preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

PROJEKT COMENIUS

FOTO GALERIJA

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Ela Veža
29. 9. 2015. 14:51
Ela Veža
30. 5. 2015. 15:32
Ela Veža
2. 4. 2015. 22:22
Antonela PETRIĆ
27. 10. 2014. 18:12
Antonela PETRIĆ
26. 6. 2014. 23:12
Antonela PETRIĆ
4. 5. 2014. 16:47
Ana Longin
22. 4. 2014. 15:49
Ela Veža
5. 4. 2014. 20:51
Antonela PETRIĆ
24. 3. 2014. 16:42
Antonela PETRIĆ
30. 1. 2014. 12:49
Antonela PETRIĆ
30. 1. 2014. 12:28
Antonela PETRIĆ
24. 11. 2013. 16:30
Antonela PETRIĆ
17. 11. 2013. 21:52
Nataša HRŽIĆ
30. 10. 2013. 12:15
Ela Veža
23. 10. 2013. 12:45
Ela Veža
22. 10. 2013. 15:36The world around us-its cultural heritage and its landscapes

Diseiminacija projekta učiteljima informatike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 25. 9. 2015. 14:04

U četvrtak, 17. rujna 2015. na ŽSV-u učitelja informatike Splitsko-dalmatinske županije predstavljen je Comenius projekt OŠTrstenik “ The world around us - its cultural heritage and its landscapes“.
Koordinatorica projekta Nataša Hržić upoznala je kolege s ovim dvogodišnjim projektom prezentiravši svoja iskustva sa svim prednostima sudjelovanja i suradnje, ali i malim nedostacima koordiniranja i vođenja raznolike grupe ljudi. Učiteljica informatike prezentirala je svoje mobilnosti iz matematičko-informatičkog ugla te usporedila kurikulume posjećenih zemalja s našim.

                          


Sudionici skupa na kraju prezentacije ispunili su evaluacijski listić te ih je 84% kroz prezentaciju projekta imalo priliku čuti nešto novo i zanimljivo. Zanimljivo je i to da iako većina kolega nije do sada sudjelovala u ovakvim projektima (86%) ni u skoroj budućnosti nemaju u planu aplicirati za neki od EU projekata ( 79%).€

         

 [više]

7. mobilnost: Tallin (Estonija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 26. 6. 2015. 09:52

Iako je projekt izgledao beskonačno dug prije dvije godine, sada nakon posljednje mobilnosti vidimo da je sve prošlo u trenu. Osim što smo dvije godine stariji, a u međuvremenu smo dvije generacije osmaša otpratili u srednje škole, vrijeme je za sređivanje ukupnih dojmova i rezimiranja što sam naučio. 

Prije samog završnog izvješća o ovom hvalevrijednom projektu evo par crtica s posljednje mobilnosti u ovom projektu. 

 [više]

Mali poklon-sastavite puzzle

Autor: Ela Veža, 20. 4. 2015. 19:31

previewpreview
preview preview
preview piecepreview

 [više]

6. mobilnost: Bugarska (Varna) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 14. 4. 2015. 11:35

Vjerojatno ste već pogledali fotografije s mobilnosti u popularno Bugarsko turističko određište Varna, a sada u dokumentu u privitku možete pročitati kako mobilnost učitelja rezultira učenjem koje prenose u svoj svakodnevni život i rad. 

 

 [više]

5. mobilnost: BETZDORF (NJEMAČKA) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 27. 10. 2014. 17:59

Nakon četveromjesečne pauze ostvarili smo i 5. mobilnost našeg projekta. Comenius tim sačinjavale su dvije učenice i 5 učiteljica. U priloženom dokumentu nalazi se izvješće iz kojeg je vidljivo kako su tekli dani zajedničkog druženja među 71 sudionikom na ovoj mobilnosti.

U foto-galeriji ove rubrike pronađite i ostale fotografije.

 [više]

4. mobilnost: Ceuta, Španjolska Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 18. 6. 2014. 22:30

4. mobilnost comenius tim ostvario je u Ceuti u Španjolskoj. Ceuta je autonomni grad španjolske na sjevernoj obali Afrike, okružena Marokom, na obali Sredozemnog mora u blizini Gibraltarskog tjesnaca. Izvješće sa ove mobilnosti možete  pročitati u priloženom dokumentu pod -više.

 

 [više]

3. mobilnost - Hrvatska OŠ "Trstenik" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 5. 5. 2014. 16:56

Rado smo prionuli poslu oko organizacije i pripremanja dolaska naših Comenius partnera. Tim za rad u Comeniusu rasporedio je zadatke nakon kojeg su svi prionuli poslu. Dan po dan, prikupljali smo potrebne materijale i povremeno dolazli do novih, još interesantnijih ideja.

S lakoćom smo odradili sve predradnje misleći na svaki detalj tako da smo jedva dočekali dolazak naših prijatelja. Posebno nas je obradovao posjet 12 učenika iz Francuske, Cipra i Njemačke. Njihovo viđenje je uz viđenje nastavnika od velike  važnosti u analizi i vrednovanju našega rada u okvirima kojima težimo i razvoju partnerskih odnosa unutar Europske unije. Učeći jedni od drugih razvijamo naše potencijale i resurse te  putem eTwiinninga, programa za cjeloživotno učenje, radimo na međunarodnoj suradnji i usavršavanju osoblja, a nastavnicima i učenicima omogućujemo upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

Izvješće sa 4. mobilnosti pronađite u priloženom dokumentu pod više, a fotografije, kao i uvijek, u foto-galeriji.

Donosimo i prilog s RTL televizije

 [više]

Ostvarena 3. mobilnost Comenius projekta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 5. 2014. 17:49

Comenius partneri su na svojoj video konferenciji održanoj preko skypa odredili tijek i povezanost 3.  mobilnosti našeg projekta.

Kako su talijanske škole koje sudjeluju u projektu smještene u neposrednoj blizini Ancone odakle se vrlo jednostavno brodskom linijom stiže do Splita, tako smo spojili ove dvije mobilnosti na način da se prvi dio odvijao u Italiji od 2. - 4. travnja 2014., a drugi dio u Hrvatskoj od 5. - 8. travnja 2014. godine.

Na ovoj, 3.mobilnosti sudjelovale su  4 učenice naše škole i 3 njihove učiteljice. Njihove dojmove i tijek mobilnosti pročitajte u priloženom dokumentu "Italija, 3. mobilnost" pod više.

Fotografije, kao i uvijek, pronađite u foto-galeriji.

 

 [više]

Aktivnosti tijekom veljače

Autor: Lada PAVELIĆ, 24. 3. 2014. 16:18

U veljači smo spojili dvije kurikulumske aktivnosti - projekt grada Splita "Dioklecijanova škrinjica" u kojoj sudjeluju učenici trećih razreda i projekt Comenius i aktivnost koja uključuje razgledavanje i učenje o poznatim spomenicima i znamenitostima našeg grada.

Projekt Dioklecijanova škrinjica uključuje razgled Dioklecijanove palače uz pratnju turističkih vodiča, a učenici su se zajedno sa svojim učiteljicama potrudili da nam i slikom i tekstom dočaraju svoje utiske s ovog jednodnevnog posjeta gradu. Svoje su utiske napisali i na engleskom jeziku kako bi kao pravi ambasadori svoga grada svojim malim Comenius prijateljima u različitim djelovima Europe ispričali o ljepotama koje nas okružuju.

           

Učenici petog c razreda u pratnji školske pedagoginje su posjetili Muzej grada Splita u kojem su nakon razgledavanja u pratnji muzejske pedagoginje sudjelovali i u radionici izrade novčića s likom sv. Duje i cara Dioklecijana. 

Fotografije možete pronaći u foto-galeriji projekta.

 [više]

Ostvarena 2. mobilnost u sklopu Comenius programa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 2. 2014. 21:46

Prekrasan otok u Sredozemnom moru, CIPAR, bio je domaćin 2. mobilnosti našeg EU programa od 5. do 8. veljače 2014. godine.

Ponovni susret Comenius tima, dijela  poznatih kolega iz 12 europskih zamalja bio je jako uzbudljiv i emotivan. Svjesni cilja, razvijanja i promicanja znanja i kulture,  upoznavanja i poštivanja  tradicije svake  europske zemlje članice našeg projekta, promicanja svijesti o raznolikosti europskih kultura prionuli smo aktivnostima koje su nas dodatno zbližile i ujedinile. 

Tijek odvijanja programa i dio aktivnosti provedenih tijekom boravka na Cipru možete pronaći u priloženim  dokumentima pod ili klikom na više.

Radujemo se 3. mobilnosti tijekom koje će naša škola biti domaćin događanja našeg zajedničkog projekta yes.

                                                                        Antonela Petrić

 [više]

Aktivnost za siječanj: bajke i legende Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 29. 1. 2014. 12:57

Hrvatska narodna usmena književnost obiluje mnogim bajkama, pričama, legendama, poslovicama, lirskim, epskim i lirsko-epskim pjesmama, uspavankama, zagodnetkama  itd.

Bajke su narodno blago prisutno u svim narodima svijeta. One su se tisućama godina prenosile i održavale, s koljena na koljeno, usmenom predajom. Bajke su izraz kulture u kojoj su nastale, one su nepregledni izvor mašte, važan dio djetinjstva svakog djeteta, one pomažu djetetu u prepoznavanju i razvijanju istinskih vrijednosti poput prijateljstva, odanosti i hrabrosti, one šalju mnogobrojne pouke i savjete za daljnji život. Kako ne bismo sasvim poklekli pred svijetom elektroničkih medija koji nas sve više otuđuje jedne od drugih pa čak i od sebe samih  shvatimo važnost čitanja knjiga, posebice bajki te važnost očuvanja i njegovanja tradicije u cijelosti.

Odabir neke bajke ili legende te njeno pripovijedanje na hrvatskom i engleskom jeziku u obliku slikovnice ili nekom digitalnom formatu bio je zadatak Comenius tima za mjesec siječanj.

Svaka članica Comenius tima pripremila je prezentaciju svojih tradicionalnih bajki koje će prezentirati na skorašnjoj mobilnosti u Cipru. Naši su učenici pod vodstvom svojih mentora imali bezbroj zanimljivih ideja no od mnoštva bajki morali su se odlučiti pa su tako nastale naše školske bajke:

- Šuma Striborova - power point prezentacija Malog razreda - (klikni i pogledaj)

- Zlatna jabuka - plakat 2.c

- Mala vila - slikovnica foto-knjižničarske grupe

- Lončiću, kuhaj! - slikovnica 1.c

  • Šuma Striborova

        

                 Mala vila

        

                   - hrvatsku i englesku verziju Male vile pronađite u priloženim dokumentima pod više

  • Zlatna jabuka 

                     

                                    - cijeli plakat pronađite u foto-galeriji

  • Lončiću, kuhaj! 

        

                                - ostale fotografije su u foto-galeriji

 

                                                                       Priredila: Antonela Petrić

 [više]

Aktivnosti kroz studeni i prosinac

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 12. 2013. 08:27

Izrada božićnih čestitki

Već krajem studenog učenici Comenius grupe započeli su s izradom božićnih čestitki za naše prijatelje. Crtali smo, rezali, lijepili, pisali, šljokicama posipali. Uskoro su kuverte pune lijepih želja poslane u 11 različitih zemalja.

  

Učenici su nestrpljivo iščekivali prve čestitke upućene nama.

Prispjele čestitke iz zemalja s kojima surađujemo izložili smo u atriju naše škole, a možete ih pogledatii ovdje.

                  

    

 

Božićne pjesme

Jedan od zadataka za prosinac je i razmjena tradicionalnih božinih napjeva svih zemalja. Mi smo odabrali stari napjev "Spavaj mali Božiću" koji su naši zboraši otpjevali pod dirigentskom palicom prof. Anite Tomašić.

Poput pravih profesionalaca snimili su mali video - naši prijatelji kažu da im se sviđa.

Pjesme ostalih zemalja koje nam uljepšavaju blagdansko ozračje slušamo u našim učionicama.

                                                  Nataša Hržić, Comenius coordinator

 [više]

Kulinarstvo - akitvnost za studeni

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 11. 2013. 16:03

Nakon naše 1.mobilnosti, svi Comenius partneri dobili su kulinarski zadatak.

Trebali smo jedni drugima posalti izbor nekog tradicionalnog jelovnika koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert.  Nakon što je svaka zemlja dobila jelovnike svih ostalih zemalja, zadatak je bio odabrati jedno od jela neke zemlje te isto skuhati.

Odabrali smo glavno jelo Bugarske koje se zove bob chorba. Za izradu ovoga jela trebali smo pripremiti: grah, rajčicu, papriku, mrkvu, petrusimen, kapulu, crveni papar, luk, suncokretovo ulje, sol.

U subotu, 23.11. u školi se okupila kulinarska družina u sastavu nekolicine naših petaša i šestaša te učiteljica. Kupljene namirnice zajedno smo čistili, rezali, sjeckali ..., a zatim krenuli u postupak kuhanja. Ubrzo se našom mini kuhinjicom proširio lijepi miris koji je do kraja kuhanja zavladao cijelim atrijem.

Slasnim jelom počastili smo se svi. Koliko je ukusno bilo govori činjenica da u loncu nije ostalo ama baš nista ! 

                                                                              Antonela Petrić

 [više]

Ostvarena 1. mobilnost u sklopu COMENIUS PROJEKTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2013. 19:15

Prva mobilnost našeg Comenius projekta provela se od 6. - 10. studenog 2013. godine u Leicesteru u Engleskoj. Prvom susretu nazočili su predstavnici 11 europskih zemalja: Cipra, Grčke, Italije, Bugarske, Rumunjske, Poljske, Estonije, Njemačke, Francuske, Engleske i Španjolske i naravno, Hrvatske. 

Pregled događanja pogledajte u priloženom dokumentu pod više.

 

 [više]

Our activities through September and October

Autor: Ela Veža, 5. 11. 2013. 15:57

Our activities through September and October :

The first activity of our Comenius project was to make and write postcards which we then sent to our partner countries by „snail mail“. In them we presented our school, our city and

 of course us- the students and the teachers. The students gladly participated and curiously awaited the arrival of the first postcards addressed to our school!

Then we started  designing our Comenius corner and we set up a map of Europe. Soon postcards from different countries started to arrive- read them!

The second activity was making a logo which would be our sign in this joint project. Our creative children thought of a couple , and we ended up chosing this one :

The wind rose which gathered up flags of all the participating countries and at the same time desplayed the particularities of our town and country.

We congratulate the winner Deni Marinović for her idea and the 5th graders Petra Marić and Dora Jurić for brushing up the idea to perfection.

The other countries were very successful and creative in their work on this activity as well.

The third activity we readily got down to was “Where in Europe?”. We explored the main particularities of each of our partner countries and found out which flag belongs to which country, what their capital is, their official language, currency, population, position, traditional costumes and much, much more...
Everything that we’ve learned, we’ve displayed in our posters as a part of our Comenius corner.

We are now getting ready for our first mobility – a visit to a school in Leicester, UK, November 6-10 2013.
We’ve prepared a presentation about our school, some traditional items of food, fragrant lavander from our own school environment... more on all of this when we get back!!

                                                                                                              Lada Pavelić , prof.

 [više]

Aktivnosti u projektu u rujnu i listopadu

Autor: Ela Veža, 5. 11. 2013. 15:56

Aktivnosti u projektu u rujnu i listopadu:

Prva aktivnost našeg Comenius projekta bila je izrada i pisanje razglednica koje smo poštom poslali na adrese naših kolega u zemljama partnerima.Predstavili smo našu školu,grad i naravno nas-učenike i učitelje. Učenici su rado sudjelovali i znatiželjno isčekivali kad će stići prve razglednice na našu adresu! Zatim smo započeli s osmišljavanjem našeg Comenius cornera  te postavili kartu Europe.Uskoro su počele stizati " kartoline " iz raznih zemalja-pročitajte!

Druga  aktivnost bila je izrada Loga koji će biti naš znak u zajedničkom projektu.Kreativna djeca osmislila su ih nekoliko, a odabrali smo baš ovaj.

 "Ruža vjetrova" koja je okupila zastave svih zemalja partnera i ujedno prikazala osobitosti našeg grada i zemlje.

Čestitamo pobjednici , Deni Marinović i učenicama 5.c koje su doradile ideju , Dori Jurić i Petri Marić. I ostale zemlje bile su jako uspješne i kreativne u svom radu.  

Treća aktivnost kojoj smo spremno prionuli je "Gdje u Europi?".Istražili smo glavne posebnosti svake naše zemlje partnera te tako saznali koja zastava pripada kojoj zemlji , koji je glavni grad , službeni jezik , stanovništvo , smještaj , valuta , tradicionalna nošnja i sl. ...Ono što smo saznali prikazali smo plakatima -mobilima na našem Comenius  panou.

Sad se pripremamo za prvu mobilnost -posjet školi u Leicesteru u Velikoj Britaniji, od 6.-10. studenog 2013.Pripremili smo PPP o našoj školi Trstenik,tradicionalne "zalogaje" našeg kraja ,mirisnu lavandu iz školskog okoliša...o svemu više kad se vratimo!!  

                                                                                                             Nataša Hržić

 

 [više]

Kako je sve počelo

Autor: Ela Veža, Nataša HRŽIĆ, 24. 10. 2013. 09:57

Ponekad je kažu potrebno malo odškrinuti vrata i začudiš se kada se ispred tebe ukaže jedan novi svijet. Eto tako je mene moja znatiželja  za novim  saznanjima dovela na stranice Agencije za mobilnost i programe EU, a potom i do programa Comenius multilateralna školska partnerstva koji omogućuje svim onim učiteljima i učiteljicama koji to žele suradnju sa njihovim kolegama u Europi.

Ali nije to bilo baš  tako lako. Trebalo je pronaći prave kolege i osmisliti kvalitetan projekt.

Prvi kontakti počeli su putem maila u studenom 2012. godine i već tada smo shvatili da imamo iste interese - svijet oko nas prikazati kroz prizmu naše kulturne baštine i prirodnih ljepota koje nas okružuju.

Uskoro se udružilo 13 kreativnih učiteljica iz raznih europskih zemalja. Prvi susret održao se u Francuskoj u osnovnoj školi u mjestu Granville. Naša škola je sudjelovala na tom sastanku putem skypa , a svoje ideje razrađivali smo slijedeća dva mjeseca te ih prikazali u projektnoj dokumentaciji koju smo poslali na natječaj 22.2.2013. godine.

Okupio se neobičan broj (13) zemalja u tom projektu i to:

UK, Španjolska, Njemačka, Francuska, Bugarska, Rumunjska, Cipar, Grčka, Poljska, Estonija, Italija, Turska i naravno Hrvatska.

Znali smo da smo projekt odlično pripremili i da trebamo strpljivo čekati rezultate. U međuvremenu se naša prepiska putem mailova nastavila i svi smo imali pozitivan osjećaj da ćemo uspjeti u našem naumu.

I zaista,  4.7.2103 . godine stigao je odgovor da je naša prijava na projekte 100% uspješna i da su sredstva EU za provedbu projekta odobrena.

S ponosom mogu reći da su se ona odškrinuta vrata širom otvorila i da naši učenici zajedno sa svojim vršnjacima iz nabrojanih zemalja imaju priliku proširiti svoja saznanja i vidike kroz slijedeće dvije godine trajanja projekta.Također imamo priliku posjetiti šest zemalja, biti gosti u njihovim školama i boraviti među njihovim učenicima i učiteljima. Isto tako očekujemo biti domaćini jenog susreta svih 13 zemalja sudionica Projekta. To nam je veliki izazov i jedva čekamo da sve započne.

Službeni jezik projekta je engleski  što je jedna dodatna dimenzija za učenje i postizanje napretka.

„ The world around us-its cultural heritage and its landscapes “ 2012.-2013. će biti projekt koji će nas odvesti u neke druge zemlje,među neke nove prijatelje i tko zna kamo još!

                                                                                                                   Nataša Hržić,učiteljica
                                                                                                                  Koordinator Comenius projekta

 

 [više]

 RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju