preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trstenik" Split

Obavijest roditeljima u svezi ostvarivanje prava na besplatne marende u školskoj godini 2018./2019.

Autor: Antonela PETRIĆ, 5. 6. 2018.

U dokumentu pod -više možete pronaći detaljne informacije vezane uz ostvarivanje prava na besplatne marende.

Obrazac Zahtjeva kojega je potrebno popuniti i priložiti uz sve ostale navedene dokumente nalazi se u priloženom dokumentu.

http://www.os-plokite-st.skole.hr/upload/os-plokite-st/images/newsimg/662/Image/grb.jpg

REPUBLIKA HRVATSKA
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
GRAD SPLIT
Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu i demografiju

 

KLASA: 500-01/18-01/122
URBROJ: 2181/01-07/01-18-1

Split, 15. svibnja 2018.godine

 

                                                                                         OSNOVNA ŠKOLA
                                                                                      - prema dostavnoj listi -

 

Predmet:   Besplatne marende učenika u osnovnim školama

                            

Molimo vas da nam i ove godine pomognete u prikupljanju zahtjeva i potrebne dokumentacije za socijalne mjere:
 
     -    besplatne marende učenika u osnovnim školama

Odredbama Odluke o socijalnoj skrbi ("Službeni glasnik Grada Splita" broj 26/16, 37/17) dana je dodatna mogućnost roditeljima da zahtjeve preuzmu na internetskim stranicama Grada Splita i da zahtjev s potrebnom dokumentacijom pošalju poštom ili donesu u Centralnu pisarnicu. Mislimo da bi takav postupak omogućio svim onim roditeljima koji kasne s predajom zahtjeva da predaju zahtjeve u vrijeme kada škole više ne rade. Iz istog razloga dopuštamo da umjesto "potvrde o upisu" dostave preslik svjedodžbe završenog razreda.

Da bi racionalizirali postupanja oko prikupljanja zahtjeva s dokumentacijom i donošenja rješenja, a s obzirom da je osnovnoškolsko obrazovanje obavezno, prije dvije godine (2016.g.) smo svim učenicima, koji su ostvarili pravo na navedene socijalne mjere, izdali rješenja koja vrijede do kraja osnovnoškolskog obrazovanja (odnosno trećeg razreda), a pod uvjetom da se ne promijene činjenice i okolnosti koje su utjecale na ostvarivanje nekog od navedenih prava. Svi djelatnici našeg Odjela dobili su zadatak da prate "svoje" učenike u osnovnim školama koje su im dodijeljene. Što znači da nije potrebno obnavljati zahtjeve za te učenike, a sve potrebne radnje za utvrđivanje postojanja uvjeta za nastavak nekog od prava obavit će djelatnici Odjela. Zbog toga vas molimo da za ovu školsku godinu prikupite zahtjeve s dokumentacijom SAMO od učenika prvih razreda i eventualno od učenika viših razreda, ako su tijekom ove godine stekli uvjete za neko od navedenih prava.

BESPLATNE MARENDE UČENIKA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Uvjeti i postupci za ostvarivanje oba navedena prava su identični. Bilo bi dobro da učenici i njihovi roditelji već sada predaju zahtjeve i potrebnu dokumentaciju za ova prava tako da odmah na početku školske godine počnu primati uplate za marende i prehranu u CB. Zahtjev onih roditelja koji se sada ne odazovu, zaprimat ćemo i u rujnu (na  početku školske godine). Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom koji budu dostavljeni nakon 30.rujna 2018.g. rješavat će se na način da će se odgovarajuće pravo priznati od mjeseca zaprimanja predmeta i obuhvatit će odgovarajući broj mjesečnih rata do kraja nastave u školskoj godini 2018./2019.g. (sukladno članku 39. stavka 3. Odluke o socijalnoj skrbi).

U člancima 11. i 12. Odluke o socijalnoj skrbi („Službeni glasnik Grada Splita“ broj 26/16, 37/17) utvrđeni su uvjeti i postupci ostvarivanja prava na besplatne marende i sufinanciranje prehrane u cjelodnevnom boravku:

Članak 11.

(1) Pravo na besplatnu marendu u osnovnoj školi može ostvariti učenik ako jedan roditelj/skrbnik/udomitelj ima prebivalište na području Grada Splita uz jedan od dodatnih uvjeta:

-  dijete čija obitelj ima rješenje Centra o priznatom pravu na ZMN,
-  dijete mirnodopskog vojnog invalida ili civilnog invalida rata s utvrđenim stupnjem   
   invaliditeta od 70% i većim,
-  dijete samohranog roditelja sukladno određenju pojma iz ove Odluke,
-  dijete iz obitelji s troje i više djece pod uvjetom da prima dječji doplatak,
-  dijete iz obitelji u kojoj su oba roditelja/skrbnici nezaposleni,
-  dijete sa teškoćama u razvoju sukladno određenju pojma iz ove Odluke.

(2) Pravo na besplatnu školsku marendu može ostvariti i učenik koji je rješenjem Centra smješten u udomiteljsku obitelj ili socijalnu ustanovu.

(3) Zahtjev s potrebnom dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta iz stavaka 1. i 2. ovog članka roditelji/skrbnik/udomitelj učenika mogu:

-  dostaviti odgojno obrazovnoj ustanovi koja zahtjev s dokumentacijom prosljeđuje   
   Upravnom tijelu,
-  poslati poštom Upravnom tijelu,
-  osobno donijeti u centralnu pisarnicu Grada Splita

(4) Upravno tijelo donosi rješenje o sufinanciranju marende učenika u osnovnoj školi, a u izreci rješenja se utvrđuje visina sufinanciranja s mjesečnim iznosom od 150,00 kuna, kao i razdoblje ostvarivanje prava (od mjeseca podnošenja zahtjeva do kraja nastave u školskoj godini). Odobreni iznos isplaćuje se mjesečno na tekući/žiro račun jednog od roditelja/skrbnika/udomitelja. Da bi učenici tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja primali mjesečni iznos za marendu, roditelji/skrbnici/udomitelji dužni su na početku nove školske godine uz uvjerenje o upisu u slijedeći razred dostaviti i novu dokumentaciju kojom dokazuju da učenik i dalje ostvaruje jedan od uvjeta iz stavaka 1. i 2. ovog članka.

Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu će dostaviti osnovnoj školi spisak svih učenika određene škole koji su ostvarili pravo na neku od mjera određenih člancima 11. i 12. Odluke o socijalnoj skrbi. U slučaju da se za besplatne marende ili za korištenje cjelodnevnog boravka prijave učenici koji su ostvarili navedena prava, a ne plaćaju školi marende ili prehranu u cjelodnevnom boravku, molimo da nas obavijestite pa ćemo novac  prestati uplaćivati roditeljima i preusmjeriti ga na školu.

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji na ostvarivanju pomoći za učenike iz socijalno ugroženih obitelji i nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji.


S poštovanjem,

 

 

                                                                           OVLAŠTENA PROČELNICA
                                                                               Romana Škrabić, dr.med.

 


Priloženi dokumenti:
ZAHTJEV_besplatne_marende.docx (14.83 KB)


RED BUTTON

 

Zbor učenika

Izvedba "Ježića" na kanalu YouTube

E dnevnik za učitelje

IZBOR UDŽBENIKA

U priloženom dokumentu možete pronaći udžbenike koje će učenici OŠ 

Trstenik koristiti u narednom periodu.

Oracle Academy

OŠ Trstenik - Oracle Academy

SafetyNet

ISE ŠKOLA

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Mediji o Nama
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

    Edu.hr    

 

Novosti iz Carneta
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola "Trstenik" Split / Dinka Šimunovića 22, HR-21000 Split / os-trstenik-st.skole.hr / ured@os-trstenik-st.skole.hr
preskoči na navigaciju