:00

Dragoj našoj Osnovnoj školi "Trstenik" s ljubavlju 4.d i učiteljica Jagoda Čopac.

 

Učenici čestitaju rođendan svojoj dragoj školi akrostihovima i kaligrafijom u digitalnoj slikovnici koju možete pogledati ovdje.

 [više]

Rad Vijeća učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 28. 5. 2020. 10:06

Drage učenice i učenice, dragi roditelji i kolege, dragi svi!

U protekloj školskoj godini zajedno sa Vijećem učenika pokrenula sam projekt „Kultura škole“.

U četiri kategorije koje su uključivale: izgled i ugođaj škole, međuljudske odnose, izvannastavne aktivnosti i pravila ponašanja svi su predstavnici Vijeća na satovima razrednika na pripremljenim radnim listićima promišljali što ove kategorije predstavljaju za njih, kako u okvirima ovih kategorija mogu sada opisati školu i za kraj što bi predložili da u školi možemo promijeniti i poboljšati kada je riječ o ovim područjima.

Na sljedećem sastanku Vijeća učenika sve smo plakate koji su nastali nakon njihovog razrednog rada, pregledali i saželi sva razmišljanja nakon čega smo se zajedno usuglasili da od ponuđenih učeničkih prijedloga sastavimo anketni listić koji ćemo proslijediti svim učenicima da iz tri kategorije odaberu po jedan prijedlog koji će služiti kao podloga za ideje za školske projekte u sljedećoj školskoj godini pod paskom Vijeća učenika čime se lijepo zatvorio krug učeničkog samovrednovanja.

U prilogu možete pogledati učeničke radove u vidu plakata na temu Kultura škole.

Anketni listić koji su sastavili predstavnici Vijeća, a koji je poslan svim učenicima škole.

Rezultate ankete i konačni prijedlog ideja za projekte za slijedeću školsku godinu.

Obrada anketnih listića- Petra Obad i Matej Maroš.

Predsjednik Vijeća učenika Matej Maroš odigrao je veliku ulogu u provedbi i uspjehu ovog projekta te mu zahvaljujem na uloženom trudu i entuzijazmu.

Svim učenicima članovima Vijeća učenika hvala na aktivnom angažmanu i redovitim dolascima.

Učeničke prijedloge i radove nastale na radionicama možete pogledati ovdje.

Vaša, jako ponosna, pedagoginja

 [više]

Testiranje za upis u 1. razred osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 27. 5. 2020. 18:43

Dragi roditelji predškolaca!

Od sljedećeg tjedna počinjemo s testiranjima za upis u prvi razred. Raspored je pomijenjen na način da su raniji termini izmjenjeni kako slijedi:

 

- umjesto 21. 04. 2020.  treba doći 01. 06. 2020. u 12.00 sati

- umjesto 28. 04. 2020.  treba doći  02. 06. 2020. u 09.00 sati

- umjesto 24. 04. 2020.  treba  doći  02. 06. 2020. u 12.00 sati

- umjesto 27. 04. 2020.  treba doći  03. 06. 2020. u 09.00 sati

 - umjesto 22. 04. 2020.  treba doći 03. 06. 2020. u 12.00 sati

 - umjesto 29. 04. 2020. treba doći 04. 06. 2020. u 09.00 sati

 - umjesto 23. 04. 2020.  treba doći 04. 06. 2020. u 12.00 sati

  - umjesto 20. 04. 2020. treba doći 05. 06. 2020. u 09.00 sati

O terminima testiranja biti ćete obaviješteni i putem elektronske pošte te Vas lijepo molimo da potvrdite primitak obavijesti.

Veselimo se susretu i zajedničkim prvim koracima u školskom životu.

Vaša stručna služba

 

 [više]

Lepršavi leptir

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 25. 5. 2020. 22:24

U suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, naš 4.d uključio se u projekt prve online radionice izrade leptira.

Ovdje možete pogledati video zapis napravljen od učeničkih uradaka.

 [više]

HMOK 2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2020. 19:25

Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK) je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. Natjecanje nije zamjena za Državno natjecanje, već je novi oblik natjecanja iz matematike.
Pravila natjecanja opisuju kako će se i kada natjecanje provesti, te koji učenici imaju pravo sudjelovanja. Natjecanje se provodi u dva kola: prvo kolo će se održati na daljinu 6. lipnja 
2020., a drugo kolo će učenici pisati u svojim županijama 23. lipnja 2020. godine.  
Za sve detaljne informacije o prijavama potrebno je pratiti stranicu https://natjecanja.math.hr/hmok2020/
 [više]

Povratak u školske klupe Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2020. 09:11

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine učenici od 1. do 4. razreda se vraćaju u škole.

Svaki razredni odjel u zgradu ulazi na glavni ulaz (koristi će se lijevo i desno krilo ulaznih vrata).

Svaki razredni odjel boravi u svojoj učionici u koju ne ulaze drugi učenici i učitelji koji ne predaju u tom razrednom odjelu.

Ulaskom u školsku zgradu učiteljica/spremačica će poprskati učeniku dlanove dezinficijensom. Prije ulaska u učionicu učenik će u nužniku oprati ruke sapunom i vodom.

Molimo roditelje da učenicima pripreme marendu/užinu.

Radujemo se povratku učenika u školske klupe!

Provedbeni plan uključivanja svih učenika razredne nastave u školu je u privitku obavijesti.

 [više]

Organizacija rada u razrednoj nastavi i PRO od 25. svibnja 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 20:08

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak, 25.5.2020. godine počinje nastava u školi za sve učenike od 1. do 4. razreda Roditelji koji iz nekog razloga neće poslati dijete u školu dužni su o tome izvijestiti razrednicu i opravdati izostanak.

Nastava započinje:

- za učenike 2. i 4. razreda u 8.00 h

- za učenike 1. i 3. razreda u 14.00 h

Važne napomene pod -više.

 [više]

Odgovori Ministarstva na često postavljana pitanja za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 19:19

Poštovani roditelji,

u privitku možete pročitati odgovore Ministarstva znanosti i obrazovanja na često postavljena pitanja.

 [više]

Nove preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 5. 2020. 12:55

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je nove Preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije u vrtićima i osnovnim školama.

1. Nove Preporuke za organizaciju nastave za učenike od 1. do 4. razreda od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine - poveznica

2. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1- do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi - poveznica

 [više]

Obavijest za roditelje učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 11:33

Poštovani roditelji,

u privitku dostavljamo informacije vezane za nabavu drugih obrazovnih materijala koji su besplatni za učenike osnovnih škola s prebivalištem u Gradu Zagrebu, za školsku godinu 2020./2021. Napominjemo da roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu skeniranu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale (navedenu u dopisu) trebaju slati isključivo na

e-mail: nabava.osnovne-skole@zagreb.hr 

Dokumenti u privitku.

 [više]

Obavijest za roditelje - PROVOĐENJE ANKETA ZA ODABIR IZBORNOG PREDMETA

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 10:23

U narednoj školskog godini učenici će imati mogućnost pohađanja izbornog/izbornih predmeta.  Kao i do sada, mogućnost izbora izbornog predmeta je u 3. razredu za 4. razred (talijanski jezik, njemački jezik)  te u 6. razredu za 7. razred (informatika). Novost je da se od naredne  školske godine  informatika obvezno nudi kao izborni predmet za učenike od 1. do 4. razreda. 

Za uključivanje učenika u bilo koju izbornu nastavu potrebna je suglasnost roditelja. Anketu trebaju popuniti samo roditelji učenika koji se žele uključiti u program izborne nastave.

  1. Anketu za učenje informatike kao izbornog predmeta u 1. razredu provest će članovi Stručno razvojne službe u vrijeme kada  se bude održavalo testiranje – utvrđivanje psihofizičke spremnosti učenika za upis u 1. razred.
  2. Razredne učiteljice sadašnjih 1., 2. i 3. razreda će svim roditeljima poslati ankete za mogući odabir učenja informatike u  narednoj šk. godini. Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnost ukoliko žele da dijete naredne šk. god. pohađa nastavu informatike. Popunjenu i potpisanu anketu roditelji će vratiti učiteljici do 22. svibnja 2020. godine.
  3. Razredne učiteljice 3. razreda će  roditeljima poslati  ankete u kojima se djeci  daje mogućnost učenja stranog jezika u 4. razredu. Jezici su njemački i talijanski. Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnost ukoliko žele da dijete naredne školske godine pohađa nastavu stranog jezika. Popunjenu i potpisnu anketu roditelji će vratiti učiteljici do 22. svibnja 2020. godine.
  4. Razrednice 6. razreda će roditeljima poslati ankete o mogućnosti učenja informatike kao izbornog predmeta u 7. razredu.   Roditelji će putem ankete dati svoju suglasnosti ukoliko žele da dijete naredne šk. godine pohađa nastavu informatike. Popunjenu i potpisanu anketu roditelji će vratiti razrednici do 22. svibnja 2020. godine.

Ne postoji prepreka da u 4. razredu učenici sveukupno imaju 3 izborna predmeta jer se ograničenje dnevnog broja sati odnosi na broj sati obveznih predmeta.

 [više]

Školski kalendar za 2020./2021. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2020. 10:04

Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola školsku godinu za 2020./2021. regulirano je sljedeće:

- Nastavna godina počinje 7. rujna, a završava 18. lipnja 2020. odnosno 25. svibnja 2020. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

- Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.

- Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 8. siječnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021. godine

- Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. veljače 2021. godine i završava 26. veljače 2021 godine, s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021. godine

- Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.

Cijeli dokument možete otvoriti u priloženom dokumentu.

 [više]

Tajni proljetni gost u našem razredu

Autor: Antonela PETRIĆ, Linda KAVELJ, 15. 5. 2020. 10:22

Bezbroj padobrančića u njemu se krije,

O prekrasnoj livadi svaki od njih snije.

Učenici 3.b će Vam otkriti u svojim likovnim radovima o kome se radi.

Odrasli ih baš i ne vole.

U dječjim očima i srcima krije se velika ljubav  prema prirodi.

Učeničke radove pogledajte ovdje.

 [više]

Snjeguljica i sedam patuljaka 1.a

Autor: Petra Tomić, Helena Ivas, 12. 5. 2020. 17:17

Učenici 1.a razreda sudjelovali su u izradi digitalne slikovnice Snjeguljica i sedam patuljaka. 

Slikovnicu možete pogledati ovdje.

 [više]

Upis u 1. razrede osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 11. 5. 2020. 12:12

Dragi roditelji predškolaca,

prosljeđujemo Vam informacije NZJZ vezane za preglede od strane školskih liječnika.

Detaljnije pod -više.

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 5. 2020. 20:19

Od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. godine u školskoj zgradi će se, sukladno očitovanjima roditelja, odvijati nastava za jedno dijete. Za ulaz u školu koristi se glavni ulaz. Roditelji imaju obvezu pridržavati su Uputa NZJZ i Preporuka MZO.

 [više]

Sretan Majčin dan!

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 10. 5. 2020. 18:40

Učenici 4.d sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac napravili su video uradak povodom Majčinog dana koji se sastoji od literarnih radova na temu Mama (petostih ili činkvina) i likovnih radova na temu Aktivnosti s mamom (plošno istanjena masa).

Video uradak naših učenika 4.d možete pogledati ovdje.

 [više]

Najlipjem gradu na svitu

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Helena Ivas, 9. 5. 2020. 17:18

Ove godine nije bilo fjere, šušura, drvenarija, klepetuša , tombole....

To nas nije  omelo da   svojim literarnim i likovnim uratcima, koje smo spojili  u jedan video zapis, čestitamo  rođendan voljenom gradu.

 

Videozapis možete pogledati ovdje.

 [više]

Naš planet Zemlja

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Helena Ivas, 8. 5. 2020. 19:13

Iako nismo zajedno u razredu ujedinila nas je briga i ljubav za našu planetu Zemlju.

Bili smo vrijedni u nastavi na daljinu i napravili svoje prve plakate.

Naše poruke i radove možete pogledati u e - slikovnici učenika 2.a razreda.

Čuvajmo Zemlju!

Slikovnicu možete pogledati ovdje.

 [više]

Uz blagdan zaštitnika grada Splita, SVETOG DUJU

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 8. 5. 2020. 16:53

Posvećujemo ovu slikovnicu na poklon našen lipon gradu Splitu za njegov blagdan - fjeru Svetoga Duje.

E, kad već nismo mogli guštat i feštat po tvojin kalama, evo smo ti napisali verse i oslikali lipotu.

Živija nam grade o´kamena!

Tvoja dica i meštrovica iz skule Trstenik, iz 3.c.

Slikovnica je dostupna ovdje.

 [više]

Splitu za rođendan 4.d

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 7. 5. 2020. 09:34

Digitalna slikovnica Splitu za rođendan nastala je od literarnih radova (haiku pjesama, na poticaj zbirke haiku pjesama Nima Splita brez Splita, Dunje Kalilić i likovnih radova (rekompozicija, od radova nastalih tijekom nastave na daljinu, boja i crta). Ponosna na svoje drage učenike! 🥰

 [više]

Zaštitinik grada Splita - Sveti Duje

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 5. 2020. 09:07

U Splitu se stoljećima svečano slavi spomendan svetoga Duje, 7. svibnja, Dan grada Splita kada se održavaju liturgijske svečanosti, kulturne, gospodarske, sportske i zabavne manifestacije. Proslava Dana grada ove je godine drugačija zbog nemogućnosti organiziranja uobičajene proslave radi mjera predostrožnosti uzrokovanih COVID 19 epidemijom.

Naši su učenici tijekom nastave na daljinu obilježili Dan našega grada. Njihove uratke pogledajte u nastavku. 

Na dobro vam došla Sudamja!
 

 [više]

Upute HZJZ i preporuke MZO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 5. 2020. 09:42

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-a 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu:

Poveznica na Upute HZJZ https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf

Poveznica na preporuke MZO https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

Izjava se nalazi u priloženom dokumentu.

 [više]

Razredna pjesma: Zajedno možemo sve

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 1. 5. 2020. 22:10

Učenici 4. d razreda pokazali su kako i na daljinu  mogu stvarati i imati osjećaj zajedništva i to na najbolji mogući način pjesmom i plesom. Pjesmu Mi smo djeca Splita grada napisala je njihova učiteljica  Jagoda Čopac. Ubrzo se uglazbila uz potporu roditelja, a učenici su je s velikom radošću prihvatili. Tako je nastao razredni video uradak koji ne može nikoga ostaviti ravnodušnog. Bravo za naš 4. d!

Na poveznici se nalazi video uradak učenika.

 [više]

Upisi u 1. razred osnovne škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 4. 2020. 11:09

Poštovani roditelji djece koja se upisuju u 1. razred osnovne škole,

kada primimo nove upute vezane za upis učenika u 1. razred objavit ćemo ih na našim (ovim) mrežnim stranicama.

 [više]

Dan hrvatske knjige

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 21:04

Knjižničarka je u rubrici Knjižnica pripremila prilog o obilježavanju Dana hrvatske knjige.

Istražite.

 
 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 20:55

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje koji se već 50 godina obilježava u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj od 1990. godine. Više o tome možete pročitati rubruci Knjižnica u prilogu i na poveznicama koje je pripremila naša knjižničarka.

 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , Antonela PETRIĆ, 22. 4. 2020. 20:43

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike.

 [više]

UZ DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Nataša HRŽIĆ, Helena Ivas, 22. 4. 2020. 09:52

Slikovnica likovnih radova nastala je tijekom tjedna u kojem smo obilježili Dan planeta Zemlje,
tijekom nastave na daljinu.
Učenici 3.c poručuju nam:

Samo jedan SVIJET nam treba,
Živjeti da bude LAKO,
Zdrav i vesel,
Sunčan, NAŠ,
A mi ćemo znati KAKO!

 [više]

Obavijest učenicima

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 4. 2020. 16:17

Dragi učenici,

danas će vas učitelji još jednom u kanalima vaših razrednih odjeljenja obavijestiti o tome da morate svakodnevno potvrđivati prisustvo u virtualnoj učionici.

Kako je već prije dogovoreno i naglašeno, svaki dan provjeravate predmetne kanale i morate lajkati objave svih predmetnih učitelja koje imate po rasporedu toga dana, najkasnije do 19.10 h.  Jedino tako potvrđujete prisustvo na nastavi.

Ukoliko to ne napravite upisuje vam se izostanak u eDnevnik, a roditelji će trebati opravdati vaš virtualni izostanak. 

 [više]

Čestitka

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 4. 2020. 13:35

Miran i blagoslovljen Uskrs želim učenicima i djelatnicima škole kao i njihovim obiteljima.

S nastavom na daljinu nastavljamo od utorka, 14.4. za sve razrede osim za 4.b i 2.b (4.b započinje u petak 17.4., a 2.b u ponedjeljak 20.4.)

 [više]

Oživjela priroda

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 4. 2020. 12:13

Proteklih godina naši su se zadrugari uz vodstvo voditelja zadruge i brojnih učitelja i drugih djelatnika škole posebno trudili  kako bi oplemenili i uredili školski vrt. Pored maslinika, zasadili su brojne voćke, začinsko bilje i cvjetnice. Ima li što ljepše od sređenog ambijenta u kojemu svakoga dana boraviš!?  To je dodatni poticaj i ljepota koja daje snagu. Vrt već sada izgleda kao zelena oaza o čemu svjedoče fotografije u nastavku ove obavijesti. 

Dragi učenici, želim da vam oživjela priroda bude poveznica sa vašom školom kojoj silno nedostajete! 

 [više]

Besplatno savjetovanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 4. 2020. 09:45

Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letcima i obavijestima u prilogu. 

 [više]

"Kako podržati vještine i mentalno zdravlje djece" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 2. 4. 2020. 19:00

"Kako podržati vještine i mentalno zdravlje djece" materijal je koji je namijenjen prvenstveno djeci i roditeljima, a kojega je pripremio Stručni tim Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rahabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Materijal sadržava, kako kažu autori, niz aktivnosti za koje vjeruju da će pomoći djeci u izražavanju svojih misli i osjećaja, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost. Također vjeruju kako može pomoći i odraslima da ostanu u sadašnjem trenutku, prateći dijete te se prisjetiti svojih snaga, resursa i sustava podrške. Materijal u privitku.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 3. 2020. 20:20

Dragi učenici,

sutra završava drugi tjedan nastave na daljinu koji je pred sve nas stavio određene nepoznanice pri izvođenju takvog oblika nastave koje nastojimo zajedno riješiti na obostranu korist.

Vaša komunikacija u razrednim kanalima je uglavnom dobra i vidim da je velika većina jako aktivna. Bravo! Čestitam i vama, ali i vašim učiteljima! 

Sagledavajući cjelokupnu situaciju i uvažavajući povratne informacije vaših roditelja i vas, odlučili smo sljedeće:

Neovisno o tome kada biste nekoga dana bili na nastavi u školi, učitelji će vam sve materijale u kanale virtualnih učionica stavljati na 2 načina:

1. Dan ranije za sutrašnji dan - materijali koje će vam učitelji slati na ovaj način

   (najčešće u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima) odnosit će se na

   sutrašnji raspored sati. To znači da eventualne domaće uratke koje učitelj zadaje

   u objavama na ovaj način ne trebate izvršiti do sutradan, nego do narednog

   šk.sata toga predmeta ili do nekog drugog roka kojega vam učitelj navede) 

    ili

2. Isti dan kada bite bili na nastavi, ali najkasnije do 10.00 h

 

Budite strpljivi i solidarni i ostanite doma!

 [više]

Tehnička podrška - tableti

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, Helena Ivas, 23. 3. 2020. 20:21

Dragi učenici,

od sutra 24.3.2020. ukoliko imate poteškoća sa svojim tabletima i potrebna vam je pomoć tehničke podrške naše škole, potrebno je svoj problem opisati i poslati e-poštom (e-mailom). Ukoliko poteškoću nije moguće riješiti komunikacijom preko e-pošte, dogovorit ćete s tehničkom podrškom termin dolaska u školu.

 [više]

ZA UČENIKE

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 3. 2020. 17:53

Obavijest za učenike kojima je potrebna pomoć pri pretraživanju interneta nalazi se ovdje.

 [više]

ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Igor Mateljan, 23. 3. 2020. 17:52

Danas su aktivirani timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć.

Brojevi telefona na poveznici:

https://www.facebook.com/pg/ministricaBlazenkaDivjak/posts/?ref=page_internal

 [više]

ZA RODITELJE

Autor: Igor Mateljan, 23. 3. 2020. 17:14

Pomognite djeci

Poštovani roditelji,

nekoliko savjeta Svjetske zdravstvene organizacije...

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 20. 3. 2020. 12:34

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 23. ožujka 2020. godine u vremenskom razdoblju od 9.00 - 11.00 h u školi će biti osoba zadužena za pružanje podrške za eventualne probleme pri korištenju preuzetih tableta. 

Sukladno naputcima Stožera Civilne zaštite, molimo da se prilikom dolaska u školu istih pridržavate.

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 19. 3. 2020. 19:28

Dragi roditelji,

u ovim zahtijevnim vremenima kada se mnoge stvari udaljavaju od naše uobičajene svakodnevnice trudimo se održati barem i mali dio onoga što nam život čini lakšim (i nadamo se, boljim) te Vam želimo poručiti da se u slučaju da se pojave situacije u kojima trebate pedagoški ili psihološki savjet te eventualnu pomoć u učenju s punim povjerenjem obratite članovima naše stručne službe na njihove službene mail adrese 
ana.longin@skole.hr
ili ih kontaktirate preko svojih razrednika.
U nadi da će se dječji smijeh u što kraćem roku ponovo oriti našim hodnicima srdačno Vas pozdravljamo. 
Pazite na sebe i druge!
 [više]

PRISTUP VIRTUALNIM UČIONICAMA

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 16:04

 

5.a 6.a 7.a 8.a
5.b 6.b 7.b 8.b
5.c 6.c 7.c 8.c
5.d     8.d

 

 [više]

Slanje dokumenata na MS Office 365 platformu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, 17. 3. 2020. 14:05

Dragi učenici,

korake kao pomoć u snalaženju pri slanju dokumenata na MS Office 365 platformu izradio vam je učitelj Jakov Stanojević. 

Pronađite ih u priloženom dokumentu.

 [više]

Nastava u virtualnim učionicama od 18.3.2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 13:20

Dragi učenici,

iako se još uvijek javljaju određene tehničke poteškoće i nejasnoće, nadam se da će od sutra ipak nesmetano funkcionirati zamišljena komunikacija i nastava na daljinu putem virtualnih učionica. Stoga sve koji sudjeluju u radu molim za stpljenje i razumijevanje.

Da podsjetimo, učenici od 1. do 4. razreda i učenici iz Malog razreda, idućih će dana pratiti školski program na HRT3 u programu "Škola na Trećem". Njihove učiteljice će vam putem uspostavljenih komunikacijskih kanala s roditeljima pružati sve dodatne upute, smjernice i zadatke. 

Od sutra, 18.3.2020. učenici od 5. do 8. razreda pratiti će nastavu na daljinu putem virtualnih učionica prema našem školskom rasporedu.

Predmetni učitelji će vam u virtualnim učionicama dostavljati poveznice (linkove) na kojima će se nalaziti zadatci za rad. Vaš zadatak za svaki pojedini dan je pronaći predmet iz školskog rasporeda i u predmetu pronaći poruku vašeg učitelja te slijediti uputu učitelja. Zadatke u virtualnim učionicama možete izvršavati bilo kada tijekom dana.

Učenicima je i dalje dostupan program na Sportskoj televiziji.

Ukoliko učenik ima poteškoće pri izvršavanju zadataka može se obratiti predmetnom učitelju preko privatnog razgovora u virtualnoj učionici.

Novonastala situacija nas je svih zatekla, no usprkos tome jako sam ponosna što ste i vi učenici kao i vaši učitelji odmah reagirali i pratili dosadašnje upute kako bismo što prije uspostavili našu virtualnu školu koju su nam danonoćnim radom proteklih dana omogućili vaši učitelji.

                                                                         Vaša ravnateljica

 [više]

Pristup internetu

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 3. 2020. 12:27

U slučaju da neki učenici kod kuće nemaju računalo ni pristup Internetu, moguće je podnijeti Zahtjev za posudbu uređaja.

Zahtjev za posudbu uređaja sa pristupom Internetu podnosi roditelj ili staratelj učenika. Zahtjev je dostupan na stranicama Škole za život na poveznici https://bit.ly/2Wg08jS .

U zahtjevu roditelj mora pod materiajlnom i krivičnom odgovornošću potvrditi:

- da u kućanstvu nemaju uređaj (računalo, tablet, pametni telefon koji podržava komunikaciju preko aplikacija virtualnih učionica) s pristupom Internetu

- da u kućanstvu nemaju pristup internetu

Roditelj mora navesti osobne podatke i adresu kućanstva i OIB-ove svih članova kućanstva kao i prosječan mjesečni prihod članova kućanstva.

Roditelj također potvrđuje da Ministarstvo znanosti i obrazovanja može provjeriti sve podatke o prihodima članova kućanstva/obitelji u Poreznoj upravi.

Roditelj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje  da su navedeni podaci istiniti.

 

 [više]

POVEZNICE NA VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 17. 3. 2020. 09:29

Dragi učenici i roditelji,

prema preporuci MZO od ponedjeljka je počela nastava na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom organizira nastavu svakog dana na trećem programu HRT-a za učenike razredne nastave  pod nazivom Škola na Trećem. Za učenike predmetne nastave nastavni sadržaji se prikazuju na Sportskoj televiziji.

Raspored smo već objavili.

Komunikacija s predmetnim učiteljima odvijat će se u virtualnim razredima kojima učenici pristupaju putem poveznica za pojedine razrede koji se nalaze u tablici. Za prijavu je potrebno unijeti svoje AAI korisničke podatke (korisničko ime i lozinka za e-dnevnik).

Učenici se mogu prijaviti u Virtualni razred jedino ako su prije toga napravili prvu prijavu u sustav Office 365 za škole i prihvatili uvjete korištenja.

 

Također, važno je pridržavati se pravila komunikacije u virtualnim učionicama koja su jednaka pravilima u školskim učionicama.

 

 [više]

Online nastava - utorak 17.3.2020.

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 17. 3. 2020. 09:12

Objavljujemo poveznicu za pristup nastavnim sadržajima za razrednu (1. - 4. razred) i  predmetnu nastavu (5. - 8. razred).

https://skolazazivot.hr/raspored/

 

 

 [više]

Obavijest roditeljima vezano za upis djece u 1. razred

Autor: Antonela PETRIĆ, 16. 3. 2020. 13:12

Temeljem naputka nadležnog ministarstva, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Roditelji će biti naknadno obaviješteni o novim rokovima nakon što škola dobije upute nadležnih tijela.

U skladu s navedenim rokovima usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.

 

 [više]

MZO - Nastava na daljinu - raspored

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:39

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim mrežnim stranicama rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. Iste možete pronaći na poveznici:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597?fbclid=IwAR2idbOma-RwS01h0O6FC-s_-7o6ndC08bx_sCD5R_t6DrBhYavScyQ1YP8

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:25

Otkazuje se odlazak učenika na školski poligon koji se trebao provesti od 16.3.2020.-19.3.2010.

Otkazuju se svi treninzi u školskoj sportskoj dvorani.

Ove godine zbog corona virusa u CISOK-u neće biti akcije "Izaberi pametno-izaberi deficitarno!"

 [više]

Pomoćnici u nastavi - izvođenje nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 3. 2020. 10:24

Dopis u privitku.

 [više]

OBAVIJEST ZA IZVOĐENJE ONLINE NASTAVE

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 14. 3. 2020. 22:21

Sve škole u ponedjeljak će uspostaviti komunikacijske kanale na kojima će se u ponedjeljak i utorak vršiti testiranje virtualnih razreda, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole.

U ponedjeljak će svi učenici imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji:

- učenici 1. - 4. razreda na HRT3 Škola na Trećem

- učenici 5. - 8. na Sportskoj televiziji

prema sljedećem rasporedu:

razred

termin

1. razred

8.00 - 10.00

2. razred

10.00 - 12.30

3. razred

13.00 - 16.00

4. razred

16.00 - 19.00

razred

termin

predmeti

5. razred

8.00 - 9.30

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6. razred

9.30 - 10.45

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7. razred

10.45 - 11.50

MAT, HRV, BIO, GEO

8. razred

11.50 - 12.45

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

Detaljnije upute pod - više.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 14. 3. 2020. 13:43

Poštovani učenici i roditelji,

u fazi smo otvaranja virtualnih učionica. U tu svrhu koristimo sustav Office365 za škole, Microsoft Teams. Zbog velikog broja korisnika na razini države, pristup sustavu je onemogućen. Stoga pratite mrežne stranice škole na kojima ćemo, kada se sustav osposobi, objaviti nove inforamcije vezane za navedeno.

 

 [više]

POZIV RODITELJIMA UČENIKA 5. I 7. RAZREDA ZA PREUZIMANJE TABLETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Jakov Stanojević, 13. 3. 2020. 15:32

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da je sutra, u subotu u vremenu od 9.00 do 12.00 sati predviđeno preuzimanje tableta za učenike petih (5.) i sedmih (7.) razreda.

Tablete preuzimaju isključivo roditelji koji prilikom preuzimanja potpisuju "Revers tablet" (primjerak u privitku).

Ukoliko pojedini roditelj nije u mogućnosti doći u predviđeno vrijeme, potrebno je da se javi razredniku radi dogovora o novom terminu o isporuci.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE NA DALJINU

Autor: Antonela PETRIĆ, 13. 3. 2020. 15:24

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine obustavlja se nastava u školi na razdoblje od 2 tjedna.

Nastava će se od toga dana organizirati na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Upute će biti objavljene na mrežnim stranicama škole.

Učenici razredne nastave nastavu će pratiti na programu HRT 3 u programu pod nazivom Škola na Trećem i to u terminima:

  1. razred: od 8.00 - 10.00 sati
  2. razred: od 10.00 - 12.30 sati
  3. razred: od 13.00 - 16.00 sati
  4. razred: od 16.00 – 19.00 sati

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 bit će u ponedjeljak, 16.3.2020. godine.

Za učenike razredne nastave kojima roditelji nisu u mogućnosti ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće bit će organiziran prihvat.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan.

Raspored nastave po smjenama će odrediti MZO i objaviti na svojim mrežnim stranicama https://mzo.gov.hr/.

Dodatno, sportska televizija će emitirati sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE OD 5. do 8. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, Tonkica Maras Anđelković, 13. 3. 2020. 13:44

Poštovani učenici i roditelji,

sukladno odluci MZO sve osnovne i srednje škole moraju odraditi potrebne pripremne radnje kako bi se mogle kreirati virtualne učionice kako bi se mogla održavati nastava na daljinu.

Potrebno je da se učenici od 5. do 8. razreda tijekom današnjega dana logiraju sa svojim elektroničkim identitetom na  Office 365 za škole  (https://office365.skole.hr/) te izabrati OneDrive i nakon toga se odjave.

 [više]

Oprez u svakodnevnom životu- prekomjerno korištenje elektroničkih naprava

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 12. 3. 2020. 12:41

Tijekom ovoga tjedna su u prvim razredima održane radionice sa ciljem upoznavanja učenika  s negativnim utjecajem prekomjerno provedenoga vremena uz elektronske medije te poticanja i osvješćivanja važnosti preuzimanja odgovornosti za korištenje slobodnog vremena.

 [više]

Pravilno pranje ruku

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 3. 2020. 11:53

 [više]

Mali ekonomisti

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 3. 2020. 10:21

Dok grupa malih ekonomista čeka da neke od njihovih ideja ugledaju svjetlo dana, ovdje možete pogledati njihove nove aktivnosti.

 [više]

Rezultati učenika na županijskoj razini natjecanja iz tehničke kulture i informatike

Autor: Tonkica Maras Anđelković, 9. 3. 2020. 15:04

Nakon provedenog školskog natjecanja iz tehničke kulture i informatike te na temelju ostvarenih rezultata, na županijsko natjecanje, pod mentorstvom nastavnice Tonkice Maras, pozvani su učenici: Bartol Babić, Lovre Tomić, Ivan Obraz i Klara Aljinović.

Na županijskom natjecanju postigli su ove rezultate:

 [više]

Posjet Muzeju grada Splita i Galeriji Emanuela Vidovića

Autor: Dina MILIČEVIĆ, Antonela PETRIĆ, 9. 3. 2020. 09:32

Dana 5.ožujka učenici 4.a,4.b i 4.c razreda posjetili su Muzej grada Splita i kroz igru učili o svom gradu. U Galeriji Emanuela Vidovića nakon razgledavanja slikali su po uzoru na poznatog slikara. 
 [više]

Za roditelje učenika 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 3. 2020. 12:11

U prilogu se nalazi plakat s informacijama o dostupnim terminima predavanja.

 [više]

Filatelija

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 3. 2020. 11:10

Mjesec ožujak knjižničarska grupa je posvetila filateliji. Detaljnije o tome možete pročitati ovdje.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 3. 2020. 21:16

Petero naših šestaša, Ante, Duje, Klara, Leona i Zrinka u pratnji naše Ravnateljice i vjeroučiteljice Jelene Grabovac  predstavljalo je 2. ožujka našu školu na Nadbiskupijskom natjecanju Vjeronaučna olimpijada koje se održalo u OŠ Ivana Lovrića u Sinju.

 [više]

Dan hrvatske glagoljice

Autor: Antonela PETRIĆ, Zorana Granić, 4. 3. 2020. 15:40

Hrvatski sabor je na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje 22. veljače proglasio Dan hrvatske glagoljice.

 

 [više]

Projekt "Zajedno više možemo"

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 4. 3. 2020. 14:30

Dana 3. ožujka 2020. održano je predavanje u sklopu projekta "Zajedno više možemo", koje provodi Policijska uprava splitsko - dalmatinska i Grad Split, za sve četvrtaše od strane kvartovskog policajca Z. Rose.

 [više]

Vježba evakuacije i spašavanja

Autor: Antonela PETRIĆ, 28. 2. 2020. 21:37

Danas se u 11.00 h školsko zvono oglasilo dugim jednoličnim tonom u trajanju od 1 minute. Bio je to znak da je u školi "došlo do požara" i da je sve osobe koje se u njoj nalaze moraju napustiti. 

 

 [više]

Pod dojmom Poštarske bajke

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Antonela PETRIĆ, 28. 2. 2020. 15:41

Postoje li poštarski patuljci koji noću razvrstavaju pisma?Može li se odrediti sadržaj pisma ako se stavi na čelo?

Kako pisma dolaze na naše adrese?

 [više]

Koronavirus - mjere prevencije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 2. 2020. 22:24

Ministarsvo zdravstva objavilo je na svojim mrežnim stranicama osnovne informacije o koronavirusu i mjerama prevencije koje su istaknute u letku.

 [više]

Maškare

Autor: Antonela PETRIĆ, Martina Šegvić, 26. 2. 2020. 20:11

U našoj školi se jučer održao tradicionalni ples pod maskama za učenike od prvog do četvrtog razreda. 

 

 [više]

Dan ružičastih majica u 3.c

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 26. 2. 2020. 20:01

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

 [više]

Poziv na županijsko natjecanje iz geografije

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2020. 19:52

Na županijsko natjecanje iz geografije koje će se održati 18.ožujka 2020. godine pozvani su Paulo Ciotti, 5. r., Amelie Kačić, 5. r i Tin Matijaš, 8.r (mentor učenicima je Ivan Vuković) te Ivan Zorn, 6. r. (mentor Jakov Stanojević).

Čestitamo učenicma i mentorima i želimo puno uspjeha na daljnjem natjecanju!

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2020. 18:13

Na popisu pozvanih učenika na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika našla su se četiri učenika naše škole. 

 [više]

2. mjesto na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika

Autor: Katija KUNAC, Antonela PETRIĆ, 23. 2. 2020. 19:56

Neprekidan trud je ključ da otključamo naše mogućnosti. A da se trud, radoznalost, upornost i želja za otkrivanjem novog isplate, pokazao je učenik 8.b razreda - Tin Matijaš.

 [više]

eTwinning

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 20. 2. 2020. 11:19

U sklopu izvan nastavne aktivnosti „Mali ekonomisti“ učenici petog razreda uključeni su u eTwinning projekt s nazivom „In saving is the gain“ (U štednji je dobitak), a u kojem su nam partneri učenici i učiteljica iz škole Agrupamento de Escolas de Pardilhó iz Portugala.

 

 [više]

Utrka dm dječje milje - subota 22.2.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 2. 2020. 10:05

Utrka dm dječje milje održava se u subotu, 22.2.2020. u 14:00 sati na splitskoj Rivi. Pravila utrke i Privola za sudjelovanje nalaze se u priloženim dokumentima.

 

 [više]

Humanitarna akcija "Blagdansko srce"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 17. 2. 2020. 10:54

U duhu blagdanskog ozračja Crveni križ i OŠ Trstenik pozivaju vas da svojim prilogom podržite humanitarnu akciju Blagdansko srce namijenjenu najpotrebitijim stanovnicima našeg grada.

 [više]

Sretno vam Valentinovo!

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 14. 2. 2020. 08:53

Ove godine u atriju škole postavljen je sandučić za sve zaljubljene, a vrijedni Kupidovi pomoćnici u petak, 14. veljače 2020., na Valentinovo, podijelit će pristigle poruke, čestitke i pisamca onima koji su osvojili nečije simpatije.

Želimo Vam sretan dan zaljubljenih!!!

 [više]

Pozvani na nadbiskupsko natjecanje

Autor: Antonela PETRIĆ, Josipa Stipica, 11. 2. 2020. 09:27

Međuškolsko natjecanje iz Vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko–makarskoj nadbiskupiji održano je 29. siječnja 2020 godine, u osam škola po regionalnom ključu.

 [više]

Dioklecijanova škrinjica

Autor: Nataša HRŽIĆ, Antonela PETRIĆ, 10. 2. 2020. 19:02

Ni bura nas nije spriječila da se ovu srijedu, 5.veljače 2020. uputimo u obilazak Dioklecijanove palače pod stručnim vodstvom tete vodičke.

 [više]

Pozvani na županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Antonela PETRIĆ, Nada Ćurić, 10. 2. 2020. 18:48

Nakon provedenog školskog natjecanja iz matematike na županijsko natjecanje pozvano je čak šestero učenika naše škole.

 [više]

Pripreme za provedbu upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 7. 2. 2020. 10:04

O proceduri upisa učenika u 1. razred osnovne škole informirajte se pod -više.

 [više]

Zahvalnica

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 2. 2020. 10:52

Caritas Nadbiskupije Split zahvaljuje školi za uspješno provedenu akciju "I ti si dio mene" provedenu u vrijeme Božića 2019. godine. 

 [više]

Školska razina natjecanja

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 2. 2020. 20:47

Sukladno Vremeniku natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020. do sada su provedena školska natjecanja pod - više.

 [više]

Novosti iz naše knjižnice

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 2. 2020. 20:14

Ovdje pročitajte o najnovijim događanjima u našoj knjižnici.

 [više]

Školsko natjecanje iz informatike

Autor: Helena Ivas, 23. 1. 2020. 15:00

Školsko natjecanje iz informatike održat će u petak 24. siječnja 2020. u informatičkoj učionici.

 [više]

Božić 2019.

Autor: Helena Ivas, 24. 12. 2019. 19:05

 [više]

Božićni sajam

Autor: Helena Ivas, 24. 12. 2019. 18:24

U petak, 23. prosinca 2019. godine s početkom u 17:30 sati u našoj školi održao se već tradicionalni božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljicama, nastavnicima i nastavnicama.

 

 [više]

Nadoknada dana provedenih u štrajku i završetak nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 21. 12. 2019. 15:50

Naveden je raspored nadoknada za dane provedene u štrjku, te trajanje zimskih i proljetnih praznika.

 [više]

Obavijest o nastavi u ponedjeljak 23.12.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 19. 12. 2019. 15:26

U ponedjeljak 23. prosinca 2019. završava prvo polugodište. Toga dana održat će se nastava, božićna priredba i božićni sajam.

 [više]

Preventivna akcija Mir i dobro Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 19. 12. 2019. 13:34

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

 [više]

Adventska humanitarna akcija

Autor: MIRJANA MEŠIN, Helena Ivas, 19. 12. 2019. 12:57

U adventskom razdoblju od 1. 12. do 13. 12. 2019. u našoj školi provedena je humanitarna akcija I Tl SI DI0 MENE, Slatkiš tjedno za dijete jedno. 

 

 

 [više]

Radionice Mali ekonomisti

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 17. 12. 2019. 11:08

U školskoj godini 2019./2020. nastavljamo s provedbom seta radionica Mali ekonomisti i to u 3.c razredu. Učenici se možda po prvi puta susreću sa pojedinim terminima iz područja financijske pismenosti, a ona već postojeća formiraju u zasebnu kategoriju izvan ustaljenih predmetnih mapa u jednu novu koja će, nadam se, postati stalna kategorija u cjeloživotnom obrazovanju.  Više o radionicama pročitajte u rubrici Stručno-razvojna služba.

 

 [više]

Juuu- huuu, praznici su! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 13. 12. 2019. 15:04

Kao i nekoliko prethodnih godina, ustanove u kulturi i ove godine pripremaju brojne i zanimljive radionice za djecu tijekom zimskih školskih praznika u sklopu akcije Juuu-huuu, praznici su! Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

 [više]

Večer matematike 2019

Autor: Helena Ivas, 11. 12. 2019. 14:53

Desetog dana mjeseca prosinca u našoj je školi održana „Večer matematike“ s početkom u 18:30 h. 

 [više]

Junaci Pavlove ulice na djelu

Autor: Antonela PETRIĆ, Zdenka STRIZREP, 11. 12. 2019. 11:18

Učenici 5.a obradili su lektiru na zanimljiv način. 

 [više]

Promocija Zbornika "Na koljenima djeda i bake"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 11. 12. 2019. 11:07

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je svečanu promociju Zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova "Na koljenima djeda i bake" 5. prosinca (četvrtak) 2019. godine u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

 [više]

Radionica "Humane vrednote"

Autor: Antonela PETRIĆ, MIRJANA MEŠIN, 11. 12. 2019. 10:57

U srijedu 4.prosinca u 4.a i 4.d razredu održana je radionica Crvenog križa na temu - Humane vrednote - Odgoj za humanost.

 

 [više]

„Dio sam svake knjige koju sam pročitao.“

Autor: Antonela PETRIĆ, Ivana Vukas Silić, 10. 12. 2019. 11:11

„Dio sam svake knjige koju sam pročitao.“

Rekao je to američki pisac, novinar i poznata televizijska ličnost John Kieran. Ovom rečenicom sažeo je san svakog učitelja hrvatskog jezika. U vremenu kad nam se govori da djeca ne vole i ne žele čitati iznimno je bitno djeci rasplamsati ljubav prema pisanoj riječi, probuditi maštu i oživjeti usnule kozmose kreativnosti u njihovim umovima.

 [više]

Školski medni dan

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 12. 2019. 09:55

U osnovnim školama diljem Hrvatske obilježen je "Školski medni dan" koji se obilježava na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicma prvih razreda osnovnih škola podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u staklenci volumena 370 ml te ekukativna slikovnica "Pčelica Jelica i medo Edo".

 [više]

Večer matematike 2019

Autor: Helena Ivas, 6. 12. 2019. 13:27

Dragi učenici i roditelji pozivamo Vas u utorak, 10.12.2019. na Večer matematike koja će se održati u našoj školi.

 [više]

Zlatna večer matematike

Autor: Nives PETRIČEVIĆ, Jagoda Čopac, Helena Ivas, 3. 12. 2019. 22:19

 

Dana 3.12.2019. u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci održana je Zlatna večer matematike.

 [više]

Rezultati Sudoku natjecanja

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 3. 12. 2019. 21:54

U subotu, 30. studenog 2019. na FESBu je održano Sudoku natjecanje za učenike nižih razreda osnovnih škola.

 [više]

"Slatkiš tjedno za dijete jedno"

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 12. 2019. 20:55

 

Poziv na humanitarnu akciju za potrebe Caritasa Nadbiskupije Split.

 [više]

Obavijest o nastavi

Autor: Helena Ivas, 2. 12. 2019. 20:47

Štrajk se prekida. Sutra se nastavlja nastava po redovnom rasporedu.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 12. 2019. 11:58

Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama se nastavlja i u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine.

 [više]

Zlatna večer matematike 2019

Autor: Helena Ivas, Jagoda Čopac, Nives PETRIČEVIĆ, 29. 11. 2019. 12:55

Dragi učenici, roditelji i svi zainteresirani pozivamo Vas 3.12.2019. na Zlatnu večer matematike koja će se održati u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, Helena Ivas, 28. 11. 2019. 16:24

Poštovani učenici i roditelji,
obavještavamo vas da djelatnici škole i u petak, 29.11.2019.godine nastavljaju štrajk.
 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 27. 11. 2019. 12:09

Poštovani učenici i roditelji,

zbog najavljenog štrajka zaposlenika u četvrtak, 28.11.2019. godine nastava će prema važećem rasporedu biti organizirana jedino u 2.b i 4.b razredu.

 [više]

Obavijest o nastavku štrajka

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 11. 2019. 12:39

Poštovani učenici i roditelji,
obavještavamo vas da je i za srijedu, 27.11.2019. godine najavljen štrajk zaposlenika.
O organizaciji nastave pogledajte pod - više.
 
 [više]

Obavijest o najavi štrajka za utorak, 26.11.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, 25. 11. 2019. 17:48

Poštovani učenici i roditelji,

štrajk djelatnika nastavlja se i sutra, 26. studenoga 2019. godine. Detaljnije o mogućnosti održavanja nastave pročitajte pod -više.

 [više]

Obavijest o najavi štrajka za ponedjeljak, 25.11.2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 11. 2019. 13:09

Sindikati su i za ponedjeljak, 25.11.2019.godine najavili štrajk.

Više o mogućnosti održavanja nastave pogledajte pod -više.

 [više]

Škola u prirodi (Južna Dalmacija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jagoda Čopac, Helena Ivas, 14. 11. 2019. 19:43

Škola u prirodi (Južna Dalmacija)

 [više]

Važna obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 12. 11. 2019. 18:04

Sa istočne strane škole, uz školsko igralište nalazi se pješačka zona na početku koje je postavljen prometni znak obavijesti koji ukazuje na istu. Uz taj znak nalazi se i prometni znak kojim je vidljivo da je pješačkom zonom dozvoljeno kretanje motornim vozilima samo vozilima hitnih službi i vozilima za prijevoz učenika s posebnim potrebama.

Molimo vozače da zbog sigurnosti učenika, ali i svih ostalih sudionika u prometu ne koriste pješačku zonu kao kolni pristup školskoj zgradi.

 [više]

Ekskurzija 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Helena Ivas, 8. 11. 2019. 16:22

Ekskurzija 2019./2020.

U privitku se nalazi obrazac za organizaciju višednevne izvanučionične nastave.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 ODABRANI UDŽBENICI
RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
02.06.2020. 13:49
Objavljene su publikacije ,,Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. - Idemo u srednju!”
Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na: Prijave i upisi u ... The post Objavljene su publikacije ,,Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. - Idemo u srednju!” appeared first on CARNET .

02.06.2020. 12:44
Novi digitalni obrazovni sadržaji za učenike i nastavnike za nastavne predmete i međupredmetne teme
Pored dosadašnjih digitalnih obrazovnih sadržaja - e-Škole DOS-ova i e-Škole scenarija poučavanja nastalih u pilot projektu specifično za prirodoslovne predmete i matematiku, tijekom svibnja su objavljeni novi e-Škole DOS-ovi za ... The post Novi digitalni obrazovni sadržaji za učenike i nastavnike za nastavne predmete i međupredmetne teme appeared first on CARNET .

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju