preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

OŠ Trstenik 2015./16.

POTPISIVANJE PRIJAVNICA ZA LJETNI UPISNI ROK

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 7. 2016. 18:02

6. srpnja 2016. (srijeda) od 17 - 19 h školskoj knjižnici.

Na potpisivanje prijavnica trebaju doći učenici, jedan od roditelja ili treća osoba koja ima ovjerenu punomoć javnog bilježnika za poslove upisa učenika u srednju školu.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 6. 2016. 13:45

Podjela svjedodžbi održat će se prema rasporedu kako slijedi:

- učenicima  8. razreda: petak,  24. lipnja 2016. u  10.00 h u atriju škole uz nazočnost svih učitelja Razrednih vijeća

- učenicima 1.3.5. i 7. razreda: četvrtak, 30. lipnja 2016. u 9.00 h

- učenicima 2.4. i 6. razreda: četvrtak, 30. lipnja 2016. u 10.00 h

 

 

 [više]

Obavijest o dopunskom radu

Autor: Mirjana BUBIĆ, 16. 6. 2016. 09:47

 Sat

PETAK, 17.6.

PONEDJELJAK., 20.6 UTORAK, 21.6 ČETVRTAK, 23.6. PETAK, 24.6.

 8.00 do 9.30

  FIZIKA  MATEMATIKA  FIZIKA MATEMATIKA    FIZIKA

9.35 do

11.05

MATEMATIKA    FIZIKA MATEMATIKA  FIZIKA MATEMATIKA

 

 [više]

Prijem kod Gradonačelnika

Autor: Antonela PETRIĆ, 16. 6. 2016. 09:05

Barbara Sumić, učenica 8. razreda koja je ove godine osvojila 2 treća mjesta na državnim natjecanjima iz kemije i fizike, njene mentorice i ravnateljica, pozvane su na prijem za učenike i mentore koji su postigli izniman uspjeh i rezultate na državnim natjecanjima i smotrama prema vremeniku AZOO u 2015./16. školskoj godini. 

Barbara nije mogla biti nazočna jer je taj dan sudjelovala na testiranju za međunarodnu olimpijadu iz prirodoslovlja koje se održalo u Zagrebu. Barbara je i tu briljirala i time sebi osigurala put na međunarodnu olimpijadu koja će se održati u prosincu na Baliju.

Iskrene čestitke upućujemo našoj Barbari!

Ovdje  možete pronaći članak o održavnom prijemu.

 [više]

Za osmaše Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 14. 6. 2016. 09:00

 

U privitku donosimo značajne datume za upis osmaša u srednje škole.

 

 

 [više]

Naši šestaši stripaši Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 8. 6. 2016. 11:54

Učenici 6. a i c razreda ove su se školske godine u sklopu nastave Hrvatskoga jezika bavili stripom. Izradili su vlastite stripove koji su postali dio prvoga zbornika stripova – Stripenika.

(Stripenik možete preuzeti u PDF-u u privitku, a tiskanu verziju možete prolistati u školskoj knjižnici.)

Gabrijela Terze

 [više]

Obavijest roditeljima u svezi ostvarivanja prava na pomoć za kupnju školskih udžbenika i ostvarivanje prava na besplatne marende u šk.god. 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 31. 5. 2016. 09:53

Na zamolbu pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, g-đe Romane Škrabić, u privitku objavljujemo dokumente s uputama i zahtjeve kojima možete ostvariti pravo na novčane bonove i marende. 

 [više]

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 27. 5. 2016. 12:32

Na stranicama MZOS-a danas je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.  Više možete pronaći ovdje  i na stranici www.upisi.hr, a sam dokument je i u našem privitku.

 [više]

30.5. Dan škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 27. 5. 2016. 09:42

Završnica obilježavanja Dana škole bit će u ponedjeljak,

30. svibnja u 17.00 h na glavnoj školskoj priredbi.

Toga dana nastava će se odvijati prema izmijenjenom rasporedu:

Jutarnja smjena započet će u 8.00 h.

                          -sat će trajati 30 min, mali odmor 5 min, a 

                           veliki odmor 15 min.

Popodnevna smjena za započet će u 13.00 h.

                          -sat će trajati 30 min, mali odmor 5 min, a

                           veliki odmor 15 min.

 [više]

Bravo za 14 nagrađenih na "Klokanu bez granica" iz OŠ Trstenik!! :)

Autor: Ela Veža, 25. 5. 2016. 18:42

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2016. godine održano je i u OŠ Trstenik 4. godinu za redom Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Na ovogodišnje natjecanje kojem je osnovni cilj populariziranje matematike među mladima prijavilo se čak 107 učenika naše škole čime smo oborili sve dosadašnje rekorde i to ne samo u broju natjecatelja već i u broju nagrađenih učenika. Čak 14 nagrada pristiglo je u OŠ Trstenik što znači da se točno 14 učenika plasiralo među 10% najboljih rješavača ovogodišnjih logičkih zadataka.

To su po kategorijama:

PČELICE: Dominik Tomasović, Mirna Velić, Lara Mihalj, Lorena Šalov i Lana Ugrina
ECOLIER: Rino Grgurinović, Duje Hajduk, Noa Vuko, Filip Botica, Leonarda Laušić i  Leonarda Šparmajer
BENJAMIN: Lea Petrović
CADET: Barbara Sumić i Mirko Vilibić

Ovom prilikom čestitamo svim nagrađenim učenicima i pozivamo ih da u svojim kalendarima označe četvrtak, 16. ožujka 2017. kada je zakazano natjecanje iduće školske godine.

 [više]

Prirodoslovna večer

Autor: Antonela PETRIĆ, 25. 5. 2016. 08:26

Uvodnim riječima dobrodošlice voditelj programa Ante iz 8.c, pozdravio je sve nazočne koji su pokazali interes za prirodne znanosti. Cilj prirodoslovne večeri bio je prezentirati učeničke radove i promicati prirodne znanosti biologiju, kemiju, fiziku i geografiju. Tema večeri bio je ZRAK budući su protekle godine bile VODA i VATRA. 

Program je započeo prezentacijom  "Osnovno o zraku i atmosferi" učenika 7. razreda kojima je mentorica Nada Ugrina.

U današnjem svijetu je mnogo ugroza. Jedna od najvećih je svakako onečišćeni zrak. Onečišćeni zrak je uzrok mnogih bolesti, a daljnje onečišćavanje dovodi u pitanje i život na zemlji kakav poznajemo. O onečišćenju je prezentirao Luka iz 8.a. Lukina mentorica je Meri Bulat.

Kiše mogu biti jesenske i zimske, proljetne i ljetne, dobrodošle i manje dobrodošle. Nažalost, mogu biti i kisele, Učenici 7. razreda pokazali su kakve su kisele kiše i koje su im posljedice. Njihova mentorica je Majda Žnidar Čačija.

Lovre i Bruna iz 8.b izveli su nekoliko zanimljivih i jednostavnih pokusa iz kemije. Mentorica im je bila Ana Klarić.

Učenike 5. razreda također privlače zanimljivosti prirodnih znanosti. Kratkom prezentacijom "Ciklone i anticiklone" Mia nam je kazala o njihovom  nastajanju, uzdizanju i hlađenju zraka, a Jere i Luka demonstrirali su nekoliko zanimljivih pokusa kroz koje se uočavao njihov interes i ljubav za fiziku. Mia je školu predstavljala i na državnom natjecanju iz geografije.

Barbara iz 8.a demonstrirala je pokus iz kemije "Zgodne smjese sa zrakom". Njena mentorica je Renata Duran.

Zrak nam prenosi šum i žubor. Zrak vjetrom pleše, brodi jedrima, jedri otvorenim kišobranima. Ali zrak i svira. Kako zrak svira pokazali su učenici 8.a i c razreda. Kroz svirku ih je vodila Barbara, naša kemičarka i fizičarka na državnim natjecanjima. Visoke i duboke tonove demonstrirali su Bartul i Mario. Dirigent je bio Mirko, a članovi orkestra Nora, Sara i Borna. Njihova mentorica bila je Mirjana Bubić.

Ante nas je lijepo pozdravio i iskazao nadu da će nove generacije nastaviti provoditi i iskazivati žar za znanjem i otkrivanjem novih spoznaja nadajući se da će ga rasplamsati, ne dozvoliti da se ugasi.

 

 [više]

Književna večer

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 5. 2016. 22:12

"U tebi sam vijek svoj proživio,

drevni i lijepi jeziče Hrvata.

Rođen na morskom pragu tvojih vrata,

polako sam te, uz trud osvojio".

Tim je stihovima pjesnika Vladimira Nazora započela ovogodišnja Književna večer. Rui i Lara vodili su nas kroz bogat program satkan od književnih rodova: lirike, drame i epike te glazbene podloge i pjesme.

Naši prvaši tek su otkrili ljepotu stihova, ali su odmah zavoljeli recitirati. Učenici 1. c razreda razveselili su nas recitirajući zborne recitacije, jednu ekološku i poučnu - "Jedna pčela mala" te jednu veselu i šaljivu - "Petorica hrabrih".

Ljubavne stihove Tina Kolumbića recitirali su učenici 3.a, a o ljepoti splitske peškarije pisala je i nama čitala Tara, također iz 3.a. Jure i Timea iz 3.b pričali su nam o tome kako doživljavaju svoju obitelj i podsjetili da je obitelj utočište, snaga i ljubav za sve nas.

Nije uvijek lako pronaći pravi put kojim ćeš kročiti kroz život. Recitaciju "Tvoja staza" koja govori upravo o sigurnoj životnoj plovidbi recitirali su nam Matej, Sunčica, Ivana, karlo i Mihael iz 3.c.

Dora nam je recitirala pjesmu Enesa Kiševića "Velik kao dijete", Lovre je izveo monolog Zvjezdane Čagalj "Ja bi prija grlija dida" s kojim se predstavio na ovogodišnjem LiDraNu, a Sara i Nika su izvele igrokaz "Objed" kojim su nasmijavale publiku. Dora, Lovre i Sara učenici su 4.d razreda.

U pjesmi "Tata nema vremena" Mladena Bjažića svi smo prepoznali problem današnjice. Leonarda i Pina iz 5. a svojom su izvedbom spomenute pjesme ponukale na razmišljanje sve nazočne. Nakon tate koji nikada nema vremena, Ana i Lucija iz 5.c povele su nas kalama i kaletama našega lipoga grada.

Nikolina iz 5.c napisala je lijepu priču o svojoj noni sa otoka Hvara. "Moja none" naslov je literarnog rada koji je našu Nikolinu doveo do državne razine ovogodišnje smotre LiDraNo. Antun iz istog razreda zamislio je da je zaljubljeni kišobran i o tome napisao pravu jesensku ljubavnu priču. Antunov rad predložen je na državnu razinu smote LiDraNo.

Učenici 6. razreda predstavili su nam se pjesmom "Ljubav" koju je izvela Ana iz 6.b, dok je Emanuela iz 6. d pročitala svoj sastav "Vukovar" s kojim je sudjelovala na LiDraNu. Petra i Lea su učenice 6.d i svojim pjesmama govorile su o tome koliko je značajan jezik u životu i koliko nas jezik svakodnevno obogaćuje i usrećuje.

Lirski tekst "Vrtnja" hrvatskog pjesnika, esejista i proznog pisca Danijela Dragojevića pročitala je Pamela iz 6.c.

U staroj Arsenovoj kužini majka čuva ognjište - vječni simbol zajedničkog života, doma i ljubavi. Kako? To su nam objasnile Petra i Barbara iz 7.a, a o tome kako hoditi srebrnom stazom, kako ići naprijed, kako se boriti, ne posustati i ne zaobilaziti prepreke pričale su nam Matea i Petra iz 7.c.

Po čemu je dječji mozak poseban? O tome zna Veronika iz 8.c čiji je literarni uradak "Dječji mozak"  povodom Tjedna mozga 2016. bio nagrađen od organizatora Tjedna -, Zavoda za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Splitu.

Da se pisanjem ne bave samo učenici i ove godine nas je podsjetila vjeroučiteljica Zdravka. Prelijepim stihovima pjesme "More" Josipa Pupačića koju je uglazbio i otpjevao naš učitelj glazbene kulture, Darko, obilježili smo 45. obljetnicu smrti našeg najcjenjenijeg suvremenog hrvatskog pjesnika i priveli kraju ovu prekrasnu večer.

Fotografije možete pogledati ovdje.

 [više]

Tijelovo

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 5. 2016. 15:06

26. svibnja slavimo Tijelovo - blagdan koji se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno deveti četvrtak nakon Uskrsa.

U Hrvatskoj je Tijelovo državni praznik i neradni dan.

Petak, 27. svibnja radni je i nastavni dan. Nastava će se odvijati prema rasporedu od četvrtka.

 [više]

"Blago našeg Marjana"

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 5. 2016. 15:42

Nakon provedenog ciklusa poučnih šetnji i izrade plakata vezanog uz naš Marjan i svo blago koje se u njemu skriva, odrađene je i poluzavršnice natjecanja u znanju koja je održana u petak, 20. svibnja. Našu školu predstavljali su četvrtaši, Bartol, Ivano i Lovre koji su ekipno zauzeli visoko 3. mjesto. Čestitamo im na postignutom uspjehu!

 [više]

Ususret Danu škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 5. 2016. 09:54

OBAVIJEST

Kao i dosadašnjih godina, Dan škole obilježit ćemo nizom aktivnosti koje mu prethode. Uz vodstvo učitelja, kroz 3 prezentacijske večeri od 23. - 25. svibnja, imat ćemo priliku pogledati samostalne uratke učenika u kojime će samostalnost, kreativnost i inicijativnost biti zajedničke odlike učenika i učitelja.

Stoga pozivamo sve zainteresirane učenike i roditelje da podrže naše prezentatore u večerima kako slijedi:

23. svibnja, ponedjeljak - književna večer

24. svibnja, utorak  –  prirodoslovna večer

25. svibnja, srijeda - večer humanističkih znanosti

Petak, 27. svibnja 2016. radni je dan. Nastava će se odvijati prema rasporedu od četvrtka.

 [više]

Nabava i povrat udžbenika za učenike osnovnih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu za šk.god. 2016./17.

Autor: Antonela PETRIĆ, 18. 5. 2016. 11:10

I. POVRAT ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Učenici koji su besplatne udžbenike dobili za 2015./16. godinu, obvezni su ih čuvati i po okončanju nastavne godine, odnosno zadnji dan nastave, 10. lipnja 2016. vratiti u školu neoštećene/neuništene.

Učenici koji su tijekom školske 2015./16. godine mijenjali školu/program dodijeljene udžbenike vraćaju u školu koju trenutno pohađaju, uz predočenje zapisnika o preuzetim udžbenicima iz prethodne škole.

Učenici koji će u školskoj godini 2015./16.polaziti program dopunskog rada te polagati popravne ispite, dodijeljene udžbenike obvezni su školi vratiti neoštećene/neuništene po okončanju navedenih aktivnosti, a za učenike koji idu na popravni ispit najkasnije naredni dan po okončanju popravnog ispita.

Udžbenici koji se ne vraćaju su: radni udžbenici u koje se upisuje (radne bilježnice i sl.), početnica bez slovarice, a udžbenici koji sadrže CD neupotrebljivi su bez CD-a.

II. RASPODJELA ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

 Za udžbenike koji će se dodijeliti za šk.god. 2016./17. roditelji će neposredno prije njihovog preuzimanja potpisati revers (u tajništvu škole) čime će se obvezati na povrat neoštećenih/upotrebljivih udžbenika.

Po okončanju povrata svih udžbenika škola će ravnomjerno raspodijeliti vraćene udžbenike svim učenicima za koje se udžbenici nabavljaju za šk.god. 2016./17.kako bi svi učenici dobili razmjerno jednak dio vraćenih udžbenika,  viškova udžbenika od prošle školske godine te dio novonabavljenih besplatnih udžbenika.

Obavijest o nabavi udžbenika za učenike osnovnih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu bit će objavljena na web stranici www.zagreb.hr, kao i obrazac koji roditelji trebaju popuniti i priložiti uz popis udžbenika (koji ovjerava škola).

 [više]

Upisi u srednju!!

Autor: Ela Veža, 16. 5. 2016. 09:56

Prema obavijesti koju nam je poslala dr.sc. Nansi Ivanišević, voditeljica Ureda državne uprave u SDŽ,Odjela za prosvjetu, kulturu, šport,informiranje i tehničku kulturu prenosimo vijest da će se Otvoreni dan srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji održati 18. i 19. svibnja 2016. (srijeda i četvrtak) od 14:30 h do 18:00h  u prostorijama CISOK-a, Ulica bana Josipa Jelačića 17 .

Prigoda je to da osnovci i njihovi roditelji dobiju informacije od budućih kolega, srednjoškolaca i njihovih nastavnika o mogućnostima izbora zanimanja na području naše županije .

18. i 19. svibnja 2016. (srijeda i četvrtak) od 14:30 h do 18:00 h u suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK-om), Ulica bana Josipa Jelačića 17 bit će organizirano pojedinačno polusatno predstavljanje škola, a raspored je u ovdje:

18.05.2016. SRIJEDA

14:30  INDUSTRIJSKA ŠKOLA
15:00  SREDNJA ŠKOLA ZA STROJARSTVO I MEHATRONIKU
15:30  WALLNER PRIVATNA SREDNJA UGOSTITELJSKA ŠKOLA 
16:00  OBRTNIČKA ŠKOLA
16:30  SREDNJA TEHNIČKA PROMETNA ŠKOLA 
17:00  GRADITELJSKO-GEODETSKA TEHNIČKA ŠKOLA 
17:30  EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA ŠKOLA 

19.05.2016. ČETVRTAK

14:30  ŠKOLA LIKOVNIH UMJETNOSTI
15:00  SREDNJA ŠKOLA BRAĆA RADIĆ
15:30  IV GIMNAZIJA MARKA MARULIĆA
16:00  V GIMNAZIJA “VLADIMIR NAZOR” 
16:30  KOMERCIJALNO-TRGOVAČKA ŠKOLA SPLIT 
17:00  GIMNAZIJA LEONARDO DA VINCI 
17:30  GIMNAZIJA KRALJICA JELENA 

 [više]

Treće i četvrto mjesto na Festivalu matematike 2016 :)))

Autor: Ela Veža, 9. 5. 2016. 18:27

U petak, 6. svibnja 2016. naša škola je sudjelovala četvrti put za redom na ekipnom natjecanju iz matematike. Naša škola na Festivalu matematike (koji se ove godine ponovo vratio u prostor hotela „Zagreb“ na Duilovu) je s četiri prijavljene ekipe ostvarila je odlične rezultate. Jedno treće i jedno četvrto mjesto!! :)

   

Ekipa petih i šestih razreda (kategorija Omikron) u sastavu: Lea Petrović, Luka Kožul, Jere Papić i Leonarda Šparmajer plasirala se na ČETVRTO mjesto, dok je ekipa u sastavu Josip Erceg, Leonarda Laušić, Valentina Vrandečić i Toma Mihalj zauzela izvrstno 14. mjesto među rekordnih 55 ekipa. Napominjemo da je svima njima to bilo prvo ekipno natjecanje.


Ekipe 7. I 8. razreda (kategorija Omega) u svom sastavu su imale veterane Noru Ivić i Mirka Vilibića kojima je ovo četvrto natjecanje te će sigurno ovu zgodnu matematičku tradiciju prenijeti  i u srednju školu. Ekipiranje u zadnji tren nije mnogo omelo Vedrana Jakelića, Tonča Bratanića, Noru i Saru Ivić te su također zadovoljni svojim plasmanom i timskom igrom iako su se upoznali na samom natjecanju. 
Iako još nismo potpuno sigurni u konačne tablice naša ekipa u sastavu Mirko Vilibić, Barbara Sumić, Marino Dragović i Anton Samaržija osvojila je prema zbroju rezultata TREĆE mjesto!!!

ČESTITAMO !! I vidimo se dogodine!

Kako je sve izgledalo pogledajte ovdje.

 [više]

Kamo poslije osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, Lada PAVELIĆ, 2. 5. 2016. 10:06

Dragi učenici i roditelji,

Ured državne uprave SDŽ već tradicionalno provodi projekt pod nazivom Kamo poslije osnovne škole u SDŽ?

Projekt podrazumijeva 3 dijela:

-  tiskanje istoimene knjižice ( u prilogu: izdanje 2015./16.)
- organizacija Tjedna predstavljanja srednjih škola u SDŽ - uz polusatnu mogućnost informiranja učenika i roditelja OŠ ( u prilogu: plakat 2015.)
-  organizacija "Smotra srednjih škola SDŽ" - cjelodnevno predstavljanje sajamskog tipa

Sve informacije vezane za upis djece u srednje škole pratite i na oglasnoj ploči u atriju škole! 

Lada Pavelić

 [više]

Bravo za fizičare OŠ Trstenik

Autor: Mirjana BUBIĆ, Ela Veža, Maja Marijanović, 2. 5. 2016. 09:54

DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE  
Brodarica, 25.- 28. travnja 2016.

Na državnom natjecanju iz fizike, na temelju županijskog natjecanja iz naše škole pozvani su Barbara Sumić, učenica 8.a i Mirko Vilibić, učenik 8.c razreda.

 

Zadaci na samom natjecanju bili su zahtjevni, ali i izazovni, a naši su ih učenici rješavali sa zadovoljstvom i strepnjom. Konkurencija je bila vrlo ozbiljna, a žar za što boljim rezultatima kod svih natjecatelja jako prisutan. Rezultat koji su učenici postigli vrijedan je posebne hvale, jer je Barbara Sumić osvojila 1. nagradu, a 3. mjesto, te Mirko Vilibić 3. nagradu.

Mentorica Mirjana Bubić je oduševljena i ponosna na uspjeh koji su postigli, ali i na ukupan dojam koji su na sve nazočne ostavili.

Iskrene čestitke!
                                         Maja Marijanović

 [više]

"Blago našeg Marjana"

Autor: Administrator , 27. 4. 2016. 20:13

Projekt pod nazivom "Blago našeg Marjana" ove godine po prvi put organizira i provodi Grad Split, Koordinacijski odbor akcije "Grad Split-prijatelj djece" i Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, za sve učenike četvrtih razreda iz osnovnih škola Grada Splita. Učenici naše škole su odradili prvu fazu u realizaciji Projekta, a to je poučna šetnja Marjanom. U srijedu, 20. travnja 2016. krenuli su svi četvrtaši naše Škole, u pratnji svojih učiteljica i pedagoginje, u poučnu šetnju Marjanom.
POSTAJE POUČNE ŠETNJE U PŠ MARJAN:
1. Samostan Sv. Frane - prolazak kroz Veli Varoš
2. Park-šuma Marjan - Plato Židovskog groblja
3. Prva Vidilica i Botićevo šetalište - pogled na grad
4. Plato sa crkvicom Sv. Nikole
5. Prvi vrh - ZOO vrt,
Meteorološka postaja
6. Dječji grad s Amfiteatrom

Učenici su uživali u predivnom boravku u prirodi, puno toga vidjeli i naučili.
Uskoro slijedi druga faza Projekta, a to je međuškolsko natjecanje o poznavanju Park-šume Marjan te izrada plakata.

Nadamo se da će učiteljice odlično pripremiti četvrtaše koji će nas predstavljati na mađuškolskom natjecanju.

Želimo im puno uspjeha u sljedećoj fazi Projekta!

Fotografije možete pogledati ovdje.

 [više]

Barbara Sumić treća na državnom natjecanju iz kemije

Autor: Ela Veža, 22. 4. 2016. 11:43

Na državnom natjecanju iz kemije održanom u Đurđevcu od 18. do 21. travnja 2016. naša Barbara Sumić postigla je izuzetan rezultat osvojivši treće mjesto. Osim novih iskustava, prijateljstava i spoznaja Barbaru je posebno dojmio izlet u Đurđevačke pijeske i Molve o ćemu možete više pročitati ovdje
Barbarine dojmove pročitat ćete nakon povratka s državnog natjecanja iz fizike koje je naredni tjedan. 

Čestitamo Barbari i njenoj mentorici Renati Duran! I želimo mnogo sreće u svim daljnjim natjecanjima.

 [više]

Tjedan znanosti u našem gradu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 15. 4. 2016. 09:39

Od ponedjeljka, 18. travnja 2016. do subote, 23. travnja 2016.i u našem gradu održava se Festival znanosti. Planirana su mnogobrojna događanja o kojima možete pronaći više na www.festivalznanosti.hr ,a u privitku vam donosimo preporučeni izbor Mirka Vilibića iz 8c.

Iskoristite lijepo proljetno vrijeme, prošetajte po znanstvenom gradu, sudjelujte na radionicama, prezentacijama, predavanjima te fotografirajte, opišite, objavite i podijelite naučeno sa svima nama.

Inače ovogodišnji vizual (na slici) Festivala znanosti referira se na rad Ivana Picelja, jednog od najvažnijih umjetnika 20. st. u Hrvatskoj koji je djelovao i u okviru pokreta Nove tendencije koji je spoj upravo znanosti i umjetnosti i koji je još u 1960-ima bio „izvorni hrvatski proizvod“.

 [više]

Bravo Lovre!

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 13. 4. 2016. 17:48

Agencija za odgoj i obrazovanje i OŠ Bijaći objavili su literarno-likovno-recitatorski natječaj pod nazivom ČA u versim, riči i pinelu.
Dana 12.travnja 2016. u Osnovnoj školi Bijaći održano je natjecanje u recitatorskom izričaju u kojem je sudjelovao učenik 4.d Lovre Tomić s monologom Zvjezdane Čagalj - Ma, ja bi prija grlija dida. U konkurenciji do 4.razreda Lovre je zauzeo 2.mjesto. Čestitke Lovri i njegovoj mentorici Jagodi Čopac!

        


Ostale fotografije pogledajte ovdje.

 

 [više]

4.d posjetio Dom za starije i nemoćne

Autor: Ela Veža, Jagoda Čopac, 13. 4. 2016. 17:36

Dana 11.travnja 2016. u organizaciji Udruge Vlaho Bukovac, učenici 4.d sa svojom učiteljicom Jagodom Čopac sudjelovali su u svečanom programu priređenom u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici. Učenici 4.d su se predstavili s nekoliko prigodnih recitacija, igrokazom, plesovima otoka Murtera te starim splitskim plesovima.

Više osvemu pogledajte u Fotogaleriji

 [više]

Naše prvo državno natjecanje

Autor: Ela Veža, 12. 4. 2016. 14:55

Lea sa zasluženom pohvalnicom

Između svakodnevnih školskih poslova i papirologije za svakog učitelja matematike jako je ugodno iskustvo plasman učenika na županijsko natjecanje, a odlazak na državno natjecanje s vrijednim i marljivim učenikom uistinu je pravi dobitak.

Od drugog mjesta na školskom natjecanju, preko dijeljenja drugog mjesta na županijskom natjecanju, plasman među dvadeset najboljih šestaša u državi ogroman je uspjeh, a još veće zadovoljstvo je i spoznaja kako je dodatnim radom i trudom Lea najbolje plasirana u našoj regiji.     Bravo Lea!! 
                                

Kako je natjecanje na državnoj razini viđeno očima naše natjecateljice Lee pročitajte u narednim redovima:

 „Ovog travnja otišla sam na svoje prvo državno natjecanje i to iz matematike. Nisam to očekivala i vijest da odlazim u Primošten na trodnevno natjecanje me veoma obradovala.  Kada sam došla u Primošten nisam poznavala nikoga, no ubrzo sam se sprijateljila sa svojim cimericama i odlično smo se slagale. Drugog dana smo pisali ispit. Bilo je naporno, no uspjela sam ga vrlo dobro riješiti. Završila sam na devetom mjestu, što mi je zaista bilo ugodno iznenađenje. Trećeg dana sam bila malo tužna što odlazimo jer sam se stvarno odlično provodila i trebala sam se oprostiti s prijateljicama. Ipak, nedostajala mi je obitelj i prijatelji iz škole. Čak sam im poslala i razglednicu. Najzabavniji  dio mi je bio izlet u Šibenik i njegovo razgledavanje. To je bilo uistinu zanimljivo. Sve u svemu, to mi je bilo jedno od najljepših iskustava u životu te se nadam da ću ovo ponoviti i sljedeće godine.“

Lea Petrović 6. d

Pripreme za natjecanje u sedmom?... već su započele :)

A kako nam je bilo pogledajte u Foto galeriji.

 

 [više]

Državna smotra LiDraNo 2016.

Autor: Antonela PETRIĆ, Viktoria Caktaš, 7. 4. 2016. 18:13

Nakon što smo predloženi i pozvani na državnu razinu Smotre LiDraNo u kategoriji grupnog scenskog izraza (igrokaz Lažeš, Manuela, mentorica i autorica igrokaza Viktoria Caktaš) i u kategoriji literarnih radova (literarni rad Moja none učenica - Nikolina Frleta, mentorica - Viktoria Caktaš), nestrpljivo smo čekali 4.4.2016. da  napokon  krenemo u pustolovinu zvanu - državna Smotra LiDraNo 2016.

Tako smo se u ponedjeljak, 4.4.2016. zaputili u Šibenik, u Hotel Solaris gdje se ove godine održala državna razina. Glumci naše Dramsko-recitatorske družine (Leonardo de Stefani, Eva Čelan, Manuela Buzov, Luka Šajin, Tina Šarić, Danijela Huljaj, Deni Čulina, Marija Šunjić, Leonarda Šparmajer) s igrokazom Lažeš, Manuela zaradili su najveći pljesak, prave pravcate ovacije publike. Članovi državnog  povjerenstva za dramski izraz (Jadranka Korda Krušlin, Jasen Boko, Mario Kovač)  pohvalili su dramsko-scensku igru te su nam dali  neke sugestije za budući rad. Posebno su istaknuli učenicu Manuelu Buzov i vještinu njezinog scenskog govora. Bravo za Manuelu i ostale glumce u predstavi!

  

Na okruglom stolu za literarni izraz rad naše Nikoline Frleta posebno se svidio pjesniku Enesu Kiševiću.

                        

Jako smo se lijepo družili s osnovcima iz cijele Hrvatske, dogodila su se nova prijateljstva, ali i poneke simpatije. Pozdrav do nekog sljedećeg LiDraNa!

                         

Nikolinin literarni rad možete pročitati pod -više.

 

 

 [više]

Portal Upisi u srednju 2016./2017.

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 4. 2016. 16:06

S radom je započeo internet portal „Upisi u srednju 2016./2017.“. Portal koji je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima.

 [više]

1. nagrada na natječaju povodom Tjedna mozga

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 4. 2016. 15:06

Na objavljeni likovni i literarni natječaj Zvoda za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Splitu povodom Tjedna mozga koji se obilježio od 14. - 20. ožujka 2016. pristiglo je mnoštvo učeničkih radova. Jedan od njih, onaj kojeg je napisala naša učenica Veronika, osvojio je 1. mjesto u svojoj kateoriji. Više o tome pronađite ovdje.

Čestitamo Veroniki!

 [više]

Barbara Sumić ide na dva državna natjecanja!

Autor: Ela Veža, 29. 3. 2016. 14:45

Barbara Sumić uz natjecanje iz fizike našu školu predstavlja i na državnom natjecanju iz kemije. Nakon revizije bodova od strane državnog povjerenstva, Barbara je zauzela prvo mjesto na županijskom natjecanju iz kemije te time stekla pravo da našu školu predstavlja na čak dva državna natjecanja.

Ovom prilikom još jednom čestitamo Barbari i njenoj mentorici Renati Duran na izuzetnom uspjehu i želimo im što bolji plasman u narednom natjecanju.  

 [više]

POZIV NA DRŽAVNU SMOTRU LiDraNO

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 3. 2016. 09:49

Članovi prosudbenih povjerenstava za pojedine izraze i kategorije odabrali su radove učenika koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016.

U kategoriji Literarnog izraza i svojim radom "Moja none" školu će na državnom natjecanju predstavljati NIKOLINA FRLETA, učenica 5. razreda.

Skupni scenski nastup "Lažeš, Manuela" oduševio je stručni žiri pa će dramska grupa sastavljena od učenika 5. do 8. razreda: LEONARDA ŠPARMAJER, DENI ČULINA, DANIJELA HULJAJ, MARIJA ŠUNJIĆ, MANUELA BUZOV, LUKA TINO ŠAJIN, EVA ČELAN, LEONARDO de STEFANI i TINA ŠARIĆ školu predstavljati u navedenoj kategoriji.

Učiteljica hrvatskog jezika Viktoria Caktaš mentorica je svim navedenim radovima i učenicima.  Želimo im puno sreće i što bolji plasman na Smotri koja će se održati u Šibeniku od 4. do 6. travnja 2016. godine.

 [više]

POZIVI NA DRŽAVNA NATJECANJA

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 3. 2016. 22:10

I ove je godine veliki broj učenika sudjelovao na školskim i županijskim natjecanjima planiranim Vremenikom natjecanja i smotri za 2015./16. školsku godinu. Rezultati županijskih natjecanja poznati su i objavljeni, a sada slijedi vrijeme očekivanja poziva državnih povjerenstava za one učenike koji su postigli najbolje rezultate na županijskoj razini.

Do sada su nam pristigli pozivi državnog povjerenstva iz matematike, fizike i geografije pa znamo da su među najboljim učenicima u Hrvatskoj i naši:

LEA PETROVIĆ iz 6. razreda koja je pozvana na državno iz MATEMATIKE,

BARBARA SUMIĆ i MIRKO VILIBIĆ iz 8. razreda, oboje pozvani na državno iz FIZIKE te

MIA BRKLJAČIĆ iz 5. razreda pozvana na državno iz GEOGRAFIJE.

Učenicima i mentoricama Eli Veži, Mirjani Bubić i Nadi Ugrini čestitamo na postignuću. Vrijeme do odlaska na državno neka im bude obilježeno motivacijom  kao pripremom samopouzdane, sigurne, kompetentne i sretne osobe!

 [više]

Novosti u Malom razredu

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, 21. 3. 2016. 10:28

U rubrici Mali razred pogledajte radove naših učenika vezane uz nadolazeci blagdan Uskrs.

 

 

 [više]

Ljubav na djelu

Autor: Ela Veža, 18. 3. 2016. 11:10


Slatkiši za štićenike Centra za rehabilitaciju " Mir" u Rudinama. Više fotografija pogledajte u Foto-galeriji.

 

          

 

"Najmanje djelo milosrđa proizvede beskrajne krugove dobrote"

 [više]

Priopćenje o proljetnom odmoru učenika

Autor: Ela Veža, 18. 3. 2016. 10:18

Prema kalendaru rada za tekuću školsku godinu odmor za učenike počinje u ponedjeljak 21. ožujka i traje do 25. ožujka 2016. godine.


Nastava započinje u utorak, 29. ožujka 2016. godine prema sljedećem rasporedu:

 • Smjena “A” jutro - 1., 3., 5. i 7. razredi
 • Smjena “B” popodne - 2., 4., 6. i 8. razredi.
   

Svim kolegicama, kolegama i učenicima želimo sretan Uskrs!

 

 [više]

Tjedan mozga, Klokan, Π-day...

Autor: Ela Veža, 18. 3. 2016. 10:16

Tjedan prije početka proljetnih praznika bio je pun događanja u OŠ Trstenik . U ponedjeljak 14. ožujka obilježili smo dan broja Π. U utorak smo prisustvovali videokonferenciji povodom Tjedna mozga i poslušali predavanje na temu lijeva i desna strana mozga te rješavali zanimljive mozgalice i logičke zadatke.

Treći četvrtak u trećem mjesecu već je četvrtu godinu za redom rezerviran za međunarodno natjecanje „Klokan bez granica“, a ove godine smo oborili sve  dosadašnje rekorde u broju natjecatelja kojih je bilo 107 i to 30 Pčelica, 15 Leptirića, 40 četvrtaša i petaša  u kategoriji Ecolier te po desetak učenika u kategorijama Benjamin i Cadet.  Dok iščekujemo rezultate nadajmo se da će do naše škole stići i nagrade u što većem broju.

Fotografije možete pronaći ovdje.

 [više]

Poj riči materinske

Autor: Jagoda Čopac, 16. 3. 2016. 11:02

Ovo je 10. obljetnica otkako  je OŠ Primošten osmislila i realizirala likovno-literarni natječaj Poj riči materinske koji je vezan za Dane hrvatskog jezika. Tijekom 10 godina na natječaj su se javljali učenici iz oko četiri stotine škola i tri države. Svi pristigli radovi objavljeni su u zbornicima čiji se primjerci nalaze u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u svim sveučilišnim knjižnicama Hrvatske. Natječaj su poticali predstavnici crkvene, lokalne i regionalne vlasti koji su nazočili na završnim svečanostima i svojim obraćanjima davali poticaj i snagu novim djelovanjima. „ Radovi, knjige, ali i druženja, prava prijateljstva koja su pratila proteklo vrijeme jamstvo su kako će naša mladost pod budnim okom svojih učitelja, mentora i u budućnosti  njegovati rič materinsku izgovarali je oni kao „rič“, „riječ“ ili „reč“ - rekao je ravnatelj OŠ Primošten Nedjeljko Marinov. Domaćini su priredili prigodan program u kojem su sudjelovali i učenici 4.d naše škole, koji su ujedno sudjelovali i na ovogodišnjem gradskom Lidranu.

Dora Lazić je recitirala pjesmu Enesa Kiševića – Velik kao dijete, Sara Cigler i Nika Jakupčević odglumile su igrokaz Objed, a Lovre Tomić nas je predstavio monologom Zvjezdane Čagalj – Ma, ja bi prija grlija dida, s kojim je nastupao i na Županijskom Lidranu.

Uživali smo u bogatom kulturno-umjetničkom programu naših učenika iz triju država, druženjima i nezaobilaznoj pismi uz harmonikaša i gitaristu.
Naša škola sudjeluje u ovom natječaju već 5 godina pa smo dobili status srebrnog sudionika. U nadi da ćemo i dalje ostati vjerni sudionici ovoga, hvale vrijednog natječaja, želimo OŠ Primošten da i dalje ustraje na organizaciji kako bi i u budućnosti živila naša lipa rič materinska.

Fotografije pogledajte ovdje .

 [više]

CISOK - predavanje za roditelje

Autor: Antonela PETRIĆ, 16. 3. 2016. 09:49

U CISOK -u, Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri, na adresi Bana Jelačića 17, Split tijekom tekućeg i naredna 2 mjeseca održat će se predavanja i savjetovanja za roditelje osmih razreda na temu "Koju srednju školu odabrati?".

Predavanja će se održati u:

utorak, 22. ožujka u 16.30 h

četvrtak, 21. travnja u 16.30 h

                       ponedjeljak, 23. svibnja u 16.30 h

 [više]

Klokan bez granica 2016- upute

Autor: Ela Veža, 14. 3. 2016. 16:47

Ovogodišnje natjecanje „Klokan bez granica“ u našoj školi održat će se u četvrtak, 17. ožujka 2016. u 12:30!!! Natjecanje za kategorije Pčelice(2. razred) i Leptirići (3. razredi) traje 60 minuta, a za Ecolier, Benjamin i Cadet  75 minuta.

Raspored učenika i dežurnih učitelja:

PČELICE –učenici drugih razreda pišu u dvije učionice drugih razreda s dežurnim učiteljicama  RN u drugim razredima
LEPTIRIĆI- učenici trećih razreda pišu u učionicama trećih razreda s dežurnim učiteljicama RN u trećim razredima
ECOLIER-

 • učenici 4a i 4c u učionici BIOLOGIJA
 • učenici 4b, 4d i 5a u učionici MATEMATIKA1 
 • učenici  5b i 5c u učionici MATEMATIKA 2

BENJAMIN- 6abc i 7abc  učionica MATEMATIKA 2

CADET 8a, 8b i 8c u učionici MATEMATIKA 1

Kategorije ECOLIER, BENJAMIN i CADET dužni su u školu doći najkasnije do 12:15 sati!

UPUTE:

 • Učenici na natjecanje trebaju donijeti svoj pribor za pisanje i crtanje, a odgovore će zacrniti isključivo kemijskom olovkom koju dobiju na natjecanju.
 • Kružići s točnim odgovorima trebaju biti potpuno zacrnjeni ( a ne zaokruženi).
 • VELIKIM TISKANIM SLOVIMA na listić s rješenjima učenik upisuje svoje podatke (IME, PREZIME, ŠKOLU, MJESTO)
 • Samo je jedan odgovor u zadatku točan. Zadatak bez odgovora donosi nula bodova, a za pogrešno riješen zadatak oduzima se četvrtina predviđenih bodova, kao i više  zacrnjenih rješenja 
 • Zabranjeno je koristiti korektore!
 • Oznaku natjecatelja ( u pravokutniku ispunjava isključivo povjerenik)
 • PREPORUKA UČENICIMA: najprije sve zadatke riješiti i zaokružit rješenja na listiću sa zadacima( koji ostaje učeniku), a zatim pažljivo zacrniti odgovore na listiću s rješenjima.
 • Pogledajte primjere dobro i loše ispunjenog listića.
 [više]

Sretan vam Dan broja PI!! :)

Autor: Ela Veža, 14. 3. 2016. 16:35

Dan broja PI (matematičke konstante π )  obilježava se svakog 14. ožujka. Taj datum je zanimljiv svim matematičarima jer su 3, 1 i 4 tri najznačajnije znamenke broja π u decimalnom zapisu (3.14159 26535 89793 23846 26433…). Π se definira kao odnos opsega i promjera kruga π=O/2r .  Pi je također poznat i kao Arhimedova konstanta ili Ludolfov broj. Dan aproksimacije broja pi održava se i 22. srpnja (ili 22/7 po zapisu datuma dan/mjesec) jer je razlomak 22⁄7uobičajena aproksimacija broja π.

Osim dana broja Pi ovog tjedna obilježit će se i mnoga zanimljiva događanja uz Tjedan mozga, a u našoj školi vrhunac događanja je u četvrtak kada će više od 100 učenika sudjelovati na međunarodnom natjecanju „Klokan bez granica“. Brojkom sto i ove godine oborili smo sve dosadašnje rekorde. Rješavanje matematičko-logičkih pitalica zanimljivo je učenicima od drugog do osmog razreda. 

Ovim putem podsjećamo sve učenike da ne zaborave na ovogodišnje natjecanje   „Klokan bez granica“ koje će se i u našoj školi održati u
  četvrtak, 17. ožujka 2016. u 12:30!!!

 [više]

LiDraNo 2016.

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 3. 2016. 16:36

Ovogodišnja županijska Smotra literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2016. održala se 7. ožujka 2016. godine u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

U bogatom programu Smotre svoje su mjesto osigurali i učenici i mentorice naše škole. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa za osnovne škole sudjelovalo je 27 sudionika, a u kategoriji skupnih scenskih nastupa njih 16.

Učenik četvrtog razreda Lovre Tomić izveo je monolog "Ma, ja bi prija grlija dida" autorice Zvjezdane Čagalj, a pod vodstvom mentorice, učiteljice Jagode Čopac.

Skupni scenski nastup izveli su učenici dramsko-recitatorske skupine pod vodstvom mentorice Viktorie Caktaš koja je ujedno i autor igrokaza "Lažeš, Manuela".

Skupni scenski nastup i literarni radovi kojima je mentorica učiteljica Viktoria Caktaš, predloženi su za državno natjecanje.

Čestitamo svim sudionicima LiDraNa i s nestrpljenjem očekujemo poziv na državno!

 [više]

"Moja prva knjiga"

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 3. 2016. 12:24

Više informacija o sudjelovanju naše učenice na državnom natječaju "Moja prva knjiga" pronađite u rubrici "Knjižnica".

 [više]

Rezultati županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 3. 2016. 14:12

Konačne rezultate županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika održanog u petak, 4. ožujka 2016. godine možete pronaći u priloženoj tablici.

 [više]

Dioklecijanova škrinjica

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 3. 2016. 08:17

Učenici trećih razreda sudjeluju u gradskom projektu „Dioklecijanova škrinjica“. Još se jedna generacija učenika zajedno s učiteljicama i vodičima u srijedu uputila u obilazak stare jezgre grada s ciljem edukacije i uočavanja vrijednosti kulturne baštine. U pratnji vodiča obišli su slavnu Dioklecijanovu palaču, prošetali uvijek iznova zanimljivim podrumima, razgledali blistave trgove, slušali o povijesnim događajima i pokušali si predočiti ondašnji život na ovim prostorima. S velikim interesom upijali su riječi vodiča koje će im zasigurno poslužiti na kvizu znanja o povijesnoj baštini Splita. Više no lijepo smo se proveli i na sveopće zadovoljstvo još jednom zaključili da - od svih mista na svitu najlipši je Split!

Fotografije pronađite u foto-galeriji.

                                                                              Petra Slišković

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Ela Veža, 4. 3. 2016. 10:08

OŠ Trstenik je i ove godine domaćin županijskog natjecanju iz hrvatskoga jezika. Dramsko-recitatorskim i plesnim programom u prigodno ukrašenom atriju učenici naše škole otvorili su natjecanje, a dobrodošlicu i sreću u radu svim natjecateljima poželjela je pedagoginja Lada Pavelić. 

Još jednom svim natjecateljima želimo što bolji plasman i na daljnjim natjecanjima.

Fotografije možete pronaći ovdje.

 [više]

Upisi 2016./17.

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 3. 2016. 21:54

Radi dogovora o terminu testiranja djeteta roditelji se trebaju javiti u školu u periodu od 7. do 14. ožujka 2016. godine u terminima navednim u tablici:

 

DAN    PONEDJELJAK    UTORAK    SRIJEDA    ČETVRTAK    PETAK
         11 - 13 h    11 - 13 h     17 - 19 h      17 - 19 h    11 - 13 h

 

 [više]

Obavijest

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 3. 2016. 12:55

Sutra, u petak, 4. ožujka u našoj će se školi održati Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Ovo je peta godina otkako je škola domaćin spomenutog natjecanja.

Zbog organizacije natjecanja nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu sati sati, ali će: 

Juratnja smjena započeti u 12.00 h.

Popodnevna smjena započeti u 15.30 h.

Nastavni sat trajat će 30 minuta, mali odmori 5 minuta, a velikoga odmora neće biti.

Prijevoz učenika sa Žnjana i Pazdigrada bit će organiziran na sljedeći način:

             JUTRO        POPODNE

     POLAZAK sa Pazdigrada

          11.35 h          15.10 h
     POVRATAK nakon 4. šk.sat          14.30 h          17.55 h
     POVRATAK nakon 5. šk. sata          15.05 h          18.30

          

 [više]

Nije lako reći zbogom

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 2. 2016. 12:08

Vijest da naš dugogodišnji kolega, učitelj matamatike Josip Bušić odlazi u mirovinu, brzo se proširila ne samo među sadašnjim učenicima škole nego i onima koji su to nekada bili. Brojni naši bivši učenici prošli su tjedan dolazili u školu kako bi još jednom vidjeli, pozdravili svoga učitelja, zahvalili mu na znanju koje im je dao i zaželjeli mu mirne i sretne umirovljeničke dane. Nakon 44 godine rada nije bilo lako reći zbogom radu s učenicima i druženju s kolegama. Tijekom svoga dugogodišnjeg rada naš kolega Josip utkao je u generacije učenika znanje, vještine i odgovornost prema vlastitim osobnostima i u njima razvijao temeljne ljudske vrijednosti.

U petak smo na zajedničkom druženju proveli lijepe trenutke i prisjetili se mnogobrojnih sličica iz života svih nas koji smo hodili s njim po zajedničkoj životnoj stazi.

 [više]

Valentines story

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 11. 2. 2016. 08:24

St Valentin  lived in Rome during the third century. At that time, Rome was ruled by an emperor Claudius.
Valentine did not like him. Claudius wanted to have a big army. He expected single men to fight in the wars. He had a crazy idea, not to allow any more marrigies. As Valentine was the priest, he decided to marry couples secretly, what made Claudius very furious!
Valentine was caught and thrown into the jail. His punishment was the death!
So, the day before he died he left the note: " Love from Valentine!"
Every day on this date / February 14th/ people remember what he wrote and celebrate the day of love.
Love cannot be beaten - love cannot die - it is gonna live for ever!
                            Happy Valentines to all of you!
                                              With love your 7th grade web makers
 

 [više]

Prevencija i alternativa

Autor: Lada PAVELIĆ, 10. 2. 2016. 21:26

Danas je za učenike petih razreda održano predavanje na temu “Savladavanje problema”.  Predavanje je treća komponenta projekta “Zajedno više možemo” pod nazivom PIA - prevencija i alternativa.

S učenicima je radionicu i kratku anketu provela Marica Vrdoljak, kontakt policajac, a učenici 5.a, b i c su između ostalog doznali i ulogu policije i kontakt policajca, kako razlikujemo kontakt policajce od ostalih djelatnika MUP-a, tko je zaslužan za izum otiska prstiju, tko u Hrvatskoj donosi zakone i puno, puno više... jer zajedno više možemo!!!

 [više]

Pokladni utorak

Autor: Antonela PETRIĆ, 10. 2. 2016. 17:57

Poklade, maškare, fašnik, karneval, pust ... sve su to nazivi za razdoblje nakon Nove godine do Čiste srijede ili Pepelnice. U to vrijeme svatko ima priliku postati netko drugi, nešto drugo. Tako su  9.2., na Pokladni utorak, u našu školu umjesto nekih učenika ušetali stari Rimljani, princeze, klaunovi, čarobnjaci, jagodice, ratnici, vještice, kauboji, indijanci, razni filmski likovi... Dolazak na nastavu prerušen u nekoga drugoga  barem taj jedan dan u godini, svakako je uveselilo kako učenike tako i učitelje. Zabava u atriju škole, šetnja maškara po kotaru Trstenik, kažnjavanje Krnje, a posebno biranje najbolje maske koju je obavio stručno maškarani žiri, dodatno je unijelo veselje i radost. Osim za pjesmu, ples, pokret i glumu učenici su i riječju izrazili običaje vezane za maškare u našoj županiji. Evo jednog takvog rada; ostale radove pročitajte pod -više, a u foto-galeriji pronađite fotografije.

Maškare moje bake

Moja baka živi u Kaštelima.Tamo su maškare uvijek bile jako zabavne. Na pokladni utorak povorka maškara prolazila bi rivom kroz Kaštela. U povorci bi se isticali kamioni sa grupama umaškiranih ljudi. Iza svih kamiona bi se vozio Krnjo, a za njim maškare. Na rivi bi se zastajalo da bise čitale šale i to istinite. Na kraju bi se sudilo Krnji,  zapalili bi ga i bacili u more. Iza toga bi svi išli u hotel na ples.Tamo se zabavljalo, jelo, pilo i plesalo do jutra.Nitko nije znao s kim pleše jer su svi bili pod maskama.

                                                                 Anja Marinović 3.c

 [više]

Hrvatski, engleski i talijanski jezik!!

Autor: Ela Veža, 9. 2. 2016. 09:19

Upisujemo još 7 poziva OŠ Trstenik na županijska natjecanja. Riječ je o jezicima, materinskim ili ne. :)
Na županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika pozvani su:

 • Lara Dundović
 • Daniela Lukić
 • Antonio Vetma
 • Lara Buntić

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održat će se u petak,  4. ožujka 2016., a ljubazni domaćini bit ćemo mi.

Predstavnik naše škole na županijskom natjecanju iz engleskog jezika je

 • Bartul Javorčić

 Županijsko natjecanje će se održati  24.veljače (srijeda) 2016. godine u Osnovnoj školi "Sućidar" (Perivoj Ane Roje 1) s početkom u 10.00 sati.

Najbolji poznavatelji talijanskog jezika u našoj školi su :

 • Leonardo de Stefani
 • i Lorena Ćelić

Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika održat će se u utorak, 1. ožujka 2016.

Napomenimo da je Bartulu Javorčiću ovo treće županijsko natjecanje ove godine, a Antoniju Vetmi drugo. Za sada :)
Svaka čast momci!

Mnogo sreće u daljnjim natjecanjima želimo svim pozvanima!! 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2016. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 8. 2. 2016. 11:59

I ove kao i prijašnjih godina OŠ Trstenik aktivno sudjeluje u međunacionalnoj kampanji obilježavanja Dana sigurnijeg interneta SID 2016. Drugi utorak u drugom mjesecu (ove godine je utorak, 9. veljače)  dan je kada već tradicionalno posvećujemo sigurnosti na internetu.

Uz sve već uobičajene aktivnosti vezane za ovu akciju u 11:00 sati iz informatičke učionice spojit ćemo se na videokonferencijsko predavanje iz Sveučilišta J.J. Štrosmajer u Osijeku.
Sve učenike pozivamo da sudjeluju u nagradnom natječaju za najbolji literarni i kreativni rad na jednu od zadanih tema:

 • Koje su dobre strane interneta?
 • Što roditelji mogu naučiti od mladih o korištenju interneta?
 • Kako ja koristim internet na siguran način?
 • Ja u svijetu INTERNETA

Također na stranici http://www.dansigurnijeginterneta.org možete tijekom dana od 9:00 do19:00 pristupiti nagradnoj igri, a za najbolje i najsretnije pripremljene su vrijedne nagrade.

U prilogu ovog teksta donosimo i zgodne brošure koje će sigurno koristiti djeci,roditeljima i učiteljima.  

Brošura Mediji u porodici

Sigurno i pametno koristi blagodati IKT-a:)

 [više]

Bravo fizičari OŠ Trstenik!!

Autor: Ela Veža, 8. 2. 2016. 11:06

Bravo za naše fizičare! Bodovni prag za županijsko natjecanje je 32 boda (64%) i više, a u OŠ Trstenik imamo 6 takvih učenika. Moramo napomenutu da je većina natjecatelja iz naše škole ostvarila ostvarila više od 50%, a Barbara Sumić svih 100%.

Fizičari pozvani nažupanijsko natjecanje su:

BarbaraSumić
Mirko Vilibić
Mario Zec

€‹‹‹‹€‹‹Sara Ivić
Paško Božić
Bartul Javorčić
Nora Ivić

Županijsko natjecanje iz fizike za učenike osnovnih škola održat će se 25.veljače (četvrtak) 2016.g. u OŠ Gripe, Stepinčeva 12, Split s početkom u 10 sati.

Poželimo im sreću i barem jednak uspjeh na daljnjim natjecanjima.

 [više]

Nula promila

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 3. 2. 2016. 22:07

U okviru Školskog preventivnog programa i Nacionalnog projekta Zdrav za 5 u našoj školi je gostovala dr. med. Branka Jurčević Zidar, epidemiologinja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i predsjednica Županijskog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga. Doktorica je učenicima osmih razreda održala predavanje Nula promila, u svrhu prevencije ispijanja alkohola kod mladih i alkoholizma. Osmaši su bili jako zainteresirani i puni pitanja. 

O projektu Zdrav za 5
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, započeli su sa provedbom zajedničkog projekta po nazivom Zdrav za 5.
Projekt obuhvaća područja zlouporabe i ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama, kocki/igrama na sreću te zaštitu okoliša.
Svrha Projekta:
·         prevencija ovisnosti te promocija pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladeži;
·         podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline;
·         podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.
Ciljane skupine: učenici 8. razreda osnovnih škola, učenici prvog i drugog razreda srednjih škola.

 

 [više]

Spremni za maškare

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 2. 2. 2016. 15:16


Dragi prijatelji, ne trošite novac svojih roditelja već sami izradite svoje maske za maškare! Ako ne znate kako, dođite - pokazat ćemo vam!

Fotografije svih naših maski pogledajte pod -više.
                                              učenici Malog razreda
 

 [više]

Matematičari i informatičari pripremite se za županijsko!!

Autor: Ela Veža, 1. 2. 2016. 17:49

Najbolji matematičari naše škole su :

 • Jere Papić (5. razred),
 • Luka Kožul i Lea Petrović (6. razred),
 • Antonio Vetma (7. razred) i
 • Barbara Sumić (8. razred).

Bilo je tu još odličnih učenika kojima je za dlaku pobjeglo županijsko natjecanje, ali  ako se potrude dogodine će sigurno biti bolji.

Jere Papić je i među najboljim informatičarima. Bravo Jere x2!! :)

Na županijskom natjecanju iz informatike naši učenici će se natjecati u sve tri kategorije.Programeri iz petih razreda:
Frano Matulić, Jere Papić, Roko Smuđa, Marino Marijanović i Ema Petričević natjecat će se u programskom jeziku LOGO.
Osmaš Bartul Javorčić je i ove godine među najboljima u županiji iz Osnova informatike, a sedmaš Moreno Adamović brani boje naše škole u kategoriji Algoritmi.

Županijsko natjecanje iz informatike je već u petak, 12. veljače 2016. te vremena za pripremu i nema baš mnogo. Natjecanje će se održati na FESB-u  i to po kategorijama: LOGO u 9:00 sati, Osnove informatike u 13:00, a Algoritmi u 14:00 sati.

Županijsko natjecanje iz matematike je u utorak, 23. veljače 2016. u OŠ Split 3.

Sretno svim natjecateljima sa željom da što bolje pokažu svoje znanje! :)

 

 [više]

U iščekivanju rezultata s natjecanja

Autor: Ela Veža, 29. 1. 2016. 13:21

Dva tjedna školskih natjecanja su prošla veoma brzo . Učenici i njihovi mentori veoma su zadovoljni postignutim te željno iščekuju pozive županijskih povjerenstava.

U narednom tjednu prema vremeniku natjecanja očekujemo školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika u četvrtak 4. veljače 2016., a od petka 5. veljače 2016. kreće smotra LiDraNo - literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo te niz natjecanja i smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja.

Za sada smo zaprimili samo neslužbene rezultate  za natjecanje iz matematike prema kojima bismo na županijskom natjecanju trebali imati predstavnike u svim kategorijama kao i na županijskom natjecanju iz informatike koje je već za dva tjedna.

Ovim putem još jednom obavještavamo sve zainteresirane učenike da se do srijede, 3. veljače 2016. mogu svojim učiteljima prijaviti za matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

 [više]

UPISI 2016./17.

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 28. 1. 2016. 17:41

OBAVIJEST RODITELJIMA PREDŠKOLACA  

         UPIS UČENIKA U  I. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

Osnovna škola "Trstenik" Split obavit će pred upis djece za I. razred u školskoj godini 2016./1017.

Upisno područje škole su ulice: Put Trstenika, Papandopulova, Moliških Hrvata, Dinka Šimunovića, Šime Ljubića, Bračka, Križine, Put Radoševca, Šetalište Ivana Pavla II, Put Žnjana te dio ulica Velebitska i Put Trstenika.

Školski obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010. kao i starija djeca kojima je prošle školske godine upis odgođen za jednu godinu.

U prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca koja do 1. travnja tekuće godine nemaju navršenih šest godina života, uz odobrenje Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2016./2017. provodit će se u vremenu od 08. do 19. veljače 2016. elektronskim putem na obrascu prijave upisa na mrežnim stranicama Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije (www.udu-sdz.hr).

TERMINI ZA TESTIRANJE I PREGLED KOD ŠKOLSKE LIJEČNICE će se dijeliti u uredima stručno-razvojne službe u OŠ „Trstenik“ od 07. do 14. ožujka 2016. godine po slijedećem RASPOREDU:

 PONEDJELJAK    UTORAK      SRIJEDA     ČETVRTAK      PETAK  
       11- 13 h      11 - 13 h      17 - 19 h     17 - 19 h    11 - 13 h

Molimo, obvezno ponijeti OIB djeteta!

U Splitu, 28. siječnja 2016. godine.

                                                                  UPISNO POVJERENSTVO

Prvašići, želimo vam radosne i vesele školske dane!

 [više]

Debata - 3. krug

Autor: Lada PAVELIĆ, 26. 1. 2016. 20:33

Jučer, 25. siječnja, u našoj  je školi održana treća razina natjecanja u okviru projekta Dječjeg gradskog vijeća "Mala splitska debata". Tema debate bila je " Treba li građanski odgoj uvesti u osnovne škole kao redovan predmet?". Između četiri ekipe splitskih osnovnih škola Blatine- škrape, Brda, Visoka i Srinjine, pobjednici koji su se plasirali u sljedeći krug su učenici - debatanti OŠ Brda i OŠ Visoka. 

Zanimljivo je da su pobjedničke ekipe u svojim zasebnim debatama zastupale oprečne strane ( u jednom duelu pobijedila je negacija, a u drugom afirmacija)  što dodatno potvrđuje vještinu koju debatanti trebaju imati kako bi prevagnuli argumente na svoju stranu i uvjerili sudce da baš oni zavrjeđuju pobjedu tj. da obrane stajalište koje zastupaju.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima na uloženom trudu i radujemo se sljedećem , polufinalnom krugu natjecanja.

 [više]

Noć muzeja

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 1. 2016. 20:02

U petak, 29.siječnja  od 18.00 do 1.00 sat iza ponoći održava se Noć muzeja. Ovogodišnja Noć posvećena je jednoj od najutjecajnijih osoba 19. stoljeća, hrvatskom biskupu, teologu, kulturnom radniku i piscu, Josipu Juraju Strossmayeru čija je dvjestota godišnjica rođenja obilježena prošle godine. J.J.Strossmayer poticao je i utjecao na formiranje muzeja i zbirki kao i muzeja sa sakralnim eksponatima.

Više o tome što nude splitski muzeji kao i oni u okolici možete pronaći na poveznici: http://split.com.hr/novosti/kultura/noc-muzeja-2016-evo-sto-se-priprema-u-splitu.  Ulaz u sve muzeje je slobodan.

 [više]

Predavanje: Odrasti (ni)je lako, zar ne...?

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 22. 1. 2016. 14:40

Jučer je u našoj školi održana peta komponenta  projekta “Zajedno više možemo”- MAH 2 (Mogu ako hoću 2) namijenjena roditeljima učenika 6. razreda.  Već  5.  godinu za redom u našoj se školi provodi ovaj projekt u sklopu školskog preventivnog programa, a u suradnji s PU Splitsko-dalmatinske županije. Posljednja komponenta ovog projekta usmjerena je na edukaciju roditelja o aktivnostima i modalitetima rada policije, štetnosti zlouporabe opojnih sredstava i drugih oblika rizičnog ponašanja kod djece i mladih te pravovremenog  reagiranja. Predavanje za roditelje održali su Ante Radoja iz Odsjeka za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave Splitsko - dalmatinske županije te Davorka Kovačić Borković, psihologinja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

 

 [više]

E-Trstenik

Autor: Ela Veža, 15. 1. 2016. 20:42

U medijima ovih dana možete čitati o početku projekta E-škole i nekolicini škola koje su imale sreću postati dio pilot projekta. Ne oslanjajući se na pomoć sa strane OŠ Trstenik je preuzela stvar u svoje ruke i krenula u svoj projekt koji bismo rado nazvali "E-Trstenik".

Prateći trendove i nove oblike poučavanja uz upotrebu informacijsko-komunikacijske tehnologije u dvije učionice predmetne nastave naše škole upravo su montirane pametne ploče. Za početak, pametnice će se koristiti u nastavi matematike i stranog jezika, a u daljoj ( nadajmo se i bližoj ) budućnosti ravnateljica će pronaći način da omogući što suvremeniji pristup učenju i poučavanju.

Učitelji i učenici koji su imali privilegiju prisustvovati današnjoj edukaciji željno iščekuju naredne sate kako bi isprobali novi oblik učenja. Nadamo se da pametnica neće uvijek biti toliko "prepametna" kao što djeluje na prvi pogled.

 [više]

Odmah krenimo na natjecanja :)

Autor: Ela Veža, 11. 1. 2016. 12:06

Bilo vam se teško  jutros probuditi? Ili problematično pripremiti za popodnevnu smjenu? A natjecanja samo što nisu…

Idući tjedan u utorak, 19. siječnja 2016. led probija informatika, pa matematika u četvrtak 21. siječnja , a petak 22. siječnja rezerviran je školsko natjecanje iz engleskog jezika te vjeronauk.

Tjedan iza (a treći tjedan od početka nastave) su još tri natjecanja. Utorak, 26. siječnja 2016. je natjecanje iz talijanskog jezika, a srijedu 27. siječnja jedva iščekuju fizičari. Četvrtak 28. siječnja je dan rezerviran za natjecanje iz geografije.

No prije ovih ozbiljnih natjecanja za sve koji su se za vrijeme zimskih praznika relaksirali rješavajući razne mozgalice mogu se samostalno ili ekipno prijaviti online za natjecanje u rješavanju SUDOKU-a koje se u subotu, 16. siječnja 2016. Organizira na FESB-u s početkom u 10:00 sati.

Prijave za natjecanje u organizaciji AZOO, udruge MENSA i  SMD-a su otvorene do sutra 13. siječnja 2'016. Požurite i prijavite sebe ili svoju ekipu na http://goo.gl/forms/ESQP6ag0nW  , a ogledni primjer natjecateljskih zadataka možete preuzeti na  http://www.stmath.hr/wp-content/uploads/2015/12/PRIMJERI-ZA-NATJECANJE-2016.pdf .

Želimo svima mnogo sreće i što više pokazanog znanja na svim natjecanjima.

 

 [više]

OBAVIJEST o početku II. polugodišta

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 1. 2016. 13:19

                          

          Drugo polugodište počinje 11. siječnja 2016. godine (ponedjeljak).

                              "B" SMJENA (parni razredi) u 8.00 h

                              "A" SMJENA (neparni razredi) u 14.00 h
 

 [više]

Obavijest učiteljima o održavanju webinara

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 1. 2016. 13:04

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNetom, 5. siječnja 2016. godine održat će stručno usavršavanje pod nazivom "Što donosi Cjelovita kurikularna reforma?" u tri tematska bloka: "Kurikularni pristup: ciljevi i načela", "Promjene koje donosi Cjelovita kurikularna reforma u osnovnim i srednjim školama" i "Predmeti u novom kurikulumu".

Škola će se uključiti u webinar 5. siječnja 2016. (utorak) u 11.00 h.

 [više]

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA

Autor: Ela Veža, 23. 12. 2015. 11:08

€‹€‹Čestit Božić i mnogo sreće, zdravlja i novih znanja u 2016. godini žele vam

učenici, djelatnici i ravnateljica OŠ Trstenik 

 

 â€‹â€‹

 [više]

Susret s književnikom

Autor: Antonela PETRIĆ, 23. 12. 2015. 09:03

Susret s književnikom Mikijem Bratanićem upriličen je uoči Božića u školskoj knjižnici pa više o tome možete pročitati u rubrici Knjižnica.

 [više]

New year traditions

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 22. 12. 2015. 20:59

People have celebrated the New Year for thousands of years.There are some common tradition all over the world. On 31st December thousands of people gather on the big squares, singing and dancing and counting down the last ten seconds- Wow! The New Year is Here! A lot of fireworks all over, the best wishes to the whole world.....and joy and happiness at Trafalgar Square, Times Square... but on Split Riva, too.
New year"s resolutions are promises we make on New Year"s Eve! It is the right time to look back and decide what should be done differently in the New Year.
Here are some resolutions our classmates have made:

-smile more
-eat healthy
- help your friend
- get fit
-enjoy life
-help poor and old people
- tell hello to your neighbours.....

           So many promises! But we"ll see if our 7th graders will keep them or brake them!?
 We have to wait to the next New Years Eve! Then we can get all the answers!
 But we all wish you the very Happy 2016. Year! We are sure our best wishes will find - wherever you are!

                               H A P P Y     N E W     Y E A R !

 [više]

Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 12. 2015. 16:06

Dragi učenici i roditelji,

i ove godine je Grad Split izdao brošuru Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje! koja služi kao vodič kroz radionice za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika u ovoj školskoj godini. Kako bi zimski odmor učenici obogatili zanimljivim sadržajima, ustanove poput muzeja, galerija i gradske knjižnice osmislile su zanimljive radionice po prihvatljivim cijenama za različite uzraste učenika.

U programu sudjeluju sljedeći muzeji, galerije i knjižnice:

Muzej grada Splita,    Galerija Emanuel Vidović

Galerija umjetnina,     Galerija Meštrović

Etnografski muzej,     Muzej hrvatskih arheoloških spomenika

Prirodoslovni muzej,   Hrvatski pomorski muzej

Muzej grada Kaštela,  Arheološki muzej

Gradska knjižnica Marka Marulića

Vrijeme održavanja, mjesta i sadržaje koji se nude pronaći ćete u priloženoj brošuri pod  -više.

 

 [više]

"Zagrli svijet"

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 12. 2015. 09:30

Već 13. godina naši učenici i učitelji sudjeluju u humanitarnoj akciji "Za 1000 radosti" koju organizira Hrvatski Caritas. Polovinu sredstva prikupljenih u ovogodišnjoj akciji  usmjerili smo četirima potrebitim obiteljima, a polovinu Caritasu.  

Neka radost Božića zavlada u svim srcima!

 [više]

U susret Božiću

Autor: Antonela PETRIĆ, 22. 12. 2015. 09:07

Pjesmom, plesom, riječju, glumom i toplinom božićnih poruka u svečanom i radosnom ozračju obilježili smo nadolazeće blagdane. Učenici su svojim razrednim kolegama, roditeljima, učiteljima i drugim dragim gostima pokazali što je i kakav Božić može biti. Radost Božića podijelili smo svi zajedno te ispunjeni čarolijom ove emocijama nabijene priredbe svima zaželjeli SRETAN BOŽIĆ I RADOSNU NOVU GODINU!

 [više]

Događanja u knjižnici

Autor: Antonela PETRIĆ, 20. 12. 2015. 21:22

U rubrici Knjižnica pogledajte više o događanjima u prosincu i božićnim radionicama.

 [više]

Predblagdansko vrijeme

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 12. 2015. 19:42

Dragi učenici,

bliže se blagdanski dani, vrijeme božićnih i novogodiišnjih radosti, vrijeme veselja, obiteljskih okupljanja i lijepih želja.

Kako bi nam predstojeći dani svima protekli u miru i pravom blagdanskom ozračju pozivam vas da se suzdržite od upotrebe eksplozivnih i pirotehničkih sredstava. Petarde nisu igračke i najčešće su uzrokom ozljeda šake, prstiju, lica i očiju.

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine, već tradicionalno provodi preventivnu akciju „MIR I DOBRO“ s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava, a sve kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana. Više o navedenom pronađite na poveznici http://www.mup.hr/226471.aspx

 [više]

MERRY CHRISTMAS

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 11. 12. 2015. 16:14

  ...Jingle bells, jingle bells Jingle all the way ...Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh...
 All our pupils know that Christmas is coming on December 25th, it is the great Christian festival, children decorate a Christmas tree with electric lights, glass balls and bells, put presents under the tree. They go to the Midnight mass, celebrate the birth of Christ, sing carol songs and have a delicious family lunch together. Santa Clause is coming from Finland...
Our 7th graders asked: What is the best time of the year for you?
85% students answered - Christmas time!
Why?
It is the time when people feel the warmth and happiness!
So, we all wish you Merry Christmas and Happy New 2016. coming year!
 
                                                     With love your 7th grade Web-makers

 [više]

Zahvalnica HZZ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 12. 2015. 15:59

U prilogu je zahvalnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zbog korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem brže integracije osoba na tržištu rada.

 [više]

Aktivnosti u Malom razredu

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 10. 12. 2015. 11:08

Počele  su i zimske aktivnosti u Malom razredu.

Marljivo smo oslikali čizmice,a onda nas je sveti Nikola nagradio slatkišima.

Pripremajući  igrokaz "Djevojčica sa Šibicma"za školsku božićnu priredbu, učenici su ilustrirali priču prekrasnim slikama koje možete vidjeti i u PPT verziji.

  

 [više]

Akcija Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Zagrli svijet

Autor: Ljubica KUNDID, Antonela PETRIĆ, 7. 12. 2015. 14:14

Osnovna škola Trstenik i ove će godine sudjelovati u akciji Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Zagrli svijet.

Hrvatski Caritas tradicionalno provodi božićnu akciju Za 1000 radosti - Zagrli svijet koja ima za cilj osigurati pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj. 

Akcijom se želi potaknuti djecu i mlade na razvijanje  vrijednosti solidarnosti, uzajamnosti, požrtvovnosti, socijalne osjetljivosti i razvoj mladih u smislu aktivnih nositelja promjena u društvu, krenuvši od svoje zajednice.

Akcija je usmjerena prema učenicima osnovnih i srednjih škola za koje je Hrvatski Caritas pripremio kartice s elastičnom trakicom (gumicom) koja se može lako pričvrstiti na školsku torbu, pernicu, patentni zatvarač na zimskoj jakni ili sportsku torbu, koja će se prodavati po simboličnoj cijeni od pet (5) kuna.

 [više]

Blagdansko raspoloženje

Autor: Antonela PETRIĆ, 7. 12. 2015. 08:45

Zavladalo je blagdansko raspoloženje u našoj učionici!
Kuhače se pretvaraju u likove iz božićnih priča,
 a borići nam se smješkaju iz malih "pitarića"!  3.c
 

 

 [više]

Sv.Nikola u 3.c

Autor: Antonela PETRIĆ, Nataša HRŽIĆ, 7. 12. 2015. 08:25

Uoči  blagdana Svetog Nikole, iako smo znali da smo bili jako dobri, maštali smo i pisali…a što ako Krampus poremeti naša očekivanja?  Srećom, mi trećaši - cekavci ipak nećemo dobiti šibe!!   

Pročitajte pod -više, a pogledajte u foto-galeriji.                                                      

 [više]

Zlatna večer matematike 2015. usrećila cijeli grad :) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 4. 12. 2015. 13:29

Zlatna večer matematike 2015. za učenike, roditelje i učitelje OŠ Trstenik  prošla je i bolje od očekivanog. Radoznalost za rješavanje integrama na  naš način pokazali su najmlađi i najstariji. Kao i prethodne četiri godine svestrani učenici 8.c, ali  i nove nade iz 6.d bili su na usluzi i spremni sve zainteresirane uputiti u osnovna pravila rješavanja integrama.
Osim intenzivnog mirisa mandarina najviše interesa na našem stolu pobudio je zadatak Facecool kao i Einstenova zagonetka na zdrav način OŠ Trstenik koje vam dajemo u zabavnom prilogu (ovo slobodno radite i kod kuće ;-) ). Saznali smo i da se u siječnju planira SUDOKU natjecanje, a mi smo očito na dobrom putu da pripremimo ekipu matematičara-enigmatičara.

Vrhunac večeri zbio se na kraju našeg druženja u 19:30 izvlačenjem sretnih dobitnika u nagradnoj igri koju smo pripremili za sve rješavače.

Naše simbolične nagrade razveselile su : Memnuu iz OŠ Dobri, Ninu Drlje iz OŠ Split 3, Luku Višića iz OŠ Split 3 te tatu Petrovića iz OŠ Trstenik.

Sreću da budu izvučene imale su Anita Knez i Marija Selak  s PMF-a, te Hatidža s otoka Trečića ali u vrijeme izvlačenja sretnih dobitnika nisu bile u blizini.  

Unaprijed se veselimo Zlatnoj večeri matematike 2016., iako će nas do tada neki učenici napustiti. No sigurni smo da će učenici 8. c uveseliti svaku srednju školu koju upišu. Još jednom im veliko hvala na svim idejama za ovakva druženja. 

Naravno, slike u Fotogaleriji pričaju više od riječi.

 

 [više]

Natjecanje u streljaštvu

Autor: Antonela PETRIĆ, Robert Jelaska, 4. 12. 2015. 08:43

Naši učenici aktivni su sudionici svih natjecanja u organizaciji Saveza školskih sportskih društava grada Splita.Na nedavnom natjecanju u streljaštvu za učenice i učenike osnovnih škola Splita koje je održano je u streljani ŠC ’’Gripe’’ naše učenice Hana, Eva i Mia osvojile su 3.mjesto, a Luka, Ante i Bartul zauzeli su 4. mjesto. 

Čestitke na postignutim rezultatima!

 

 [više]

Zlatna večer matematike 2015 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ela Veža, 1. 12. 2015. 10:34

Prvi četvrtak u mjesecu prosincu već treću godinu u Hrvatskoj, a pogotovo u našem gradu rezerviran je za matematičare te sve ljubitelje i simpatizere matematike, matematičke znanosti, logike i igara. 

Svečano otvaranje manifestacije u kojoj će se naći za svakog po nešto planirano je  je u 17:00 u Palači Milesi na Voćnom trgu . Osim predavanja u Palači Milesi mnogo zanimljivih prezentacija,  radionica te zabavnih igara možete pronaći na preostale dvije destinacije u Muzeju grada Splita ( Papalićeva palača) te u Gradskoj vijećnici (Pjaca) .

Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo. A u gradu Splitu i ove godine Agencija za odgoj i obrazovanje te Splitsko matematičko družtvo ( u sklopu HMD-a) , mnogobrojni učitelji, nastavnici, profesori, tete iz vrtića pripremaju  u užoj gradskoj jezgri od 17:00 pa dalje mnogobrojne zanimljivosti da matematičari u gradu Splitu  dođu na svoje. 

Učenici i učitelji OŠ Trstenik i ove godine veoma aktivno sudjeluju u svim aktivnostima te ovim putem pozivamo sve učenike, roditelje i učitelje da nam se pridruže ovoj zanimljivoj, poučnoj i zabavnoj manifestaciji. O samom programu pročitajte na stranicama Splitskog matematičkog družtva www.stmath.hr.

Ne zaboravite četvrtak, 3. prosinca 2015. iza 17:00 sati "učiniti đir" po gradu. Pridružite se! 
Veselimo se ugodnom matematičkom druženju. :)

PROGRAM

 [više]

1. natjecanje u debati

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 26. 11. 2015. 19:49

Danas je započeo prvi krug natjecanja u sklopu projekta “Mala splitska debata”.

Tema prvog debatnog natjecanja bila je - Tableti u nastavi. U isto vrijeme na 5 različitih lokacija (u 5 splitskih osnovnih škola) točno u 12.30 započela su debatna natjecanja među 20 ekipa.

Naša škola bila je jedan od domaćina te smo uz našu ugostili još tri ekipe- iz osnovnih škola Sućidar, Meje i Bol. Naš debatni tim sučelio se s ekipom iz škole Meje. Braneći stajališta negacijske strane izvojevo je prvu pobjedu.

Boje debatnog tima u današnjem natjecanju branili su Ante Braica, Nora Ivić i Deni Marinović, dok je mjerač vremena u debati bio Marino Jakić.

Sutkinja u okršaju ovih dviju ekipa bila je psihologinja Dina Klarić iz osnovne škole Sućidar.

U srazu drugih dviju ekipa bolji su bili učenici Oš Sućidar, koji su branili stajalište afirmacije,  te su tako sebi osigurali siguran prolaz u sljedeći krug natjecanja. Sutkinja u debatiranju ovih dviju ekipa bila je pedagoginja naše škole Lada Pavelić.

Čestitamo svim članovima detnog tima na napornom zajedničkom radu i zasluženoj pobjedi te im želimo uspjeh i u daljnjem tijeku natjecanja.

 [više]

Edukacijski trening debatnih sudaca

Autor: Antonela PETRIĆ, 25. 11. 2015. 22:25

Pred sutrašnji prvi krug natjecanja u debati danas se u našoj školi održao edukacijski trening debatnih sudaca. Pored pedagoginje i psihologa naše škole, debatu će suditi učitelji i/ili stručni suradnici splitskih osnovnih škola: Manuš, Gripe, Brda, Srinjine, Skalice, Sućidar, Ravne Njive i Kamen - Šine. Danas smo stoga ugostili predstavnike spomenutih škola, gđu. Anđelku Visković - koordinatoricu i voditeljicu projekta i gđu. Danku Hrženjak Munivrana - edukatoricu za debatne suce.

Suđenju su pripomogle dvije debatne ekipe: ekipa OŠ Skalice (Darko, Marko, Miljenko) i ekipa OŠ Trstenik (Ante, Deni, Nora). Suprotstavljene ekipe raspravljale su o zadanoj tezi "ZOO vrtove treba zabraniti" na način u kojem sugovornici imaju suprotna ili drugačija mišljenja o istom pitanju. Svoje afirmacijske odnosno negacijske stavove ekipe su potkrjepljivale argumentima tj. dokazivale ili osporavale istinitost zadane teze.  Čuli su se tako iznimno zreli argumenti ZA i PROTIV, a debata se još jednom pokazala kao odličan motivator u aspektu rada i razvoja kritičkog mišljenja, timskog rada, razvoja komunikacijskih vještina, aktivnog slušanja, argumentiranog raspravljanja i uvažavanja tuđeg mišljenja.

Sutra je na rasporedu novi susret debatnih ekipa. Natjecanje će se provesti u našoj školi, a natjecat će se debatne ekipe: OŠ Sućidar – OŠ Bol i OŠ Trstenik – OŠ Meje.

Fotografije s današnjeg treninga pogledajte pod -više.

 

 [više]

Web stranica "Split - prijatelj djece"

Autor: Antonela PETRIĆ, 25. 11. 2015. 15:37

Jučer je naša Deni kao predsjednica Dječjeg gradskog vijeća zajedno sa predsjednicom Koordinacijskog odbora Grada Splita, gđom Anđelkom Visković i članovima Odbora za informiranje i web-stranicu vijeća predstavila novu web- stranicu "Split - prijatelj djece".

Web stranica će kontinuirano informirati djecu i odrasle o svim aktivnostima, događanjima i sadržajima koje provode razne institucije, ustanove i udruge grada Splita u cilju promoviranja potreba i prava djece.

Više predstavljanju web-stranice pročitajte na poveznici: http://www.split.hr/Default.aspx?art=7590&sec=2 a web-stranicu pronađite na: http://split-prijatelj-djece.hr ili klikom na ikonu s lijeve strane na stranici naše škole.

                            

 [više]

Izvanučionička nastava drugaša

Autor: Antonela PETRIĆ, Nives PETRIČEVIĆ, Jelena Perković, 23. 11. 2015. 09:42

Učenici 2a, 2b i 2c razreda zajedno sa svojim učiteljicama su sudjelovali u izvanučioničkoj nastavi.

Jedan prohladni, vjetroviti jesenski dan nije uspio umanjiti uživanciju koju im je donijelo učenje i zajedničko druženje. Vidjeli smo kako se odvija promet različitim nastavnim sredstvima. Autobusom smo stigli u trajektno pristanište gdje smo malo prošetali i vidjeli kako se odvija promet u brodskoj luci u Splitu. Zaustavili smo se i na autobusnom kolodvoru gdje smo vidjeli perone, vozni red te različite prostorije u autobusnom kolodvoru. Zatim je slijedio najuzbudljiviji dio puta razgledavanje željezničkog kolodvora te vožnja vlakom do Kaštel Starog. Većini učenika je ovo bila prva vožnja vlakom i vjerujemo da će je pamtiti jako dugo. Autobusom smo, zatim otišli do zračne luke Resnik, gdje smo vidjeli najvažnije prostorije u zračnoj luci, te pokoje slijetanje zrakoplova na uzletno-sletnu stazu.

Na povratku su se poigrali u solinskom parku te se puni lijepih dojmova vratili svojim kućama. 

Utiske učenika o viđenom i naučenom pročitajte pod - više, a fotografije pronađite u foto-galeriji.

 [više]

THANKSGIVING DAY

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 19. 11. 2015. 13:48

We all know that Thanksgiving Day is  the American national holiday, always coming the fourth Thursday in November. Let us see some historical points about Thanksgiving Day.

A long time ago, in December 1619, after a long voyage on the ship "The Mayflower", a group of English settlers known as pilgrims, got to Plymouth, Massachusetts. They set up the colony. About half the members of the colony the winter killed. The Indians helped the rest to survive the harsh winter. They thought them how to farm, hunt and fish in the New World. So, the pilgrims had a dinner party to celebrate their first harvest. They invited the Indians to join them. The celebration lasted for three days. Later, Abraham Lincoln, the American president, was the first president to declare Thanksgiving as the national holiday. oday, a lot of parades are held all over the country.The most famous is Macy"s Parade- on Fifth Avenue in New-York. American families have the traditional lunch: roasted turkey, pumpkin pie, corn...They enyoj the  food for Thanksgiving Day!
                                               With love- your 7th grade Web-makers

 

 [više]

Izmijenjeni vremenik natjecanja i smotri u 2015./16. šk.god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 11. 2015. 13:39

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je novi izmijenjeni vremenik natjecanja i smotri u 2015/2016. godini, koji je izmijenjen zbog preklapanja termina pojedinih natjecanja na školskoj i županijskoj razini. U odnosu na prvotno objavljeni vremenik promijenjeni su termini održavanja: školske i županijske razine Natjecanja iz matematike, školska i županijska razina Natjecanja iz geografije i datum održavanja županijske razine Natjecanja iz povijesti. Promjene termina na školskoj i županijskoj razini pojedinih natjecanja napravljene su da bi se svim učenicima omogućilo sudjelovanja na svim natjecanjima i smotrama

Izmijenjeni vremenik nalazi se u priloženom dokumentu.

 [više]

Moje svjetlo za moj Vukovar

Autor: Antonela PETRIĆ, 18. 11. 2015. 21:10

Humanitarnom akcijom pridružili smo se akciji "Moje svjetlo za moj Vukovar" koju je pokrenula Udruga osoba s invaliditetom iz Splita. Cilj ove akcije je obilježavanje „Dana sjećanja na Vukovar 18. studenog 1991". Sredstva prikupljena prodajom svijeća Udruga će uplatit Gradu Vukovaru za pripomoć djeci s poteškoćama u razvoju u najsiromašnijim obiteljima. U popodnevnim i večernjim satima učenici su u pratnji učitelja u Vukovarskoj ulici zapalili svijeće i na taj načinjoš jednom odali počast žrtvama Vukovara.

Fotografije pogledajte pod -više.

 [više]

24. obljetnica obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2015. 22:16

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara učenici su istraživali podatke i izrađivali plakate koje su obogatili mnogobrojnim likovnim i literarnim radovima. Na panou u atriju postavljena je izložba radova učenika posvećena Vukovaru - gradu heroju, simbolu hrvatske slobode. Ako pažljivo promotrite pano zamijetit ćete važne znamenitosti Vukovara i naravno, simbol Vukovara - vučedolsku golubicu, simbol mira koja nosi sjećanje na sve hrvatske žrtve u borbi za slobodu države i slobodu njezinih građana.

Fotografije pogledajte pod - više.

 [više]

Radovi iz Malog razreda

Autor: Vlatka Arančić Krstulović, Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2015. 21:42

I ove jeseni su vrijedne ruke učenika "Malog razreda" izradile razna mala umjetnička djela: slike od slanog tijesta s jesenskim motivima, lampione, otiske jabuka, jesenska stabla, kao i bijele golubice za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Radove pogledajte pod - više.

 

 [više]

Izvlačenje nagrada NACIONALNOG KVIZA ZA POTICANJE ČITANJA

Autor: Antonela PETRIĆ, 17. 11. 2015. 17:10

U rubrici Knjižnica pronađite podatke o nagradama i nagrađenim učenicima sudionicama Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

 

 

 [više]

Sigurnost u prometu

Autor: Antonela PETRIĆ, Mia Bratić, 17. 11. 2015. 15:55

Voditelj sektora sigurnosti u prometu, policajac Tonći Pivić, posjetio je danas našu školu i prvašima održao predavanje sa savjetima o sigurnom putu od kuće do škole. Učenici su upoznati s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu:

- da najkraći put nije uvijek i najsigurniji put; da prometnica nije mjesto za igru; da parkiralište nije mjeso za igru; da je zbog sigurnosti vožnje automobilom potrebno vezati sigurnosni pojas; da se tijekom vožnje autobusom ne smije ustajati i šetati kao ni izvirivati glavom kroz prozor; da prilikom vožnje biciklom djeca moraju nositi kacigu i štitnike za ruke, da u vožnji ne smiju naglo okretati volan, a da ruke moraju uvijek biti na volanu; da poštuju crveno i zeleno svjetlo za pješake i dr.

Reflektirajuće prsluke koje su dobili trebali bi svakodnevno nositi na svom putu do škole i natrag, ali i u bilo kojoj drugoj situaciji kada aktivno sudjeluju u prometu. 

 v

 

 [više]

Projekt "Mala splitska debata"

Autor: Antonela PETRIĆ, 15. 11. 2015. 22:04

Projekt „Mala splitska debata“ dobio je i svoj plakat. Rad je to A.M.Miše, učenice splitske Škole likovnih umjetnosti. Između 6 zanimljivih i smislenih ponuđenih radova, predsjednica DGV-a i nekolicina učenika naše škole izabrali su upravo rad spomenute učenice.

U tijeku su pripreme za prvi krug debatiranja koje je na rasporedu sljedeći tjedan. Natjecanje će se provesti između učenika svih splitskih škola. Dvije ekipe koje se tijekom izlučnih natjecanja plasiraju u finale, natjecat će se u Velikoj vijećnici gradske uprave. Tko će bolje zastupati afirmacijsku, a tko negacijsku stranu, ostaje nam vidjeti. ...i svakako, bodriti naše predstavnike u iznošenju stavova potkrijepljenih argumentima i uvjerljivosti za i protiv neke teme, problema ili pitanja. Njihovi voditelji, pedagoginja i psiholog pomoći će im u osoposobljavanju za krajnji cilj debate - a to je uvjeravanje ostalih da su upravo njihovi pogledi na specifičnu temu ispravni.

Vježbe našeg tima u debatiranju održavaju se svaki tjedan. Fotografije pogledajte pod - više.  

 

 [više]

Susret s pjesnikom i šansonijerom

Autor: Antonela PETRIĆ, Ana Longin, 13. 11. 2015. 21:56

U četvrtak, 12. studenog, na 60. obljetnicu smrti Tina Ujevića i u Mjesecu hrvatske knjige, u našoj školskoj knjižnici upriličen je susret s pjesnikom Ivicom Šušićem, a kao šansonijer pridružio mu se i naš nastavnik glazbene kulture Darko Matičević. Više o susretu pročitajte u rubrici Knjižnica.

 [više]

Likovni radovi iz 3. b

Autor: Linda KAVELJ, Ela Veža, 13. 11. 2015. 09:22

Objavljujemo nove albume likovnih radova iz 3. b razreda. Reljef zavičaja, jesenje lišće i portreti bile su teme preko kojih su se učenici likovno izrazili.

Djeca imaju svoj način doživljaja svijeta oko sebe pa i sebe samih. Njihov je svijet neiskvaren i spontan. U tome i je ljepota njihova stvaranja.

 [više]

Zlatna večer matematike 2015

Autor: Ela Veža, 11. 11. 2015. 09:41

I ove godine naša škola planira aktivno sudjelovati na „Zlatnoj večeri matematike“  u organizaciji "Agencije za odgoj i obrazovanje" te "Splitskog matematičkog društva" koja se već tradicionalno održava prvog četvrtka u mjesecu prosincu na ulicama i prostorima u centru grada Splita.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike i učitelje da svoje radove prezentiraju i van okvira naše škole. Savladajmo tremu i strah te pokažimo roditeljima, prijateljima, sugrađanima, odnosno svim zainteresiranima što sve mogu matematičari OŠ Trstenik. Za početak javite se svojim učiteljima ili direktno organizatoru na zlatnavm@gmail.com.

Tema ovogodišnje večeri su „Matematički izumi“, ali prihvaćene su i ostale zanimljivosti iz matematičkog svijeta.

Vidimo se u „Gradu“ u četvrtak, 3. prosinca 2015. u 17 sati.

 [više]

HOW EMBARRASSING!

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 11. 2015. 16:48

"Talk openly to your friends, your teachers and your parents! If we do not help each other - small problems can grow bigger and bigger...and it is not easy to find the way out".

O problemima i stavovima o problemima pišu naši učenici, urednici web stranice. Više o tome u rubrici - Predmetna nastava.

 [više]

Novosti iz školske knjižnice

Autor: Antonela PETRIĆ, 6. 11. 2015. 09:47

Protekli mjesec u školskoj je knjižnici održano dosta zanimljivih sadržaja. Više o rezultatima Nacionalnog kviza za poticanje čitanja i o tome tko je pobjednik naše škole, o projekciji animiranog filma u sklopu medijske kulture, o posjeti knjižnici i o učeničkim razmišljanjima o tome što su naučili iz knjiga pročitajete u rubrici Knjižnica.

 [više]

Objavljen vremenik i opće upute za natjecanja i smotre u 2015/2016. školskoj godini

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 11. 2015. 21:33

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i opće upute za natjecanje i smotre učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2015/2016. školskoj godini. 

 [više]

GKMM -Akcija besplatnog upisa za učenike – polaznike prvih razreda osnovne i srednje škole

Autor: Antonela PETRIĆ, 4. 11. 2015. 21:21

Povodom obilježavanja manifestacije “Mjesec hrvatske knjige 2015.” svi učenici – polaznici prvog razreda osnovne škole (godina rođenja 2008. – 2009.) i polaznici prvog razreda srednje škole (godina rođenja 2000. – 2001.) koji se u vremenskom razdoblju od 2. do 7. studenog 2015. godine prvi put upisuju u Knjižnicu ostvaruju pravo na besplatnu godišnju članarinu. Prilikom upisa trošak izrade članske iskaznice iznosi 15,00 kuna.
Učenici mogu svoja prava besplatnog upisa ostvariti u svim knjižnicama u mreži Gradske knjižnice Marka Marulića Split.

 [više]

Svi sveti

Autor: Antonela PETRIĆ, 31. 10. 2015. 21:31

Sutra,1.11. na dan Svih svetih i dan poslije, 2.11. na Dušni dan većina od nas posjetit će groblja. Uređivanjem grobova, paljenjem svijeća i molitvama prisjetit ćemo se i u duhu povezati sa našim najmilijima koji više nisu s nama i za koje vjerujemo da žive u vječnosti. Ovaj običaj proizlazi iz kršćankse tradicije, ali ga prihvaćaju i mnogi nekršćani.

 [više]

Posjet Akvariumu u Vranjicu

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 10. 2015. 21:35

Više od 130 različitih vrsta riba vidjeli su naši četvrtaši prilikom posjeta najvećem morskom akvariumu u Hrvatskoj. Osim morskih vrsta oduševile su ih i razne riblje riječne vrste, kornjače i krokodili. U sigurnom okruženju poseban im je doživljao bio susresti se s opasnim bićima kao što su gospodari morskih dubina, morski psi, koji im nisu mogli nauditi. Pored bogatog svijeta podmorja, učenici su vidjeli i predmete povijesnog značaja vezane za more i pomorstvo. U nastavku pročitajte doživljaj jednog četvrtaša o posjetu akvariju, a fotografije pronađite u foto galeriji.

 [više]

Mjesečni projekt „Priča jesenskog šešira“

Autor: Ela Veža, 27. 10. 2015. 17:09

Učenici V.C predstavili su  rezultate mjesečnog projekta nazvanog „Priča jesenskog šešira“. Tijekom listopada vrijedni petaši  izrađivali su šešire od jesenskih plodova (suhog lišća, kestena, ljuske oraha, šipka i svih dostupnih jesenskih plodova). Kada su načinili šešir, nadjenuli su mu ime i osmislili jednominutnu priču koju su na dan prezentacije usmeno ispričali. Pričali su u prvoj osobi kao da su oni šeširi („Zovem se Šeširićko i došao sam iz…“). Bilo je zanimljivih šešira i njihovih priča  koji su nam došli iz Like, Dalmatinske zagore, Splita…Priče su izmamile osmijehe, a govornici su se stvarno uživjeli u uloge. Učenici Petra Drnasin, Nera Kutlača, Goran Kovačić i Alen Zvonić bili su najhrabriji pa su među prvima predstavili svoje šešire.

Viktoria Caktaš

 [više]

Prirodoslovna olimpijada

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 10. 2015. 16:18

Učenica naše škole, Barbara Sumić, koja je u prošloj školskoj godini zauzela 2. mjesto na državnoj razini natjecanja iz kemije, ove je godine bila pozvana na testiranje za izbor hrvatskih predstavnika Prirodoslovne olimpijade Europske unije koje se održalo u subotu, 24. listopada 2015. godine u Zagrebu u organizaciji Prirodoslovno - matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Prirodoslovna olimpijada EU (EUSO - European Union Science Olympiad) je natjecanje učenika do 16 godina u znanju fizike, kemije i biologije. Na testiranje je pozvano 53 učenika osnovnih i srednjih škola, a samo njih 6 (dva tima po tri učenika) će sudjelovati na olimpijadi koja se ove godine održava u svibnju, u Tartu, drugom najvećem gradu u Estoniji.

Čestitamo našoj Barbari na velikom uspjehu i želimo puno sreće u daljnjim natjecanjima! smiley

 

 [više]

Zimsko računanje vremena

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 10. 2015. 16:25

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju, u noći s 24. na 25. listopada 2015. godine, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u tri sata računa kao dva sata.

 [više]

Košarkaško prvenstvo

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 10. 2015. 15:55

U organizaciji Saveza školskih sportskih društava grada Splita od ove subote u našoj se dvorani održava košarkaško prvenstvo osnovnih škola za učenice i učenike. Natjecanje će se odvijati tijekom 5 uzastopnih subota, a o rezultatima natjecanja obavijestit ćemo vas nakon održanih finala, u subotu, 21.11.2015.

 

 [više]

Dani kruha

Autor: Antonela PETRIĆ, 24. 10. 2015. 15:50

U atriju škole ovaj je tjedan postavljena izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja te starih alata i predmeta koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Cijeli je tjedan škola mirisala na neodoljiv miris domaćeg kruha kojeg su ispekli učenici uz pomoć svojih roditelja. Simboličnim blagovanjem kruha i peciva, recitiranjem i sastavljanjem pjesmica o kruhu, izradom likovnih radova i još nizom drugih aktivnosti obilježili smo ovogodišnje Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje.

 [više]

GENIUS LOGICUS - barem isprobajte :)

Autor: Ela Veža, 23. 10. 2015. 13:04

Ove godine će se  11. put održati međunarodno logičko natjecanje  GENIUS LOGICUS, a ako vas zanima kako to izgleda isprobajte testne zadatke klikom na slike
Bit će vam zanimljivo! :)

GENIUS MATEMATICUS

   http://geniuslogicus.eu/hr/spv/0099/matematicus

MASTER OF SUDOKU

   http://geniuslogicus.eu/hr/spv/0098

 [više]

Mala splitska debata

Autor: Antonela PETRIĆ, Lada PAVELIĆ, 21. 10. 2015. 21:05

U sklopu provođenja projekta “Mala splitska debata” jučer je u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održano predavanje i ujedno prva edukacija kako bi se dječji vijećnici iz svih splitskih osnovnih škola i koordinatori projekta upoznali s osnovnim pojmovima i formatom provođenja ove zanimljive retoričke discipline.

Više o svemu pročitajte u Kutku za učenike.

 [više]

Preventivni program "Zdrav za 5"

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 10. 2015. 16:10

Nacionalni preventivni program "Zdrav za 5" provodi se u osnovnim školama Republike Hrvatske. Komponentu namijenjenu učenicima 8. razreda "Prevencija ovisnosti o alkoholu" proveli smo danas u našoj školi. Djelatnik MUP-a iz Odjela za prevenciju, gdin. Ante Radoja održao je predavanje našim osmašima. Učenici su imali priliku čuti niz korisnih savjeta o zloupotrebi alkoholna kao i o posljedicama u kojima alkohol ima najvažniju ulogu. Upozoreni su između ostalog i na zakonski okvir koji se odnosi na maloljetnike u smislu zabrane točenja i prodaje alkohola osobama mlađima od 18 godina.

Ovaj program provodi se u suradniji četiriju partnera: MUP-a,  Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 [više]

Prometna učilica

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 10. 2015. 15:56

Sedmo po redu državno natjecanje svih učenika osnovnih škola i svih osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa naći ćete na Prometnoj Učilici na stranicama https://ucilica.skole.hr .  

Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice te se boduje pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te postignuće na 6 od 10 ispita koja zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Sutra, 22.10.2015. na rasporedu je drugi ispit.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u školi. Natjecanje traje do 30. studenoga 2015. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, razredno odjeljenje i njihov voditelj te 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade.

Rezultate možete pratiti na https://ucilica.skole.hr/Natjecanje/Poredak

 

 

 [više]

Sajam mogućnosti

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 10. 2015. 08:10

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska u suradnji s Gradom Splitom u osnovnim školama na području grada Splita tradicionalno provodi preventivni program "Zajedno više možemo".

Tijekom provođenja navedenog pograma, 24.10.2015. godine (subota) na splitskoj Rivi, u vremenu od 10:00- 13:00 sati bit će organiziran „Sajam mogućnosti“, manifestacija kojom sportske, kulturno-umjetničke i ostale udruge, svoje aktivnosti predstavljaju učiteljima, učenicima i roditeljima u svrhu donošenja lakšeg odabira aktivnosti kojom bi se učenik mogao baviti u svoje slobodno vrijeme.

Pozivaju se svi učitelji, učenici i roditelji da u što većem broju nazoče događanjima na splitskoj Rivi.

U slučaju nepogodnih vremenskih uvjeta (kiša), Sajam će se organizirati u Sportskom centru Gripe.

 [više]

Zahvalnica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 19. 10. 2015. 13:01

Ponukani idejom humanitarnog karaktera da svojim vršnjacima diljem svijeta doniraju sredstva za svakodnevni obrok učenici 6.b razreda su u prošloj školskoj godini prikupljali novac kojega su uplatili Udruzi Marijini obroci. Iz zahvalnice Udruge razvidno je da su naši prošlogodišnji petaši i njihov razrednik svojom donacijom omogućili obrok za 21 dijete u Malaviju, Ekvadoru, Boliviji i Liberiji.

Čestitmo našim šestašima na ideji za provedbu  ove lijepe akcije.

 [više]

Od ove subote programiranje za sve zainteresirane

Autor: Ela Veža, 16. 10. 2015. 08:38

Ovaj tjedan pun je brojnih događanja te vam najavljujemo da u sklopu EU CODE tjedna u  subotu, 17. listopada 2015. u organizaciji udruge mladih programera DUMP započinje ovogodišnja Škola osnova programiranja-besplatan ciklus od četiri vikend-predavanja za sve zainteresirane učenike i učitelje.

Predavanja se održavaju subotom u 17 sati na FESB-u, u amfiteatru A100, qa nedjeljom popodne možete pohađati i prateće radionice na kojima polaznici znanje s predavanja primjenjuju na računalima i proširuju praktičnim primjerima.

Više o svemu možete pronaći na stranici www.dump.hr, a snimke prošlih ciklusa predavanja na YouTube kanalu udruge.

 [više]

Parents and children

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 14. 10. 2015. 21:40

 Our WEB- makers are always busy, trying to find out what is so important for teenagers.. We already know that it is - friendship. Our close friends are very preciuos to all of us.But our family is on the first place, our parents, grandparents, brothers and sisters are the most important.
So, let us see what 7b graders think about this subject. / 19 pupils take a part /
* How  do you solve your problems?
     - talking with Mum or Dad /19/, but also arguing sometimes ...
* Do you often argue with your parents?
      - always /2/
      - sometimes/14/
      - never /1/
 * Why?
      - Sometimes they do not understand our needs, or they are tired working so                much, sometime they are nervous....
 * What do you argue about?
      - grades and school /11/
      - going out /8/
      - playing video games /3/
      - food /3/.......
 * What do you think about parents that hit or punish their kids?
      - We think it is not good and it does not help to solve the problems. We are rarely punished. Our parents do not let us watch Tv late or playing video games, but it lasts for a short time...
 * Do you spend a lot of time together?
     - Yes, we do. They do their best. /16/
     - They do not always have enough time. /3/
 smileyAs you can see - our parents and children get on very well. They help each other and try their best!
                                                     Good luck!
                                         Your 7th grade WEB makers
 

 [više]

Vijeće učenika

Autor: Ela Veža, Lada PAVELIĆ, 14. 10. 2015. 18:46

Nakon prve održane sjednice Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, predstavnica Vijeća učenika naše škole i ujedno Dječja gradonačelnica, Deni Marinović dobila je za zadatak predstaviti učenicima najnoviji projekt Vijeća u sklopu projekta
GRAD SPLIT- PRIJATELJ DJECE- GSPD2 – Splitska Dica Grade Portal – Grad Split Prijatelj Djece (web)

Prezentirala je aktivnost učenicima 7.c razreda i od njih zatražila mišljenje o izgledu i sadržaju portala koji će biti namijenjen baš njima:

Kome je portal namijenjen?
Koje rubrike treba sadržavati?
Koje teme?
Koje podatke?

Učenici su na kraju dobili priliku poslati poruke odraslima i gradonačelniku, a koje će biti objavljene na portalu ili biti misao vodilja prilikom njegovog kreiranja.

 [više]

14. listopada-WORLD MATH DAY 2015

Autor: Ela Veža, 13. 10. 2015. 15:27

Nakon više od godinu dana pauze dočekali smo najjednostavnije matematičko natjecanje u sklopu World Math Day-a koji je u srijedu 14. listopada 2015. Osim tjedna programiranja u ovom tjednu obilježavamo WEB (online edukacijske igre iz matematike, prirodoslovlja i književnosti).
Današnji osmaši sigurno će se prisjetiti kako su u petom razredu sudjelovali u matematičkim online natjecanjima. I ove godine prijavili smo našu školu.

Sutra smo u kabinetu informatike otvoreni za sve zinainteresirane učenike koji mogu zatražiti svoje korisnično ime i lozinku.

Više o svemu na WEG ili http://www.worldeducationgames.com.

Natječite se i pokažite svoje znanje! :) Sretno!!

 [više]

Tjedan programiranja (#code EU)

Autor: Ela Veža, 12. 10. 2015. 17:54

Od 10. do 18. listopada 2015. održat će se po treći put Europski tjedan programiranja, a na karti događanja i ove godine možete pronaći školu Trstenik. Plan nam je mlade informatičare upoznati s pojmom programiranja te im omogućiti da naprave prve programerske korake. Tu će im svakako pomoći Anna i Elsa na code.org 

Više o svemu na codeweek.eu  Web-mjesto Europskog tjedna programiranja
Twitter: @codeWeekEU Oznaka: #codeEU Facebook: codeEU
 

 [više]

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Autor: Ana Longin, 12. 10. 2015. 16:02

U Mjesecu hrvatske knjige u našoj školskoj knjižnici učenici viših razreda mogu sudjelovati  u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja odvija se putem mreže narodnih i školskih knjižnica u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom.

Ovogodišnji kviz naziva PUTOVANJA DO ZNANJA vezan je uz 2015. godinu kao Međunarodnu godinu svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

Učenicima nudimo putovanja do znanja uz prigodne knjige i on line izvore.

Knjige potrebne za sudjelovanje u kvizu su: Jasna Bagić Ljubičić - Mali fizičar i Milan Sikirica - 77 Kuhinjskih pokusa, a od sljedećeg tjedna ih možete pronaći u školskoj knjižnici.

U kvizu se može sudjelovati najkasnije do 28. listopada 2015.

Svi točno riješeni kvizovi bit će uključeni u izvlačenje krajem listopada 2015., a iz svake knjižnice izvlači se jedan pobjednik. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje u kvizu mogu se javiti u školsku knjižnicu!

 [više]

Dječje gradsko vijeće

Autor: Antonela PETRIĆ, 9. 10. 2015. 18:04

4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća održala se u velikoj vijećnici zgrade splitske uprave u srijedu, 7. listopada 2015.god.

Dječji vijećnici su dobili informacije o svojoj ulozi i zadaćama u projektu "Mala splitska debata", a planirali su i izradu web stranice tj. portala "Grad Split - prijatelj djece" pa će se aktivnosti vezane uz navedeno realizirati već početkom sljedećeg tjedna. Naša predstavnica u Dječjem gradskom vijeću, Deni Marinović, provest će dogovorenu aktivnost u jednom od razreda.

U dnevnom tisku na poveznici: http://www.dalmacijanews.hr/clanak/2zma-splitski-vijecnici-u-malom-politicari-mogu-puno-nauciti-od-nas#/clanak/2zma-splitski-vijecnici-u-malom-politicari-mogu-puno-nauciti-od-nas možete pročitati opširnije o navedenoj sjednici kao i intervjue s članovima među kojima i onaj sa predsjednicom DGV-a, našom Deni.

 

 [više]

Dan neovisnosti RH - 8.listopada

Autor: Administrator , Antonela PETRIĆ, 8. 10. 2015. 07:28

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Dan neovisnosti Republike Hrvatske, 8.listopada 2105.godine, državni je praznik i neradni dan.

 [više]

Pokaži znanje o prometu i osvoji vrijedne nagrade

Autor: Ela Veža, 7. 10. 2015. 16:07

                           

U organizaciji MUP-a, MZOS-a, CARNet-a te tvrtke Moj Telekom svi učenici osnovnih škola od 1.  listopada do 30. Studenog 2015. ( do 12:00 sati) mogu pristupiti natjecanju u poznavanju prometnih propisa.
Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke. Nakon prijave, u svojem profilu, učenici trebaju provjeriti ispravnost svojih podataka (pripadnost razredu i odjeljenju) te zaključati svoje podatke. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali učitelji iz njihovih škola.
Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice. Boduje se pregled poučnih sadržaja te uspješnost u rješavanju vježbi kao i postignuće na 6 od 10 ispita koja zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH. 
Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost u Prometnoj Učilici, i to broj pregledanih poučnih sadržaja, rezultate zadataka za vježbanje i rezultate na 6 od 10 ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. 

Nagrade osvajaju osvojeno prvo i drugo mjesto po razredu osnovne škole, najuspješniji razred u RH i njegov voditelj  te tri najuspješnije škole.

Više o svemu na http://ucilica.skole.hr/ 

 [više]

Zanimljiva audicija za članove dramske skupine

Autor: Ela Veža, 1. 10. 2015. 13:25

Provedena audicija za članove Dramsko-recitatorske družine
Igrom“ Užareni stolac“, tijekom koje su učenici u jednoj minuti pokušali govoriti što više o zadanoj temi, nastojali smo pronaći nadarene glumce. Teme su bile raznolike (jesen, pizza, automobili, ljubav, mobitel, planet Zemlja, škola, grad…), a cilj je je bio uočiti spontanost, snalažljivost, zbunjenost, koncentraciju, komunikativnost, zakočenost, maštovitost…

Viktoria Caktaš

 [više]

Učeničke marende Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 1. 10. 2015. 10:06

Ove školske godine učeničke maredne dostavljat će pekara Kambo.

Učenici koji žele primati marendu za 10. mjesec mogu se prijaviti svojim razrednicima do 2.10.2015. Marende će se početi dostavljati od ponedjeljka 5.10.2015.

Cijena marende je 5.00 kn po danu.

Učenik je dužan novčani iznos za marendu dati razredniku koji će ukupan iznos za sve učenike uplatiti u računovodstvo najkasnije do kraja tekućeg mjeseca u kojem učenik prima marednu. 

U priloženom dokumentu pronađite mjesečni raspored isporuke marendi po tjednima i danima.

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Antonela PETRIĆ, 30. 9. 2015. 19:56

Obzirom na vijest objavljenu u medijima štrajk u osnovnim školama je prekinut pa će se nastava od sutra, 1. 10. odvijati prema ustaljenom rasporedu.

 [više]

Građanski odgoj

Autor: Antonela PETRIĆ, 26. 9. 2015. 22:05

 -Građanski odgoj-

 No matter how we name all activties related to young people: public relations or friendly communication or good manners- they are very interested in making friends, meeting new people from all over the world.

So, let us see how Lara, 7th grade web-maker is writing a letter or E-mail to her new pen friend Nicole.
 Dear Nicole,
 Hi I am Lara! Igot your address from my best E-mail friend.I would like to be your new pen friend. I live in Split, Croatia. It is the beautiful old city by the shores in the south - very popular with tourists.
I am thirteen and I go to the seventh grade in the primary school Trstenik.
My favourite subjects are history and P.E.

I have got a big family. My parents are great, but very busy, so we spend a lot of time by ourselves.So, I have a lot of hobbies and extra school activities.I play volleyball almost every day, so it is a lot practise. I like music very much, too.I also collect fashion magazines and watch movies.I do not have a lot of free time, but when I get the chance I go out with my friends. We go to the cinema together. I like comedies best, I like reading books, too.
What about you? I would like to hear from you!
 I must finish now. Volleyball "is waitig"for me.
                                                  The best wishes from   Lara!
  P.S. Send me a photo and do not forget to write!
 

 [više]

Noć istraživača 2015

Autor: Ela Veža, 24. 9. 2015. 21:59

Štrajk ili škola možda se još ne zna, ali za noć petka, 25. rujna 2015. sigurno znamo da je Noć istraživača. Ovim putem pozivamo vas da navečer prošetate gradom i odaberete nešto zanimljivo za sebe. Iza 19:00 sati u Marmontovoj ulici uživajte u pokusima, projektima, inovacijama i mnogim drugim prezentacijama za stare i mlade.

Više o svemu na http://www.noc-istrazivaca.hr.

 [više]

Sv. misa za početak školske godine

Autor: Antonela PETRIĆ, 21. 9. 2015. 19:39

U nedjelju, 27. rujna u 11.30 h u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku služit će se Sveta Misa sa zazivom Duha Svetoga za sretan i uspješan početak nove školske i vjeronaučne godine. Misu će predvoditi don Ivan Simunić uz nazočnost učenika, roditelja, učitelja i ostalih djelatnika škole.

 [više]

WELCOME BACK

Autor: Stankica ĆEBO, Antonela PETRIĆ, 12. 9. 2015. 22:44

The new school has just started, so no matter if it is fresh or good start - it is always something new and exciting.

The first of all we welcome our 1st graders, as well as all of you- all our students and teachers!
Here are some remarks coming from 7a grade.
What is new and important for them at the very begining?
There are 21 students in the class.

Barbara is the new comer- coming from Poišan School.
We have the new subjects: physics, biology and chemistry.
We take the part in some new and old extra activities. Some of us our new WEB makers, some have additional lessons in Croatian languagge, preparing in the future competition as well as in other subjects like Maths, physics...
We will try to build up a lot of activities in school sports sections: taking part in basketball and handball teams...
So it seems the end will never come, but the time flies. We wish you all GOOD START and GOOD FINISH as well.

With love, your 7 grade WEB makers
 

 [više]

Dragi učenici,

Autor: Antonela PETRIĆ, 12. 9. 2015. 15:44

vama koji ste već učenici ove škole, vama prvašićima koji ste tek krenuli na svoj školski put i vama koji ste od ove školske godine novi učenici naše škole još jednom i ovim putem želim sretan početak.

Vaši razrednici i učitelji zasigurno su vas već upoznali s ovogodišnjim planom, s  obvezama i pravima. Tijekom godine stjecat ćete nova znanja i vještine, ali i razvijati i usavršavati osnovni sustav vrijednosti - ljubav, prijateljstvo i mir, kao i one specifične vrijednosti - odgovornost, iskrenost, povjerenje, uzajamno prihvaćanje, predanost. Otvorenom suradnjom učenika, učitelja i roditelja škola razvija djelotvornu sredinu i stvara temelj zdravog sustava odgoja i obrazovanja.

Pored brojnih poslova uređenja prostora škole, tijekom ljeta, u srpnju i kolovozu, izvršeni su radovi na sanaciji dotrajalih učeničkih sanitarnih čvorova u prizemlju školske zgrade. Zahvaljujući Gradu Splitu koji je osigurao sredstva za ovu sanaciju, sada imamo nove, lijepe i moderne sanitarne čvorove. Uz pažnju svih nas neka nam što duže ostanu novi!

Uz najljepše želje,

vaša ravnateljica

 [više]

2015./16. školska godina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 11. 9. 2015. 18:37

Nastavna godina

Prvo polugodište traje od 7. rujna 2015. godine do 23. prosinca 2015. godine.

Drugo polugodište traje od 11. siječnja 2016. godine do 10. lipnja 2016. godine, (a za učenike završnih razreda srednje škole do 17. svibnja 2016. godine).

Školski praznici

Zimski praznici počinju 24. prosinca 2015. godine, a završavaju 8. siječnja 2016. godine. Proljetni praznici počinju 21. ožujka 2016. godine, a završavaju 25. ožujka 2015. godine.

Ljetni praznici počinju 10. lipnja 2015. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, popravni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit, koji imaju završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku vježbi ili praktične nastave i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu.

Kalendar školske godine dopunjen Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2015./2016. te Kalendarom rada vidljiv je pod - više.

 [više]

Obavijest - besplatne marende Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antonela PETRIĆ, 3. 9. 2015. 14:29

Grad Split pokrenuo je postupak prikupljanja zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatne marende. U priloženom dokumentu nalaze se Upute i uvjeti koje učenik mora ostvariti kao osnovu za ostvarivanje navedenoga prava, postupak za ostvarivanje mjere iz čl.16. Odluke i priloženi Obrazac.

Ova obavijest se NE ODNOSI na Zahtjeve roditelja koji su priloženeni do 1. 9. 2015.

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine

Autor: Antonela PETRIĆ, 31. 8. 2015. 12:59

Dragi učenici!

Pred nama je skori početak nastavne godine. U nadi da ste korisno,  lijepo i opušteno proveli ljetne praznike slijede upute za 1. nastavni dan.

Nastavna godina počinje u ponedjeljak, 07. rujna 2015. godine.

SMJENA  "A"    u  8.00 sati  ( 2.a,b,c  4.a,b,c,d   6.a,b,c,d i 8.a,b,c)

SMJENA  "B"    u 14.00 sati  (3.a,b,c   5.a,b,c i 7.a,b,c)

Učenici 1. RAZREDA u 11.00 h, a od utorka, 8. 9. u smjeni popodne, u 14.00 h.

 

Prvi dan nastave odvijat će se prema  sljedećem rasporedu:

JUTARNJA SMJENA                     POSLIJEPODNEVNA SMJENA

sat 8.00 – 8.30 h                           1. sat 14.00 – 14.30 h
sat 8.35 – 9.05 h                           2. sat 14.35 – 15.05 h
sat 9.10 – 9.40 h                           3. sat 15.10 – 15.40 h

Za učenike putnike koji u školu putuju autobusom iz pravca Pazdigrada i Duilova bit će organiziran prijevoz i to:

   JUTARNJA SMJENA POSLIJEPODNEVNA SMJENA
POLAZAK:  7.35 h 13.35 h
POVRATAK: 9.50 h  15.50 h

Djelatnici škole žele vam sretan početak 2015./16. školske godine!

 

 [više]

 RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju